- Konu Sahibi minikkelebek1
-
Kel alaka olacak ama soylemeden gecemicem : Ben ayni markanin dus jeli, kremi ve parfumunu kullaniyorum, ve yillardir o koku benim signature kokum durumda :) Simdi ne alaka diyeceksiniz, kokan kizimiz bile evlenmisken benim etrafimda bir erkek yok, buna sinir oldum simdi
Kendimden bir suphelendim, baska bir kusurum mu var diye, cikma teklif etmeyi gectim, etrafimda benimle konusan tek bir erkek bile yok
Banyodan sonraki ritüel zaten kremlemedir. Onu yapıyoruz hepimiz.
Benim savunduğum ise ne olursa olsun muhakkak deodorant kullanılması gerektiği.
Bu benim fikrim ve gördüğüm durum da bahsettiğim şekilde, kullanılmadığı zaman.
Diş fırçası örneğinde de dediğim gibi, onu da tek başına kullanıyoruz, tamam ağzım çok temiz oldu, dişlerim de; diyor insanların çoğu ama asla tertemiz olmaz dişlerimiz diş ipi kullanmadıktan sonra.
Bu da deo olayına eşit bir şey.
Herkesin kendi bileceği iş, ben gördüğümü söyledim sadece ve soruna cevap verdim.
Burun sürekli aynı kokuyu duyduğunda o kokuyu algılamamaya başlar. Bu yüzden insanlar kendi kokusunu algılamaz.1 hafta yıkanmasam kokmam. ama saçımı yıkarım tabi. bazen özel durumlar oluyor yıkanmamam gerekiyor.mesela ameliyat oldum yıkanma işim biraz aksadı. banyodan sonra koltuk altıma deo sürerim. ve her sabah işe gitmeden yine sürerim. bu baya etkili. zaten koltuk altı dışında tenim de kokmaz.iç çamaşırımı her gün değişirim.kıyafetlerimi de uzun süre giymem. terlediğimi hissedersem yıkarım. kişiden kişiye de değişiyor sanırım. benim bi arkadaşım vardı koltuk altı hep ıslak gezerdi. annesi ve ablası da öyleydi kızda şikayetçiydi ama ne yapsın. onların evlerinde hafiften bir koku olurdu bazen
tabi yazın farklı gerekirse hergün yıkanılıyor
arkadaşını uyarsan iyi olur hem onun içi hem senin için. ama çok zor bi durum ben olsam zor söylerdim
Eski mesajlara bakmadım, belki dile getiren olmuştur ama arkadaşın bir ilaç kullanıyor olabilir mi?
Diyet hapı, antioksidan ilacı falan?
Sizin işiniz daha zor.Bende direkt söyleyemezdim.Kırmaktan çok korkarım.Bana da söylense utancımdan bi daha görüşemezdim bile.Sizde konu açabilirsiniz.En iyi çözüm bu gibi.Mesela deodorantınızı sıkarken bi arkadaşım bunu kullanıyordu.Tavsiye etti.O günden beri ter kokusu nedir bilmem falan diyebilirsiniz.Ya da bi arkadaşınla anlaşırsın.Size geldiğinde der ki ''minikkelebek sizi kırmak istemem çok özür dilerim ama her geldiğimde genelde evinizde tuhaf bir koku var.Ayy ayıp etmedim de mi?'' falan diye numara yapar.Sende ''aa ciddi misin x?Niye kırılıcam hatta çok utanıyorum şu an.Bi çözümüne bakalım.Sağol'' dersin.O an evi falan havalandırırsınız numaradan.Sonra kokan arkadaşına ''cnm ya ben çok utandım.Bi temizlik yapalım'' falan dersin.Sonra diğerini yine davet edersiniz.Konu açarsınız.''x evi temizledik.Hala var mı koku?''dersiniz.O da ''var''falan der.Sizde ''neye benziyor koku.Acaba evden değil de ayakkabı falan mı?Bizden mi ki ''falan der bir süre o konuyu gündemde tutarsınız..Artık uygun şekilde devamını getirirsiniz..
Ben en rahat böyle söylerdim.
not:Ben ev arkadaşı olduğunuzu düşünerek bu örneği verdim.
Allah korusun, bende böyle bir rahatsızlık olsaydı ve bana bu şekilde söylenseydi, intihar ederdim bunalıma girip.
En güzeli, açıkça dile getirmek. Yemek yedikten sonra dişinde yeşil bir şey kalır da, seni utandırmaktan korktuğu için yüzüne söyleyemeyen arkadaşın yüzünden tüm gün o dişle gezersin ya. Akşam aynada fark ettiğinde "Ne arkadaşmış, insan bir uyarır" dersin. Dişindeki yeşil şeyi söyleyip karşı tarafın bunu fark etmesini sağlayan arkadaş iyidir, bundan darılacak olan da arkadaşlığınızı hak etmiyordur. Ben olsam benim fark edemediğim ama düzeltebileceğim kusurlarım bana söylensin isterdim.
arkadaşın nereli ? Tenimi kokuyor kıyafetimi kokuyor ? yoksa her yerimi kokuyor ? Bence Çek bi Kenara Konuş anlat hoş olmadığını söyle gerekirse hamama götür...
İyi güzel savunuyorsun da önceki yazında o işaretler ve üslubun hiç hoş değil.Allah Allah ya deodorant olmadan önce herkes kokuyordu sanki hayret bişey sinirlendiriyorsunuz durduk yere ayıp ya.
Ne alınıyorsun ki sen??
Geçmişte yaşadın mı da deodorant kullanmayanların kokup kokmadığını biliyorsun??!
Ne alaka şimdi? Günümüz başka, geçmiş başka.
Böyle bir kıyas yapılamaz.Ona bakarsan önceden ped de yoktu.
Napıyordu kadınlar? Saçma yani bunu düşünüp de karara varmak.
Deodorant kullanmayan insanlar kokuyor.
Bu kadar. Benim dediğim tek cümle bu.
Ne üslubundan bahsediyorsun?!
Soru sormasaydın o zaman.
Madem sen kullanmadığın halde misler gibi kokuyorsun, alınmana lüzum yok değil mi!
Ayıp olan insanların hala deodorant kullanmayı gereksiz buluyor olması bence.
Şoklara girdim sen söyleyince ama bir şey demedim.
Bu da benim görüşümdür.
Alacağın cevabı kabullenemeyeceksen soru sorma.
Bir daha yazmayacağım ve ne dediğine de bakmayacağım senin.
Olayı kavgaya çevirmeye gerek yok.
bildigim kadariyla kullanmiyor..
bu fikir süpercok yaraticisiniz gercekten, cok tesekkür ederim katkiniz icin :)
bu diste bisey kalma konusu ap ayri yani onu söylemekten cekinmem de, kokuyorsun demek daha agir kaciyo gibi bilmiyorum. rahatca söylenilecek bisey degil
Rica ederim.Diğer arkadaş intihar ederim bana böyle söylense dediğinde mesajımı tekrar okudum.Sanırım mimik eksikliğinden dolayı burada her şeyi tam ifade edemiyoruz ya da her yiğidin yoğurt yemesei farklı:))Beğenmenize sevindim.İnşallah kırmadan ve kendinizde üzülmeden sorunu çözersiniz.
Yemeklerde filan çok fazla sarımsak soğan kullanan insanların tenleri de öyle kokmaya başlıyor. Bir de yemeklerde hayvan yağına ağırlık veriliyorsa o da tende ağır kokuya sebep oluyor.
Ne alınıyorsun ki sen??
Geçmişte yaşadın mı da deodorant kullanmayanların kokup kokmadığını biliyorsun??!
Ne alaka şimdi? Günümüz başka, geçmiş başka.
Böyle bir kıyas yapılamaz.Ona bakarsan önceden ped de yoktu.
Napıyordu kadınlar? Saçma yani bunu düşünüp de karara varmak.
Deodorant kullanmayan insanlar kokuyor.
Bu kadar. Benim dediğim tek cümle bu.
Ne üslubundan bahsediyorsun?!
Soru sormasaydın o zaman.
Madem sen kullanmadığın halde misler gibi kokuyorsun, alınmana lüzum yok değil mi!
Ayıp olan insanların hala deodorant kullanmayı gereksiz buluyor olması bence.
Şoklara girdim sen söyleyince ama bir şey demedim.
Bu da benim görüşümdür.
Alacağın cevabı kabullenemeyeceksen soru sorma.
Bir daha yazmayacağım ve ne dediğine de bakmayacağım senin.
Olayı kavgaya çevirmeye gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?