Birine yardımcı olmanın sebep ve sınırlarını iyi belirlemek lazım. İyi bir dinleyici olduğum için ben de sık sık böyle sorunlarla karşılaşıyorum doğrusu. Gerçekten yardıma ihtiyacı olan ve söylediklerinizden pay çıkaran insanlar için harcayın enerjinizi. Arkadaşınıza da şöyle bir konuşma yapın:" Sen de herşeyin farkındasın ve yapılacaklar belli, sadece bir adım atmaya karar verdiğinde sana faydam dokunabilir" Sık sık bunu tekrarlayın ona.
kaç yasında acaba arkadasınız
Babamda annemi sıkça aldattığı ve annem onu hala baş tacı ettiği için bu konuda tez yapmış gibiyim. Bana göre ayrılmamakta ısrar etmelerindeki nedenler;Arkadaşina destek olman, onu dusunmen cok guzel. Ben onun adina, bu ornek kadin dayanismasini gerçekleştirdigin icin teşekkür ederim.
Fakaaat onun icin yapabileceklerin bitmis. Arkadasligini kullanmaya baslamis sanki. Onca yasanana ragmen destegini kullanip adim atamamis. Bunu istememis. Cunkuu;
Bazi kadinlar aldatilmayi, duygusal ya da psikolojik siddet gormeyi kabul ediyor. Çünkü magdur olmayi, acinmayi seviyor. Hayatini, gecimini bu sekilde saglayanlar var.
Annemin komşusu var boyle. Esi ilgilenmez, cocuk hasta olsa durumu biliyorsun komsum yardim et. Esi para birakmaz, komsum durumu biliyorsun... Çalışmaz, hasta oluyorum der. Cocuklara kim bakar. Zaten babalari ilgilenmiyor. Calissam kocam elimden alir. Dayak yer, ailene soyle bosan boyle gitmez; yok duzelecek biliyorum vs vs.. Ama her derdinde bidir bidir basini sisirir. Bir verdigin akli yapmaz. Isine gelen magdur olmak. Herkesin yardim etmeye calistigi, çaresiz magdur ve magrur kadin.
Kolayi bu. Duzenimi bozmayayim, nasilsa iyi niyetli insan cok. Hayatlarini isgal edeyim, dertlerimle bunaltip caresizligimle uzeyim. Bu tek hayat felsefeleri galiba.
Babamda annemi sıkça aldattığı ve annem onu hala baş tacı ettiği için bu konuda tez yapmış gibiyim. Bana göre ayrılmamakta ısrar etmelerindeki nedenler;
-yenilgi düşüncesi- ben bırakırsam o kadına gider
-elalem ne der- boşanmış kadın, başaramamış , evliliği becerememiş
-zaaf, kocaya saplantılı bağlanma
-zayıflık kocaya dayanma hali, o olmazsa tek başıma ne yaparım düşüncesi
-insanlara ağlayarak var olma durumu, kendine acındırarak ilgi çekmeye çalışma
Şu anda aklıma gelenler bunlar
Tabi maddi olarak sıkıntılı olup bekleyenlere bi lafım Yok , herkesin ne yaşadığını bilemem, kınamıyorum da ama gördüklerim bunlar
çok yakın bir arkadaşımdan bahsedeceğim. yaşadıkları yenilir yutulur şeyler değil ve ben artık iptal oldum.
kocası olacak adam çok defa aldattı arkadaşımı. gözünün içine baka baka hem de. arkadaşımın rahminde kanser hücresi tespit edilince rahim ameliyatı oldu ve 4 saat zor bir ameliyat geçirdi, hem rahmi hem yumurtalıkları apandisti falan.. hepsini temizlediler. çok zor günleriydi o günler. hastane ziyaretine bile adam sevgilisini getirdi yakın arkadaşım diye.
2 çocukları var. adam ilgisiz, sorumsuz ne maddi ne manevi hiçbir şekilde destek olmuyor.
arkadaşıma bu süreçte hiç yorum yapmadım sadece dinledim ve yanında oldum. en son artık adam haddini aştı ve arkadaşımın anneliğine ve kadınlığına hakaret etmeye başladı. ben zıvanadan çıktım ve boşanmak için artık neyi bekliyorsun dedim. gidelim mahkemeye birlikte verelim dilekçeyi. adamı arayıp hakaret etmeyi bile düşündüm ama sonra ben dış kapının dış mandalıyım dedim uzak durmaya çalıştım.
velhasıl kelam, arkadaşımın kocasından ayrılmaya niyeti yok, sürekli beni arayıp ne kadar korkunç bir hayatı olduğunu anlatıp bütün enerjimi sömürüyor. 1 yıldır dinliyorum zaten ve artık ben de tükendim.
onun için iş arıyorum beğenmiyor, sürekli önerilerde bulunuyorum her şeyi reddediyor. hediyeler alıyorum mutlu olmuyor.
onu kırmak istemiyorum yardmcı da olamıyorum bunu anladım. iletişimi kesmek de istemiyorum çünkü gerçekten çok zor günler geçiriyor.
ben daha ne yapabilirim? ya da nerde yanlış yapıyorum?
(konumu buraya bırakıp işe gidiyorum yorumlar için teşekkür ederim şimdiden)[/QUOTE hanım efendi siz üzerinize düşenin fazlasını bile yaptınız ence arkadaşınız dertten zulümden hoşlanıyo çalışsın işine gelmiyo çalışmak evde oturmak rahat geliyo halbuki siz dealarca ona iş bulmak istediniz çeksin alsın çocuklarını işine girsin oyüzden hep büyükleriniz der kızımızın altın bileziği olsun mesleği olcak bi kadın güçlü olucak yoksa böyle nir hayat var önünde boşansın çocuklarına baksın adam arkadaşınızda çalışsın babasının annesinin yanında olsun okadar mı ya elin doğurduğu adama mı muhtaç olmak gerek
Ben sana yapacaklarini soyledim. Bundan sonra ne yorum yaparim ne de karisirim diyeceksiniz..çok yakın bir arkadaşımdan bahsedeceğim. yaşadıkları yenilir yutulur şeyler değil ve ben artık iptal oldum.
kocası olacak adam çok defa aldattı arkadaşımı. gözünün içine baka baka hem de. arkadaşımın rahminde kanser hücresi tespit edilince rahim ameliyatı oldu ve 4 saat zor bir ameliyat geçirdi, hem rahmi hem yumurtalıkları apandisti falan.. hepsini temizlediler. çok zor günleriydi o günler. hastane ziyaretine bile adam sevgilisini getirdi yakın arkadaşım diye.
2 çocukları var. adam ilgisiz, sorumsuz ne maddi ne manevi hiçbir şekilde destek olmuyor.
arkadaşıma bu süreçte hiç yorum yapmadım sadece dinledim ve yanında oldum. en son artık adam haddini aştı ve arkadaşımın anneliğine ve kadınlığına hakaret etmeye başladı. ben zıvanadan çıktım ve boşanmak için artık neyi bekliyorsun dedim. gidelim mahkemeye birlikte verelim dilekçeyi. adamı arayıp hakaret etmeyi bile düşündüm ama sonra ben dış kapının dış mandalıyım dedim uzak durmaya çalıştım.
velhasıl kelam, arkadaşımın kocasından ayrılmaya niyeti yok, sürekli beni arayıp ne kadar korkunç bir hayatı olduğunu anlatıp bütün enerjimi sömürüyor. 1 yıldır dinliyorum zaten ve artık ben de tükendim.
onun için iş arıyorum beğenmiyor, sürekli önerilerde bulunuyorum her şeyi reddediyor. hediyeler alıyorum mutlu olmuyor.
onu kırmak istemiyorum yardmcı da olamıyorum bunu anladım. iletişimi kesmek de istemiyorum çünkü gerçekten çok zor günler geçiriyor.
ben daha ne yapabilirim? ya da nerde yanlış yapıyorum?
(konumu buraya bırakıp işe gidiyorum yorumlar için teşekkür ederim şimdiden)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?