Gece uyuyo benim memem ağzında kesinlikle. Ama 20 günlüklen bitti ya o bebek uyumaları. Kesinlikle ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bi ara denedim bi şeyler bi şeyler yok yani. Olmadı.Bebeğim 1 aylık derse şaşma
Bana bunlar aşırı saçma geliyor. Kimsenin bebeği inan zerre umurumda değilKesinlikle. İnsanı delirtiyor. Sürekli bir yetersizlik hissi. Emeklemesi için her gün günde bilmem kaç dk yerde zaman geçirsin diyorlar. 3 aylıktan beri hep yerde oyun halısında. Yok anam 9,5 aylık emekledi işte. Çocuk canı ne zaman isterse o zaman yapıyor. Sen istersen bi tarafını yırt, etkinlikten etkinliğe koştur. Neyse o oluyor sonunda.
Ben nerden öğrendiğinizi sormadım. Neden böyle demdim. Bir soru sordum. Cevabı bu değil.Goz doktorumuz demişti ilk 4 ay akşam ısiği gozüne zarar verir diye. Ama dedigim gibi ben kimseyi uyarmiyorum herkesin annelikte artisı eksisi olur onemli olan sevginizi verebilmek. Sizden farkli dusunuyor olmam sizi niye rahatsiz ediyor
1 yaşına girdi ve ben asla rutin falan yapmadım. Çok denedim daha doğrusu ama olmadı. Ben ağlata zırlata uyutamam. Zaten kuş uykusu var 30/40 dk ancak uyuyordu. Şu an sabah sadece 1 sefer uyuyor. Zorlayınca hem o mutsuz oluyor hemde ben. Boşuna çocuğa bağırıyorum.Gece uyuyo benim memem ağzında kesinlikle. Ama 20 günlüklen bitti ya o bebek uyumaları. Kesinlikle ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bi ara denedim bi şeyler bi şeyler yok yani. Olmadı.amaan dedim ya ne kendimi ne onu üzeyim. Mutluyuz. Tekrar bi rutin deneyecem tabi biz de eşek değiliz de. Herkes ister düzenli uyusun çocuğu. Ama kesinlikle böyle konuşulmaz ya.
Bu erken yürüme, erken emekleme, erken konuşma vs olaylarını kendi başarıları gibi anlatıyorlar yaBana bunlar aşırı saçma geliyor. Kimsenin bebeği inan zerre umurumda değilZaten bir terslik olsa anne anlıyor. Benim kızım mesela 11 aylıkta neredeyse emeklediğinde. Şimdi yaşına girdi ve geçen bizim gelincik bana şey dedi benim oğlan 9 aylıkken yürümüştü. Ne mutlu sana dedim ondan sonra yüzü düştü yine görümceliğim kabarıyoo kıazz
Beni en inciten sözü biri “Yazık Derin’e” demesi. Diğeri de “Sen onu kendi düzenine uymaya zorluyorsun” demesi. Ben 20’de de uyutuyorum. Ama o zaman kısa uyuyor sonra uyanıyor. Daha bir kaç gün öncesine kadar gece 2-3’te uyuyabiliyordu. Yavaş yavaş önceye çekiliyor.Çok biliyor.
İlk 4 ay bebeklerin uykusu düzenli olmaz. Siz ona uyum sağlarsınız. Yavaş yavaş gece-gündüz düzeni oluşur ki 2 ay bunun için çok erken. 4. Ayı dolduktan sonra yavaş yavaş düzen oturtabilirsiniz ya da uyku eğitimi verebilirsiniz ki gerçi bununla ilgili de çok tartışmalar var.
Öff herkesin de işine karışmasalar olmaz…
Haklı derken sanırım arkadaşı sizsinizArkadasiniz haklı. Ama ben olsam demem arkadasima ya da başkasına. Her anne kendi bildigini yapar ve danişmak istese anisir zaten bilgi veririm. Durduk yere asla bilgi ya da uyarı sozleri soylemiyorilum. Ja burada anonim yazmisinız söyluyorum arkadasiniz haklı
Yok yok sen kesinlikle bu bebek neden bu kadar zayıf diye başlayıp , süt arttırıcı tarif veren ablalardansınGoz doktorumuz demişti ilk 4 ay akşam ısiği gozüne zarar verir diye. Ama dedigim gibi ben kimseyi uyarmiyorum herkesin annelikte artisı eksisi olur onemli olan sevginizi verebilmek. Sizden farkli dusunuyor olmam sizi niye rahatsiz ediyor
He bu arada benimkinin uykusu da tamamen bozuldu tabii. Burcu beni görse kınar demek ki. Sosyal hizmetlere ihbar eder. Çocuk bu saat oldu hala ayakta.Bu kadın kesinlikle kötü niyetli, bence iletişimini azalt. Kasıtlı konuşuyor böyle. Yoksa iki aylık bebekten uyku düzeni bekleyecek kadar geri zekalı değildir herhalde. Derin’e yazıkmış. Yok ya, bir de bayıl istersen Feriha.
Ben uyku danışmanıyla oğlum 5 aylıkken görüştüm. Düzene sokmaya çalıştık, başardık da. Ama desteksiz uyuması için ağlamasına izin vermem gerekiyordu. Onu yapamadım. Doğru olduğunu da düşünmüyorum. Sadece gündüz uykusu oluşturabildik ve yatma saatini gece 12’den 8’e indirebildik. Ama tabii yine sürekli uyanırdı, yine uykuya dalmakta zorlanırdı. Ağrısı sızısı olduğunda saatleri şaşardı. O uyku eğitimcilerinin şu saatte şu kadar saat uyku demelerine bakma. Kimse ideal şekilde büyütmüyor bebeğini. Arkadaşımın melatonin kıtlığı yaşayan hiç uyumayan bir bebeği şu an 6 yaşında. Zehir gibi, yaşıtlarından çok çok önde.
Doğrudur doktor dediyse. beşikte veya pusette gölgelikli şekilde tutulabilir mesela, dönence izletilebilir. Çok çok büyük kötülük bu saatte uyanık olması diyen biri hiç bebek büyütmemiştir resmenGoz doktorumuz demişti ilk 4 ay akşam ısiği gozüne zarar verir diye. Ama dedigim gibi ben kimseyi uyarmiyorum herkesin annelikte artisı eksisi olur onemli olan sevginizi verebilmek. Sizden farkli dusunuyor olmam sizi niye rahatsiz ediyor
Kaçar mı ?Bu erken yürüme, erken emekleme, erken konuşma vs olaylarını kendi başarıları gibi anlatıyorlar yabebek garibim kimse onu kutlamıyor
Kızz yaşına girdi mi senin minnoşdoğum günü yaptın mı?
Rutin lafını görünce kusasım geliyor artık. Her bebek rutin sevmiyor sevmiyor işte. Keyfine göre takılıyor, böyle daha mutlu. Hep aynı şekilde aynı sırada yapmaya çalışınca bağırıyor bana.1 yaşına girdi ve ben asla rutin falan yapmadım. Çok denedim daha doğrusu ama olmadı. Ben ağlata zırlata uyutamam. Zaten kuş uykusu var 30/40 dk ancak uyuyordu. Şu an sabah sadece 1 sefer uyuyor. Zorlayınca hem o mutsuz oluyor hemde ben. Boşuna çocuğa bağırıyorum.
Bu çocuk aç ondan uyumuyorBizim melatoninsiz de şu saat oldu gözüme bakıyor
Arkadaşınıza selam söyleyin benden
Kendi işine baksın
Boş yapmasın
Tok bi kere taaam mıııaa???Bu çocuk aç ondan uyumuyorhadi benden sana gece cinneti olsun bu da hdhdh
Yok ben ona yakınmadım. Ben oyun halısında oynadığımızı söyledim. O sonra bana bu mesajları döşedi.Arkadaşınızın mesajını ismiyle birlikte paylaşmanız hiç olmamış bence.. siz yazdınız keşke onu da paylaşsaydınız.
Birde birine bir şeyden dolayı yakınırken, karşı taraftan bir tavsiye geleceğini düşünmeniz gerekiyor bence. Şu mesajda üzülecek ne var onu da anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?