Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

Goz doktorumuz demişti ilk 4 ay akşam ısiği gozüne zarar verir diye. Ama dedigim gibi ben kimseyi uyarmiyorum herkesin annelikte artisı eksisi olur onemli olan sevginizi verebilmek. Sizden farkli dusunuyor olmam sizi niye rahatsiz ediyor

Bebeğim 1 aylık derse şaşma
Gece uyuyo benim memem ağzında kesinlikle. Ama 20 günlüklen bitti ya o bebek uyumaları. Kesinlikle ne zaman isterse o zaman uyuyor. Bi ara denedim bi şeyler bi şeyler yok yani. Olmadı. amaan dedim ya ne kendimi ne onu üzeyim. Mutluyuz. Tekrar bi rutin deneyecem tabi biz de eşek değiliz de. Herkes ister düzenli uyusun çocuğu. Ama kesinlikle böyle konuşulmaz ya.

Bana bunlar aşırı saçma geliyor. Kimsenin bebeği inan zerre umurumda değil Zaten bir terslik olsa anne anlıyor. Benim kızım mesela 11 aylıkta neredeyse emeklediğinde. Şimdi yaşına girdi ve geçen bizim gelincik bana şey dedi benim oğlan 9 aylıkken yürümüştü. Ne mutlu sana dedim ondan sonra yüzü düştü yine görümceliğim kabarıyoo kıazz

2 aylık bebek 2 saate bir emmeye kalkıyordur..hem de nasıl bir dille yazmış bilmis anne , hic üzülmeyin lütfen

Ben nerden öğrendiğinizi sormadım. Neden böyle demdim. Bir soru sordum. Cevabı bu değil.

1 yaşına girdi ve ben asla rutin falan yapmadım. Çok denedim daha doğrusu ama olmadı. Ben ağlata zırlata uyutamam. Zaten kuş uykusu var 30/40 dk ancak uyuyordu. Şu an sabah sadece 1 sefer uyuyor. Zorlayınca hem o mutsuz oluyor hemde ben. Boşuna çocuğa bağırıyorum.

Arkadaşınızın mesajını ismiyle birlikte paylaşmanız hiç olmamış bence.. siz ne yazdınız keşke onu da paylaşsaydınız.
Birde birine bir şeyden dolayı yakınırken, karşı taraftan bir tavsiye geleceğini düşünmeniz gerekiyor bence. Şu mesajda üzülecek ne var onu da anlamadım.

Bu erken yürüme, erken emekleme, erken konuşma vs olaylarını kendi başarıları gibi anlatıyorlar ya bebek garibim kimse onu kutlamıyor
Kızz yaşına girdi mi senin minnoş doğum günü yaptın mı?

Beni en inciten sözü biri “Yazık Derin’e” demesi. Diğeri de “Sen onu kendi düzenine uymaya zorluyorsun” demesi. Ben 20’de de uyutuyorum. Ama o zaman kısa uyuyor sonra uyanıyor. Daha bir kaç gün öncesine kadar gece 2-3’te uyuyabiliyordu. Yavaş yavaş önceye çekiliyor.

Annelik de bazı konularda tecrübe diye birşey yoktur bence. Bir anne bebeğinin neden ağladığını ,aç mı tok mu olduğunu bilir. Aç diyorsa açtır,uykusu var diyorsa vardır. Annelerin bu gibi şeyleri hissettiğini düşünüyorum. Bebeğine iyi gelecek şeyleri de bilir.

Haklı derken sanırım arkadaşı sizsiniz

Yok yok sen kesinlikle bu bebek neden bu kadar zayıf diye başlayıp , süt arttırıcı tarif veren ablalardansın en az bir görümce kadar sevilmeyeceksin şu an

He bu arada benimkinin uykusu da tamamen bozuldu tabii. Burcu beni görse kınar demek ki. Sosyal hizmetlere ihbar eder. Çocuk bu saat oldu hala ayakta.

Doğrudur doktor dediyse. beşikte veya pusette gölgelikli şekilde tutulabilir mesela, dönence izletilebilir. Çok çok büyük kötülük bu saatte uyanık olması diyen biri hiç bebek büyütmemiştir resmen

Bu erken yürüme, erken emekleme, erken konuşma vs olaylarını kendi başarıları gibi anlatıyorlar ya bebek garibim kimse onu kutlamıyor
Kızz yaşına girdi mi senin minnoş doğum günü yaptın mı?
Kaçar mı ? Hemde organizasyon filan tuttum. Bi piremses kolay doğmuyor
Sonra da ağlıyorlar ayy erken yürüdü içimden geçti diye

Rutin lafını görünce kusasım geliyor artık. Her bebek rutin sevmiyor sevmiyor işte. Keyfine göre takılıyor, böyle daha mutlu. Hep aynı şekilde aynı sırada yapmaya çalışınca bağırıyor bana.

Yok ben ona yakınmadım. Ben oyun halısında oynadığımızı söyledim. O sonra bana bu mesajları döşedi.
Tabii ki bebeğimi büyütürken akıl alma ihtiyacım oluyor. Böyle durumlarda forumu okuyorum. Burdan pek çok arkadaş edindim. Ama bu zamana kadar kimse kendimi yetersiz hissettirmemişti Burcu dışında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…