- 2 Kasım 2015
- 710
- 1.426
- 113
Poşeti al içine kendinden de eskiler koy git arkadaşına " bende yeterince toz bezi var " de geri ver .
Keşke hiç almasaydın .
Ne alaka allahinizi severseniz kimseden kiyafet almadim ben ablamin kiyafetini bile giymem. Kirilmasin diye hiç giyilmemiş kiyafete evet dedim senin için ayirdim bunları demişti. Eski olmasi doğmamış çocuğa hakaret konuyu nasil okudunuz acabapeki içinde yeni kıyafetler olsaydı sorun olmayacak mıydı? durumumuz iyi diyosun, neden başkalarının eskilerini giyiyosun ki?
ben ancak ablamdan kuzenimden alırım kıyafet, tutup arkadaşımdan almam. ne alaka yani sorun sadece eski olması mı?
Ne alaka allahinizi severseniz kimseden kiyafet almadim ben ablamin kiyafetini bile giymem. Kirilmasin diye hiç giyilmemiş kiyafete evet dedim senin için ayirdim bunları demişti. Eski olmasi doğmamış çocuğa hakaret konuyu nasil okudunuz acaba
Arkadaşın da güya iyilik yapıyor, çok malmış.
Biz akrabamıza bile iki büklüm soruyoruz, giyer misin atmaya kıyamıyorum falan filan.
O ne öyle eline poşet tutuşturmak.
Bence o rengi atmış kıyafetleri kendi oğluna evde giydirmiştir, ve ona da başkası vermiştir.
Öyle görmüş demek ki görgüsüz karı :)
Merhabalar hanimlar konuya geçeceğim hemen;
6 yıllık evli bir bayanım 4 senedir çocuğum olmuyor. Şuan tüp bebek tedavi aşamasindayim. Yakın bir arkadaşım var. Dün aradi beni akşam bize uğrasana birşeyler vericem dedi. Eşimle ben gezmeden geliyorduk uğradik. 2 poşet vardi. Saat 02.00 oldu eve gelmem bugün bakayim dedim. Poşetin için de; Kendi eski kıyafetleri (kendi marka giyer bilirim beraber alış verişe gittigimizde zaradan alir hep ) poşette ben temizlik yaparken bile giymedigim kıyafetler.Ben 38 bedenim bana 32 beden kiyafetler koymuş. Muhtemelen biri ona getirdi oda bana layık gördü. Beni en yaralayan kısım ise başka birinin çocuk kıyafetleri eski püskü erkek kıyafetleri. Ben bu konuda yaraliyim dalga geçer gibi bunlari verdi bana. Ben meslegim pdr ci. Esim pazarlama müdürü. Maddi durumum iyi. Çocuğum olmuyor zaten sabah görünce kan beynime sıçradı. Kendi çocuğunun kıyafetleri olsa anlarim ama rengi bile kalmamış kıyafetlerin. Tepkim nasil olmalı sizce???
mesafe koyma vakti gelmiş demek ki... aradın mı onu bilmiyorum ama yerinde olsam arar bunlar nedir anlayamadım diye de sorardım. tavrımda oldukça sert olurdu...Arkadaşm kaç senelik dostum dedigim insan. Gecenin bir saati ağzını sıkı sıkı kapamış açmam mümkün degil eve gelince bicakla kesip bakabildim. Sorduğumda da cevap vermedi eşim bekliyor diye üstlemedim.
Hep mutlu ol arkadasim.kimse uzemesin seniNe güzel bir dua :)) teşekkür ederim mutlu ettiniz
Belki kötü niyetle yapmamıştır arkadaşınız bu davranışı öyle düşünün hem ağlamış özür dilemiş ama kesinlikle düşünceli biri değil onu anlamış oldunuz en azından artık mesafe koyarak en doğru kararı almışsınız. Bende tüp bebek tedavisi görüyorum nasıl bir his olduğunu bilirim bu konuda kesinlikle kimse size alıngansın diyemez bu hassas bir durum sizin çocuğunuz yok ve bebek kıyafeti koymuş poşete resmen düşüncesiz bir insan evet iyi niyetli olabilir ama bizler maalesef yeterince stres içindeyiz ve düşüncesiz duygusuz insanlara tahammülümüz yok böyle insanları bu dönemlerde uzak tutmak gerek en iyisi sen sağ ben selamet..Merhabalar hanimlar konuya geçeceğim hemen;
6 yıllık evli bir bayanım 4 senedir çocuğum olmuyor. Şuan tüp bebek tedavi aşamasindayim. Yakın bir arkadaşım var. Dün aradi beni akşam bize uğrasana birşeyler vericem dedi. Eşimle ben gezmeden geliyorduk uğradik. 2 poşet vardi. Saat 02.00 oldu eve gelmem bugün bakayim dedim. Poşetin için de; Kendi eski kıyafetleri (kendi marka giyer bilirim beraber alış verişe gittigimizde zaradan alir hep ) poşette ben temizlik yaparken bile giymedigim kıyafetler.Ben 38 bedenim bana 32 beden kiyafetler koymuş. Muhtemelen biri ona getirdi oda bana layık gördü. Beni en yaralayan kısım ise başka birinin çocuk kıyafetleri eski püskü erkek kıyafetleri. Ben bu konuda yaraliyim dalga geçer gibi bunlari verdi bana. Ben meslegim pdr ci. Esim pazarlama müdürü. Maddi durumum iyi. Çocuğum olmuyor zaten sabah görünce kan beynime sıçradı. Kendi çocuğunun kıyafetleri olsa anlarim ama rengi bile kalmamış kıyafetlerin. Tepkim nasil olmalı sizce???
Güncelleme
Aradim kendisini dedim biz senle daha önce konuştuğumuz da etiketi üstünde olan kiyafetleri göstermiştin ben olur demistim dedim. Bu verdiklerine bugün bakabildim ve çok üzüldüm dedim. Resmen ben bunları muhtac olan insanlara bile veremem dedim ki sen bana laik görmüşsün dedim. Başta itiraz etti falan sonra ağladı telefonda. Düşünemedim ben dedi. Dedim hassas noktamdan vurdun ve cok kirildigimi dile getirdim. Bu getirdiklerini de giysi kutusuna atacağımı söyledim.( benim de aklima geldi bide sen bak senin işine yarar diye düşündüm dedi) doğmamış çocuğuma hasretken, cinsiyetti belli degilken, bunları vermen cok ayip dedim özür dile kapattim.Araya mesafe koyacağım arkadaşlar.
Şu noktayi kacirmissiniz bana dedi ki ali'nin olmayan hiç giyilmemiş gosterdi de etiketli kiz yada erkege olabilecek beyaz kıyafetler 3 4 aylık kıyafetler. Buna evet dedim ama onun verdigi 6 7 yaş kendi çocuğuna asla giydirmeyecek rengi bile kalmamiş kiyafetler
eğer yakın bir arkadaşımdan görseydim bu davranışı çok incinirdim bende ve kalbim eskisi gibi olamazdı sanırımMerhabalar hanimlar konuya geçeceğim hemen;
Güncelleme
Aradim kendisini dedim biz senle daha önce konuştuğumuz da etiketi üstünde olan kiyafetleri göstermiştin ben olur demistim dedim. Bu verdiklerine bugün bakabildim ve çok üzüldüm dedim. Resmen ben bunları muhtac olan insanlara bile veremem dedim ki sen bana laik görmüşsün dedim. Başta itiraz etti falan sonra ağladı telefonda. Düşünemedim ben dedi. Dedim hassas noktamdan vurdun ve cok kirildigimi dile getirdim. Bu getirdiklerini de giysi kutusuna atacağımı söyledim.( benim de aklima geldi bide sen bak senin işine yarar diye düşündüm dedi) doğmamış çocuğuma hasretken, cinsiyetti belli degilken, bunları vermen cok ayip dedim özür dile kapattim.Araya mesafe koyacağım arkadaşlar.
Bebek için tedavi gören birine kıyafet vermek ne alaka. Üstelik durumunuzda iyiymiş ihtiyacınız da yokmuş bebeğiniz olursa en iyilerinden alırsınız zaten. Düşüncesizlik etmiş evet ama hatasını da anlamış. Bilemedim şimdi.
O kısmı okumamıştım.Arkadaşı baştan kendi çocuğunun giyemediği küçülenlerini göstermiş. Konu sahibi de tamam demiş.
Konu aslında bebek için tedavi görmesi değil, yeni kıyafet vereceğim deyip eskiyi vermesi.
Çünkü konu sahibi baştan yazmayı “unutmuş” (!)O kısmı okumamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?