- 3 Kasım 2015
- 2.547
- 3.237
- 63
- 34
- Konu Sahibi KomandoYareni
-
Bugun haberlerfe denk geldim izmirdede cok yilan gorulmus
Bugun de deprem olmus .Alakasi varmi yilanlarla tesaduf mu muama.
Insallah canim bece srhirdekiler zehirli degildir .Iciniz bir nebzede olsa rahat olsunİnşallah daha korkunç bir senaryoyla karşılaşmayız, inşallah.
Bahçede çocuklar da oynuyor, zehirli mi ne çeşit yılanlar bilmiyoruz çocuklara zarar verebilirlerdi. Köyde olması alışılagelmiş bir şey tabi ama şehirin ortasında nasıl oldu anlayabilmiş değilim.
Elbette sizde haklısınız, özellikle söz konusu çocuklar olduğu için.İçim rahatladı mesajınızla. İnşallah zararsızlardandır. Malesef isterdim ki doğanın dengesini bozmayalım ancak mecburuz. Yaşam alanı olunca şehir içi bize de oturacak-dinlenecek ev bahçelerinden başka alan kalmıyor. Ormana yürüyüşe gitsek İstanbul trafiği 3 saate anca varıyoruz. Çocuklar falan olunca bir de insan hassaslaşıyor. Normalde tüm hayvanları bende severim elimden geldiğince korumaya çalışırım ben de bir köpüş annesiyim. Ancak mecburiyetler ve şartlar..
Insallah canim bece srhirdekiler zehirli degildir .Iciniz bir nebzede olsa rahat olsun
.Karsilasmasiniz umarim birdaha
Az önce yazi okudum. Deprem oldugu ve olacağı zamanlar boyle sehir iclerine çıkarmış. Bugün olan depremle bir ilgisi olabilir.
kış uykusu sanirim. soguk hava gidince onlarda hareket etmeye baslayip topragin ustune cikjyolar. tabiki zehirli olabilir ve cocuklara hatta sizede zarar verebilirdi ama ben biraz duygusal dusundum sanirim.
Elbette sizde haklısınız, özellikle söz konusu çocuklar olduğu için.
İlaçlama şirketi ile mutlaka önden görüşün, doğaya kalıcı zarar vermeyecek ilaçlar olduğundan emin olun.
Bazı ilaçlama şirketleri insana alerji yapan ve toprağa kalıcı zarar veren ilaçlar kullanıyorlar.
Aynen içiniz rahat olsun, kesinlikle zehirsiz yılanlar.
Istanbul'da yilan konusu 3 gündür karşıma çıkıyor değişik yerlerde. en son bir milletvekilinin sosyal medya hesabında gördüm, depreme yoruyor!!!.İyi akşamlar herkese. Konum doğru yerde mi bilmiyorum ancak kafamı yeni toparladım korkudan.
İstanbul'da oturuyorum. Bugün iftar sonrası aşağıda çardakta oturalım dedik komşularla. Komşu çocukları oynarlarken birden yılan falan diye bağırdılar biz de solucan görüp şakasına söylüyorlar sandık ancak bir gittik baktık ki yeşilliğin arasında 2 tane yılan var. Neye uğradığımızı şaşırdık sonra komşumuzun eşi öldürdü ikisini de. Ancak yuva yapmış olabilirler mi oraya bilmiyoruz apar topar yukarı çıktık korkuyla ikisi de boyut olarak büyüktü hemde bayağı büyüklerdi. Şu an kapımızı penceremizi açamıyoruz korkudan. İnanılmaz huylandık. Yılan yumurta bırakmış olabilir mi diye düşünüyoruz. Daha önce hiç böyle bir olay yaşamadık bahçede. Ufak tefek böcekler oluyordu. Bahçeyi ilaçlatmayı düşünüyoruz yarın. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu bahçesinde? Nasıl bir önlem aldınız yaşayan olduysa? İlaçlatma kesin çözüm olur mu? İstanbul'da merkezi sayılacak (yeşillik var ama orman falan yok) bir yerde böyle bir şey görmek inanılmaz korkuttu cümlelerimde kusur varsa affola açık açık yazmaya çalıştım.
Ve baya bir alana etki ediyor bunlar diye hatirliyorum. Anneannemler ve komsulari falan yaptirmisti. Sicaklar gelince artti her yerde yılanlar
Istanbul'da yilan konusu 3 gündür karşıma çıkıyor değişik yerlerde. en son bir milletvekilinin sosyal medya hesabında gördüm, depreme yoruyor!!!.
Allah korusun hepimizi...
Ilaclama şirketlerini arayın ya da kükürt serpin bahçeye. sürüngen oldukları için kükürt derisine temas edince yaktigindan o bolgeden gidiyorlarmis.
Yılanın kuyruğu küt müydü ince uzun mu? Eğer kütse yılan zehirlidir ince uzun (sivri) ise zehirsizdir. İlaçlatın ama tabii ki yine.
Sitelerın oldugu bır yermı yoksa bır apartman ve onun bahcesımı bahsettıgınız yer
KomandoYareni evet simdi arkdas diyince hatirladim. Bi cihaz var bahseye felan koyuyosun yuksek ses frekanslari hayvanlarin duyacagi sekilde ses dalgalari yapiyor. Buda onlarin rahatsiz olup kacmasini sagliyor. Ama evde/abartmanda kopek kedi felan varsa onlarda kapsam alanina girince cok kotu rahatsiz olucak bilin. Eski is arkdasim icin almistim. 50 metre kareyi kapsiyor, o fareleri uzak tutsun evden diye almisti.
Geçen bizim ordada vardı yolda bildiğin bir yemek masası boyutunda teyzem görmüş kadın korkudan nasıl kaçtığını bilmiyor. Ondan 3 gün sonra başka bir tanesi yine aynı boyutlarda aşağı komşunun balkonuna gir itfaiye felan aradılar geldi öldürdüler ama eminim devamı vardır onların.
pis hayvan tv de görmeye tahamülüm yok ben de depremden sonra yılan ı çok duydum geçen izmirde akrabamız aradı çok yağmur yağmış yılanlar sele kapılıp yollara merkez gelmiş her yer yılanmış ıyyy pis hayvan
O değilde o yılanları nasıl öldürdü o kişi..iyi cesaret.
Genelde etrafta otluk, çalılık varsa ve son zamanlarda biçildiyse yılanların yaşam alanı bozulduğu için bu tür şeyler olabiliyor.
Oncelikle cook gecmis olsn canm cok korkutucu.
Maalesef diyebilirim ki yuva yapmis olabilirler o cevrede yada yumurtada birakmis olabilirler
Siz etrafa kukurt dokun uzaklasirlar ve yun yandirin kokusundan nefret ederler. ( uzaklasip baska insanlari korkutmazlar insallah)
Bi surede kolu komsu kimse mangal tarzi bisey yapmasin yogun et kokusu olmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?