Aslında çok istiyorum söylemek ama Yok hemen söylemeyeceğim 2 ay sonra okul açılacak illa ki duyar, duymasa da anlar cin gibidirHa bu arada bebişi bu kişilere söylemeyin hemen.
Bence gerek yok. Aptal saptal konuşup canınızı sıkmasın.Aslında çok istiyorum söylemek ama Yok hemen söylemeyeceğim 2 ay sonra okul açılacak illa ki duyar, duymasa da anlar cin gibidir
Amin inşallah çok sağolunÇok üzüldüm, inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bu insana kesinlikle mesafe koyun asla konuşmayın. Aslında burdan şunu çıkartabiliriz kimseye bize verdiği değerden fazla değer vermemeyi öğrenmeliyiz. Siz mesafeli ve değer veren birisi olmasaydınız sizi bu kadar üzemezdi. Tabiki onun kötülüğü ve nankörlüğü. Kimseye inanın fazla iyilik yapmayın, hepimiz yaşıyoruz. Bizim koşa koşa gidip yaptığımız şeyleri karşımızdaki insan yapmıyor ya da mırın kırınla yapıyor. Bu durumda biz üzülüyoruz. Kendime de aynısını söylüyorum. Seni zorlayan ya da yapmak istemediğin ya da senin için uğraşmayan birisi için hiç bir şey yapma. Dinliyormuş gibi yap ama yapma.
Sağlıkçıyım,samimi komşum istedi hayır vuramam dedim.. geçmişte de 1 kere tek yaptım..Ne olur ne olmaz asla yapmayın 10 enjeksiyon da bir şey olmaz 11.de alerjik reaksiyon gelişir,çok riskliO kadar pişmanım ki size anlatamam. İğne olacağı ilk gün reçetesini evde unutmuş sağlık ocagına gitti yapmadılar. (Düşün onlar yapmıyor ben salak yapıyorum) okula geldi ağlıyor falan, dedim benim annemden dolayı 3 5 deneyimim var istersen yapayım. Sonra çok dualar etti. Elin çok hafif dedi. Ertesi gün sınıfıma iğnesiyle geldi çok ısrar etti. Sınıfı bırakıp sağlık ocagına gitmek sıra beklemek çok zor olacak dedi kıyamadım. Ne bileyim cahil cesareti işte kendime çok kızıyırumsonra üzerime kaldı bir buçuk ay hafta içleri ben yaptım iğnesini. Tekrar onunla konuşmayi asla düşünmüyorum bana büyük bir ders oldu kendisi
Evet siz üzülmeyin.Evet o kişinin yanında daha mutlu görünün. Çatlasın orta yerinden. Gerçekten okul ortamında güvenilir bir arkadaş bulmak zor. Çok iyi gibi görünüyorlar ama meğerse çıkarı kadar oluyor. Ya da yalnız kalmamak için arkadaş oluyorlar. Sizi çok iyi anlıyorum. ☺Amin inşallah çok sağolunYok kesinlikle konuşmam o insanla inanılmaz üzüldüm o süreçte. Halbuki aynı yollardan geçmiş birinin desteği Nasıl güzel olurdu. Bırak desteği köstek oldu sağolsun inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım sanırım en güzel cevap böyle olacak ona
Sağlıkçıyım,samimi komşum istedi hayır vuramam dedim.. geçmişte de 1 kere tek yaptım..Ne olur ne olmaz asla yapmayın 10 enjeksiyon da bir şey olmaz 11.de alerjik reaksiyon gelişir,çok riskli
O kadar pişmanım ki. Hem aldığım riske hem hak etmeyen bir nankör oluşuna. Bir daha asla böyle bir işe girişmem aslaBir de iyilik yap kötülük bul derler. Bazı insanlar o iyilik altında ezildiklerinden ya unutmaya çalışıp uzaklaşır ya da o kişiyi ezmeye çalışırlar. "Peygamber efendimiz de , (İyilik yaptığınız kişinin şerrinden sakınınız) buyuruyor."
12 yıllık memurum. Bir çok okulda çalıştım idaresi zümresi derken her okulun kendi dinamiği var. Aslında çok samimi olmamak lazım da aynı yollardan geçen insanlar tıpkı buradaki gibi bir süre sonra dertleşiyor yakınlaşıyor ama bunu yaşayacağımı hiç tahmin etmezdim. Umarım orta yerinden çatlarEvet siz üzülmeyin.Evet o kişinin yanında daha mutlu görünün. Çatlasın orta yerinden. Gerçekten okul ortamında güvenilir bir arkadaş bulmak zor. Çok iyi gibi görünüyorlar ama meğerse çıkarı kadar oluyor. Ya da yalnız kalmamak için arkadaş oluyorlar. Sizi çok iyi anlıyorum. ☺
Yok yok inanın değil. Zaten o hamile kalmadan önce dertleşiyorduk. İnsanlar neden bu kadar patavatsız, tedavi için Dr sırası beklerken hamile kadınlarla oturmak Nasıl da üzüyor falan diye konuşuyorduk asla patavatsızlığından değil yani emin olun. Fotodaki de ben değilim tabi nerdeeeBana patavatsız ve düşüncesiz biri gibi geldi sadeceHamileliğinizi göbeğiniz belli olana kadar hatta daha da uzun (kilo aldım, gazım var gibi) kendinize saklamanızı öneririm. Bir de foto da ki sizmisiniz? Öyleyse kıskanmış da olabilir çünkü bilemedim dsdsdh
soyleme cekemeyen bırıyse ne aılevı seyler alatılır ne yedıgın ıctıgın ne mutlu haberlerın.. gozlerı kalır.. ben fesat ınsandan korkarım.. rabbım hayırlısıyla saglıkla kucagına almayı nasıp etsın. karnın sıstıgınde gorur artık . cok da dert etme cocuguna odaklan :))Merhabalar. Uzun süredir bu platformdayım ama genelde kadın hastalıkları, hamilelik, tüp bebek başlıklarında takılıyorum. Burada böyle bir alan olduğunu görünce ben de yazmak istedim.
Devlet de öğretmen olarak çalışıyorum. 8 yaşında bir oğlum var ama ikinci çocugum bir türlü ama. Defalarca tedavi gördüm kayıplar yaşadım gitmediğim doktor görmediğim tedavi kalmadı. Bu yıl çalıştığım okula yeni bir öğretmen geldi. 4 yaşında bir kızı var tüp bebek. Zamanla hikayelerimizi paylaştık birbirimizle. Beni tüp bebek konusunda ikna etti. Zaten niyetim vardı maddi olarak hazır değildik bende borçlanmaya karar verdim. Tüp bebek öncesi bir doktor önerisinde bulundu illa git görüş belki tüp bebeğe gerek kalmaz falan dedi. Gittim ve doktor dan çok memnun kaldım. Ufak bir operasyon geçirdim (Histeroskopi) 1 ay okula gidemedim rapor kuyruk. Bu kadının önceki tüp bebek tedavisinden dondurulmuş embriyosu vardı. Şubat ayı gibi tedaviye başladı ve hamile kaldı. 3 anasınıfı öğretmeniyiz orada. İnan ki elini sıcak sudan soğuk suya sokmadık. Sadece ağır işleri falan değil hiç bir şeye karışmasına izin vermedik. Göbekten vurduğu iğneler vardı alerji yaptı. Kalçadan iğne olması gerekiyordu her sabah 10 da iğnelerini ben yaptım. (Çok pişmanım büyük risk. Annemin yıllar içinde ki tedavi lerinden öğrenmişliğim vardı. Çok ısrar etti elin çok hafif okul saati sağlık ocagına gitmek bana çok zor lütfen falan dedi kıyamadım) 1.5 ay iğnelerini ben yaptım. İlacı bitti(estrofem) hakkı kalmamıştı gittim kendi üzerime yazdırdım. Derken iğneler bitince bana mecburiyeti de sona erdi. Bende daha fazla beklemek istemedim aynı hastanede tüp bebek tedavisine başladım. Ben tedaviye yeni başlamıştım ki yanımızdaki diğer arkadaş da hamile kaldı. Herşey o zaman başladi zaten. Bu tüp bebekli kadın beni inanılmaz zorbalamaya başladi. İçerde koku var hocam biz giremiyoruz sen girer misin? 1 aya aş ermeye başlayacağız off sıcaklara denk geldi. Biz seneye yokuz izindeyiz okul sana kaldı. Dedikoduları senden alırız. Çaycı sana kaldı hocam aman kimseye kaptırma. İnşallah çok embriyon olur dener dener durursun( asla çocugum olacagına inanmadığı için deneyip deneyip durmamı istiyor) diğer arkadaşa bebek alışverişi için link atacak özelden değil 3 kişilik whatsapp grubumuzdan atıyor. Daha aklıma gelmeyen neler neler neler. Enn son bana dedıkı. Bir çocuk annesi tüp bebek tedavisi gören bana evlat edinmeyi düşünür müsün dedi. Şok oldum inanın buz kestim. Hayır zaten çocugum var falan dedim ama kalbim küt küt. Okul tuvaletine girip sessiz sessiz ağladım. O gün okul çıkışı gelmiş bana neyin var moralin mi bozuk diyor bir de. Eve geldim bir tonda evde ağladım. Derken dayanamadım sadece ikisinin görebileceği şekilde whatsapp durumu yaptım. Nankörlükten insanlara yaranı göstermemekten yoksa oradan vurulursundan falan bahsediyor. Bu mikrop durumu gördüğü gibi hemen gruba msj atmiş. Görünce çok üzüldüm inşallah konunun benimle ilgisi yoktur. İnşallah istemeden seni kırmamışımdır falan filan. O an herşeyi bilerek yaptığını net bir şekilde anladım. Kendini suçlıyırdym insanların mutluluğunu çekemiyorsun diye. Açtım ağzımı yumdum gözümü çok çok ağır şeyler yazdımokul kapanana kadar bir daha konuşmadık. Diğer öğretmen arkadaş benim yanımda durdu onunla arasına mesafe koydu. Meğer p da farkındaymış beni kışkırtmak istememiş. Ben bu şartlar altında tüp bebek tedavisi gördüm. Elhamdülillah çok şükür bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. Halen yaşadıklarımı sindiremiyorum. O kadar içselleştirmişim ki ona haber verip laf sokma isteğini aşamıyorum. 5 yıldır ikinci çocuk için mücadele veriyorum. Bir çok kez insanların patavatsızlığına düşüncesizliğine maruz kaldım ama hiç böyle zorbalanmamıştım. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tedavi gördüğümü kimseler bilmediği için olayı ayrıntısıyla kimseye anlatamadım. Okul açılınca onu tekrar görecek olma fikri midemi bulandırıyor. Bu konu da ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben kendimi haklı buluyorum ama farklı bir bakış açısından da duymak isterim
Nefretini başka yerde mi kussan kıskanç abla??? Evet çocuk çocuk diye kafayı bozduk, anasınıfında kuantum fiziği anlatıp atomu parçalamayı bir kenara bıraktık sanane???İşyerinde naz yapmak/çekmek yerine profesyonelce çalışmaya ne dersiniz?? Çocuk, çocuk, çocuk diye okuldaki herkes kafayı bozmus, özel hayatlarinızı da isyerine getirmişsiniz, şu durumda çocuklara sunduğunuz eğitimin kalitesi nedir
Hiç tahmin edemedim böyle bir insan çıkacagını benim hatam oldu biraz. Umarım herşey sağlıklı ilerler tek istediğim yüzünü görmeksoyleme cekemeyen bırıyse ne aılevı seyler alatılır ne yedıgın ıctıgın ne mutlu haberlerın.. gozlerı kalır.. ben fesat ınsandan korkarım.. rabbım hayırlısıyla saglıkla kucagına almayı nasıp etsın. karnın sıstıgınde gorur artık . cok da dert etme cocuguna odaklan :))
Aynen dediğiniz gibi oldu aynen. Parça parça birikti herşey sonra bana evlat edin falan deyince ben çok kötü oldum. Sizin ki de başka türlü bir zorbalık. Niye bunu yapıyor ki bu insanlar hayır ne geçiyor eline??Ben de ilk hamilelikte bebek isteyen arkadaşım tarafından zorbalanmıştım. Anaç değilsin. Nasıl bakacaksın acaba. Zayıfsın sütün olmaz. Senin bebeğin senin gibi çiroz doğar. Ben doğursam 4 kilo çıkarırım. Sen normal doğuramazsın. Acı eşiğin düşük. Bunlar arka arkaya olmuyor tabi laf arasında ara ara geliyor anlamıyorsun sonra sonra parçalar birleşiyor :)
Şimdi 2. Gebeliğim söylemiyorum bile. En son ben mi öğrendim diye başımın etini yiyecek muhtemelen ama bu defa kötü hissettirmesine izin vermeyeceğim
O zaman bu sadece kendine düşünceli bayaa da bencil biriYok yok inanın değil. Zaten o hamile kalmadan önce dertleşiyorduk. İnsanlar neden bu kadar patavatsız, tedavi için Dr sırası beklerken hamile kadınlarla oturmak Nasıl da üzüyor falan diye konuşuyorduk asla patavatsızlığından değil yani emin olun. Fotodaki de ben değilim tabi nerdeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?