- 20 Şubat 2010
- 33.247
- 6.497
- 773
- Konu Sahibi minikkelebek1
-
Peküü anladım sağolBilmiyordum deodorantın işlevini doğrudur televizyon izleyen bir insan değilim etrafımdakiler de kullanmaz ama temiziz yani yine de
Temiz olabilirsin ama bunu kullanmayan insanlar kokuyor malesef.
Duş tek başına işe yaramıyor. Ter bezleri hep çalışma halinde çünkü.
Tvye de gerek yok.
Reklam panolarında boy boy asarlar zaten.
Ben de ne diye bu kadar deo reklamları arttı diyordum.
Bazı insanlar kullanmıyor hala demek ki.
Bizim ortaokulda hocamız sınıfa tüm kızları toplayıp deodorantın önemini söylemişti.
Erkeklere de ayrıca söylemişti.
Çünkü çok ter kokan insan vardı. Sonradan azalma olmuştu pis koku konusunda.
Açıkçası ben banyodan sonra vücudumu kremliyorum terlemiyorum çok da rahatlatıyor.Saçıma da besleyici sprey sıkıyorum oluyor bitiyor. Kokmuyorum da. İlla şart değil bence. Sordum diye kokuyor durumuna düştüm sanırım ya da fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum:26: Her neyse..
Slm
Avusturyada hamam var
Baden de buyuk bir hamam var birde viyanada kucuk bir haman var
Ve %80 turk kuaforlerinde agda yapiyorlar ...
:S
Deodorat ister sprey olsun isterse de roll-on. Aynı işlevde ikisi de.
Gereksiz bir tarafı yok.
Ben stick deo kullanıyorum. Rexonanınkini.
Koltuk altına bunu temiz vücuda, güne başladığın an kullanman gerekiyor.
Asla kokmazsın.
Kıyafete deodorant sıkan var mı ki?Parfüm değil ki bu koku versin diye sıkalım. :))
Ter kokusunu önlemek için kullanılıyor. Reklamlarda defalarca gösterilmiştir.
Yoksa dediğin gibi terin üstüne kullanılmaz. İğrenç olur.
Benim sabah ilk işim deoyu kol altıma sürmektir.
İsteyen sprey kullanır, isteyen roll-on ya da stick.
Sonra misler gibi dolaşıyorum.
Gün boyu koruyor.
Makyajina falan dikkat ediyor demistiniz. Ne bileyim bana sey gibi geldi bir hastalik olabilir gibi geldi. Cünkü makyajini falan düzgün sekilde yapiyorsa hijyeninede dikkat eder herhalde. Pasakli pis biri olsa makyajda yapmaz ugrasmaz gibime geliyor. Bilemedim ki ......
Anlaşılan o ki, hepimizin çevresinde mutlaka kötü koku yayan birileri var / veya olmuş..
Çok feci bir olay. Bazılarının temizlikle ilgili, ama bazılarının ki gerçekten ten kokusuyla alakalı..
Sınıfta bir kız arkadaşımız vardı, inanılmaz ter kokardı. Derste yanına oturanın burun direği kırılırdı resmen, öyle ki bunun muhabbetinin sınıftaki erkekler tarafından yapıldığına bile şahit oldum. Bir kaç kere evlerinde kaldık 4 5 kız toplanıp, yakındık hepimiz. Kız resmen hepimizden daha fazla duş alıyor, herhalde o da farkındaydı kokusunun. bir gece de 3 kere duş aldı.
Ve inanır mısınız, duştan çıkıyor 15 20 dk sonra yeniden başlıyor o ter kokusu. artı tarif edemediğim bir garip koku daha vardır. ayak desem değil, vajina kokusu desem değil. tuhaf.
Yani ten kokusu diye bir gerçek var, çok inanırım.
Bana da andırıyor o kokuları..iyi de karnıbahar, lahana da gaz gibi kokabiliyor pişerken ama severek yerim, koku tarifi yapmak için söyledim anlaşılsın diye. peynirli çitos kokusunu ayak kokusuna veya malum kokuya benzetmeyen var mı ki
Seni çok iyi anlıyorum. Ben özel bi kursta öğretmenlik yapıyorum ve bazı kursiyerlerim çok kötü kokuyor:S hele geçen sene bir tanesi vardı ki(erkek) kokusu butun sınıfı alırdı. nasıl dayanılmaz bir koku anlatamam.bu seneki sınıfımda yine var malesef hemde bayan. elbise kokusu değil bu, günlerce giysen yine elbise öyle kokmaz bence. arkadaşların dediği gibi ten kokusu. temizliklerine dikkat etmediği için oluyor.sende gerçekten rahatsızsan ve birbirinize yakınsanız söylemelisin. kendi iyiliği için söylediğini anlayacaktır.
Yukarıda yönetici demiştim kısaca ama okulda öğretmenler,evde anneler,camide hocalar vs. gibi o grup içinde idareci konumunda ki kişi genel bir uyarma yaparsa bence sorun kalp kırmadan çözülür.Sizin yerinizde olsam ilk tanışma aşamalarında ve sonra belli periodlarla ''arkadaşlar burada 1 yıl birlikteyiz.Sınıfımızın bir takım kuralları var.Derste konuşmamak,dersi dinlemek vs. ve kişisel temizliğe önem vermek.Birini kastederek söylemiyorum.Toplu yaşamanın kurallarından bahsediyorum.Ter,ağız vb. kokularla küçücük sınıfta geçireceğimiz bi kaç saati birbirimiz için çekilmez hale getirmeyelim.Daha önceki sınıflarımda yaşadığım için bunu da kural olarak eklemek istedim.Bu konuda maddi sıkıntı çeken varsa gelip bana söyleyebilir.Sınıfta kim olduğunu açıklamadan bir miktar para toplayarak bu soruna da çözüm bulabilirim.Dikkat ederseniz sevinirim'' derdim.Belli aralıklarla tekrar ederdim.Hala çözüm olmazsa sınıfça alınan kararla ceza yoluna giderdim.Kuralı bozan herkese çay ısmarlasın vs. gibi ve kimsenin ter kokusundan dolayı çay ısmarlamak isteyeceğini zannetmem.
Ayrıca teni kokan insanın elbisesi günlerce değil 1 saat bile giyse kokuyor maalesef..
cnım parfüm işe yaramaz ...bizde kalan kuzenim de öyleydi.........ama şimdi aynı kokuyu almıyorum ....çünkü o zamanlar ergendik...annesi yoktu babası yoktu........aklıma gelen tek şey....banyoda iyi liflenmediği...sonra hergün koltuk altlarına antiperspirant deodorant sıksın bak bakalım o koku kalıyor mu
Yukarıda yönetici demiştim kısaca ama okulda öğretmenler,evde anneler,camide hocalar vs. gibi o grup içinde idareci konumunda ki kişi genel bir uyarma yaparsa bence sorun kalp kırmadan çözülür.Sizin yerinizde olsam ilk tanışma aşamalarında ve sonra belli periodlarla ''arkadaşlar burada 1 yıl birlikteyiz.Sınıfımızın bir takım kuralları var.Derste konuşmamak,dersi dinlemek vs. ve kişisel temizliğe önem vermek.Birini kastederek söylemiyorum.Toplu yaşamanın kurallarından bahsediyorum.Ter,ağız vb. kokularla küçücük sınıfta geçireceğimiz bi kaç saati birbirimiz için çekilmez hale getirmeyelim.Daha önceki sınıflarımda yaşadığım için bunu da kural olarak eklemek istedim.Bu konuda maddi sıkıntı çeken varsa gelip bana söyleyebilir.Sınıfta kim olduğunu açıklamadan bir miktar para toplayarak bu soruna da çözüm bulabilirim.Dikkat ederseniz sevinirim'' derdim.Belli aralıklarla tekrar ederdim.Hala çözüm olmazsa sınıfça alınan kararla ceza yoluna giderdim.Kuralı bozan herkese çay ısmarlasın vs. gibi ve kimsenin ter kokusundan dolayı çay ısmarlamak isteyeceğini zannetmem.
Ayrıca teni kokan insanın elbisesi günlerce değil 1 saat bile giyse kokuyor maalesef..
güzel bi fikir ama bu benim isime yaramiyor malesef :/ diger arakdaslar faydalanabilir
Allah korusun, bende böyle bir rahatsızlık olsaydı ve bana bu şekilde söylenseydi, intihar ederdim bunalıma girip.Sizin işiniz daha zor.Bende direkt söyleyemezdim.Kırmaktan çok korkarım.Bana da söylense utancımdan bi daha görüşemezdim bile.Sizde konu açabilirsiniz.En iyi çözüm bu gibi.Mesela deodorantınızı sıkarken bi arkadaşım bunu kullanıyordu.Tavsiye etti.O günden beri ter kokusu nedir bilmem falan diyebilirsiniz.Ya da bi arkadaşınla anlaşırsın.Size geldiğinde der ki ''minikkelebek sizi kırmak istemem çok özür dilerim ama her geldiğimde genelde evinizde tuhaf bir koku var.Ayy ayıp etmedim de mi?'' falan diye numara yapar.Sende ''aa ciddi misin x?Niye kırılıcam hatta çok utanıyorum şu an.Bi çözümüne bakalım.Sağol'' dersin.O an evi falan havalandırırsınız numaradan.Sonra kokan arkadaşına ''cnm ya ben çok utandım.Bi temizlik yapalım'' falan dersin.Sonra diğerini yine davet edersiniz.Konu açarsınız.''x evi temizledik.Hala var mı koku?''dersiniz.O da ''var''falan der.Sizde ''neye benziyor koku.Acaba evden değil de ayakkabı falan mı?Bizden mi ki ''falan der bir süre o konuyu gündemde tutarsınız..Artık uygun şekilde devamını getirirsiniz..
Ben en rahat böyle söylerdim.
kötü kokanlar çay mı ısmarlıcak
gerçekten müthiş bir cözümmüş
yüzüne karsı "arkadasım kokuyorsun git yıkan artık" demek bile bunun yanında cok daha az kırıcı olur
Bizim şirkette çay - kahve servisi yapan kızın kokusu mutfağa sinmişti.
Çay- kahve istemiyorduk kokuyu almayalım diye.
O nasıl ter kokusudur arkadaş.
O kız nişanlandı hala kokuyordu.
Hatta diyorduk, nişanlısı nasıl yaklaşıyor, rahatsız olmuyor mu diye.
Deodorant aldık, parfüm hediye ettik banamısın demedi.
En sonunda açık seçik uyardı bir arkadaş.
Çare oldumu derseniz olmadı.
En sonunda evlendide kurtulduk kokudan.
Allah korusun, bende böyle bir rahatsızlık olsaydı ve bana bu şekilde söylenseydi, intihar ederdim bunalıma girip.
En güzeli, açıkça dile getirmek. Yemek yedikten sonra dişinde yeşil bir şey kalır da, seni utandırmaktan korktuğu için yüzüne söyleyemeyen arkadaşın yüzünden tüm gün o dişle gezersin ya. Akşam aynada fark ettiğinde "Ne arkadaşmış, insan bir uyarır" dersin. Dişindeki yeşil şeyi söyleyip karşı tarafın bunu fark etmesini sağlayan arkadaş iyidir, bundan darılacak olan da arkadaşlığınızı hak etmiyordur. Ben olsam benim fark edemediğim ama düzeltebileceğim kusurlarım bana söylensin isterdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?