• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam bulduğum işi küçümsüyor. çok mutsuzum.

ODTÜ elektrik elektronik mezunları 3500 ile işe başlıyor 5 yıl sonra alacağı para max 5 bin . bu adamlar ilk bine giren adamlar . ASELSAN’da çalışanları da 10 binler alıyor sanıyorsunuzdur ama maalesef yok öyle bir şey.

Çoğu insanın Türkiye koşullarından haberi yok heralde ?

okumayı da ayaklar altına aldık :)

Başlangıçta özel sektörde maaş böyle olur. Zamanla hem koşullarda hem de maaşta değişim olur tabii. Babanızı size sermaye vermeye davet edin o zaman size iş kursun.

Hayırlı olsun, özel sektörde yıllarca çalışmış biri olarak yaptığınızı çok mantıklı buldum. Çoğu firma deneyimli istiyor o deneyimi de staj dışında karşılayacak çok da yer yok. Siz babanızı hiç dinlemeyin benim kardeşim yönetici olarak çalıştığım yer için hak ettiğin maaşı vermiyorlar nasıl çalışıyorsun bırak dedi istifa ettim şimdi de gül gibi işin vardı bırakmasaydın diyor :) Nasrettin Hoca'nın fıkrası gibi bu hayatta kimseyi memnun edemezsiniz. Siz işi öğrenmeye bakın

Sadece yol parasina emek somurusu resmen. Kendinize deger veriyorsaniz sadece yol parasina o ise baslamamanizi tavsiye ederim. Sigorta girisi bile olmadan adam sonuna kadar sizi ve emeginizi somurecek. Isi ogretecegim diye adam bedava sizi calistiracak.

Merhaba. Pdr mezunuyum insan kaynaklarında çalışmak istiyordum bu konuda deneyimim olmadığı için firmalara gidip staj yapmak istediğimi söyledim. Bugün bir yerde iş buldum. Daha doğrusu hem onlarla çalışacağım hem de bana işi öğretecekler staj gibi düşünün. Fazla bir ücret veremeyeceklerini söylediler. Yol parası vs. veririz dediler. Ben kabul ettim cünkü su an maddi bir sıkıntım yok ve boş oturmaktansa işi öğrenmek istiyorum.

Aksam babamla konustuk ben mutluydum ama kursağımda bıraktı. Bizim cocuklar çalışmaz falan dedi annem iş buldu işte dedi. Babam da o iş mi maaşı bile yok dedi. Babam yurt dısında çalışıyor daha önce de konusunu açmıştım arayan iş buluyor bizim cocuklarda iş yok falan diyor. O kadar moralimi bozdu ki. Cevap veremiyorum hemen duygusallaşıyorum artık hiç konusmak istemiyorum onunla.
Kimin ne dediği hiç önemli değil.. Elbette daha iyisine ulaşmak için bir yerden başlayacaksın ki ileri gidebilesin.. Çok mantıklı yerinde bir karar vermişsin hayırlı olsun yeni işin o zaman :KK49:

Seneler once bır arkadasımla beraber bransımız dısı ıs ogrenmek amacıyla bır fırmada calısıp muhasebe ogrenmek ıstedik. Ben ondan once buldum staj gıbıydı benım de babam dalga gectı bundan bı bk olmaz dedı anneme, hevesım kactı bıraktım. Bana yol ve yemek vereceklerdı. Arkadasıma o bile verilmiyordu. O kabul ettı bır seneye yakın canla basla calıstı sonra fırma ıs teklıf ettı sonra baska fırmaya gectı derken malı musavır oldu su an . Kredisiz araba aldı sıfır mis gibi. Kendı ofısı var ben de uc kuruşa sevmedıgım meslegı yapıyorum onda da dogru duzgun ıs yok sabahın besınde konuya cevap gırıp bır yandan karıyer sıtelerınde dolanıyorum.

Sadece yol parasina emek somurusu resmen. Kendinize deger veriyorsaniz sadece yol parasina o ise baslamamanizi tavsiye ederim. Sigorta girisi bile olmadan adam sonuna kadar sizi ve emeginizi somurecek. Isi ogretecegim diye adam bedava sizi calistiracak.
Tamamda peki ne yapmalıyım o zaman? Sıfır deneyimimle mezunu olmadığım bir bölümden kim beni sigortalı maaşlı işe alır? yani herkes hümanist ama biraz gerçekçilikte lazım

Mezuniyetinizi takip eden 1 yil icinde ise girdiginiz isyeri iskur destegi ile size cebinden para cikmadan asgari ucret-AGİ nin ucte birini odeyebiliyor. Arastirip bilgi verirseniz en azindan 1/3 asgari ucretlik bir cep harcligi alabilirsiniz.
Babaniza takilmayin, basamaklar atlanarak cikilmiyor. CVnizi guncel tutun, herseyi ogrenmeye bakin
Syg.

Arayan iş buluyor.
Herkesin cebinde 10 milyarlık telefon
Ekonomi çokomelli
Ameriga bizi kıskanıyeeee
Mercedes, bmw falan hep türklerin

Tipik yurt dışında çalışıp memlekete dönünce orda aldığı 1 lirayı 8 lirayla değiştirip ağzı kulaklarında dolaşan bir babaya sahip olduğun için üzüldüm 😭
Avrupa daki Türklerini bukadar kıskanma canım. Çalış senin de olur

Kac senedir annemle babama yaranamadim ben. İyi seni okutmuslar beni okutmadilarda hep engel oldular kaç alanda emeklerim heba oldu. Şimdi evlendim de okumaya çalışıyorum. O yuzden takma bazı anne babalara yaranilmiyor

Babana uzaydan dünyaya davet eden bir mektup yazmalı.. öyle bir dünya maaalesef kalmadı. Yapacağın en iyi şey burayı bir basamak olarak kullanmak. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten.. ilk kapıyı beğenmezsen sonra pişman olabilirsin. Sana ne fırsatlar getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Babana kulaklarını tıka ve ilk mesaine şıkır şıkır giyinip heyecanla başla.. Enerji çok önemli motivasyonunu kırma,o kadar kırılganda olma. Baban ya da başkası,kimseye kulak asma. Yolunda devam et,alacaklarına bak. Sanki ev mi geçindirceksin şu an maaşın ne önemi var.

Öğrenciyken ben de insan kaynakları kursu egitimi almıştım. Orada tanıştığım çok tatli bir kadin bana yanında staj teklif etmişti. Geçmiş zaman hatırlamıyorum ama büyük bir otede iki ya da üç ay ücretsiz staj yapmıştım. Gerçekten de tum işi öğrenmiştim . Hatta kadın bana güvenip yıllık izinlerini kullanmışti, tek başıma idare etmiştim. Çok güzeldi cidden. Kadın biraz sert olduğu için (bana karşı inanılmaz nazikti) çalışanlar bir merami olunca bana söylemek isterlerdi , ben ona iletirdim :)
Ayrılma zamanına yakın bana 'ben bilmemnereyle görüşüyorum,her an çıkabilirim. İstersen seni yardımcı olarak ise alalım, ben çıkınca yerime gecersin' demişti. Ama ben her yeni mezun gibi ailemin yaşadığı büyük sehirde daha iyi fırsatların beni beklediğine inanıp ,(biraz da kadının maaşının da çok düşük olduğunu düşünüp) reddetmiştim ☹️
Yani bu deneyimimden yola çıkıp diyebilirim ki , belki de senin stajın bitince sana da "kal" diyebilirler.
Madem işi kabul ettin (evet,az bir şey para verseler iyi olurdu) bari orayı okul gibi düşün, olabildiği kadar çok iş öğrenmek iste. Mesela sana ekstra mesai hesaplamasi-shiftlerle ilgili bir iş öğrettiler. En angarya olanından. Onu öğrendikten sonra haftalarca yapmaya devam etme ve 'ben bu konuya hakimim artık,biraz da bordrolarla ilgili çalışmak istiyorum' de. Sonuçta sana para vermiyorlar ve bunu deme hakkın var. Israrla kalan seyleri de öğren. Seni tekrar dusurmelerine izin verme. Stajını angarya işleri yaparak harcama, öğreneceğin kadar şey öğrenmeye calis.
Bir de mutlakaa yeni bir defter al ve ne ogrendiysen salağa anlatır gibi not al kendin için. Çünkü bugün gözün kapalı yaptığın şeyi üç sene sonra hatirlamayacaksin bile. Girdigin bir işte o bilgiler sana yararlı olabilir

Merhaba. Pdr mezunuyum insan kaynaklarında çalışmak istiyordum bu konuda deneyimim olmadığı için firmalara gidip staj yapmak istediğimi söyledim. Bugün bir yerde iş buldum. Daha doğrusu hem onlarla çalışacağım hem de bana işi öğretecekler staj gibi düşünün. Fazla bir ücret veremeyeceklerini söylediler. Yol parası vs. veririz dediler. Ben kabul ettim cünkü su an maddi bir sıkıntım yok ve boş oturmaktansa işi öğrenmek istiyorum.

Aksam babamla konustuk ben mutluydum ama kursağımda bıraktı. Bizim cocuklar çalışmaz falan dedi annem iş buldu işte dedi. Babam da o iş mi maaşı bile yok dedi. Babam yurt dısında çalışıyor daha önce de konusunu açmıştım arayan iş buluyor bizim cocuklarda iş yok falan diyor. O kadar moralimi bozdu ki. Cevap veremiyorum hemen duygusallaşıyorum artık hiç konusmak istemiyorum onunla.
Babanız ne bekliyordu? F16 pilotu mu yapıcaklardı bizi?

Tamamda peki ne yapmalıyım o zaman? Sıfır deneyimimle mezunu olmadığım bir bölümden kim beni sigortalı maaşlı işe alır? yani herkes hümanist ama biraz gerçekçilikte lazım
Ilk is basvurusu biraz sıkıntılı evet. Herkes tecrubesizsin diyor. Ama umudunu kaybetme. Hepimiz yasadik bu sorunu.

bak ne guzel bir bolumun var en azindan yeni isini basamak olarak kabul et..staj gibi dusun karsilik beklemeden yeterki isi ogren ,tecrube kazan sen suan yatirim yapiyorsun kendine, sonra zaten duruma gore hareket edersjn..babanin cahilce ettigi sozler ile enerjini sakin dusurmesine izin verme ..
sen bildigin yolda devam et en guzel yerlere gelmeni dilerim 😇🤲💞

Back
X