arkadasim kokuyor :S

Peküü anladım sağol Bilmiyordum deodorantın işlevini doğrudur televizyon izleyen bir insan değilim etrafımdakiler de kullanmaz ama temiziz yani yine de

Temiz olabilirsin ama bunu kullanmayan insanlar kokuyor malesef.
Duş tek başına işe yaramıyor. Ter bezleri hep çalışma halinde çünkü.
Tvye de gerek yok.
Reklam panolarında boy boy asarlar zaten.
Ben de ne diye bu kadar deo reklamları arttı diyordum.
Bazı insanlar kullanmıyor hala demek ki.
Bizim ortaokulda hocamız sınıfa tüm kızları toplayıp deodorantın önemini söylemişti.
Erkeklere de ayrıca söylemişti.
Çünkü çok ter kokan insan vardı. Sonradan azalma olmuştu pis koku konusunda.

Son düzenleme:

Açıkçası ben banyodan sonra vücudumu kremliyorum terlemiyorum çok da rahatlatıyor.Saçıma da besleyici sprey sıkıyorum oluyor bitiyor. Kokmuyorum da. İlla şart değil bence. Sordum diye kokuyor durumuna düştüm sanırım ya da fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum:26: Her neyse..

Banyodan sonraki ritüel zaten kremlemedir. Onu yapıyoruz hepimiz.
Benim savunduğum ise ne olursa olsun muhakkak deodorant kullanılması gerektiği.
Bu benim fikrim ve gördüğüm durum da bahsettiğim şekilde, kullanılmadığı zaman.
Diş fırçası örneğinde de dediğim gibi, onu da tek başına kullanıyoruz, tamam ağzım çok temiz oldu, dişlerim de; diyor insanların çoğu ama asla tertemiz olmaz dişlerimiz diş ipi kullanmadıktan sonra.
Bu da deo olayına eşit bir şey.
Herkesin kendi bileceği iş, ben gördüğümü söyledim sadece ve soruna cevap verdim.

Slm
Avusturyada hamam var
Baden de buyuk bir hamam var birde viyanada kucuk bir haman var
Ve %80 turk kuaforlerinde agda yapiyorlar ...

biz o cevrede oturmuyoruz. bize uzak kaliyor.

aynen bende rexonanin stickini kullaniyorum, mükemmel bi ürün gercekten. yazin tatilde filan hic koku olusturmadi inanilmaz rahat oluyor insan. arkadasima onu tavsiye etmeliyim sanirim.

walla bende olsam söyleyemezdim ne bileyim bana gurur kırıcı geliyor. ama TEMİZLİK İMANDANDIR lafına çok inanıyorum. temizlik dinimizin gereği. bende ter kokan insanlardan rahatsızlık duyarım. eşimde çok dikkat eder sağolsun. ama burdan kokan kokmayan herkese sesleniyorum her gün duş duş duş roll on deo duştan sonra ohhh herkes miiissss..

Ben fazla makyaj yapmam.Cildim çok hassas.Bazende yapması zor gelir ama koku konusunda çok hassasım.<<Bir av köpeğiyle burnumu yarıştırabilirim:)>>Ter,ayak,ağız vb. her türlü vücut kokusu konusunda acayip uyuzumdur.Yakınımsa (Allaha şükür yok.) temizlemesi için kavga bile edebilirim..Çünkü koku migrenimi tetikliyor.Bilemedim şimdi....:))

Bir de genelde iş ortamında kokudan bahsedilmiş.Bence bu sorunu yönetici ya da o konumda ki biri üstlense ve aylık toplantılarla genel olarak herkesi uyararak kişisel temizliğe dikkat edilmesi konusunda uyarsa kimse iş arkadaşıyla kötü olmak zorunda kalmaz ve genele söylendiği için de kimsenin kalbi kırılmaz..Ben olsam yönetici olarak iş yerimde bu tarz şeylere de gereken özeni gösterirdim.Çünkü herkes mecbur aynı ortamı paylaşmaya ve çekilmez hale gelebiliyor koku..

Cnm tamam da tıp bu kadar gelişmişken her halde çözümsüz değildir.Gecede 3 kez duş almaktan daha pratik çözümler vardır.

Yemeklerde filan çok fazla sarımsak soğan kullanan insanların tenleri de öyle kokmaya başlıyor. Bir de yemeklerde hayvan yağına ağırlık veriliyorsa o da tende ağır kokuya sebep oluyor.

Yukarıda yönetici demiştim kısaca ama okulda öğretmenler,evde anneler,camide hocalar vs. gibi o grup içinde idareci konumunda ki kişi genel bir uyarma yaparsa bence sorun kalp kırmadan çözülür.Sizin yerinizde olsam ilk tanışma aşamalarında ve sonra belli periodlarla ''arkadaşlar burada 1 yıl birlikteyiz.Sınıfımızın bir takım kuralları var.Derste konuşmamak,dersi dinlemek vs. ve kişisel temizliğe önem vermek.Birini kastederek söylemiyorum.Toplu yaşamanın kurallarından bahsediyorum.Ter,ağız vb. kokularla küçücük sınıfta geçireceğimiz bi kaç saati birbirimiz için çekilmez hale getirmeyelim.Daha önceki sınıflarımda yaşadığım için bunu da kural olarak eklemek istedim.Bu konuda maddi sıkıntı çeken varsa gelip bana söyleyebilir.Sınıfta kim olduğunu açıklamadan bir miktar para toplayarak bu soruna da çözüm bulabilirim.Dikkat ederseniz sevinirim'' derdim.Belli aralıklarla tekrar ederdim.Hala çözüm olmazsa sınıfça alınan kararla ceza yoluna giderdim.Kuralı bozan herkese çay ısmarlasın vs. gibi ve kimsenin ter kokusundan dolayı çay ısmarlamak isteyeceğini zannetmem.
Ayrıca teni kokan insanın elbisesi günlerce değil 1 saat bile giyse kokuyor maalesef..

güzel bi fikir ama bu benim isime yaramiyor malesef :/ diger arakdaslar faydalanabilir

Bende yıkanmayı geçiştiren insanların daha çok koktuğunu düşünüyorum.Bizim kültürümüzde keselenmek vardır.Daha iyi keselesin,köpürsün diye perde vs. kumaşı gibi sert şeylerden lif yapan insanlar vardır.Sorsan her gün duş alıyordur ama bence duş almakla banyo yapmak bir değil.

kötü kokanlar çay mı ısmarlıcak

gerçekten müthiş bir cözümmüş

yüzüne karsı "arkadasım kokuyorsun git yıkan artık" demek bile bunun yanında cok daha az kırıcı olur

Eski mesajlara bakmadım, belki dile getiren olmuştur ama arkadaşın bir ilaç kullanıyor olabilir mi?
Diyet hapı, antioksidan ilacı falan?

güzel bi fikir ama bu benim isime yaramiyor malesef :/ diger arakdaslar faydalanabilir

Sizin işiniz daha zor.Bende direkt söyleyemezdim.Kırmaktan çok korkarım.Bana da söylense utancımdan bi daha görüşemezdim bile.Sizde konu açabilirsiniz.En iyi çözüm bu gibi.Mesela deodorantınızı sıkarken bi arkadaşım bunu kullanıyordu.Tavsiye etti.O günden beri ter kokusu nedir bilmem falan diyebilirsiniz.Ya da bi arkadaşınla anlaşırsın.Size geldiğinde der ki ''minikkelebek sizi kırmak istemem çok özür dilerim ama her geldiğimde genelde evinizde tuhaf bir koku var.Ayy ayıp etmedim de mi?'' falan diye numara yapar.Sende ''aa ciddi misin x?Niye kırılıcam hatta çok utanıyorum şu an.Bi çözümüne bakalım.Sağol'' dersin.O an evi falan havalandırırsınız numaradan.Sonra kokan arkadaşına ''cnm ya ben çok utandım.Bi temizlik yapalım'' falan dersin.Sonra diğerini yine davet edersiniz.Konu açarsınız.''x evi temizledik.Hala var mı koku?''dersiniz.O da ''var''falan der.Sizde ''neye benziyor koku.Acaba evden değil de ayakkabı falan mı?Bizden mi ki ''falan der bir süre o konuyu gündemde tutarsınız..Artık uygun şekilde devamını getirirsiniz..

Ben en rahat böyle söylerdim.

not:Ben ev arkadaşı olduğunuzu düşünerek bu örneği verdim.

Son düzenleme:
Allah korusun, bende böyle bir rahatsızlık olsaydı ve bana bu şekilde söylenseydi, intihar ederdim bunalıma girip.

En güzeli, açıkça dile getirmek. Yemek yedikten sonra dişinde yeşil bir şey kalır da, seni utandırmaktan korktuğu için yüzüne söyleyemeyen arkadaşın yüzünden tüm gün o dişle gezersin ya. Akşam aynada fark ettiğinde "Ne arkadaşmış, insan bir uyarır" dersin. Dişindeki yeşil şeyi söyleyip karşı tarafın bunu fark etmesini sağlayan arkadaş iyidir, bundan darılacak olan da arkadaşlığınızı hak etmiyordur. Ben olsam benim fark edemediğim ama düzeltebileceğim kusurlarım bana söylensin isterdim.

kötü kokanlar çay mı ısmarlıcak

gerçekten müthiş bir cözümmüş

yüzüne karsı "arkadasım kokuyorsun git yıkan artık" demek bile bunun yanında cok daha az kırıcı olur

Sanırım yeterince anlatamamışım.Ben kötü kokanlar çay ısmarlasın demedim.Sınıfta uyulmayan kurallar için çay ısmarlamak vs. gibi hem küçük hem eğlenceli cezalar konulursa ve kişisel temizlik bu sınıf kurallarından biriyse ceza uygulamaya gerek kalmadan kişi kendine dikkat eder diye düşünüyorum.Bu sadece bir örnek.Kişilik olarak gerçekten müthiş bir çözüm müş diye yazmam gerekse bile acaba yanlış anlamış olabilir miyim diye düşünecek kadar kırmamaya dikkat ederim.

Hatta sizin mesajınızı görmeden az evvel yaptığım yorumumda da belirtmiştim.

Son düzenleme:

Kel alaka olacak ama soylemeden gecemicem : Ben ayni markanin dus jeli, kremi ve parfumunu kullaniyorum, ve yillardir o koku benim signature kokum durumda :) Simdi ne alaka diyeceksiniz, kokan kizimiz bile evlenmisken benim etrafimda bir erkek yok, buna sinir oldum simdi
Kendimden bir suphelendim, baska bir kusurum mu var diye, cikma teklif etmeyi gectim, etrafimda benimle konusan tek bir erkek bile yok

Sizin örneğinizde çok güzel.Farklı gelebilir ama bu örnekte sanırım bende bana böyle davranılmasını isterdim.Ama kokuyorsun kelimesi bana söylerken de duyarken de ağır geliyor.Bu örneği vermem de ki amaç direkt o kişiye yüklenilmiyor.Eve ve konu sahibi arkadaşa da bir miktar yükleniliyor ya ondan daha nazik geliyor bana.Hani kızım sana söylüyorum... hesabı.Yanılıyor da olabilirim.
Ben darılmam utanırım bana söylense..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…