Arka bahçede yılan

Bugun haberlerfe denk geldim izmirdede cok yilan gorulmus
Bugun de deprem olmus .Alakasi varmi yilanlarla tesaduf mu muama.

Az önce yazi okudum. Deprem oldugu ve olacağı zamanlar boyle sehir iclerine çıkarmış. Bugün olan depremle bir ilgisi olabilir.

Bahçede çocuklar da oynuyor, zehirli mi ne çeşit yılanlar bilmiyoruz çocuklara zarar verebilirlerdi. Köyde olması alışılagelmiş bir şey tabi ama şehirin ortasında nasıl oldu anlayabilmiş değilim.

kış uykusu sanirim. soguk hava gidince onlarda hareket etmeye baslayip topragin ustune cikjyolar. tabiki zehirli olabilir ve cocuklara hatta sizede zarar verebilirdi ama ben biraz duygusal dusundum sanirim.

Elbette sizde haklısınız, özellikle söz konusu çocuklar olduğu için.
İlaçlama şirketi ile mutlaka önden görüşün, doğaya kalıcı zarar vermeyecek ilaçlar olduğundan emin olun.
Bazı ilaçlama şirketleri insana alerji yapan ve toprağa kalıcı zarar veren ilaçlar kullanıyorlar.
Aynen içiniz rahat olsun, kesinlikle zehirsiz yılanlar.

Insallah canim bece srhirdekiler zehirli degildir .Iciniz bir nebzede olsa rahat olsun
.Karsilasmasiniz umarim birdaha

İnşallahh canım inşallah. Kötü şeylere çıkmaz inşallah.

Az önce yazi okudum. Deprem oldugu ve olacağı zamanlar boyle sehir iclerine çıkarmış. Bugün olan depremle bir ilgisi olabilir.

Evet galiba herkes ondan şüphelendi bende dahil.

kış uykusu sanirim. soguk hava gidince onlarda hareket etmeye baslayip topragin ustune cikjyolar. tabiki zehirli olabilir ve cocuklara hatta sizede zarar verebilirdi ama ben biraz duygusal dusundum sanirim.

Siz de haklısınız aslında keşke öldürmesek başka çözümü olsa. Ancak bilmiyorum, bilemiyoruz. Hiçbir canlıya kıymasak keşke.

Yarın gelecek zaten yöneticiye çok fazla güvenmiyoruz çocukların sağlığına ve bitkilere zarar vermeyen bir ilaç tercih ettireceğiz bizzat adamlar geldiğinde. Orada emekle büyüttüğümüz elma ağacımız var, bir sürü çiçeklerimiz var.

Deprem konusuna katılıyorum,az önce okudum,yılanlar hissettikleri için yer değiştirirlermiş.
Allah korusun

Benim hislerim biraz değişik. Rüyalarım çıkıyor falan. Önceki gece uyumuşken birden kalktım ve kızımın odasındaki raftan biblo tarzı şeyleri indirdim geri yattım. Eşim sordu neden kalktığımı. Deprem olursa kafasına inmesin dedim. Gece deprem oldu rüyamda. Öğlen de İzmir işte.
Yılanlarla ilgili bağlantıyı ben de duydum. Ama ben 99 depreminden önce yılan çıktığını duymadım, ki İzmit'teydim o zamanlar. Allah korusun, inşallah tesadüftür.

Istanbul'da yilan konusu 3 gündür karşıma çıkıyor değişik yerlerde. en son bir milletvekilinin sosyal medya hesabında gördüm, depreme yoruyor!!!.

Ilaclama şirketlerini arayın ya da kükürt serpin bahçeye. sürüngen oldukları için kükürt derisine temas edince yaktigindan o bolgeden gidiyorlarmis.

Sitelerın oldugu bır yermı yoksa bır apartman ve onun bahcesımı bahsettıgınız yer

Ve baya bir alana etki ediyor bunlar diye hatirliyorum. Anneannemler ve komsulari falan yaptirmisti. Sicaklar gelince artti her yerde yılanlar
KomandoYareni evet simdi arkdas diyince hatirladim. Bi cihaz var bahseye felan koyuyosun yuksek ses frekanslari hayvanlarin duyacagi sekilde ses dalgalari yapiyor. Buda onlarin rahatsiz olup kacmasini sagliyor. Ama evde/abartmanda kopek kedi felan varsa onlarda kapsam alanina girince cok kotu rahatsiz olucak bilin. Eski is arkdasim icin almistim. 50 metre kareyi kapsiyor, o fareleri uzak tutsun evden diye almisti.

Geçen bizim ordada vardı yolda bildiğin bir yemek masası boyutunda teyzem görmüş kadın korkudan nasıl kaçtığını bilmiyor. Ondan 3 gün sonra başka bir tanesi yine aynı boyutlarda aşağı komşunun balkonuna gir itfaiye felan aradılar geldi öldürdüler ama eminim devamı vardır onların.

pis hayvan tv de görmeye tahamülüm yok ben de depremden sonra yılan ı çok duydum geçen izmirde akrabamız aradı çok yağmur yağmış yılanlar sele kapılıp yollara merkez gelmiş her yer yılanmış ıyyy pis hayvan

Genelde etrafta otluk, çalılık varsa ve son zamanlarda biçildiyse yılanların yaşam alanı bozulduğu için bu tür şeyler olabiliyor.

Oncelikle cook gecmis olsn canm cok korkutucu.
Maalesef diyebilirim ki yuva yapmis olabilirler o cevrede yada yumurtada birakmis olabilirler
Siz etrafa kukurt dokun uzaklasirlar ve yun yandirin kokusundan nefret ederler. ( uzaklasip baska insanlari korkutmazlar insallah)
Bi surede kolu komsu kimse mangal tarzi bisey yapmasin yogun et kokusu olmasin.

Bugün ilaçlandı inşallah işe yarar.

Yılanın kuyruğu küt müydü ince uzun mu? Eğer kütse yılan zehirlidir ince uzun (sivri) ise zehirsizdir. İlaçlatın ama tabii ki yine.

Valla hiç kuyruğuna dikkat etmedim çok da anlamam zaten, görür görmez kaçtığım için. O anın şokuyla..

Sitelerın oldugu bır yermı yoksa bır apartman ve onun bahcesımı bahsettıgınız yer

Site bahçesi ama A-B blok olarak 2 bina olan site. Çok geniş bir bahçe diyemem.

İlaçlama şirketine kalsa gerek yok tabi. Normal olarak kazanç peşindeler. Ancak toprağın yapısını bozuyor dediler bahçede de ağaçlar ve bitkiler var bu yüzden duyunca kimse yanaşmadı binada. Bir süre rafa kalktı yani, 2-3 daire evet diyince yetmiyor malesef..

Çok kötü ya. Gerçekten korkunç bir şeydi. Bizim komşunun eşi öldürdü.

Gerçekten soğuk hayvan.

O değilde o yılanları nasıl öldürdü o kişi..iyi cesaret.

Kendisi kamplara gidiyor sürekli. Bayağı donanımlı yani, şükür öyle komşu çok işe yarıyor böyle şeylerde. Biraz vahşiyce şimdi buradan yazmayayım.

Genelde etrafta otluk, çalılık varsa ve son zamanlarda biçildiyse yılanların yaşam alanı bozulduğu için bu tür şeyler olabiliyor.

Çalılık vardı ancak galiba ilaç yemişler komşumuzun eşi bayağı sersemlemişler dedi.

Bir süre zaten kullanılmayacak bahçe, ilaçlandı. Kükürt dökmeyi iyi ki söylediniz biz yine de dökelim ne olur ne olmaz. İnternette bir de naftalin kokusunu sevmedikleri yazıyor bunu da önlem olarak yapacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…