• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Siz muhtemelen sıkı dostlar değilsiniz bu sebepten kopacak gibi duruyorsunuz. Açıkcası hamileyken sürekli bulantı çekerken arkadaşının ailevi sorunlarıyla ilgilenmek şöyle dursun kocasının nefes alış verişine takıyor insan.
Ve ilgilensin demedim zaten. Ama ben onun hamilelik için not defteri değilim. Arkadaşsak arada bir benim halimi de düşünsün. Hamile olunca dünya onun etrafında dönmüyor. Kocasına nazlansın mesela. Bu çok daha bir fikir. Çünkü bunu yapması gereken kişi eşi. Bütün duygusal desteği ben veremem

Daha az görüşün, mesajlarına geç dönün. Arkadaşınıza kötü biri diyemem, bence sizde değilsiniz ama şuan ikinizinde gündemi farklı. Bir süre iletişimi yavaşlatın, baktınız sadece kendini anlatıyor bu sefer konuşmayı kesersiniz.

Asıl çocuk olunca hiçbir şey paylaşamayacaksınız
Ya ben zaten oturup uzun süre dert anlatan biri değilim . İyi değilken iyi değilim demek özgürlüğüm olsun istiyorum. İyi değilken bile o un her gün ama her gün mide bulantısını anlatmasını mı dinleyeyim? Bu size mantıklı mı geliyor. İyi olmadığımı biliyor. Hadi sormak ona yük geliyor bari biraz daha az anlatmayı akıl etseydi

Niyetim kopmak değil. onu kırmadan kendimi de düşünebilmek. düşüncenizin aksine sıkı dostlarız. Sadece karakterlerimiz farklı. He insanda olduğu gibi. Bana sürekli bunları anlatıyor zaten hepsine vakıfım merak etmeyin. Ama biraz empati yapın. Benim yerimde olduğunuzu düşünün eminim hoşunuza gitmeyecek düşünmesi bile. Ne kadar yakın arkadaş olursanız olun birinin hamilelik sürecinde size not defteri muamelesi yapması bireyselliğe aykırı bence.
Ben empati yaparak cevap verdim aslında, bu yüzden arkadaşınızın halini çok iyi anlıyorum. Şuan o can taşıyor siz taşımıyorsunuz, sizin hormonlarınız normal onunkiler değil, birinizin sağlık sorunu var canı burnunda diğerinin ailevi ve diğer sorunları var yani bu durumda zaten kimse dinlemek istemez, dostu bildiği kişiyede yakınabilir.
Aynı durumu yaşadım arkadaşım berbat bi lohusalık geçirdi ve benim riskli zor gebeliğimi es geçti ben dinledim uykumdan uyandım teselli ettim, çünkü o benim dostum kardeşim, ne kadar zorlandığını anlıyordum gebelik mi lohusalık mı diye bakarsanız lohusa psikolojisi ağır basar mesela. Hiçte yok kocasına nazlansın yok bana dert anlatmasın diye düşünmedim. Esas içine atsa haberim olmasa ona çok kızardım.

Ben empati yaparak cevap verdim aslında, bu yüzden arkadaşınızın halini çok iyi anlıyorum. Şuan o can taşıyor siz taşımıyorsunuz, sizin hormonlarınız normal onunkiler değil, birinizin sağlık sorunu var canı burnunda diğerinin ailevi ve diğer sorunları var yani bu durumda zaten kimse dinlemek istemez, dostu bildiği kişiyede yakınabilir.
Aynı durumu yaşadım arkadaşım berbat bi lohusalık geçirdi ve benim riskli zor gebeliğimi es geçti ben dinledim uykumdan uyandım teselli ettim, çünkü o benim dostum kardeşim, ne kadar zorlandığını anlıyordum gebelik mi lohusalık mı diye bakarsanız lohusa psikolojisi ağır basar mesela. Hiçte yok kocasına nazlansın yok bana dert anlatmasın diye düşünmedim. Esas içine atsa haberim olmasa ona çok kızardım.
Bakın her gün mide bulantısını anlatıyor. Her gün. Abartmıyorum. duygularından bahsetse tamam ama sürekli aynı şeyi dinlemek yoruyor ve beni hiç dinlemek istemiyor, ben de insanım. 2 aydır anlayış gösterdim benim de bir hayatım var dertlerim var telaşlarım var. Nişanlanıcam mesala, çok hamile odaklı bakıyorsunuz. Ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.

Bakın her gün mide bulantısını anlatıyor. Her gün. Abartmıyorum. duygularından bahsetse tamam ama sürekli aynı şeyi dinlemek yoruyor ve beni hiç dinlemek istemiyor, ben de insanım. 2 aydır anlayış gösterdim benim de bir hayatım var dertlerim var telaşlarım var. Nişanlanıcam mesala, çok hamile odaklı bakıyorsunuz. Ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.
O zaman dinlemeyin sizde bakmayın telefonunuza 7/24 , telaşım var biliyosun telefona bakamıyorum der geçersiniz.

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
hamilelikte nasıl oluyor bilemiyorum belki geçicidir hormonlarla alakalıdır ama önceden de böyleyse sıkıntı bazı insanlar sadece kendileri var olmak istiyor sadece kendi dertleri mühim sadece onlar var sanki... hayatta en çok acıyı onlar yaşıyor gibi davranan insanlarla ilişki sürdürmek zor ama bence bunu onunla açık açık konuşmalısınız hemen pat diyince de ilişki kesilmemeli bence... çünkü hayat bu bazen hata yapan bazen hata yapılan tarafta oluyoruz konuşun bence

Hamile kaldığın zaman ilk bu olanlar aklına gelecek bence. Şahsen benim benzer şeyler aklıma geldi. Hamile olan arkadaşlarımı hamile olmadığım zamanlarda yadırgamam geldi. Nişanlanırken çok ütopik bişeydi nişanlanıyor olmak. Şimdi hamileyim ve bu zamana kadar geçen tüm leveller gerçekten devede kulakmış. Arkadaşınız normalde de böyle bir insan ise eğer ki öyle söylemişsiniz, bence direk arkadaşlığınızı gözden geçirin. Siz genel olarak onun günlüğü olmuşsunuz arkadaşı değil. Şu an içerisinde bulunduğunuz durumu normalde öyle olmasaydı da anlamazdı çok fazla emin olabilirsiniz. Hayat memat meselesi değilse hiç bişey kafada yer etmiyor bu dönemde çünkü. Büyütmeyin, bi iki telefonunu açmayın kendi derdine düşer zaten.

Hamile kaldığın zaman ilk bu olanlar aklına gelecek bence. Şahsen benim benzer şeyler aklıma geldi. Hamile olan arkadaşlarımı hamile olmadığım zamanlarda yadırgamam geldi. Nişanlanırken çok ütopik bişeydi nişanlanıyor olmak. Şimdi hamileyim ve bu zamana kadar geçen tüm leveller gerçekten devede kulakmış. Arkadaşınız normalde de böyle bir insan ise eğer ki öyle söylemişsiniz, bence direk arkadaşlığınızı gözden geçirin. Siz genel olarak onun günlüğü olmuşsunuz arkadaşı değil. Şu an içerisinde bulunduğunuz durumu normalde öyle olmasaydı da anlamazdı çok fazla emin olabilirsiniz. Hayat memat meselesi değilse hiç bişey kafada yer etmiyor bu dönemde çünkü. Büyütmeyin, bi iki telefonunu açmayın kendi derdine düşer zaten.
Aslında önceden de böyleydi demedim. Ben kişilik olarak insan ilişkilerinde dert anlatan taraf olmuyorum genelde. Ama anlatmak istiyorsam işin içinden çıkamıyorumdur. Zordur yani benim için. Bunu bilmesine rağmen bu umursamazlığı garip

Aslında önceden de böyleydi demedim. Ben kişilik olarak insan ilişkilerinde dert anlatan taraf olmuyorum genelde. Ama anlatmak işitiyorsam işin içinden çıkamıyorumdur. Zordur yani benim için. Bunu bilmesine rağmen bu umursamazlığı garip
İşte hamileyken umursamazlık değil o tam olarak. Yani en azından bende öyle değil. Dinliyorum mesela karşımdakini ama kafamı veremiyorum. Sağlıkla ilgili değilse üstüne düşemiyorum 🤷🏻‍♀️ hamile değilken güzin abla gibiydim ama düşün

Yorumlarda hamileliğin biraz fazla abartıldığı düşündüm açıkçası. İki hamilelik ve doğumda geçirdim, konuya uzak biri değilim.
Hamileyken öyle olmaz, böyle olmaz, onu düşünemez. O kadar da değil.
Bulantı konudaki arkadaşı zorluyor olabilir ama her gün arayıp ağlanacak bir durum değil. Ben hiçbir arkadaşımın kafasını bunun için şişirmezdim. Kimsenininkini de aynı sıklıkla dinlemek istemem. Bunun için asıl uygun kişi eştir. Hele de bu arkadaşım hamilelik yaşamamış, beni hiç anlamayacak biriyse. Mevzusunu edersin ama bir yerde karşındakinin de derdi tasası olduğunu düşünürsün yani. Hiçbir şeye tahammülün yoksa başkasının kafasını aynı konuyla şişirmezsin.
Sürekli sizin söylediklerinizin önüne onun bulantı sızlanmaları geçiyorsa bu süreçte görüşmeyi, konuşmayı azaltabilirsiniz biraz.

Son düzenleme:
Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Böyle anlatıp anlatıp karşı tarafı dinlemeyen derdini dert edinmeyenden yakın arkadaş olmaz zaten

Yorumlarda hamileliğin biraz fazla abartıldığı düşündüm açıkçası. İki hamilelik ve doğumda geçirdim, konuya uzak biri değilim.
Bulantı konudaki arkadaşı zorluyor olabilir ama her gün arayıp ağlanacak bir durum değil. Ben hiçbir arkadaşımın kafasını bunun için şişirmezdim. Kimsenininkini de aynı sıklıkla dinlemek istemem. Bunun için asıl uygun kişi eştir. Hele de bu arkadaşım hamilelik yaşamamış, beni hiç anlamayacak biriyse. Mevzusunu edersin ama bir yerde karşındakinin de derdi tasası olduğunu düşünürsün yani. Hiçbir şeye tahammülün yoksa başkasının kafasını aynı konuyla şişirmezsin.
Sürekli sizin söylediklerinizin önüne onun bulantı sızlanmaları geçiyorsa bu süreçte görüşmeyi, konuşmayı azaltabilirsiniz biraz.

gerçekten anladığını hissettiğim yorum bu oldu. Teşekkür ederim. Sanırım

Gerçekten anlaşıldığımı hissettim. Teşekkür ederim. Öyle yapıcam ama bu sefer bunu bendne kaçıyor olarak algılarsa arkadaşlığımız zarar görecek diye düşünüyorum. Açıkçası şu an ona kızgınım ama yine de zarar görsün istemiyorum. Ve her ne kadar dünya onun etrafında dönmese de hamile olduğu için hassas olduğunun da farkındayım. Bu sebeple onun ondan kaçtığımı düşünmeyeceği şekilde nasıl geçici bir süreliğine mesafe koyabilirim onu düşünüyorum. Çünkü bu sefer diyecek ki dinlerdin artık dinlemiyorsun demek ki bıktın. Yüzüne karşı bıktım da diyemem

Hamilelik bulantısının zorluğundan dolayı arkadaşınıza anlayış gösterseler de üye arkadaşların hepsinin aynı durumda benzer şekilde davranacağını zannetmiyorum. Sürekli onun derdinin dinlenmesinden daha başka probleminiz. Kendinizden bahsedeceğiniz bir nefes arası yok. Sizin mevzunuz yarım kalıp konu yine ona dönüyor. Birde hamilelik geçirmemiş birisiniz onu ne kadar anlayabilirsiniz ki?

Öncesinde siz zaten dinleyen, o anlatan tarafmış. Şuan aynı dinamik biraz daha artarak devam ediyor. Ama dediğim gibi asıl problem size hiç alan açmayıp konuyu kendine çevirmesi.

Arkadaşınızın telefonunu açın, derdi hususunda içten davranın ama kısa kesip kapatın. Meşgul olduğunuz, onu kendi gündeminizin önüne koyamayacağınız anlarda hiç açmayın. Biraz mesafe koymaya ihtiyacınız var.

Valla istediği kadar hamile olsun,bu yaptığına bencillik denir koşarak uzaklaşın derim.Bende hamilelik yaşadım ama hiçbi yakınıma sürekli rahatsızlığımdan bahsetmedim. Sorulursa cevap veririm normal konuşma akışına devam ederiz. Ha bir tek kocama nazlandım ona da niye nazlanmayayım ki birlikte yaptık madem birlikte çekicez derdini.😂

Gerçekten anlaşıldığımı hissettim. Teşekkür ederim. Öyle yapıcam ama bu sefer bunu bendne kaçıyor olarak algılarsa arkadaşlığımız zarar görecek diye düşünüyorum. Açıkçası şu an ona kızgınım ama yine de zarar görsün istemiyorum. Ve her ne kadar dünya onun etrafında dönmese de hamile olduğu için hassas olduğunun da farkındayım. Bu sebeple onun ondan kaçtığımı düşünmeyeceği şekilde nasıl geçici bir süreliğine mesafe koyabilirim onu düşünüyorum. Çünkü bu sefer diyecek ki dinlerdin artık dinlemiyorsun demek ki bıktın. Yüzüne karşı bıktım da diyemem
Hamilelik öncesinde sürekli dert mi anlatırdı arkadaşınız?
Ben sürekli dert dinleyen bir konumda olduğum arkadaşlığı sürdürmek istemezdim.
Tabi ki arkadaşlarla sıkıntılarımızı paylaşacağız ama bir konuşmanın, görüşmenin tamamı bundan ibaret oluyorsa sürekli, kendi adıma devamlılığı zor olurdu.
Çok hayati, zor süreçler harici biraz dertleşme, biraz kafa dağıtma şeklinde olunca sohbetin, muhabbetin bir anlamı oluyor. Siz aranızdaki genel ilişkiye göre bir karar verin.

Hahaah aynısı. Benim böyle bir arkadaşım vardı. Görüşmeyi kestim. Sürekli ortamı domine eden, kendinden bahseden, bazen başına gelen güzel bir olayı saatlerce anlatan, bazen üzülüp ağladığı konuya defalarca insanı maruz bırakan ama asla seni dinlemeyen bir tipti. Dediğin gibi sen kendinle ilgili bir şey anlatırsın bana da böyle oldu diye birden konuyu kendine çevirirdi. Herkese karşı böyleydi. Sizin arkadaşınız da öyle mi? İnsanlar arkasından konuşurdu çekilmiyor diye. Bir gün beni delirtti. Her şeyi yüzüne açık açık söyledim ve kestim iletişimi. Psikolojisi bozuk, ilgi görmemiş, ailevi sorunu olan biriydi. Defalarca destek oldum terapi alması için umursamadı. E seni mi dinleyeceğim sabah akşam? Güle güle dedim. Keşke daha önce yapsaydım diyorum şimdi.

Mide bulantısı normal evet, ancak yaşadığı ruh durumu sizinle bir değil. Öyle bir hale geliyor ki insan boş duvara bakarken bile ağlayabiliyor.
Ben gebeliğimde oyunun sonunda ölen karakterin yeni doğmuş bebeği var diye ağlamıştım.
Büyük böcek görüp korkup ağlamıştım.
Bunlar normalde asla ağlayacağım şeyler değildi.
Öyle mide bulantısı yaşadım ki 3 ay boyunca uyanmak istemiyordum artık Allahım canımı al diye yatıyordum. Yani lütfen bir hamilenin ruh halini bilmiyorsunuz yargılamayın. Onun gündemi derdi bu şuanda. hiç geçmeyen mide bulantısı ile yaşamak hiç kolay değil. Psikolojik olarakta normal olmuyorlar o dönemde zaten.

Seni de anlıyorum ama hayatın bazı gerçekleri var. Hayatın farklı dönemlerinde olan arkadaşların paylaşacak şeyleri azalır. Ve hamilelik bunlardan en büyüğü. Nişanlılık, evlilik filan bisey değil. En yakın arkadaşlarım nişanlandı evlendi, ben nişanlandım evlendim. Bu süreçte aramızda hicbisey değişmedi. Ne zaman ki onların bebekleri olmaya başladı işte o zaman hersey değişti. Onlar artık anne. Henüz doğurmasa bile. Hormonları duyguları vs... Onlar artık baya başka tür insan oluyo benim gözümde 😅 Ne sen onu anlarsın ne o seni. Boşver bir süre mesafeli oluver, sonra senin de beben olunca yine ortak bi şeyleriniz olur inşallah.

Bi de yani dinlese hamile kıza dert mi anlatıcan cidden? Ben öncesinde kavgalı olduğum is arkadaşlarıma bile hamile kaldıklarında anlayışlı davrandım, yardımcı oldum filan. Tamam sen kocası değilsin, her nazını çekmen gerekmiyor. Ama derdini de anlatmayıver be gülüm. Hamilelikteki mide bulantısı nasıl bisey bilmiyorum ama bir ara uzun süreli bi hastalik geçirdim şiddetli mide bulantısına sebep olan. Ay inan ki bırak arkadaş filan kocamı anamı babamı bile göresim yoktu. Kimsenin derdi de umrumda olmazdı yani 😅

Back
X