Arkadaşım bana tepki göstermekle haklı mı sizce ?

Siz haklısınız, bende olsam derdim keşke göndermeseydin diye. Çocuk daha 1 yaşında çok küçük bence, bu kadar uzun süre anneden ayrı kalmamalı.

Bazen kötü niyetli olmasak da, üzerimize düşmeyen şeyleri söyleyebiliyoruz.
Biliyorsunuz, kadınlar konu annelik olunca hassas oluyor. Çünkü bu konuda herkes fikir beyan ediyor. Ben arkadaşınızı anlıyorum. Hak da veriyorum. Sizi de suçlamıyorum ama, bence basit bir konuşmayla çözülebilecek bir durum

Bence haklısın...ve bence o da çocuğu gönderdiği için pişman ve sen söyleyince de sana patladı...bir yaşındaki çocuk on gün nasıl anneden ayrı kalır ya hele hele mızmız anneye düşkün bir çocuk...ayrıca tatilde çocuklar çabuk hastalanır hiç mi düşünememiş

Arkadaşının ya içi rahat değil, bazı sebepler yüzünden göndermek durumunda kaldı ve sana söyleyemiyor. Yada arkadaşın seni arkadaşı olarak görmüyor ve ona batıyorsun.
En son ihtimal olarakta arkadaşının ciddi psikolojik sorunları var.
Daha başka bi ihtimal gelmiyor aklıma..

İnsanlar niye her konuda yorum yapma hakkını kendilerinde buluyolar acaba. Basbaya kadının anneliğini sorgulamışsınız.
Ha söylediğinize kesinlikle katılıyorum. ben asla göndermezdim. ama kimse fikrimi sormadıkça da böyle yorumda bulunmam. bana bulunana da benzer bir tepki verirdim muhtemelen.

Sizin o yorumları, size fikriniz sorulmadan, yapmamanız gerekirdi bence. Anneliğine laf söylemiş oldunuz biraz düşünürseniz. Yumuşakça da söyleseniz dediğinizin özeti şu: Sen kötü bir annesin.

Ben anne olsun ya da olmasın, yakın olunsun ya da olmasın, kendi doğrularının başka annelere bu şekilde soruyla da olsa empoze edilmemesi taraftarıyım. Herkesin kendisinin bir bildiği vardır elbette, doğru ya da yanlış, çocuğa şiddet vs durumu olmadıkça bence kimse karışmamalı çocukla ilgili meselelere. Hem arkadaşınız kv istedi diye, hemen olur al anne dememiştir elbette, o da kendi aklıyla evirip çevirmiştir, kim bilir ne süreçler sonucu karar vermiştir.. Bence de, tavsiye sorulmadıkça, bu konularda fikir beyan etmemek lazım. Bu yüzden ben sizi haksız buldum.

Zaruri değil de keyfi bırakıyorlar ya anlamıyorum ben..hayvanımı bırakınca bile aklım kalıyor benim...ama arkadaşınız haklı..her aklımızdan geçeni söylersek fena..

İnsanların kendileri bir şey danışmadan, hayatları hakkında yapılan yorumlamalara gıcık olurum.
Size akıl danışıp, ya da dert yakınıp da söyleseydiniz haklıydınız fakat, durduk yere eleştirmeniz hele de çocuğuyla ilgili bir konuda bence sınırı aşmış.
Aynı tepkiyi veremesem bile, ben de bu şekilde bir uyarıda bulunmak isterdim başıma gelseydi.

1 yasindaki bebegini 10 gunlugune yurt disina tatile gonderiyor sorun yok da siz samimi arkadasi olarak sorunca mi patliyor. Yaptiginin yanlis oldugunun kendi de farkinda, nasil bir anne boyle bisey yapar anlamiyorum ki ben de asiri genis ve rahat bi anneyim. Babasiyla da yollamiyo ne ana var ne baba bir de kaynanayla yollamis.
Bi de hakli gibi uste cikmis kendi de biliyo naptigini cunku, ben sizin yerinizde olsam arkadasinizla bi daha konusmam

Aslında sormamın bir diğer nedeni de kaynanası gene çocuk daha 5 aylık falandı o zaman aldı İstanbul'a düğüne götürdü , kaynanası hasta olmuş çocuğu da hasta etmiş , o zaman iki günlüğüneydi ,şimdi 10 günlüğüne ve o zaman arkadaşım sinir olmuştu sonradan gönderdiğine çocuk hastalandığı için pişman olmuştu asla göndermem demişti bende samimiyetine güvenip böyle bir şey dedim ama amacım yargılamak değildi bana patladı ben adım atmam zaten şuanda da soğudum kendisinden.

Çocuğu 5 aylıkken gene kaynanasıyla İstanbul a gönderdi ve çocuk hastalandı benim de aklıma bu gelmişti ve ondan sordum aslında bir nevi nasıl gönderdin diye çünkü bana o zaman pişman oldum gönderdiğime demişti.

Anneliğine laf söylemek değildi amacım hatta öyle her şeye karışan sanki tek anne kendiymiş gibi başkalarına öğütlerde bulunan insanlara sinir olurum ama burada benim amacım yargılamak değildi onu .

Samimi söylediyseniz neden güldünüz? Bence sizde biraz laf sokmak istemişsiniz. Mesela ciddi bir şekilde "neden gönderdin" deseydiniz o da size derdini veya sebeplerini anlatabilirdi.
Yani gülümseyerek söyledim aşağılayıcı alay edici tavırla söylemedim. Kahkahalar atarak niye gönderdin çocuğunu demedim.

Vicdanının muhasebesini yapıyormuş zaten icinde, size kusuvermiş :)

10 gün uzun bir süre ama apartman zindanında yasayan cocuklar icin de bulunmaz nimet. Bizimkiler yazlığa gidecek olsa ben de gönderirdim cocuğumu, doya doya eğlensin.

Anneliğine laf söylemek değildi amacım hatta öyle her şeye karışan sanki tek anne kendiymiş gibi başkalarına öğütlerde bulunan insanlara sinir olurum ama burada benim amacım yargılamak değildi onu .
Ama işte öyleymiş gibi olmuş, malesef söyledikleriniz o kapıya çıkmış. Arkadaşınıza niyetinizi açıklamaya çalışın derim o zaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…