- 9 Temmuz 2018
- 109
- 453
- 33
- 30
- Konu Sahibi Lonely Night
-
Hormonlarında bir sıkıntı Yok. Dediğiniz gibi insanlar omu çok bunalttı. Normalde biliyorum dışarı çıkıp bir hava alsa kendine gelecek ama akrabaları sağ olsun onu da evhamlı yapmayı başardılar.Öncelikle en yakin zamanda kadin. Doktoruna danissin ve hormonlara tekarar bur baktırsin. Bazen dengesizlikler olabiliyor. Eve bir süre misafir kabul etmesin.. Yaninda canini sikan.kim.varsa evine göndersin. Doktor yönlendirir. Gercekten bir depresyon varsa ona göre ilacta verebilir. Ama sanki daha cok insanlar bunaltmis
insanların sözlerini takmamaya öğrenmemis mi? hemen öğrensin :)))Hepinize merhaba.
Benim arkadaşım birkaç ay önce Doğum yaptı.
Ben ona böyle bir siteye üye olduğumu söyleyince de konu açmamı istedi.
En başından başlamak gerekirse benim arkadaşım hamile kaldığında gayet iyiydi. Hormonal bir dengesizlik yaşamadı veya zor bir hamilelik geçirmedi.
Fakat şöyle bir sıkıntı var ki arkadaşım(Ayşe diyelim)
Ayşe Kendisine ne yapması gerektiğinin söylenmesinden hiç haz eden bir insan değil. O yüzden hamileliğinde de diğer insanlar sürekli ona tavsiye vermeye başladığında çok ciddi tepki veriyordu, ya da sana ne deyip geçiyordu.
Tabii hamileyken çok daha kolay bir şekilde sana ne diyebiliyordu ama Doğum yaptıktan sonra bu konuda biraz zorlanmaya başladı.
Biz çok yakın arkadaşız o yüzden Doğum yaptığı zaman ilk günlerde ben yanında oldum.
Bebek bakma konusunda hiçbir becerim olmadığı için Evi temizledim, yemek yaptım vs..
Ama birkaç gün sonra akrabalar geldi ve sürekli ama sürekli Ayşe’yi eleştirmeye başladılar.
“Neden dışarı çıkarıyorsun?” “Kalın giydir.”
“Seni sütün yetmiyor mama ver.” “Aman şakın mama verme hep emzir.” “Niye emzirmiyorsun?”
Değil Ayşe ben bunları duyduğumda bu insanların boğazına yapışmamak için kendimi zor tutuyordum. Hala susmayı bilmedikleri için hala kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum o ayrı mesele.
Peki buradaki sıkıntı ne diyecek olursanız şu;
Ayşe ilk birkaç gün ağrısı olmasına ve emzirememesine rağmen iyiydi.
Ama şu an ya sürekli sinirli ya da ağlıyor. Ve bu ruh halinde kalmak istemediğini söylüyor. Aynı zamanda “tavsiyeci güruh” sağolsun Ayşe de çok evhamlı olmaya başladı.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz
bilmiyoruz. Ayrıyetten iyi bir psikolog için maddi durumlarının yeterli olmadığını belirteyim.
Şimdiden teşekkürler.
Hepinize merhaba.
En başından başlamak gerekirse benim arkadaşım hamile kaldığında gayet iyiydi. Hormonal bir dengesizlik yaşamadı veya zor bir hamilelik geçirmedi.
Ayşe Kendisine ne yapması gerektiğinin söylenmesinden hiç haz eden bir insan değil. O yüzden hamileliğinde de diğer insanlar sürekli ona tavsiye vermeye başladığında çok ciddi tepki veriyordu, ya da sana ne deyip geçiyordu.
Tabii hamileyken çok daha kolay bir şekilde sana ne diyebiliyordu ama Doğum yaptıktan sonra bu konuda biraz zorlanmaya başladı.
Biz çok yakın arkadaşız o yüzden Doğum yaptığı zaman ilk günlerde ben yanında oldum.
Bebek bakma konusunda hiçbir becerim olmadığı için Evi temizledim, yemek yaptım vs..
Ama birkaç gün sonra akrabalar geldi ve sürekli ama sürekli Ayşe’yi eleştirmeye başladılar.
“Seni sütün yetmiyor mama ver.” “Aman şakın mama verme hep emzir.” “Niye emzirmiyorsun?”
Değil Ayşe ben bunları duyduğumda bu insanların boğazına yapışmamak için kendimi zor tutuyordum. Hala susmayı bilmedikleri için hala kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum o ayrı mesele.
Ama şu an ya sürekli sinirli ya da ağlıyor. Ve bu ruh halinde kalmak istemediğini söylüyor. Aynı zamanda “tavsiyeci güruh” sağolsun Ayşe de çok evhamlı olmaya başladı.
bilmiyoruz. Ayrıyetten iyi bir psikolog için maddi durumlarının yeterli olmadığını belirteyim.
Şimdiden teşekkürler.
Aslında kocası ilgilenmeye çalışıyor ama sanırsam Ayşe kocasının beceremeyeceğini düşünüyor.Aysenin kocasi nerde peki?? Cocuktan sonra şam babasi mi oldu??
Aslında kocası ilgilenmeye çalışıyor ama sanırsam Ayşe kocasının beceremeyeceğini düşünüyor.
yanlış dusunce, asil erkekler bu durumda dislanmis hissediyorlar evlilik icinde ve evlilik çıkmaza giriyor , tam tersi olmalı bebeği bolca babasının kucağına vermeli. hem arada sevgi bağı olmalı hem de sorumluluklar paylasilir. sorumluluk paylasilmazsa kadınlar sinir topu oluyor...Aslında kocası ilgilenmeye çalışıyor ama sanırsam Ayşe kocasının beceremeyeceğini düşünüyor.
Şuan hassas bir dönemde kim ne derse desin kafasına takma sinir olma potansiyeline sahip. Böyle bir tanıdığımızın gelini doğum yapmıştı biz de ziyarete gittik ama kadın hem kocasını (ki ailecek tanıdığımız biri) bizim yanımızda bırakmak istemedi. hem de bebeğini göstermek istemedi pek. Ben anlayışla karşıladım çünkü kız zaten biraz tuhaf biriydi loğusalıkla iyice hassaslaşmıştır dedim. Ama bu şekilde düşünen kişi neredeyse yok gibi. Herkesten bir laf çıkar özellikle yaşlı kadınlar bilir kişi edasıyla söyler de söyler. Arkadaşınızın biraz kendi başına bebeğiyle baş başa kalmaya ihtiyacı var. Bir de doğumdan 1-2 ay sonra hormonlarına baktırmasında fayda var. Özellikle tiroid hormonlarına. Hipotiroidi de depresyon yapabiliyor.Hepinize merhaba.
Şimdiden teşekkürler.
Böyle kişileri yok etmek mümkün değil bizim bakış açımızı değiştirmemiz daha kolay.Lohusa depresyonu kişiyi intihara bile sürüklüyor ve bu sürüklemenin sebebi de sözde o kişinin iyiliğini düşünen çok bilmişler. Öncelikle herkesten çok çocuğunu o düşündüğü için çocuğu için en iyi anne o ve ne yapıyorsa doğru çünkü Emin’im en iyisini yapıyordur. Mümkünse o moral bozucuları eve almasın ve dışarı çıksın dışarı çıkmak çocuğu çıkarmak iyi geliyor gerçekten ve gezsin gezdirsin öncedenmiş o kırkı çıkmadan çıkmasınlar falan şimdi herkes yeni doğmuş bebeğiyle avmde geziyor çok da iyi yapıyor ve eşinden yardım alsın her şeyi üstlenmesin insanız sonuçta bir sınırımız var uykusuna da dikkat etsin uykusuzluk sinir yapıyor
Davet etmiyor ki. Sormadan geliyorlar. Hatta anladığım kadarıyla sürekli ima etmesine rağmen anlamamazlıktan geliyorlarmış.Sanirim o akrabalari bi muddet eve davet etmese iyi olcak. Eger imkani varsa bikac gun tatile ciksinlar basbasa kafasini dinlesin. Depresyondan ziyade insanlarin laflari ciddi anlamda yipratmis ve yetersizlik duygusu olusturmus. Kabugundan cikjp sustursun herkesi. Duzelir insallah
Dediğim gibi aslında bu konu bakımından da bir sıkıntı yoktu ilk başlarda. Ama sonra sağolsunlar akrabaları bu konu hakkında da yorum yaptığı için iyice evhamlı olmaya başladı.yanlış dusunce, asil erkekler bu durumda dislanmis hissediyorlar evlilik icinde ve evlilik çıkmaza giriyor , tam tersi olmalı bebeği bolca babasının kucağına vermeli. hem arada sevgi bağı olmalı hem de sorumluluklar paylasilir. sorumluluk paylasilmazsa kadınlar sinir topu oluyor...
Evet kesinlikle üstünde durmamak lazım.Böyle kişileri yok etmek mümkün değil bizim bakış açımızı değiştirmemiz daha kolay.
İsteyen istediğini söylesin teşekkür edip kapatırız konuyu olur biter.
Sonuçta herkesin her konu ile ilgili kendince tavsiyeleri tecrübeleri bulunur ve hepimiz bunu dile getiririz.
Şuanda bizde ona birşeyler söylüyoruz aklına yatanı alsın diğerlerinin üstünde durmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?