Teşekkür ederim Allah razı olsunBebişiniz için gözünüz aydın. Boşverin onları, gebeliğinize odaklanın
Sakın bir daha bu kadına selam verme sakın çok çirkin bir kadınmış (söylenecek kelime varda işte)Merhabalar. Uzun süredir bu platformdayım ama genelde kadın hastalıkları, hamilelik, tüp bebek başlıklarında takılıyorum. Burada böyle bir alan olduğunu görünce ben de yazmak istedim.
Devlet de öğretmen olarak çalışıyorum. 8 yaşında bir oğlum var ama ikinci çocugum bir türlü ama. Defalarca tedavi gördüm kayıplar yaşadım gitmediğim doktor görmediğim tedavi kalmadı. Bu yıl çalıştığım okula yeni bir öğretmen geldi. 4 yaşında bir kızı var tüp bebek. Zamanla hikayelerimizi paylaştık birbirimizle. Beni tüp bebek konusunda ikna etti. Zaten niyetim vardı maddi olarak hazır değildik bende borçlanmaya karar verdim. Tüp bebek öncesi bir doktor önerisinde bulundu illa git görüş belki tüp bebeğe gerek kalmaz falan dedi. Gittim ve doktor dan çok memnun kaldım. Ufak bir operasyon geçirdim (Histeroskopi) 1 ay okula gidemedim rapor kuyruk. Bu kadının önceki tüp bebek tedavisinden dondurulmuş embriyosu vardı. Şubat ayı gibi tedaviye başladı ve hamile kaldı. 3 anasınıfı öğretmeniyiz orada. İnan ki elini sıcak sudan soğuk suya sokmadık. Sadece ağır işleri falan değil hiç bir şeye karışmasına izin vermedik. Göbekten vurduğu iğneler vardı alerji yaptı. Kalçadan iğne olması gerekiyordu her sabah 10 da iğnelerini ben yaptım. (Çok pişmanım büyük risk. Annemin yıllar içinde ki tedavi lerinden öğrenmişliğim vardı. Çok ısrar etti elin çok hafif okul saati sağlık ocagına gitmek bana çok zor lütfen falan dedi kıyamadım) 1.5 ay iğnelerini ben yaptım. İlacı bitti(estrofem) hakkı kalmamıştı gittim kendi üzerime yazdırdım. Derken iğneler bitince bana mecburiyeti de sona erdi. Bende daha fazla beklemek istemedim aynı hastanede tüp bebek tedavisine başladım. Ben tedaviye yeni başlamıştım ki yanımızdaki diğer arkadaş da hamile kaldı. Herşey o zaman başladi zaten. Bu tüp bebekli kadın beni inanılmaz zorbalamaya başladi. İçerde koku var hocam biz giremiyoruz sen girer misin? 1 aya aş ermeye başlayacağız off sıcaklara denk geldi. Biz seneye yokuz izindeyiz okul sana kaldı. Dedikoduları senden alırız. Çaycı sana kaldı hocam aman kimseye kaptırma. İnşallah çok embriyon olur dener dener durursun( asla çocugum olacagına inanmadığı için deneyip deneyip durmamı istiyor) diğer arkadaşa bebek alışverişi için link atacak özelden değil 3 kişilik whatsapp grubumuzdan atıyor. Daha aklıma gelmeyen neler neler neler. Enn son bana dedıkı. Bir çocuk annesi tüp bebek tedavisi gören bana evlat edinmeyi düşünür müsün dedi. Şok oldum inanın buz kestim. Hayır zaten çocugum var falan dedim ama kalbim küt küt. Okul tuvaletine girip sessiz sessiz ağladım. O gün okul çıkışı gelmiş bana neyin var moralin mi bozuk diyor bir de. Eve geldim bir tonda evde ağladım. Derken dayanamadım sadece ikisinin görebileceği şekilde whatsapp durumu yaptım. Nankörlükten insanlara yaranı göstermemekten yoksa oradan vurulursundan falan bahsediyor. Bu mikrop durumu gördüğü gibi hemen gruba msj atmiş. Görünce çok üzüldüm inşallah konunun benimle ilgisi yoktur. İnşallah istemeden seni kırmamışımdır falan filan. O an herşeyi bilerek yaptığını net bir şekilde anladım. Kendini suçlıyırdym insanların mutluluğunu çekemiyorsun diye. Açtım ağzımı yumdum gözümü çok çok ağır şeyler yazdımokul kapanana kadar bir daha konuşmadık. Diğer öğretmen arkadaş benim yanımda durdu onunla arasına mesafe koydu. Meğer p da farkındaymış beni kışkırtmak istememiş. Ben bu şartlar altında tüp bebek tedavisi gördüm. Elhamdülillah çok şükür bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. Halen yaşadıklarımı sindiremiyorum. O kadar içselleştirmişim ki ona haber verip laf sokma isteğini aşamıyorum. 5 yıldır ikinci çocuk için mücadele veriyorum. Bir çok kez insanların patavatsızlığına düşüncesizliğine maruz kaldım ama hiç böyle zorbalanmamıştım. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tedavi gördüğümü kimseler bilmediği için olayı ayrıntısıyla kimseye anlatamadım. Okul açılınca onu tekrar görecek olma fikri midemi bulandırıyor. Bu konu da ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben kendimi haklı buluyorum ama farklı bir bakış açısından da duymak isterim
Nasıl bir insandı ,ben ne yaşadım inan halen çözemedim. Bu kadar göstere göstere kötülük de bir başkaSakın bir daha bu kadına selam verme sakın çok çirkin bir kadınmış (söylenecek kelime varda işte)
Sinirlerim bozuldu yaa sen çocuğunu düşün stres yapma ne güzel hamilesin nankör insanlardan uzak dur kim olursa olsun
Ben de Ağustos da başlıcam tüp bebeğe İnşallah tutar dua edin
Amacı sizden bir tepki almak. Sizdeki duygu değişimini görmek. O döndü hayatına. Sizde uyandırdığı hissiyatı unuttu bile.Merhabalar. Uzun süredir bu platformdayım ama genelde kadın hastalıkları, hamilelik, tüp bebek başlıklarında takılıyorum. Burada böyle bir alan olduğunu görünce ben de yazmak istedim.
Devlet de öğretmen olarak çalışıyorum. 8 yaşında bir oğlum var ama ikinci çocugum bir türlü ama. Defalarca tedavi gördüm kayıplar yaşadım gitmediğim doktor görmediğim tedavi kalmadı. Bu yıl çalıştığım okula yeni bir öğretmen geldi. 4 yaşında bir kızı var tüp bebek. Zamanla hikayelerimizi paylaştık birbirimizle. Beni tüp bebek konusunda ikna etti. Zaten niyetim vardı maddi olarak hazır değildik bende borçlanmaya karar verdim. Tüp bebek öncesi bir doktor önerisinde bulundu illa git görüş belki tüp bebeğe gerek kalmaz falan dedi. Gittim ve doktor dan çok memnun kaldım. Ufak bir operasyon geçirdim (Histeroskopi) 1 ay okula gidemedim rapor kuyruk. Bu kadının önceki tüp bebek tedavisinden dondurulmuş embriyosu vardı. Şubat ayı gibi tedaviye başladı ve hamile kaldı. 3 anasınıfı öğretmeniyiz orada. İnan ki elini sıcak sudan soğuk suya sokmadık. Sadece ağır işleri falan değil hiç bir şeye karışmasına izin vermedik. Göbekten vurduğu iğneler vardı alerji yaptı. Kalçadan iğne olması gerekiyordu her sabah 10 da iğnelerini ben yaptım. (Çok pişmanım büyük risk. Annemin yıllar içinde ki tedavi lerinden öğrenmişliğim vardı. Çok ısrar etti elin çok hafif okul saati sağlık ocagına gitmek bana çok zor lütfen falan dedi kıyamadım) 1.5 ay iğnelerini ben yaptım. İlacı bitti(estrofem) hakkı kalmamıştı gittim kendi üzerime yazdırdım. Derken iğneler bitince bana mecburiyeti de sona erdi. Bende daha fazla beklemek istemedim aynı hastanede tüp bebek tedavisine başladım. Ben tedaviye yeni başlamıştım ki yanımızdaki diğer arkadaş da hamile kaldı. Herşey o zaman başladi zaten. Bu tüp bebekli kadın beni inanılmaz zorbalamaya başladi. İçerde koku var hocam biz giremiyoruz sen girer misin? 1 aya aş ermeye başlayacağız off sıcaklara denk geldi. Biz seneye yokuz izindeyiz okul sana kaldı. Dedikoduları senden alırız. Çaycı sana kaldı hocam aman kimseye kaptırma. İnşallah çok embriyon olur dener dener durursun( asla çocugum olacagına inanmadığı için deneyip deneyip durmamı istiyor) diğer arkadaşa bebek alışverişi için link atacak özelden değil 3 kişilik whatsapp grubumuzdan atıyor. Daha aklıma gelmeyen neler neler neler. Enn son bana dedıkı. Bir çocuk annesi tüp bebek tedavisi gören bana evlat edinmeyi düşünür müsün dedi. Şok oldum inanın buz kestim. Hayır zaten çocugum var falan dedim ama kalbim küt küt. Okul tuvaletine girip sessiz sessiz ağladım. O gün okul çıkışı gelmiş bana neyin var moralin mi bozuk diyor bir de. Eve geldim bir tonda evde ağladım. Derken dayanamadım sadece ikisinin görebileceği şekilde whatsapp durumu yaptım. Nankörlükten insanlara yaranı göstermemekten yoksa oradan vurulursundan falan bahsediyor. Bu mikrop durumu gördüğü gibi hemen gruba msj atmiş. Görünce çok üzüldüm inşallah konunun benimle ilgisi yoktur. İnşallah istemeden seni kırmamışımdır falan filan. O an herşeyi bilerek yaptığını net bir şekilde anladım. Kendini suçlıyırdym insanların mutluluğunu çekemiyorsun diye. Açtım ağzımı yumdum gözümü çok çok ağır şeyler yazdımokul kapanana kadar bir daha konuşmadık. Diğer öğretmen arkadaş benim yanımda durdu onunla arasına mesafe koydu. Meğer p da farkındaymış beni kışkırtmak istememiş. Ben bu şartlar altında tüp bebek tedavisi gördüm. Elhamdülillah çok şükür bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. Halen yaşadıklarımı sindiremiyorum. O kadar içselleştirmişim ki ona haber verip laf sokma isteğini aşamıyorum. 5 yıldır ikinci çocuk için mücadele veriyorum. Bir çok kez insanların patavatsızlığına düşüncesizliğine maruz kaldım ama hiç böyle zorbalanmamıştım. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tedavi gördüğümü kimseler bilmediği için olayı ayrıntısıyla kimseye anlatamadım. Okul açılınca onu tekrar görecek olma fikri midemi bulandırıyor. Bu konu da ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben kendimi haklı buluyorum ama farklı bir bakış açısından da duymak isterim
Çok haklısınız o unuttu da ben unutamadım bilmiyorum neden bu kadar etkilendim. Cidden çok içselleştirdim. Tedavi olduğum bilinmediği için konuyu da kimseye anlatamadım içimde çok büyüttüm galiba. Diğer arkadaş candır Allah razı olsun ondan, onun desteği beni çok motive etti. Birlikte nispet yapmaya da devam edebilirlerdiAmacı sizden bir tepki almak. Sizdeki duygu değişimini görmek. O döndü hayatına. Sizde uyandırdığı hissiyatı unuttu bile.
Bırakın kendi kendine duysun.
Bir çabaya girdiğinizde kendini hala tepkiye değer görecek. Bu tür insanlar bundan besleniyorlar.
Diğer arkadaşın mesafe koymasına mutlu oldum bu arada. Her zaman böyle olmuyor.
Bize ait olmayan eksikliklerin acısını neden çekiyoruz bende pek anlayamıyorum.Çok haklısınız o unuttu da ben unutamadım bilmiyorum neden bu kadar etkilendim. Cidden çok içselleştirdim. Tedavi olduğum bilinmediği için konuyu da kimseye anlatamadım içimde çok büyüttüm galiba. Diğer arkadaş candır Allah razı olsun ondan, onun desteği beni çok motive etti. Birlikte nispet yapmaya da devam edebilirlerdi
Hayırlı olsun hamileliğiniz. İş arkadaşlığının belli samimiyeti geçmesini desteklemiyor um. Çok laçka bir ilişki olmuş. İğne yapma hatasını kabul etmişsiniz ek birşey yazıp üzmeyeyim ama iş arkadaşımın poposunu görecek kadar üzerime ilaç yazdıracak kadar yak8nlasmam. İlaç olayı da yasal değil zaten.Merhabalar. Uzun süredir bu platformdayım ama genelde kadın hastalıkları, hamilelik, tüp bebek başlıklarında takılıyorum. Burada böyle bir alan olduğunu görünce ben de yazmak istedim.
Öyle haklısınız ki ders hep bunlar. İlk gün iğnesini yaptıramamıştı reçetesini unutmuş çok ağladı çaresizdi o an. Okuldan çıkıp gidemezdi üzüldüm haline sonra iğne işi üzerime kaldı ve çok çok pişmanım. Onunla ilişkime dair herşeyden pişmanim.Hayırlı olsun hamileliğiniz. İş arkadaşlığının belli samimiyeti geçmesini desteklemiyor um. Çok laçka bir ilişki olmuş. İğne yapma hatasını kabul etmişsiniz ek birşey yazıp üzmeyeyim ama iş arkadaşımın poposunu görecek kadar üzerime ilaç yazdıracak kadar yak8nlasmam. İlaç olayı da yasal değil zaten.
Bu yasadıklarınızdan ders çıkarın ve yola devam edin.
Daha iyiyim şükür. Yani gebelik haberini aldığımdan beriSessizce ağlayacağınıza usulünce haddini bildirseydiniz keşke. Bu kadar ileri gidemezdi. Bu size ders olmalı bu olayda.
Ayrıca öğretmensiniz bilirsiniz, siz şu an yaşadığınız her duyguyu bebeğinize aktarıyorsunuz. Şimdi durun ve bir daha düşünün.
İğne yapmanız, destek olmanız gibi eylemlere pozitif değer üretmek diyoruz ve bu paha biçilemez bir durum. İyi ki öyle yapmışsınız.
Olay yaşandı bitti. Dersler alındı. Lütfen bebeğinizi güzel duygularla büyütün içinizde. Sağlıkla..
Ben olsam gebe olduğumu söylemezdim illa ki başka yerden duyacak kendi kendine kudursun. İnsan çocuğu olmayan birinin yanında çocuk kelimesini söylemeye bile haya etmeliMerhabalar. Uzun süredir bu platformdayım ama genelde kadın hastalıkları, hamilelik, tüp bebek başlıklarında takılıyorum. Burada böyle bir alan olduğunu görünce ben de yazmak istedim.
Öğretmen olarak çalışıyorum. 8 yaşında bir oğlum var ama ikinci çocugum bir türlü olmadı. Defalarca tedavi gördüm kayıplar yaşadım gitmediğim doktor görmediğim tedavi kalmadı. Bu yıl çalıştığım okula yeni bir öğretmen geldi. 4 yaşında bir kızı var tüp bebek. Zamanla hikayelerimizi paylaştık birbirimizle. Beni tüp bebek konusunda ikna etti. Zaten niyetim vardı maddi olarak hazır değildik bende borçlanmaya karar verdim.Bu kadının önceki tüp bebek tedavisinden dondurulmuş embriyosu vardı. Şubat ayı gibi tedaviye başladı ve hamile kaldı. 3 anasınıfı öğretmeniyiz orada. İnan ki elini sıcak sudan soğuk suya sokmadık. Sadece ağır işleri falan değil hiç bir şeye karışmasına izin vermedik. Göbekten vurduğu iğneler vardı alerji yaptı. Kalçadan iğne olması gerekiyordu her sabah 10 da iğnelerini ben yaptım. (Çok pişmanım büyük risk. Annemin yıllar içinde ki tedavi lerinden öğrenmişliğim vardı. Çok ısrar etti elin çok hafif okul saati sağlık ocagına gitmek bana çok zor lütfen falan dedi kıyamadım) 1.5 ay iğnelerini ben yaptım. İlacı bitti(estrofem) hakkı kalmamıştı gittim kendi üzerime yazdırdım. Derken iğneler bitince bana mecburiyeti de sona erdi. Bende daha fazla beklemek istemedim aynı hastanede tüp bebek tedavisine başladım. Ben tedaviye yeni başlamıştım ki yanımızdaki diğer arkadaş da hamile kaldı. Herşey o zaman başladi zaten. Bu tüp bebekli kadın beni inanılmaz zorbalamaya başladi. İçerde koku var hocam biz giremiyoruz sen girer misin? 1 ay'a aş ermeye başlayacağız off sıcaklara denk geldi. Biz seneye yokuz izindeyiz okul sana kaldı. Dedikoduları senden alırız. Çaycı sana kaldı hocam aman kimseye kaptırma. İnşallah çok embriyon olur dener dener durursun( asla çocugum olacagına inanmadığı için deneyip deneyip durmamı istiyor) diğer arkadaşa bebek alışverişi için link atacak özelden değil 3 kişilik whatsapp grubumuzdan atıyor. Daha aklıma gelmeyen neler neler neler. Enn son bana dedıkı. Bir çocuk annesi tüp bebek tedavisi gören bana evlat edinmeyi düşünür müsün dedi. Şok oldum inanın buz kestim. Hayır zaten çocugum var falan dedim ama kalbim küt küt. Okul tuvaletine girip sessiz sessiz ağladım. O gün okul çıkışı gelmiş bana neyin var moralin mi bozuk diyor bir de. Eve geldim bir tonda evde ağladım. Derken dayanamadım sadece ikisinin görebileceği şekilde whatsapp durumu yaptım. Nankörlükten insanlara yaranı göstermemekten yoksa oradan vurulursundan falan bahsediyor. Bu mikrop durumu gördüğü gibi hemen gruba msj atmiş. Görünce çok üzüldüm inşallah konunun benimle ilgisi yoktur. İnşallah istemeden seni kırmamışımdır falan filan. O an herşeyi bilerek yaptığını net bir şekilde anladım. Kendini suçlıyırdym insanların mutluluğunu çekemiyorsun diye. Açtım ağzımı yumdum gözümü çok çok ağır şeyler yazdımokul kapanana kadar bir daha konuşmadık. Diğer öğretmen arkadaş benim yanımda durdu onunla arasına mesafe koydu. Meğer o da farkındaymış beni kışkırtmak istememiş. Ben bu şartlar altında tüp bebek tedavisi gördüm. Elhamdülillah çok şükür bir kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim. Halen yaşadıklarımı sindiremiyorum. O kadar içselleştirmişim ki ona haber verip laf sokma isteğini aşamıyorum. 5 yıldır ikinci çocuk için mücadele veriyorum. Bir çok kez insanların patavatsızlığına düşüncesizliğine maruz kaldım ama hiç böyle zorbalanmamıştım. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tedavi gördüğümü kimseler bilmediği için olayı ayrıntısıyla kimseye anlatamadım. Okul açılınca onu tekrar görecek olma fikri midemi bulandırıyor. Bu konu da ki düşüncelerinizi merak ediyorum. Ben kendimi haklı buluyorum ama farklı bir bakış açısından da duymak isterim
Bu kişinin sonradan duyup başınızın etini yemesine izin vermeniz ayrı bir olay hala arkadaşınız olması apayrı bir olayBen de ilk hamilelikte bebek isteyen arkadaşım tarafından zorbalanmıştım. Anaç değilsin. Nasıl bakacaksın acaba. Zayıfsın sütün olmaz. Senin bebeğin senin gibi çiroz doğar. Ben doğursam 4 kilo çıkarırım. Sen normal doğuramazsın. Acı eşiğin düşük. Bunlar arka arkaya olmuyor tabi laf arasında ara ara geliyor anlamıyorsun sonra sonra parçalar birleşiyor :)
Şimdi 2. Gebeliğim söylemiyorum bile. En son ben mi öğrendim diye başımın etini yiyecek muhtemelen ama bu defa kötü hissettirmesine izin vermeyeceğim
Bu kişinin sonradan duyup başınızın etini yemesine izin vermeniz ayrı bir olay hala arkadaşınız olması apayrı bir olay
Belki de bu hesapsız iyi niyetiniz sebebiyle Allah size istediğiniz bebeği nasip etti… o iyiliğinize bir vesileydi belki de…O kadar pişmanım ki size anlatamam. İğne olacağı ilk gün reçetesini evde unutmuş sağlık ocagına gitti yapmadılar. (Düşün onlar yapmıyor ben salak yapıyorum) okula geldi ağlıyor falan, dedim benim annemden dolayı 3 5 deneyimim var istersen yapayım. Sonra çok dualar etti. Elin çok hafif dedi. Ertesi gün sınıfıma iğnesiyle geldi çok ısrar etti. Sınıfı bırakıp sağlık ocagına gitmek sıra beklemek çok zor olacak dedi kıyamadım. Ne bileyim cahil cesareti işte kendime çok kızıyırumsonra üzerime kaldı bir buçuk ay hafta içleri ben yaptım iğnesini. Tekrar onunla konuşmayi asla düşünmüyorum bana büyük bir ders oldu kendisi
Bende 2 kayıp yaşadım ama hiçbir arkadaşımın bebeği hamileliği konusunda zorbalamadım. Hatta kaybımdan 1 ay sonra içim kan ağlaya ağlaya arkadaşımın cinsiyet partisine gittim. O yüzden annenizi dinlemeyin arkadaşınız size karşı iyi niyetli değil çok üzüldüm mesafe koymanıza da sevindim. Yolunuz çiçekli olsunAh hayır görüşmüyorum artık tercihen. Çok eski arkadaşım. Ortak çevredeyiz. Ailemi de tanıyor. Ve aslında etrafa özellikle benim aileme çok tatlı dilli sevecen biri. Annemi bile arar hal hatır sorar sürekli. Öncesinde çok yakındık. Şu an beni ararsa konuşuyorum aramazsa ben hiç aramıyorum. Denk gelirse oturup kahve içiyoruz. Özellikle buluşma ayarlamıyoruz tam olarak hayatımdan çıkarabileceğim biri değil. İş yerlerimiz de çok yakın.
Annem de sana karşı biraz kıskançlığı vardı hissediyordum çocuk konusunda çok dışa vurdu. İçi kötü değil. sen niye bu kadar taktın alttan alsaydın o zaman diyor. Ama ben de lohusaydım. Ve gerçekten çok ağlattı beni..
Bu arada oğlum olduğunda kötü bir kayıp yaşamıştı. Ama ben onu hoş göremiyorum.
Haklı olabilirsiniz. Tamamen iyilik odaklı çıkarsız bir yaklaşımda bulunmuştum kendisine. Ama hakkımı helal etmiyorum bana yaşattıkları çok ağır geldi ruhumaBelki de bu hesapsız iyi niyetiniz sebebiyle Allah size istediğiniz bebeği nasip etti… o iyiliğinize bir vesileydi belki de…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?