Arkadaşım haklı mi?

elbisem buydu ve hiç arabesk bir insan değilim.

Aslında elbisen gayette sade ve şıkmış.
Bence eşin senin dikkat çekici olmanı istemiyor, ortamda ki diğer erkeklerin seni beğenmesinden sakınıyor ve bu şekilde dile getiriyor.
Seviyor ve kıskanıyor. Bazı erkekler de böyle maalesef.

İnşallah bugün çözüme kavuşturursunuz.

Ben dayatmaya gelemem. Sunu yapacaksin yoksa bak boyle olur lafi bana tiksinc gelir. Canina okurum. Adam olursa ne ala olmazsa tak sepeti koluna.

Evliliğe de sevgiye de saygım var, sevginiz yuvanızdan mutluluğunuz daim olsun, umuyorum sizi incitmeden yazmayı başarabilirim.

Çoğu evliliklerde çiftler zaten birbiriyle dört dörtlük uyumlu değildir çünkü ne olursa olsun yetiştiğimiz aileler, ailelerin kültürü, yaşam biçimi, hayata bakış açıları farklı, her birey kendini yetiştiği ailesinden bir tık öteye taşısa da mutlaka yetiştiği kültürün izlerini de taşır.

Eşiniz sizden farklı yetişmiş ya da işi gereği edindiği çevrenin sürekli bir protokole tabi olması, katıldığı iş yemekleri, kokteyller, toplantılar, seyahatler, hep bir düzen, intizam, samimi olmayan yüzeysel ilişkiler içinde bulunmak onu sıkıyor olabilir, evine gelince ceketi kravatı atıp dizi çıkmış eşofmanlarını giyerek, kendine koltuğa attığı gibi tv kumandasını eline alıp hanım bugün yemekte kuru fasulye soğan mı var oh oh miiiis demek istiyor olabilir, sorun sizde değilsiniz, zira siz eşinizi olduğu gibi kabul ettiğinizi söylüyorsunuz ama sanki o sizi olduğunuz gibi kabul edemiyor, konuyu daha iyi değerlendirmek için affınıza sığınarak geçmiş konularınıza göz attım, eşiniz belki her zaman değildir lakin arada sizi yeriyor gibi, kıyafetiniz, kayınvalidenize attığınız mesaj, doğum sonrası aşırı uykusuzluk ve yorgunluğun getirdiği sorunları anlamaması, siz onu hep anlıyor ve hak veriyorken onun sizi tenkit eden bir yanı var gibi geldi bana.

Sanırım en azından 10-12 yıllık evlisiniz, çiftler uyumsuzluk içinde bile bir uyum sağlar bu kadar senelik bir evlilikte, benim kanaatim siz eşinizin konumu itibariyle prestijini düşünerek ona gayet uyum sağlamışsınız, ki yazınız eşinize olan sevgi ve saygınızı da yansıtıyor hissettiriyor ama eşiniz size uyum sağlamak istemiyor, değişmekten bahsetmiyorum, eşler birbirleri için değişmemeli ama en azından eleştirileri veya beklentilerini dile getirirken daha naif olmalılar, örneğin giyinmeyi bilmiyorsun demek yerine katılacağımız toplantı kot tişört kaldırır hayatım, giy bir kot üstüne de bir tişört biraz saç makyaj tamamdır dersiniz, zira siz toplantıya kimler katılacak ne kadar resmî bilemezsiniz ama eşiniz bilir.

Arkadaşınız haklı mı konusuna gelirsek, eşine aşık seven bir kadına boşan demek abartılı olmuş fakat eşinizin size karşı bir üslup sorunu olduğu muhakkak.

sevgili mune
Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet onun prestiji benim için çok önemli. Onun emeğiyle geldiği yeri ben de çabalarımla güzelleştirmek istiyorum.

bazen kendimi ifade edemediğimi sanıyorum.
uygun olmamış bir ayakkabı, daha şık olabilecekken basit durmak, varken yapamamak beni nefes anlamıyormuşsum gibi hissettiriyor. Belki de anormal olan benimdir bilmiyorum. Ama onu çok seviyorum. Temennim iyi olanı daha da iyi eylemek.

Bilemedim şimdi karşına alıp konuş eşini derdi neymiş anla iyice ama boşanmak için bir sebep değil bence

Eger diger insanlar gercekten kotla veya cok spor gidiyorsa sizin elbiseniz gercekten fazla olmus olabilir. Ne kadar sade olsa da herkesin spor oldugu bir yerde yine de fazla olur.

Konunun geneli icin konusursam, ben de haza Istanbul beyfendisi bir insanla yapamazdım muhtemelen. Her daim boyle nizami ve muntazam olmaya calismak esinize sıkıcı geliyor olabilir. Ha tabii sizi ve yapinizi bilerek evlendi, bu saatten sonra elestirmek veya bu üslupla yaklasmak hos degil.

Bundan sonra yapacaklarinizi kendiniz icin yapin. Esinizden yorum veya takdir beklemeyin, yaptigi olumsuz yorumları da duymazdan gelin.

muhakkak zorumdur ama en iyiyi hak ediyor gözümde. Benim için onunla ilgili bir yerde giyimim onu temsildir.

işte bu kadar kurallı yaşamak eşinizi yoruyor sanırım.

Belki de

O kisinin arkadasiniz oldugubdan emin misiniz? Niyeti iyi degil. Insan dost ise, arkadasinin sorunu oldugunda daha yapici olur. Sanki bosanmanizi istiyor gibi. Kusura bakmayin ama ben oyle anladim. Bu kisiyle bir daha sorunlarinizi paylasmayin. Arkadas fakan degil o kisi bence, kotu niyetli.

Esınıze bu tavırlarından rahatsız oldugunuzu kırıldıgınızı söylediniz mi hıc
Söylediysenız cevabı ne oldu?
henüz değil

bosanmak icin bir sebep degil bence bu..o adami hizaya getirmen gerek..ha nasil yaparsin bilmem..cunku anlattigin diger seyler mukemmel..yani belki terslemen gerekir ya da baska bir sekilde tatli dil gerekir. kimse mukemmel degildir. boyle devam edersen evet siddet ama olay buyur...cunku icinde biriktiriyorsun suanda ve patlayacaksin bir gun. bence o yuzden vakit varken agzinin payini ver.

nasıl

Farklı bi bakış acısı deneyelim isterseniz belkide eşiniz sizi aşırı şekilde kıskanıyor bu yüzden yanlış bi şekilde motivenizi kırıyor olabilir mi çünki erkekler bazı duyguları acığa vurmaktansa kırıcı olabiliyorlar yada hayat farklılıkları

beni kıskanacağı bir güzelliğim yok çok sıradanımdır

Giyinmeyi bilmiyorsun abartıyorsun gibi kelimeler yanlış aslında sizi kırmaya hakkı yok güzel olduğunuzu iltifatları hak ediyorsunuz. Evlenmeden önce nasıldı peki?

hiç iltifat etmez. Hayatımda hiç duymadım ondan
Hatta bu sebeple kendimi çirkin hissettiğim de olmuştur

Hep mi böyleydi.. siz farklı kültürden gelirken evlilik noktasına nasıl geldiniz?

seviyorduk

Aslında elbisen gayette sade ve şıkmış.
Bence eşin senin dikkat çekici olmanı istemiyor, ortamda ki diğer erkeklerin seni beğenmesinden sakınıyor ve bu şekilde dile getiriyor.
Seviyor ve kıskanıyor. Bazı erkekler de böyle maalesef.

İnşallah bugün çözüme kavuşturursunuz.

bilemedim. Dikkat çekici hiçbir yanım yoktu

Ya o kadar ilginç ki. Her imkanın var. Ay sonunu getiremiyoruz. Nie milleti takıyorsun. Senin hayatına dertlerine sahip olmayı ne isterdim

Ya o kadar ilginç ki. Her imkanın var. Ay sonunu getiremiyoruz. Nie milleti takıyorsun. Senin hayatına dertlerine sahip olmayı ne isterdim

allah yar ve yardımcınız olsun. Bugün var yarın bilinmez. Hayat garanti değil ki imkan garanti olsun.

bende sen gibiyim

çözümü ona hiç birşey sormamakla çözdüm , modumu düşürüyorsun sorarsam fikrini söyle nerede ne giyeceğimi biliyorum çok şükür diyorum ,

eşinizle hayata bakış açınız bir değil, ve belki de sizi kıskanıyordur, yoksa akşam çıkılan iş yemeğine neden kot ve sweat giymenizi istesin ki. arkadaşınız da arkadaş olarak kalsın gerçek bir dost olmadığı aşikar. boşanmalık aşağılamalık bir durum yok, eşinizi karşınıza alıp kırıldığınız noktaları anlatın biraz serzenişte bulunun bakalım tepkisi nasıl olacak.

bende sen gibiyim

çözümü ona hiç birşey sormamakla çözdüm , modumu düşürüyorsun sorarsam fikrini söyle nerede ne giyeceğimi biliyorum çok şükür diyorum ,

şnsanın sevme şekli sevilmek istediği şekildir diye inanıyorum. Ben sorarak aslında onun da bana sormasını bekliyorum.
bir diğer yandan da bulunduğum ülke gereği double check almak daha garanti. Yoksa elbette ki kendi fikrim var

eşinizle hayata bakış açınız bir değil, ve belki de sizi kıskanıyordur, yoksa akşam çıkılan iş yemeğine neden kot ve sweat giymenizi istesin ki. arkadaşınız da arkadaş olarak kalsın gerçek bir dost olmadığı aşikar. boşanmalık aşağılamalık bir durum yok, eşinizi karşınıza alıp kırıldığınız noktaları anlatın biraz serzenişte bulunun bakalım tepkisi nasıl olacak.
Deneyecegşm teşekkür ederim

bu devırde arkadaş lafına bakıpda kocayı hedef almak!!(aklıma dunya şey geldi ama dile vurmayacağım)
arkadaşını boşver.
tatlı dille anlat.ben böyle sevıyorum aşkımm diye.

bu devırde arkadaş lafına bakıpda kocayı hedef almak!!(aklıma dunya şey geldi ama dile vurmayacağım)
arkadaşını boşver.
tatlı dille anlat.ben böyle sevıyorum aşkımm diye.

eşimi hedef almıyorum. Sadece arkadaşımın bu yorumlarından içim şiştigi için paylaşmak istemiştim

Elbiseniz sade ve ölçülü. Kendinizi mutsuz hissetmeniz yaşadığınız bölge kaynaklı olabilir mi?

Elbiseniz sade ve ölçülü. Kendinizi mutsuz hissetmeniz yaşadığınız bölge kaynaklı olabilir mi?

başta uyum sorunum oldu. Yemeğe verdim kendimi ve kilo aldım ama sonra oturdu hayat tarzım. Şimdi burayı çok seviyorum ve nasip olsa da 10-15 yıl kalsak diyorum.

hemen hemen her kadın gibi siz de kendinize özeniyorsunuz. ben olsam ben de eşimin iş yemeğine giderken özenli, bakımlı, şık olmak isterim. çünkü iş dünyasında eşler de aslında çok önemli. yanındaki duruşunuz onun göreceği muameleye ayna tutuyor gerçekten.

keza doğumgünü kutlamaları, misafir ağırlarken özenmek de benim için aynı şekilde önemli. ki ben tek başıma yemek yerken bile kendine sofra kuran biriyim.

böyle şeyler hayatı güzelleştiriyor aslında.

ama erkeklerin bu tip estetik kaygıları pek yok. sevgilimin evinde ilk kez arkadaşlarını ağırlayacakken -ilk kez ayrı eve çıkmıştı- ikram edeceğimiz tabak vs takım yapmak istemiştim. yok ne gerek bilmem ne diye bayağı söylenmişti. o zaman aldırmadım bişey, öyle yarım yamalak çıkardım tabakları. o ortamın ahengine uymayınca aydı kafası. bir de bizim yiyeceğimiz sıradan akşam yemeklerinde bile sofra güzel kurulunca alıştı gözü.

yine de erkekler bizim gibi detay düşünemiyor.. düşünebilenleri zaten daha feminen ve tasarımcı adamlar oluyorlar.

kıyafetiniz bence gayet uygunmuş. işe o tip elbiselerle giden insanlar var. arap ülkesindeyiz dediniz, belki arap kültürü nedeniyle göze batacağınızı düşünmüş olabilir. bilemedim.

bu arada bir yerde kıskanacağı tipte değilim yazmışsınız, kendinize böyle haksızlık etmeyin :)

hemen hemen her kadın gibi siz de kendinize özeniyorsunuz. ben olsam ben de eşimin iş yemeğine giderken özenli, bakımlı, şık olmak isterim. çünkü iş dünyasında eşler de aslında çok önemli. yanındaki duruşunuz onun göreceği muameleye ayna tutuyor gerçekten.

keza doğumgünü kutlamaları, misafir ağırlarken özenmek de benim için aynı şekilde önemli. ki ben tek başıma yemek yerken bile kendine sofra kuran biriyim.

böyle şeyler hayatı güzelleştiriyor aslında.

ama erkeklerin bu tip estetik kaygıları pek yok. sevgilimin evinde ilk kez arkadaşlarını ağırlayacakken -ilk kez ayrı eve çıkmıştı- ikram edeceğimiz tabak vs takım yapmak istemiştim. yok ne gerek bilmem ne diye bayağı söylenmişti. o zaman aldırmadım bişey, öyle yarım yamalak çıkardım tabakları. o ortamın ahengine uymayınca aydı kafası. bir de bizim yiyeceğimiz sıradan akşam yemeklerinde bile sofra güzel kurulunca alıştı gözü.

yine de erkekler bizim gibi detay düşünemiyor.. düşünebilenleri zaten daha feminen ve tasarımcı adamlar oluyorlar.

kıyafetiniz bence gayet uygunmuş. işe o tip elbiselerle giden insanlar var. arap ülkesindeyiz dediniz, belki arap kültürü nedeniyle göze batacağınızı düşünmüş olabilir. bilemedim.

bu arada bir yerde kıskanacağı tipte değilim yazmışsınız, kendinize böyle haksızlık etmeyin :)

Çok teşekkür ederim

Back
X