- Konu Sahibi minikkelebek1
-
bencede yediklerimize dikkat etmeliyiz özellikle hınzır eti yiyenler leş gibi kokuyor.
Yediklerinden dolayi bir koku olusmasina bende katiliyorum,
mesela burda bir komsularimiz var baska bir milletten kendileri (anmiyim simdi milleti irkcilik gibi olmus olmasin) yanlis anlasilmasin.
Agir baharatlar kullaniyorlar sanirim ve gercekten kokuyor yani rahatsiz edici derecede :S ama iste naparsin öyle seviyorlar sanirim
En azından kullanmak lazım demek yetmez. Mutlaka kullanılmalı deodorant.
Yoksa duş asla işe yaramaz ki tek başına. 20 dk sonra yine kokar insan.
Ama hala bunu bilmeyen kişiler mevcut malesef.
Nasıl diş fırçası tek başına -yani diş ipi kullanmadan- yetersiz kalıyorsa duş da öyle.
Deodorantsız işe yaramaz.
Evet ne yazık ki bazı insanlar yediklerinden olsa gerek ağır bir kokuya sahip olurlar. Terleyince hissedilme oranı tabii ayyuka çıkar ama bu koku tüm tenden yayıldığı için yerel yöntemlerle tam bir sonuç alınmaz.
Bu arada deodorant denmiş ama deolar da her zaman çözüm olmuyor, hele de ağır kokularda. Mesele benim tanıdığım bir arkadaşım kiloludur, çok baharat da yemez ama deo kullanmasına rağmen kokar. Çok terler çünkü, deoyla nasıl önüne geçsin ki? Herzaman mümkün değil.
Ben terleyememe sorununa sahibim, sorun diyorum çünkü sağlıksız bir şey terleyememek. Deo kullanmadığım halde kokmam o yüzden, zaten baharat tükettiğim sayılı. Kaldı ki deo kullanacağıma baharatı keser kilo vermeye çalışırım ihtiyacım olursa. Ben de sağlıklı olmadığını düşünüyorum, düşünüyorum değil öyle. Gerekirse pudra kullanılır onun yerine, ya da pişik kremi. Bu arada pişik kremi yüz için de çok faydalı, tavsiye ederim.
Ben deodorantı bıraktım hiç tavsiye etmiyorum özellikle antiperspirantlar meme kanseri yapıyormuş alüminyum içerdiğinden. Onun yerine ben karbonat sürüyorum koltukaltıma inanın leş gibi terlesem de kokmuyorum. Tavsiye ederim çok memnunum :) Ben de benzer dertten muzdaribim arkadaşımın dişleri sapsarı ve kötü yanı hep gülüyor fırçalamıyor da yıllardır söyleyemediminşallah çaresini buluruz canım ikimiz de
yorumların tümünü okuyamadım.
arkadaşın eskiden beri kokuyor muydu?
arkadaşının bir hastalığı var mı, ilaç kullanıyor mu?
arkadaşın kaç yaşında? ergenlikte iseniz, ergenlerde ter bezleri çok çalışır. ileride azalabilir.
her gün temiz kıyafet giymeli. yıkanmış vucuda aynı üstü giyse, kokar yine.
her sabah duş almayı alışkanlık haline getirmeli.
kokutacak gıdalar yemesin fazla...
bunlara dikkat ettiği halde, yine kokma ihtimali var.
yüzüne direkt söylemen zor olur, ama anlayacağı şekilde biraz çıtlat istersen.
bariz kokuyorsa, insanlar arkasından konuşuyordur. bir gün başkasından duyacağına, siz biraz çıtlatın.
ya da samimiyetinize göre, direkt söyleyin.
bencede yediklerimize dikkat etmeliyiz özellikle hınzır eti yiyenler leş gibi kokuyor.
Evet ne yazık ki bazı insanlar yediklerinden olsa gerek ağır bir kokuya sahip olurlar. Terleyince hissedilme oranı tabii ayyuka çıkar ama bu koku tüm tenden yayıldığı için yerel yöntemlerle tam bir sonuç alınmaz.
Bu arada deodorant denmiş ama deolar da her zaman çözüm olmuyor, hele de ağır kokularda. Mesele benim tanıdığım bir arkadaşım kiloludur, çok baharat da yemez ama deo kullanmasına rağmen kokar. Çok terler çünkü, deoyla nasıl önüne geçsin ki? Herzaman mümkün değil.
Ben terleyememe sorununa sahibim, sorun diyorum çünkü sağlıksız bir şey terleyememek. Deo kullanmadığım halde kokmam o yüzden, zaten baharat tükettiğim sayılı. Kaldı ki deo kullanacağıma baharatı keser kilo vermeye çalışırım ihtiyacım olursa. Ben de sağlıklı olmadığını düşünüyorum, düşünüyorum değil öyle. Gerekirse pudra kullanılır onun yerine, ya da pişik kremi. Bu arada pişik kremi yüz için de çok faydalı, tavsiye ederim.
Yediklerindende koku oluşabilir yada evlerinde rutubetde olabilir.belli bir süre sonra rutubet kokusu kıyafetlere kötü koku olarak siniyor..yada tam kurumadan kaldırılan kıyafetlerdede benzer kötü koku mevcut oluyor..
Eğer temizlenmeye üşenen birisi ise Mesela "gün aşırı yıkanmak cildi çok güzelleştiriyormuş" gibi örneklemeler yaparak direkt ona hitaben değil ama onunda anlayabileceği şekilde konuşmalar yapabilirsiniz..
Siz söylemeseniz dahi başka birisi mutlaka söyleyecektir.Başkası tarafından arkadaşınızın kalbini kırılmadan tatlı dille yıkanmayı temiz olmayı anlatın..
''peynirli cips'' benzetmesini keşke yapmasaydın :120:
ben yiyemem artık
Canım tüm sayfaları okumadım ancak merak ettim arkadaşın temiz bir insanmı yani vücut temizliğine gereken özeni gösteriyormu... Bazı insanlarda ne kadar temiz olsalarda tuhaf bir ten kokusu vardır arkadaşınınkide öylemi yoksa titiz olmamasındanmı kaynaklanıyor...
çözüm bulmalısın..sen istediğin kadar temiz ol parfüm bırak ogün üstünde koku olmasın yanında çok durduğun kişiden sanada siner..sen anlamazsın ama sendede o koku ogün kalır..ayrıca parfüm falan önermelerlede olacak gibi değil pek.kokuyu bastıraım derken karışır ağır kokuya döner ..yüzünede direkt deme bence.sonuçta sana biri dese bişe gücüne gitmezmi??? ne dersin o an 'aa cnm benm iyiliğimi düşünüyor hay Allah razı olsun hemen yıkanaım değişeimmi 'dersin..tersi kırılmaktan öte gücenirsin kendini oan kötü hissedersin..bence farklı bi yol bulmalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?