• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam bulduğum işi küçümsüyor. çok mutsuzum.

Tercübesiz elemanların kronik sorunu olan o ilk işi bulmaya denk gelmişsiniz.
Yeni mezuna piyasayı öğretmek zaman aldığı için firmalar bunu karşılamak istemiyor ve hep deneyimli eleman istiyor. Ama deneyim için de iş lazım 😜

Öncelikle bu iş zaten kalıcı değil, araziyi öğrenip istifa edeceksiniz zaten işyeri de bu şartlarda yıllarca çalışmanızı beklemiyor

Bence burada az bir çalışın, biraz deneyim kazanınca başka işleri araştırın kabul alınca istifa edersiniz.
Sakın önce ayrılıp sonra iş bulmaya çalışmayın, işi olan daha rahat iş buluyor. 😐
Öyle yapacağım teşekkürler

Bence zaman kaybetmeyin,özel sektörde dikiş tutturmak zor,kpss hayaliniz varsa ona yüklenin.
Şahsen bende sizin gibi yeni mezunken özel sektörlerde yiprandim.
kula kölelik yapma boyutuna geldiği oluyordu.
Pes edip kpssye yüklendim atandim.
Cok pişmanim.keşke en basindan calişsaymisim diyorum

Bence zaman kaybetmeyin,özel sektörde dikiş tutturmak zor,kpss hayaliniz varsa ona yüklenin.
Sorun şu ki ben psikolojik danışman olmak istemiyorum. Bu bölüme girerken de istemiyordum bir sene daha sınava hazırlanmak istedim babam okuyacaksan oku okumayacaksan okuma dedi. Mecburen okudum. O yüzden KPSS iy
Sorun şu ki ben psikolojik danışman olmak istemiyorum. Bu bölümü kazandığımda gitmek istemedim yeniden sınava hazırlanmak istedim. Babam okuyacaksan oku okumayacaksan okuma dedi ben de mecburen okudum.

Beni lütfen yanlış anlamayın.
Babanızın eğitimi ve hayat görüşünüz aynı olmayacak.
İş konusunda dikkate almayın lütfen.
Ayrıca ik stajyeri ne kadar tanıdım ise işi öğrenene kadar para kazanmadılar.
Siz bu işi kaçırmayın.

21 yaşında CEOluk yapacak halin yok ya bulduğun iş normal bir başlangıç işi

Beğenmiyorsan daha iyisini bulsun sana git onda çalış tövbe est

Babanla ilgili fikirlerimi önceki koynunda da belirttim, madem bu kadar kalifiye bir iş insanı gelsin burda yapsın TIR tamirciliği kaç para kazanır acep

21 yaşında CEOluk yapacak halin yok ya bulduğun iş normal bir başlangıç işi

Beğenmiyorsan daha iyisini bulsun sana git onda çalış tövbe est

Babanla ilgili fikirlerimi önceki koynunda da belirttim, madem bu kadar kalifiye bir iş insanı gelsin burda yapsın TIR tamirciliği kaç para kazanır acep
21 yaşında mezunsa bravo ben ilkokul birinci sınıfı okumadım.16.5 yaşında üniversiteye girdim gene de 21 den fazlaydım yav okul bittiğinde :cry:

Ben de öyle düşünüyorum ama çok moralim bozuldu hiçbir şey yapasım yok

Sakın bırakma kendini konu sahibesi

Bu işi yap, CVne koy, deneyimli eleman olarak görün sonra daha iyi bir iş zaten bulcaksın

İş işteyken koca kocadayken bulunur der bir çılgın teyzem🙈🙈 işsizsin iş arayıp bulamazsın, ne zaman Linkedinde böyle cilalarsın cvni o zaman teklifler gelir tecrübeyle sabit

Boşver babanı ABde yaşıyor 1 koyup 8 alıyor sonra da atıp tutuyor işte

Bu işi yap, CVne koy, deneyimli eleman olarak görün sonra daha iyi bir iş zaten bulcaksın

İş işteyken koca kocadayken bulunur der bir çılgın teyzem🙈🙈 işsizsin iş arayıp bulamazsın, ne zaman Linkedinde böyle cilalarsın cvni o zaman teklifler gelir tecrübeyle sabit

Koca kocadayken mi yok yav onun adı başka şey olmuyor mu geyikli geyikli :KK48:

çok teşekkür ederim. Bu işe başlayacağım zaten yüksek lisansını da yapmak istiyordum ama iş deneyiminden sonra yüksek lisans daha faydalı olur diye işi tercih ettim. Teyzenize selamlar:)

Ay benim babam bu. 3bin+lojman+yol+yemek icin sen geçinemezsin yetmez demişti. Halbuki okul da küçücük bir ilcedeydi. Tamam maaş az ama tecrübesizler icin bircok özel okulun verdiği imkânların üstünde.Kendisi de öğretmen aldığı 5bin fabrikatör olsa neyse diycem :işsiz: Sen 20bin de kazansan baban seni eleştirecek. Elestirmeye alışmış çünkü. Hiç takma ben hicbir seyimi ailemle paylaşmam can sıkmasınlar diye. İş aradığımdan bile habersizler iş bulunca ben sözlesme yapmaya gidiyorum diyeceğim. Senin de demen gereken ben iş buldum,çalışıyorum. Hatta bunu bile haketmiyor neden seni üzen elestiren biriyle mecbur değilken iletisim kuruyorsun ? Neden beklentiye giriyorsun ki ?

Ay benim babam bu. 3bin+lojman+yol+yemek icin sen geçinemezsin yetmez demişti. Halbuki okul da küçücük bir ilcedeydi. Tamam maaş az ama tecrübesizler icin bircok özel okulun verdiği imkânların üstünde.Kendisi de öğretmen aldığı 5bin fabrikatör olsa neyse diycem :işsiz: Sen 20bin de kazansan baban seni eleştirecek. Elestirmeye alışmış çünkü. Hiç takma ben hicbir seyimi ailemle paylaşmam can sıkmasınlar diye. İş aradığımdan bile habersizler iş bulunca ben sözlesme yapmaya gidiyorum diyeceğim. Senin de demen gereken ben iş buldum,çalışıyorum. Hatta bunu bile haketmiyor neden seni üzen elestiren biriyle mecbur değilken iletisim kuruyorsun ? Neden beklentiye giriyorsun ki ?
Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum iş aradığım süreçte onlara hiç haber vermedim zaten. Ama pazartesi işe başlayacağım ister istemez anlattım ve sordukları sorulara cevap verdim sadece. Zaten böyle bir tepki vereceğini biliyordum ama bu söylemleri duymak beni üzdü

Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum iş aradığım süreçte onlara hiç haber vermedim zaten. Ama pazartesi işe başlayacağım ister istemez anlattım ve sordukları sorulara cevap verdim sadece. Zaten böyle bir tepki vereceğini biliyordum ama bu söylemleri duymak beni üzdü
insanlar hayat boyu çalışamayacak engelde olan çocuklarına gül gibi bakıyorlar yeni mezun bir gençten kimse hemen iş para beklememeli .anne baba olmak öyle kolay değil.

Ya açıkçası keşke maaşlı çalışsaydınız çünkü çalışırken ögreneceksiniz emeğiniz boşa gidiyor bu şekilde babanızın tepkisi kaba olmuş ama haklı bi yerde gerçi bu işleri anlamam ama çocuklarım var ve bu şekilde çalışmalarını istemem empati yaptım galiba

Bu tarz staj görünümlü işlerde evet para vs beklentisi olmuyor çok iş öğreniyorsunuz ama eziliyorsunuz. İnanın en son bütün yaz her gün çalışıp elime 600 lira verdiklerindeki şoktan sonra bir daha orada çalışmadım. Ondan sonra çalıştığım yerde ise biraz daha dişli idim.
Şimdi olsa ne ezdirir ne dişli olurum. Görev tanımı eşittir hakediş ücreti bitti.
Babanız üslup olarak kötü demiş ama yanlış dememiş.

Orada çalışın ancak tam zamanlı değil 08.00 13.00 gibi yarım mesai çalışıp kalan gününüzü kadrolu/prestijli bir iş için çabalamak için ayırabilirsiniz.

Pdr güzel bir bölüm özel okullarda çok rahat iş bulabilirsin tabi şuan pandemi süreci nasıldır bilmiyorum

Öyle yapacağım teşekkürler

Son bir öneri bu işyerini sömürebildiğiniz kadar sömürün. Bunu için öncelikle ideal iş için ilgili ilanları çıkartın, orada istenenleri not ettikten sonra:

1) Mesela daha iyi işler için sertifika/eğitim isteniyorsa ve işyerinde fırsat gelirse hemen katılın.
2) Alanınızla ilgili işleri üstlenin ki sonraki işinizde ben şunları yaptım diyebilesiniz.
3) Belirli programlarda hakimiyet isteniyorsa ve işyerinde kuruluysa bu neymiş diye bir araştırın hatta öğrenin.

İşyerinde öğretmeyi seven sempatik kişiler olur onları dinleyin. Alanınızla alakasız gubidik işler yaptırılırsa başka işi hızla bulduktan sonra oradan çıkın. Sekreter/temizlikçi/idari büro görevlilerine atarlı değil saygılı davranın.

Çömez elemanın ilk işlerini kalitesiz veya eksik yapması beklenir, bu olağan olandır. İkinci işiniz temiz çıkar. Yeter ki garip kibirlere falan girmeyin, gözlemleyin.

Ben tam tavsiye moduna girdim, son olarak güzel iş 👍 biraz deneyim kazandıktan sonra gelecek merak etmeyin babaya da selamlar. 😊

Son düzenleme:
CV ye yazacak birşeyler olması lazım illaki.Sana sadece yol parası da verse önemli değil,sen parasını düşünecek aşamada değilsin şuan.Babalar da öyle der he de geç aldırma çok fazla.O dışarıdan öyle diyor da içeriden içten içten seni izliyor çalışınca seviniyor.Ben de babamın desteğiyle iyi bir üniversitede okudum babam hep küçümsedi ama sonra işlerimi hep kendim buldum.Yıllar içinde o da yaş alınca o tavrından vazgeçiyor.Fazla düşünmeyin gerek yok.

Back
X