- 4 Nisan 2023
- 154
- 57
- 28
- Konu Sahibi ikiyeonkala0
-
Ve ilgilensin demedim zaten. Ama ben onun hamilelik için not defteri değilim. Arkadaşsak arada bir benim halimi de düşünsün. Hamile olunca dünya onun etrafında dönmüyor. Kocasına nazlansın mesela. Bu çok daha bir fikir. Çünkü bunu yapması gereken kişi eşi. Bütün duygusal desteği ben verememSiz muhtemelen sıkı dostlar değilsiniz bu sebepten kopacak gibi duruyorsunuz. Açıkcası hamileyken sürekli bulantı çekerken arkadaşının ailevi sorunlarıyla ilgilenmek şöyle dursun kocasının nefes alış verişine takıyor insan.
Ya ben zaten oturup uzun süre dert anlatan biri değilim . İyi değilken iyi değilim demek özgürlüğüm olsun istiyorum. İyi değilken bile o un her gün ama her gün mide bulantısını anlatmasını mı dinleyeyim? Bu size mantıklı mı geliyor. İyi olmadığımı biliyor. Hadi sormak ona yük geliyor bari biraz daha az anlatmayı akıl etseydiAsıl çocuk olunca hiçbir şey paylaşamayacaksınız
Ben empati yaparak cevap verdim aslında, bu yüzden arkadaşınızın halini çok iyi anlıyorum. Şuan o can taşıyor siz taşımıyorsunuz, sizin hormonlarınız normal onunkiler değil, birinizin sağlık sorunu var canı burnunda diğerinin ailevi ve diğer sorunları var yani bu durumda zaten kimse dinlemek istemez, dostu bildiği kişiyede yakınabilir.Niyetim kopmak değil. onu kırmadan kendimi de düşünebilmek. düşüncenizin aksine sıkı dostlarız. Sadece karakterlerimiz farklı. He insanda olduğu gibi. Bana sürekli bunları anlatıyor zaten hepsine vakıfım merak etmeyin. Ama biraz empati yapın. Benim yerimde olduğunuzu düşünün eminim hoşunuza gitmeyecek düşünmesi bile. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun birinin hamilelik sürecinde size not defteri muamelesi yapması bireyselliğe aykırı bence.
Bakın her gün mide bulantısını anlatıyor. Her gün. Abartmıyorum. duygularından bahsetse tamam ama sürekli aynı şeyi dinlemek yoruyor ve beni hiç dinlemek istemiyor, ben de insanım. 2 aydır anlayış gösterdim benim de bir hayatım var dertlerim var telaşlarım var. Nişanlanıcam mesala, çok hamile odaklı bakıyorsunuz. Ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.Ben empati yaparak cevap verdim aslında, bu yüzden arkadaşınızın halini çok iyi anlıyorum. Şuan o can taşıyor siz taşımıyorsunuz, sizin hormonlarınız normal onunkiler değil, birinizin sağlık sorunu var canı burnunda diğerinin ailevi ve diğer sorunları var yani bu durumda zaten kimse dinlemek istemez, dostu bildiği kişiyede yakınabilir.
Aynı durumu yaşadım arkadaşım berbat bi lohusalık geçirdi ve benim riskli zor gebeliğimi es geçti ben dinledim uykumdan uyandım teselli ettim, çünkü o benim dostum kardeşim, ne kadar zorlandığını anlıyordum gebelik mi lohusalık mı diye bakarsanız lohusa psikolojisi ağır basar mesela. Hiçte yok kocasına nazlansın yok bana dert anlatmasın diye düşünmedim. Esas içine atsa haberim olmasa ona çok kızardım.
O zaman dinlemeyin sizde bakmayın telefonunuza 7/24 , telaşım var biliyosun telefona bakamıyorum der geçersiniz.Bakın her gün mide bulantısını anlatıyor. Her gün. Abartmıyorum. duygularından bahsetse tamam ama sürekli aynı şeyi dinlemek yoruyor ve beni hiç dinlemek istemiyor, ben de insanım. 2 aydır anlayış gösterdim benim de bir hayatım var dertlerim var telaşlarım var. Nişanlanıcam mesala, çok hamile odaklı bakıyorsunuz. Ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.
hamilelikte nasıl oluyor bilemiyorum belki geçicidir hormonlarla alakalıdır ama önceden de böyleyse sıkıntı bazı insanlar sadece kendileri var olmak istiyor sadece kendi dertleri mühim sadece onlar var sanki... hayatta en çok acıyı onlar yaşıyor gibi davranan insanlarla ilişki sürdürmek zor ama bence bunu onunla açık açık konuşmalısınız hemen pat diyince de ilişki kesilmemeli bence... çünkü hayat bu bazen hata yapan bazen hata yapılan tarafta oluyoruz konuşun benceSorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Hamile kaldığın zaman ilk bu olanlar aklına gelecek bence. Şahsen benim benzer şeyler aklıma geldi. Hamile olan arkadaşlarımı hamile olmadığım zamanlarda yadırgamam geldi. Nişanlanırken çok ütopik bişeydi nişanlanıyor olmak. Şimdi hamileyim ve bu zamana kadar geçen tüm leveller gerçekten devede kulakmış. Arkadaşınız normalde de böyle bir insan ise eğer ki öyle söylemişsiniz, bence direk arkadaşlığınızı gözden geçirin. Siz genel olarak onun günlüğü olmuşsunuz arkadaşı değil. Şu an içerisinde bulunduğunuz durumu normalde öyle olmasaydı da anlamazdı çok fazla emin olabilirsiniz. Hayat memat meselesi değilse hiç bişey kafada yer etmiyor bu dönemde çünkü. Büyütmeyin, bi iki telefonunu açmayın kendi derdine düşer zaten.Bakın her gün mide bulantısını anlatıyor. Her gün. Abartmıyorum. duygularından bahsetse tamam ama sürekli aynı şeyi dinlemek yoruyor ve beni hiç dinlemek istemiyor, ben de insanım. 2 aydır anlayış gösterdim benim de bir hayatım var dertlerim var telaşlarım var. Nişanlanıcam mesala, çok hamile odaklı bakıyorsunuz. Ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Aslında önceden de böyleydi demedim. Ben kişilik olarak insan ilişkilerinde dert anlatan taraf olmuyorum genelde. Ama anlatmak istiyorsam işin içinden çıkamıyorumdur. Zordur yani benim için. Bunu bilmesine rağmen bu umursamazlığı garipHamile kaldığın zaman ilk bu olanlar aklına gelecek bence. Şahsen benim benzer şeyler aklıma geldi. Hamile olan arkadaşlarımı hamile olmadığım zamanlarda yadırgamam geldi. Nişanlanırken çok ütopik bişeydi nişanlanıyor olmak. Şimdi hamileyim ve bu zamana kadar geçen tüm leveller gerçekten devede kulakmış. Arkadaşınız normalde de böyle bir insan ise eğer ki öyle söylemişsiniz, bence direk arkadaşlığınızı gözden geçirin. Siz genel olarak onun günlüğü olmuşsunuz arkadaşı değil. Şu an içerisinde bulunduğunuz durumu normalde öyle olmasaydı da anlamazdı çok fazla emin olabilirsiniz. Hayat memat meselesi değilse hiç bişey kafada yer etmiyor bu dönemde çünkü. Büyütmeyin, bi iki telefonunu açmayın kendi derdine düşer zaten.
İşte hamileyken umursamazlık değil o tam olarak. Yani en azından bende öyle değil. Dinliyorum mesela karşımdakini ama kafamı veremiyorum. Sağlıkla ilgili değilse üstüne düşemiyorumAslında önceden de böyleydi demedim. Ben kişilik olarak insan ilişkilerinde dert anlatan taraf olmuyorum genelde. Ama anlatmak işitiyorsam işin içinden çıkamıyorumdur. Zordur yani benim için. Bunu bilmesine rağmen bu umursamazlığı garip
Böyle anlatıp anlatıp karşı tarafı dinlemeyen derdini dert edinmeyenden yakın arkadaş olmaz zatenSorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Yorumlarda hamileliğin biraz fazla abartıldığı düşündüm açıkçası. İki hamilelik ve doğumda geçirdim, konuya uzak biri değilim.
Hamileyken öyle olmaz, böyle olmaz, onu düşünemez. O kadar da değil.
Bulantı konudaki arkadaşı zorluyor olabilir ama her gün arayıp ağlanacak bir durum değil. Ben hiçbir arkadaşımın kafasını bunun için şişirmezdim. Kimsenininkini de aynı sıklıkla dinlemek istemem. Bunun için asıl uygun kişi eştir. Hele de bu arkadaşım hamilelik yaşamamış, beni hiç anlamayacak biriyse. Mevzusunu edersin ama bir yerde karşındakinin de derdi tasası olduğunu düşünürsün yani. Hiçbir şeye tahammülün yoksa başkasının kafasını aynı konuyla şişirmezsin.
Sürekli sizin söylediklerinizin önüne onun bulantı sızlanmaları geçiyorsa bu süreçte görüşmeyi, konuşmayı azaltabilirsiniz biraz.
gerçekten anladığını hissettiğim yorum bu oldu. Teşekkür ederim. Sanırım
Gerçekten anlaşıldığımı hissettim. Teşekkür ederim. Öyle yapıcam ama bu sefer bunu bendne kaçıyor olarak algılarsa arkadaşlığımız zarar görecek diye düşünüyorum. Açıkçası şu an ona kızgınım ama yine de zarar görsün istemiyorum. Ve her ne kadar dünya onun etrafında dönmese de hamile olduğu için hassas olduğunun da farkındayım. Bu sebeple onun ondan kaçtığımı düşünmeyeceği şekilde nasıl geçici bir süreliğine mesafe koyabilirim onu düşünüyorum. Çünkü bu sefer diyecek ki dinlerdin artık dinlemiyorsun demek ki bıktın. Yüzüne karşı bıktım da diyememYorumlarda hamileliğin biraz fazla abartıldığı düşündüm açıkçası. İki hamilelik ve doğumda geçirdim, konuya uzak biri değilim.
Hamileyken öyle olmaz, böyle olmaz, onu düşünemez. O kadar da değil.
Bulantı konudaki arkadaşı zorluyor olabilir ama her gün arayıp ağlanacak bir durum değil. Ben hiçbir arkadaşımın kafasını bunun için şişirmezdim. Kimsenininkini de aynı sıklıkla dinlemek istemem. Bunun için asıl uygun kişi eştir. Hele de bu arkadaşım hamilelik yaşamamış, beni hiç anlamayacak biriyse. Mevzusunu edersin ama bir yerde karşındakinin de derdi tasası olduğunu düşünürsün yani. Hiçbir şeye tahammülün yoksa başkasının kafasını aynı konuyla şişirmezsin.
Sürekli sizin söylediklerinizin önüne onun bulantı sızlanmaları geçiyorsa bu süreçte görüşmeyi, konuşmayı azaltabilirsiniz biraz.
Hamilelik öncesinde sürekli dert mi anlatırdı arkadaşınız?Gerçekten anlaşıldığımı hissettim. Teşekkür ederim. Öyle yapıcam ama bu sefer bunu bendne kaçıyor olarak algılarsa arkadaşlığımız zarar görecek diye düşünüyorum. Açıkçası şu an ona kızgınım ama yine de zarar görsün istemiyorum. Ve her ne kadar dünya onun etrafında dönmese de hamile olduğu için hassas olduğunun da farkındayım. Bu sebeple onun ondan kaçtığımı düşünmeyeceği şekilde nasıl geçici bir süreliğine mesafe koyabilirim onu düşünüyorum. Çünkü bu sefer diyecek ki dinlerdin artık dinlemiyorsun demek ki bıktın. Yüzüne karşı bıktım da diyemem
Hahaah aynısı. Benim böyle bir arkadaşım vardı. Görüşmeyi kestim. Sürekli ortamı domine eden, kendinden bahseden, bazen başına gelen güzel bir olayı saatlerce anlatan, bazen üzülüp ağladığı konuya defalarca insanı maruz bırakan ama asla seni dinlemeyen bir tipti. Dediğin gibi sen kendinle ilgili bir şey anlatırsın bana da böyle oldu diye birden konuyu kendine çevirirdi. Herkese karşı böyleydi. Sizin arkadaşınız da öyle mi? İnsanlar arkasından konuşurdu çekilmiyor diye. Bir gün beni delirtti. Her şeyi yüzüne açık açık söyledim ve kestim iletişimi. Psikolojisi bozuk, ilgi görmemiş, ailevi sorunu olan biriydi. Defalarca destek oldum terapi alması için umursamadı. E seni mi dinleyeceğim sabah akşam? Güle güle dedim. Keşke daha önce yapsaydım diyorum şimdi.Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Mide bulantısı normal evet, ancak yaşadığı ruh durumu sizinle bir değil. Öyle bir hale geliyor ki insan boş duvara bakarken bile ağlayabiliyor.Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?