arkadaşımın evliliği

Bence görüşme o arkadaşınla
En nefret ettiğim insan tipi
İğrenç bir evliliği var fakat o evliliği kabullenmiş boşanmaya niyeti Yok sadece içindekileri sana dökerek rahatlıyor ama senin enerjini düşürüyor
Sen ona çözüm arıyorsun yardımcı olmak istiyorsun ama onun tek istediği kendi anlatıp rahatlamak seninde içini karartmak.
Dediğim gibi kendine saygısı olmayan güçsüz karekterli olan biriyle arkadaşlık kurma

Yapman gereken şey çok net.
Sana sorunlarını anlatmaya başladığında bana bunları anlatma çözüm yollarımı da denemiyorsun,
bende boş boş dinleyip üzülmek istemiyorum diyin.
Arkadaşınız acı çekmekten zevk alıyor galiba.

Arkadaşlığını bitir, sen elinden geleni yapmışsın gerisi arkadaşına ve arkadaşının kendi anne ve babasına kalmış

Dinle ve unut. Benim de böyle bir arkadaşım var anlatır anlatır bosanacam çekemiyorum der 1 gün sonra face de boy boy fltolari canım ailem.vs vs diye. Dert tahtası oldum hatuna

çok teşekkür ederim yorumunuz için.

herkese değerli yorumları için çok teşekkür ederim. inanılmaz rahatladım yorumlardan sonra. herkes aynı fikirde . arkadaşımla arama mesafe koyuyorum eğer uzatırsa da hayatını düzene sokmasını ve bu arkadaşlığın beni yıprattığını söyleyeceğim

Böyle bir durumda ayrılmak isterse bana ihtiyacı varsa yanında olurum evet ama sonsuza kadar sürmez. Bir süre sonra arkadaşıma olan saygımı yitiririm çünkü. Yorum yapmayım gibi bir çabam da olmaz yanında olduğum süre boyunca gördüğüm neyse anlatırım, dışardan kendisine bakmasını sağlarım. Olmuyorsa enerjimi sönürmesine izin vermem, o enerjiyi yükseltmek için çok uğraşıyorum sonuçta...

Bence arkadaşınıza son kez olduğunu belirterek psikolojik destek alması konusunda yardımcı olmaya çalışın, yine işe yaramıyorsa mesafe koyun.

Arkadaşina destek olman, onu dusunmen cok guzel. Ben onun adina, bu ornek kadin dayanismasini gerçekleştirdigin icin teşekkür ederim.

Fakaaat onun icin yapabileceklerin bitmis. Arkadasligini kullanmaya baslamis sanki. Onca yasanana ragmen destegini kullanip adim atamamis. Bunu istememis. Cunkuu;

Bazi kadinlar aldatilmayi, duygusal ya da psikolojik siddet gormeyi kabul ediyor. Çünkü magdur olmayi, acinmayi seviyor. Hayatini, gecimini bu sekilde saglayanlar var.

Annemin komşusu var boyle. Esi ilgilenmez, cocuk hasta olsa durumu biliyorsun komsum yardim et. Esi para birakmaz, komsum durumu biliyorsun... Çalışmaz, hasta oluyorum der. Cocuklara kim bakar. Zaten babalari ilgilenmiyor. Calissam kocam elimden alir. Dayak yer, ailene soyle bosan boyle gitmez; yok duzelecek biliyorum vs vs.. Ama her derdinde bidir bidir basini sisirir. Bir verdigin akli yapmaz. Isine gelen magdur olmak. Herkesin yardim etmeye calistigi, çaresiz magdur ve magrur kadin.

Kolayi bu. Duzenimi bozmayayim, nasilsa iyi niyetli insan cok. Hayatlarini isgal edeyim, dertlerimle bunaltip caresizligimle uzeyim. Bu tek hayat felsefeleri galiba Lorentz

Babamda annemi sıkça aldattığı ve annem onu hala baş tacı ettiği için bu konuda tez yapmış gibiyim. Bana göre ayrılmamakta ısrar etmelerindeki nedenler;
-yenilgi düşüncesi- ben bırakırsam o kadına gider
-elalem ne der- boşanmış kadın, başaramamış , evliliği becerememiş
-zaaf, kocaya saplantılı bağlanma
-zayıflık kocaya dayanma hali, o olmazsa tek başıma ne yaparım düşüncesi
-insanlara ağlayarak var olma durumu, kendine acındırarak ilgi çekmeye çalışma
Şu anda aklıma gelenler bunlar
Tabi maddi olarak sıkıntılı olup bekleyenlere bi lafım Yok , herkesin ne yaşadığını bilemem, kınamıyorum da ama gördüklerim bunlar

Değil arkadaşınız kardeşiniz dahi olsa bu tür seylere önayak olmayın, bu sorumluluğu almayın.

Fikrinizi elbette belirtin ama ısrarcı olmayın. Ben böyle düşünüyorum ama yine de sen bilirsin diyin.
Valla sonra kötü olan siz olursunuz.

Çok sıkıldıysanız arkadaşlığınızı kesin. Aradığında açmayın.

Evet haklisiniz, yazdığıniz gibi sebeplerle evlilige devam edenler var. Daha neler vardir kimbilir. Kisi ya da olay özelinde degisiyor kadinin davranislari.

Hankm

Ben sana yapacaklarini soyledim. Bundan sonra ne yorum yaparim ne de karisirim diyeceksiniz..

Benimde böyle iki arkadaşım vardı, onlar aldatımıyordu ancak sırf dertlerini kaynana kayınpeder görümce kavgalarını anlatıp deşarj olmak için saatlerce beynimi kemirirlerdi.
Bende saf gibi dinler teselli eder akıl verir kapatırdım (sizin örnek gibi hiç bir aklıda kabul etmezler temcit pilavı gibi aynı hikayeyi sürekli dinlerdim)
Gün geldi devran döndü annem hasta oldu bunlarda hiç ne yapıyorsun derdin varmı deme yok o sıkıntıda bile dertlerini anlatma derdinde küstahaşıyorlardı.
Annemi kaybettiğimde mesajla baş sağlığı dilediler.
O gün onlar dahil kimsenin derdini dinlememe kararı aldım, zaten hayat bana yeteti kadar dert sunuyor bana ne lazım ekstrası.
Onlarıda öyle güzel payladım içimi döktüm yolladım hayatımdan rahatım

Böyle bir hayatı var ve boşanmak istemiyor öyle mi... Birde üstüne üstlük kocasının başının etini yiyeceğine senin başının etini yiyor... Başlarım böyle şizofren zavallı arkadaşa o sana dert yansın seni yesin bitirsin gece olunca kocasının koynuna girsin sarilsin uyusun...
Emin ol böylesinin tek derdi millete kendini mutsuzmus gibi göstermek... İrtibatı kesin hemen... Korkmayın intihar etmeyecektir hatta tam tersi bu sefer bir başkasına sizin hakkınızda kötü konuşacaktır.

Bu model arkadaştan bende de var. Boşan dedim defalarca, baba evine gitmek istemiyomuş düzeni varmış, boşanırsam çalışmak zorunda kalırmış, kocasının durumu iyiymiş başka kadınlar mı yesinmiş. En son kocası erkek çocuk diye tutturdu, olmazsa başkasından yaparım demiş. Hamile kaldı doğurdu oğlanı. Eskiden çok üzülürdüm baktım enerjimi emiyor, Sabah akşam saçma sapan saatlerde aramaya başladı koydum mesafeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…