arkadasim kokuyor :S

Yediklerinden dolayi bir koku olusmasina bende katiliyorum,
mesela burda bir komsularimiz var baska bir milletten kendileri (anmiyim simdi milleti irkcilik gibi olmus olmasin) yanlis anlasilmasin.
Agir baharatlar kullaniyorlar sanirim ve gercekten kokuyor yani rahatsiz edici derecede :S ama iste naparsin öyle seviyorlar sanirim

O milletten olan arkadaşlar her şeyi soğan ve sarımsakla yiyorlar, üstüne üstlük kadınları da saçlarına bolca yağ sürüyorlar. Geçende o milletten olan komşum davet etti gittim, mutfaktan saçıma sinen baharat kokusu 3 gü çıkmadı. Sonra bir gün bana sen de sarımsaklı ekmek ye dediğinde ben de , olmaz kokarım, diye cevap verdim. O da : ne münasebet , biz kokuyor muyuz?hem dişlerimi fırçalıyorum , hem naneli sakız çiğniyorum, demişti. Benim de içimden ee vücuduna sinen koku nolcak kardeş dedim ama dışımdan söyleyeymedim. Yani onca soğan sarımsağı naneli sakızla çözebileceklerini düşünüyorlar, koktukları akıllarına bile gelmiyor.

bence arkadaşının kırılmasını istemeden söylemenin yolu''sen parfüm deodorant kullanıyormusun'' dersin.oda hayır derse.''alaah allah üzerinde bi koku var ve ben bunu sürekli alıyorum acaba kendi teninin kokusu mu?''dersin.ve ona bu kokunun kötü olmadığını ama biraz yoğun olduğu için dikkat çektiğini söylersin.yani farzetki bi arkadaşının parfüm kokusunu almış gibi ifade edeceksin.ama muhabbet ilerledikçe çaktırmadan kokunun yoğunluğunun rahatsız edici özellikte olduğunu ifade edersen biraz daha dikkat eder sanırım.ama parfüm kullanıyormusun sorusuna evet derse o zaman markasını sor sonra da yok ben o markayı biliyorum bu başka bi koku dersin(her ihtimali düşünmek lazım)muhtemelen ailesindekilerde öyle kokuyordur.evlerinin kokusu üstlerine sinmiş sanırım.ben de bu eve taşınalı 4 yıl oldu ve evde rutubet var.evim ve kıyafetlerim hatta bazanın altındaki eşyalara kadar herşey kokuyordu.zaten titizim iyice kafayı yemiştim.ama rutubet kokusu gibi değil sinmiş sigara kokusu gibi.eve gelen ev ne biçim kokuyor derdi oturup açıklama yapardım.anneme gidince annem bi kaç defa kızıma parfüm sıkınca açıkladım ona durumu.o da ''ben de sigara kokusu üstüne sinmiş sanıyordum''demişti.şimdi kış geldi yine kokma zamanımız geldi.ama her sene kokumuz giderek azalıyor.mesela bu sene evde koku yok denecek kadar az.yok oda spreyi yok koku alıcı elektrikli alet yok fişe takmalı kokular temizlik desen hergün siliyorum artık eve giren oh mis gibi kokuyor dedikçe inanasım gelmiyor.annem kızımı öperken senin kokunu yerim diyince''doğru söyle anne kokmuyormuyuz''dedim yok dedi.ben hiç kırılmam çünkü çok temiz ve titizimdir bu benden kaynaklanan bişey olmadığı için çaresi içinde elimden geleni yaparım.arkadaşın kırılırsa ona bunu yabancı birinin söylemesindense senin söylemenin daha uygun olduğunu düşündüğünü söylersin

Vucudumuzun kendi has kokusunu duymamamız normal ama biraz terlesem alırım o kötü kokuyu.Dikkat etmekle alakalı sanrım.
Evde kokar bazen çok sık havalandıramadıysam evi başıma vurur ağrıtır ordan anlarım .
Dışarıdan eve geldiğim de bazen evin kokusunu kontrol ederim ,içindeyken anlamayız ancak dışarıdan geldiğimiz de girdiğimiz ilk bir kaç saniye evin kokusunu duymak mümkün .
Misal bizim eve gelenler eviniz de bebek kokusu var diyorlardı , evde bir bebek yaşadığı doğru.
Her evin kendine has kokusu var.

Evet ne yazık ki bazı insanlar yediklerinden olsa gerek ağır bir kokuya sahip olurlar. Terleyince hissedilme oranı tabii ayyuka çıkar ama bu koku tüm tenden yayıldığı için yerel yöntemlerle tam bir sonuç alınmaz.

Bu arada deodorant denmiş ama deolar da her zaman çözüm olmuyor, hele de ağır kokularda. Mesele benim tanıdığım bir arkadaşım kiloludur, çok baharat da yemez ama deo kullanmasına rağmen kokar. Çok terler çünkü, deoyla nasıl önüne geçsin ki? Herzaman mümkün değil.

Ben terleyememe sorununa sahibim, sorun diyorum çünkü sağlıksız bir şey terleyememek. Deo kullanmadığım halde kokmam o yüzden, zaten baharat tükettiğim sayılı. Kaldı ki deo kullanacağıma baharatı keser kilo vermeye çalışırım ihtiyacım olursa. Ben de sağlıklı olmadığını düşünüyorum, düşünüyorum değil öyle. Gerekirse pudra kullanılır onun yerine, ya da pişik kremi. Bu arada pişik kremi yüz için de çok faydalı, tavsiye ederim.

Açıkçası yanlış bir genelleme, deolar her insanda başarılı sonuç veremediği gibi, herkes de kokmamak için deo kullanmak zorunda değil. Çok kilolu değilseniz, yoğun fiziksel aktivitede bulunmuyorsanız ve en önemlisi de ağır yiyecekleri aşırı tüketmiyorsanız kötü kokmamak için ille de deodoranta ihtiyacınız yok. Her insanı bir tutmak yanlış, çünkü ter zaten başlangıçta kokusuz bir sıvıdır. Yiyip içtiklerimizin vücudumuza bıraktığı ten kokusuna göre kokar. Eğer kiloluysanız terlemeniz de buna oranla fazla olur ve yoğun bir koku bırakırsınız. Baharatlardan uzak duramıyorsanız zayıf olsanız bile en ufak terlemeniz halinde bu koku kendini etrafınızdakilere hissettirir. Kaldıki antiperspirantlar terlemeyi önlemez, zaten terlemeyi önlemesi zararlıdır. Koltuk altınızdaki bakterileri dezenfekte ederek terin kokusunu bertaraf eder. Koltuk altı temizliğinizi(kıl) düzenli yapıyor ve kendinizi temiz tutuyorsanız bu bakterilerin oluşmasını da büyük oranda engellersiniz Ama hepsi bir yana tabii ki ihtiyaç varsa deo, antiperspirant ya da pudra gibi önlemlerle ter kokusunun önüne geçilmeli.

Son düzenleme:

Canim benimde kilom var simdi ama kokmam yani cünkü cok asiri terleyen bir insan degilim,
kizkardesim daha zayiftir benden ama o daha cok terler,
kiloyla pek alakasi yok sanirim terlemenin

arkadasiniz sizdeyken, bi dakika sen otur ben bi dislerimi fircalayip geliyorum de ve gel, dislerimi fircalamayina hic rahat edemiyorum filan de. oda baslar belki.. bi ümit yani

evet önceden de kokardi, simdi 18 yasinda, kiyafetlerine de pek dikkat etmiyor, yikamadan tekrar giyiyor cünkü lekelerden anlayabiliyorum. dikkat etmedigi icin kokuyor sanirim, bi hastaligi yok cünkü.

bencede yediklerimize dikkat etmeliyiz özellikle hınzır eti yiyenler leş gibi kokuyor.

o tür etlerden yiyor sanirim :S ayirt ettigini düsünmüyorum

pisik kremi yüzün icin cok faydali demissiniz. ne gibi bi faydasi var cok merak ettim? benim biraz sivilce sorunum var ama cok asiri degil. lekelerim kaldi. onunla gecer mi ki?

Yediklerindende koku oluşabilir yada evlerinde rutubetde olabilir.belli bir süre sonra rutubet kokusu kıyafetlere kötü koku olarak siniyor..yada tam kurumadan kaldırılan kıyafetlerdede benzer kötü koku mevcut oluyor..
Eğer temizlenmeye üşenen birisi ise Mesela "gün aşırı yıkanmak cildi çok güzelleştiriyormuş" gibi örneklemeler yaparak direkt ona hitaben değil ama onunda anlayabileceği şekilde konuşmalar yapabilirsiniz..
Siz söylemeseniz dahi başka birisi mutlaka söyleyecektir.Başkası tarafından arkadaşınızın kalbini kırılmadan tatlı dille yıkanmayı temiz olmayı anlatın..

peki tesekkür ederim :)

Canım tüm sayfaları okumadım ancak merak ettim arkadaşın temiz bir insanmı yani vücut temizliğine gereken özeni gösteriyormu... Bazı insanlarda ne kadar temiz olsalarda tuhaf bir ten kokusu vardır arkadaşınınkide öylemi yoksa titiz olmamasındanmı kaynaklanıyor...

çözüm bulmalısın..sen istediğin kadar temiz ol parfüm bırak ogün üstünde koku olmasın yanında çok durduğun kişiden sanada siner..sen anlamazsın ama sendede o koku ogün kalır..ayrıca parfüm falan önermelerlede olacak gibi değil pek.kokuyu bastıraım derken karışır ağır kokuya döner ..yüzünede direkt deme bence.sonuçta sana biri dese bişe gücüne gitmezmi??? ne dersin o an 'aa cnm benm iyiliğimi düşünüyor hay Allah razı olsun hemen yıkanaım değişeimmi 'dersin..tersi kırılmaktan öte gücenirsin kendini oan kötü hissedersin..bence farklı bi yol bulmalısın.

hayir pek dikkat etmiyor malesef.

bende zaten öyle diyemeyecegim icin buraya konu actim.

açıkcası benmde öyle çevremde vardı insanlar..ama arkadaşım değildi..inanılmaz rahatsız ediciydi..kendine bakmayan tiplerde öyle oluyor..aynı kıyafeti hep giyenlerde falan..üniversitedede bir bayan arkadaşımda öle koku vardı ama bende bişe diyemiyordum malesef..denmiyorki.. meraklı bir kişiliği falan varsa kadınların temizliği ile ilgili şeyler okuduğunuzu falan deseniz..yani hergün duş almaktan,2günde bir kıyafet değişiminden bir kadının kendine bakmasıyla ilgili konu açsanız..sevgiliside yoksa hani belki bir yerde dank eder die düşündüm..çok hafif kokusu olan bir parfümde hediye edin yada..

bence her yanyana gelişinizde "tuaf kokular alıyorum, sende alıyormusun" diyin..

eninde sonunda anlayacaktır..

birde bazı kimseler de hep bir koku vardır..kimler olduğunu belirtmem pek doğru olmaz zannımca

Bu kokununun banyo yapmakla,parfüm sıkmakla falan alakası yok.
Üniversitede ilk sene yurtta 4 kişilik bi odada kalıyodum,odamızdan bi kızın aynı şekilde teni kokuyordu ama nasıl bi koku resmen odayı kaplıyodu kokusu.Kız bizim yaptığımız gibi banyosunu manyosunu da yapıyodu gördüğüm kadarıyla temiz bi kızdı ama bu konunun temizlikle hiçbi alakası yok onu anladım. Eğer teninde o koku varsa ne yaparsan yap buram buram kokuyosun,Allah yardımcıları olsun..

aynı konu altında merak ettiğim başka bir şeyi sormak istiyorum ben de.

kızım babannesine gidiyor ben işteyken,ordan her geldiğinde tuhaf bir koku oluyordu üzerinde,rutubet mi desem yemek kokusu mu desem bilmiyorum.

bir süre önce yeni eve taşındılar,ama koku aynen devam ediyor.

çocuk eve gelince baştan aşağı soyuyorum,nasıl tuhaf bir şey bu anlatmak mümkün değil,sinir bozuyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…