Arkadaşım lohusalık depresyonuna girdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet doğru değil yaptıkları ama inan bunlar bitmiyor emzirme bitse ay dişi geç çıktı dişi çıksa niye yürümüyor bla bla bla...
Ben onun iyiliği için diyorum üstünde durursa işin içinden çıkamaz.
Kolaya mı kaçıyorsu diyorlar haha evet ben kolayı tercih ederim napalm bende böyle anneyim der güler geçerim orada.

Bebeğini koklasın koklasın huzur duysun minnet duysun ...

Devamlı yapan aynı kişi ise bidahakine kabul etmesin.

Ayşeye söyle , ev kalabalikken güzel bir cinnet geçirip herkesi kovsun, kafası rahatlayana, anneliğe alışana kadar kimseyi evine kabul etmesin . Alsın bebisini kucağına ,park bahçe dolaşsın ,evde çok kalmasın . Bazen bebisi babasına bırakıp birkaç saat alışverişe yada kahve içmeye gitsin . Bu arada yüzmek stresi azaltıyor zannımca. Bana çok iyi gelmişti ,rahatlatıyor

Arkadaşınızın yanında rahat edebileceği bir yakını yok mu şöyle evine uzak bir yerde oturan. Belli ki davetsiz misafirleri bitmeyecek en azından o evde durmasın.

Pardon da misafir kabul etmiyorum demek bu kadar zor olmamalı. Utanıyor, diyemiyorsa ben tatile çıkıyorum diyebilir( yakın zamanda arkadaşım otele gitti bu yüzden) Bebeğiyle öpüşüp koklaşacak en güzel zamanları, lütfen bir kriz geçirmesini söyleyin arkadaşınıza. Bebeği istemiyorum falan diye ağlasın dursun, eşi de doktor misafir almayın eve dedi desin.
Ay yazıktır yaa, susmasın kızcağız ben yatak odasına gidip kapımı kapatırdım. Dikişim çatlıyor, başım dönüyor, bebeğimi verin kapıyı kapatın! Bu kadar aslında.

Valla bu durum nasıl geçer ben söyleyeyim. Pat pat cevap verecek nasihat ediyorum ayağına işine karışanlara.. Sonra ohhh bütün sinirleri gevşer gider. Ben canımı sıkana böyle yapıyorum, güzel bir dille lafımı geçiriveriyorum, rahatlıyorum.

Bana kalırsa lohusa depresyonu etkenlerden bağımsız düşünülmelidir. Evet, çevresindekilerin tutumu Ayşe’nin depresyonunu tetiklemiştir ancak salt sebep değildir. O sebeple etkenleri elemek yerine Ayşe’ye girdiği depresyon sürecinde yardım edilmelidir.

1. Aklının bir köşesinde bu durumun geçici olduğunu tutmalı. Annelik, zorlukları, uykusuzluklar, ağzı durmayan çevre vs. Hepsi geçecek. Zira lohusa insana o günler asla bitmeyecek ve hayatı bitmiş gibi gelir.
2. Aklına anneliğe dair ne kötü düşünce, pişmanlık gelirse gelsin bunların normal olduğunu bilmeli. Çoğu kadının anne olduktan sonra doğurmasa mıydım dediği bir dönem olur lohusalıkta. Sadece insanlar emzirmenin ne kadar harika bir duygu olduğunu anlatarak anneliklerinin havasını atarken yaşadıkları zorlukları saklamayı severler.
3. Bebeğin sorumluluklarını kesinlikle babasıyla paylaşmalı. Yapamaz diye birşey yok. Öğretsin, mutlaka yapar.
4. Bebeği birine emanet edebildiği her an kendine vakit ayırsın. Dışarı çıksın, az yürüsün. Nefes alsın.
5. Boşluk bulduğunda sevdiği şeylere zaman ayırsın. Boş vaktinin çoğunu uykuya ayırması gerekse de 15 dakikalık zamanları kendisine ayırsın.
6. Yemesine, içmesine dikkat etsin. Çikolatayı abartmamak kaydıyla mutluluk hormonu salgılamak adına yesin.
7. Yardım istesin.
8. En önemli kural, tekrarlıyorum. Hepsi geçecek. Unutmasın.

Bebeğini sağlıkla büyütsün.

Eve kimseyi kabul etmesin ben de 15 gün önce dogum yaptım kimseyi kabul etmiyorum zaten şuan da gelmek de istemiyorlar halden anlayan arkadaşlarım.

Ayrıca eş desteği de önemli.Eşi yardımcı oluyor mu ki?İlgisizse o da bu duruma itebilir arkadaşınızı.

Pskologa gerek yok.
Her yeni doğum yapan kadın az yada çok bu durumları yaşar.
Bazen uzayabilir bu süre.
Kendi haline bırakın.zamanla geçecek.

Evet maalesef ama lohusa kafasıyla düşünemiyorsun işte benim sütüm yetmedi mama takviyesi yapmak zorunda kaldım bundan resmen utanıyordum dışarı çıkmıyordum kalabalık olarak pikniğe gidilecek de orada biri neden mama veriyorsun diyecek diye gitmiyordum resmen eziyet ettim kendime

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…