Arkadalar, size bir soru sizce kim sulu? Elerimizin ailesi mi? Eimiz mi ? Yoksa

melekru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
29
0
86
45
Kocaeli
arkadaşlar size bir soru sizce kim suçlu? eşlerimizin ailesimi? eşimiz mi ? yokksa yoksa bizmi? bende burda konu açtım eşimden ailsinden yakındım hep onları suçladım ama bi ablamın sayesinde bazı gerçekleri gördüm asıl suçlu bizleriz. Bugün burda yazabiliyosak internete gire biliyosak hiç birimiz cahil değiliz çoğumuzun ekonomik özgürlüğü de elinde neden bunları kendimize yaşatıyoruz. Neden izin veriyoz baktık olumsuz giden bişeyler var güzellikle halletmeye bir kere çalışalım 2. şans vermeyelim çünkü bu aile konusunda gerçekten düzelecek yanı yok herkez aynı dertten şikayetçi düzelmiyor düzelmeyecekte bizi üzmelerine izin vermeylim zamanında bende çok üzüldüm bu arkadş gibi doğumuma 3 hafta var ben hergece korkuyom nasıl olacak diye doğum bu 3 haftanın 1 haftasını eşimle ailem yüzündem kavga ettik konuşmayarak geçirdik şimdiki aklım olsa çeker giderdim evden köpek pişman ederim onu ama ben yne yaptım evde kaldım onun suratını çektim. Şimdi akıllandım ama diyorum ya zamanında çok üzüldüm bir kaç hastalık geçirdim şükür atlattım.Kızım 11 aylık sabah annemlere bırakıyoz kızımı eşimle sabah saatlerimiz uyuyor ben devlet dairesinde olduğum için ondan erken çıkıyorum annemlere gidiyorum minibüsle kızı alıp geri geliyorum çok masraf olmasın diye eşimin yanına yemek yap evde yemek için yap bebişime ayrı yap evim sobalı soba yak ev işlerini yap bunları 11 aylık bir bebekle yapıyorum çığlık eşliğinde hep oyun istiyor benden iş yaparken sıkılıyor basıyor çığlığı bide bunun üstüne kocanın nazını çek onun ailesini çek bunları yaşayan yapan bir tek ben değilim dünyada biliyorum hepiniz yaşıyorsunuz bunları yapmaktan da gocunmuyorum tabiki görevimiz tabiki bunları biz yapacaz ama karşı tarafnda bir adım gelmesi lazım karşı taraftan yedikten sonra darbeleri bunları yapmak kimi zaman insana eziyet geliyor niçin neden kimin için yapıyorum diyor insan neyse arkadaşlar konuyu dağıttım biraz ama yapmayalım kendimizi ezdirmeyelim karşı tarafa değil kendimize saygı duyalım onlar bize değer vermiyor olabilirler önemli olan bizim kendimize verdiğimiz değer. Eşlerimizin ailesi bize zarar veremez biz izin vermediğimiz sürece gitmeyin size zararları varsa gitmeyin (ben artık öyle yapıyorum eşimde ne hissettiği artık umrumda değil bu konu hakkında çünkü üzülen kişi olmaktan bıktım artık) tabi onlarda bizim ailemizi öne sürecekler bırakın sürsünler herkesin ailesi kendinedir onun ailesi onun olsun benim ki benim olsun bu kadar basit şunu d kabul edelim iki taraf ailelerden bahsediyorum asla yakın olamıorlar bir birlerine onun için uzatmanın anlamı yok. arkadaşlar tekrar söylüyorum bizi üzmelerine izin vermeyim.

valla adamların pek umru olmuyor gidincede ...fakat şunu söyliyim onları ben affetsem allah afetmez ..çünkü beni çoookkk üzüp yıprattılar...iş konusuna gelince daha öncede forumda yazmıştım yapıpta kötü olacağıma yapmadan kötü olurum yeni felsefem bu boşuna kendimi yıpratmışım ben hep zaten ne beğenip takdir ediyorlar birde ne yaptın diyorlar ...böyle başa böyle tarak ..benden bu kadar...zemuszemus

eşlerin aileleri, eşler istemedği müddetçe araya giremiyorlar...

ben ve eşim evlenmeden öncede dedik: biz evleniyoruz.. aileler ne yaparsa yapsın asla bunu birbirimize sıkıntı haline getirmeyelim.. herşeyden önce biz varız.. kapımızı kapattığımız zaman ne anne ne kardeş oluyor.. sen ve ben varız.

eğer eşimin ailesine uyacak olsaydık daha evliliğimizin ilk haftası birbirimize dalardık sanırım:)))

iki aileninde eksilerini oturur eşimle konuşuruz dertleşir, çözüm yolu bulmaya çalışırız..birbirimizle kavga etmeden senin baban benim babam muhabbeti yapmadan neden böyle davrandı, acaba vs gibi sohbet havasında gerçekleştiririz ..

sanırım biz dost olmayıda başaranlardanız..önemli olanda bu .. ailelerin etkisini nötr etmek için..

eşlerin aileleri, eşler istemedği müddetçe araya giremiyorlar...

ben ve eşim evlenmeden öncede dedik: biz evleniyoruz.. aileler ne yaparsa yapsın asla bunu birbirimize sıkıntı haline getirmeyelim.. herşeyden önce biz varız.. kapımızı kapattığımız zaman ne anne ne kardeş oluyor.. sen ve ben varız.

eğer eşimin ailesine uyacak olsaydık daha evliliğimizin ilk haftası birbirimize dalardık sanırım:)))

iki aileninde eksilerini oturur eşimle konuşuruz dertleşir, çözüm yolu bulmaya çalışırız..birbirimizle kavga etmeden senin baban benim babam muhabbeti yapmadan neden böyle davrandı, acaba vs gibi sohbet havasında gerçekleştiririz ..

sanırım biz dost olmayıda başaranlardanız..önemli olanda bu .. ailelerin etkisini nötr etmek için..

Canım birçok kişi malesef sizin bu yaptığınızı yapamıyor ve mutsuz evlilikler kaçınılmaz oluyor senin ailen benim aliem derkken iş çıkmaza giriyor hele birde aradaki saygıda bittiyse işte o zaman kabus gibi bir hayat şekli ortaya çıkıyor ne yazık ki senağlama

sorun yasayan bayanlar kendımızı bu kadar suclu hısstemeyelım bende aynı fıkırdeyım yanınıda arkanızda esınız olmadıkca bırakın kaynanaıyı eltıyı gorumceyı kapıcı bıle aıle hayatınıza parmagınızı sokabılır. bır erkek her zaman yanlıs yapsada hatalı konussada yanınızda kım varsa sızı koruyup, yalnız kaldıgınızda askın aslında hatalı konustun bak boyle olması daha ıyı demesı lazım . benım aradıgım erkek buydu ,buldum sandım ama yanılmısım

Bence burda kim suclu diye birsey yok!!

Her üc tarafda biraz olsun özverili ve fedakar davrandigi müddetce sorun falan olmaz.

Biz kadinlarin en büyük hatasi baslarda kimse kirilmasin darilmasin aman tatsizlik cikmasin diye bircok haksizliga susup sessiz kalmamizdir.....konusursak saygisiz damgasini yemekten korkuyoruz nedense?

Erkeklerin en büyük hatasi, ben karismam ne haliniz varsa görün yeterki bana anlatip moralimi bozmayin deyip tartismalardan sorunlardan siyrilmak istemeleridir....halbuki esinide ailesinide kirmadan incitmeden hakliyi haksizi ayirt etmek o kadar zor degil....ama bircok erkek bunu yapamiyor....malesef....ya esinden cikartiyor hirsini yada ailesinden kopuyor....

Ailelerin yapacagi tek sey ogullarinin artik evli baska bir insana sorumluluklari olan bir birey oldugnu kabul etmeleridir.....bunu kabul ettikleri vakit zaten gerisi gelir diye düsünüyorum.....

Böyle durumlarda en sevdiğim şarkı sözü geçerlidir
Masum değiliz hiçbirimiz

sorun yasayan bayanlar kendımızı bu kadar suclu hısstemeyelım bende aynı fıkırdeyım yanınıda arkanızda esınız olmadıkca bırakın kaynanaıyı eltıyı gorumceyı kapıcı bıle aıle hayatınıza parmagınızı sokabılır. bır erkek her zaman yanlıs yapsada hatalı konussada yanınızda kım varsa sızı koruyup, yalnız kaldıgınızda askın aslında hatalı konustun bak boyle olması daha ıyı demesı lazım . benım aradıgım erkek buydu ,buldum sandım ama yanılmısım

aynı durumdayız sanırımmm:gitme::gitme:

bi arkadaşım yazmış biz eşimle dost olmayı başaranlardanız diye
bizde eşimle ilk önce çok iyi dostuz sırlarımızı ilk önce birbirimize anlatırız ve ölede kalır..
eşim ailesini karıştırmaz bende öle bu yuva ikimizin ve çok zor kurduk dış etkilerden
zarar görmesi bizi çok üzüyor buna asla izin vermiyoruz inş hep böle devam eder
çünkü ailemizin minik ferdi yakında geliyor sorumluluk büyüyor onun anne ve babası biziz
bu hiç değişmeyecek(genelde sorunlar çocuk yüzünden çıkar eşimin ailesinde eltimden biliyorum)

Eşini savunmayan yada savunamayan bir koca varsa ortada hata eşindir.
Ama yok savunuyorda hala anlamıyorsalarda ozaman ailede bozukluk vardır.
Aileyle beraber eşinde hatası aynı ortamda var etmeye çalışmak, birbvirlerini severler belki diye beklemek.

Back
X