Arayan iş buluyor düşüncesi?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba kızlar. Ben bu dönem üniversiteden mezun oldum ve iş arıyorum. İş bulamıyorum kimse CVme bile bakmıyor. Bakanlarda başından savmak için arayacağız diyip bi daha haber bile yollamıyor.

Komşumuzun kızı da bu sene mezun oldu ve o iş buldu. Onu çok kıskanıyorum cünkü o kendi keyfi için iş görüşmelerine bile gitmiyordu. Ben gönüllü olarak çalışacağım bir staj bile bulamadım(maaş falan istemiyordum)

Babam yurt dışında çalışıyor ve burada iş bulmanın çok kolay olduğunu, arayan herkesin iş bulduğunu söylüyor. Ben çok üzülüyorum çabalamıyorum ama bulamıyorum işte. Şimdi komşunuzun kızı iş bulduğu icin daha çok söylemeye başladı. iş arayan buluyor işte bizim cocuklar bir halt yapamaz falan diyor(abim de iş arıyor) çok üzülüyorum

Komşu kızının bitirdiği bölüm ve sizinki nedir? İş alanlarınız farklı ise bu sebepten rahat iş bulabilmiştir diye soruyorum. Malesef bu ülkede her bölümün önü açık değil beni yanlış anlamayın lütfen, her şehirde en az 2-3 tane üniversite var ama mezun olunca çalışacak iş yok

Babanıza bölüm, meslek farklarını anlatın.
Belki anlar.
Bazı bölümler kolay iş bulduğu gibi bazı bölümlerin iş bulması uzun yıllar alabiliyor. Çok biliyorsa babanız alsın sizi yanınıza orada çalışın.

Bu konu gerçekten biraz da şans.
Hayatımda 1 kere iş görüşmesine gittim ve kabul edildim.
Daha doğrusu iş tanımını öğrenince ‘kusura bakmayın ama o kapasitede değilim, adım hıdır, elimden gelen budur’ diyerek doğrucu davut olduğum için işe alındım
O adam dışında kimse almazdı ama aradığı özellik tam da güvenirlilikmiş falan filan.

Arayan elbet iş bulur ama kendi mesleğini yapmak isteyen, alanında uzmanlaşmaya çalışan biri için çok zor.
Babanıza bu ülkede işsizlik oranının %17 olduğunu söyleyin, sanırım buradan haberi yok.
Mesleğiniz yerine emek işçisi olarak elbet çok kolay bulursunuz amaç paralar kazanmaksa sadece.
Karamsar olmayın, çabanızdan vazgeçmeyin.

Bu kafa yapısı her alanda var sanırım. Mesela ben edebiyat öğretmeniyim ve atamamız ciddi sıkıntılı mezun sayısı fena ama millet öğretmen deyince eeeeee o atandı eeeee bu atandı diyor ama atananlar hep sınıfçı okul öncesi din falan yani alım farklı ama millet farkında değil mezunusun öğretmensin dye bakıyor. O yüzden takılmayın bunu herkes yapıyor. Birde kısmet diye bir kavram var ne zamansa kısmet o gün gelip seni buluyor

Bir de benim ailem gibi iş bulmama engel olan ama kuzenler düşük ücretli staja/işe basladığında öve öve bitiremeyen tipler var. Maalesef ülkenin durumu bu şu bölümden mezun ol işin hazır diye bir sey yok. Örnek olarak bundan beş sene önce rehber öğretmenler 55le falan atanıyordu ama bizim ultra zeki yönrticilerimiz ne kadar feldefe psikoloji bilmem ne öğretmeni varsa rehber öğretmen yaptı. Simdi 85le atanıyorlar.

Ben psikolojik danışma ve rehberlik okuduk o da uluslararası ilişkiler. İş bulmasına sevindim bu dönemde çok zor ama ailem onunla karşılaştırıp duruyor

Ben de pdr mezunuyum. Özelde insan kaynaklarında çalışmak istiyorum. Yüksek lisans yapmadan önce iş deneyimim olsun diye sadece işi öğrenme amaçlı birkaç iş yerine gittim gönüllü olarak çalışmak için onu bile kabul etmediler. ( bu arada bölümümle ilişkili olmadığını düşünebilirsiniz ama ben bu alanda çalışmaya karar vereli neredeyse iki sene oluyor ve çokta ilişkisiz değiller. bu alanda okumalar yapıyorum yüksek lisansımı da bu alanda yapmak istiyorum)

Sorma kız paracıkları ne ezdimmmm
türkiye demi ezdin burda euroyu ez ez bitmiyor annemin eski komşusu teyze almanyadan emekli ölen kocası ve kendi emeklisi 3000 eurodan fazla teyze ilkokul okumamış bir kadın.harca harca bitmiyor burda kadının parası kendi öyle diyor ayy burası ne ucuz diye

İş bulmak için çok iyi bir marka ve hastane de staj yapmalısın veya arkadaş çevren çok geniş olmalı, bu yüzyıl, ilişki, torpil yüzyılı diploma, not değil, bu kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…