arkadaşımın kızı?? nasıl davranacağım şaşırmış durumdayım akıl verin nolur.

çocuklara bayılırım ama öyle annelerin çocuklarını görünce tanınmaz hale geliyorum,

eski mahallemizde geziyordum bir kere,10 yaşlarımdaydım,bi komşumuz oğlunu gezdiriyordu,oğlu 5 yaşında falandı,çocuk beni çağırdı gel gel diye,gitmedim yanına,annesi gel ablası dedi,bende sevecek zannettim,yaklaştım,çocuk eğil der gibi bi hareket yaptı bana eğildim,tabi annesi sakin sakin izliyor olanları,bende çocuk öpecek yada saçıma dokunacak sanıyorum(saçlarım uzun,güzel ve dikkat çekiciydi)

çocuk birden çaatt diye tokat atmasınmı:1shok: küçük falandı ama hakikaten acıttı,bir de beklemediğim için iyice sinirlendim,annesi hiçbişey demedi güldü,meğer o çocuk hep yaparmış bunu ve annesi bişey demezmiş!!

bikaç gün sonra yanlız yakaladım çocuğu,bağırdım korkuttum birazda kolunu sıktım ne yalan söyliyim,çocuktum zaten şimdiki gibi kıyamamazlık yapmadım,sonra insanlarda bu huyunu görünce annesinin yanında çocuğa kızmaya başladı,mum oldu çocuk.

tepki gösterelimki çocuğunda psikolojisi bozulmasın,bu çocuk gelecek 15 yaşına,bugüne kadar hep döven taraf olduğu için kendine gereksiz güvenecek,bigün bi yerde yiyecek dayağını oturacak yerine.yazık değilmi.küçükken herşeyi elde edemeyeceğini kafasına göre davranamayacağını öğrenmeli

kesinlikle senin kızın onu agresif yapıyordur.
benim kızda 3 yaşında yeğenim var 9 aylık ona hiç mi hiç tahammülü yok.
çok mantıksız bi şekilde davranıyo onu görünce.
3 yaş çoook sorunlu malesef

benim kızım niçin agresif yapsın onu...ayrıca diğer mesajlarımı okumadınız galiba..onunda 14 aylık kız kardeşi var zaten.bizim burda konuşmaya çalıştığımız annelerin tutumu,çocuğun yaptıklarını gözardı etmesi,susması..çocuğunda bundan güç alarak davranışları düzeltmek yerine devam etmesi.

Son düzenleme:

sende annesini çağıracaksın gel gel diyeceksin aaa ne kadar güzelmişsin deyip çat diye tokatı yapıştıracaksın..

bizim bi arkadaşın oğluda öyle..çevresindeki çocuklara çok zarar veriyor ve kimse onlarla görüşmek istemiyor.bir hırçınlık bir asilik almış başını gitmiş..birlikte oyun kurmak diye bişey yok..hep karşı tarafa ne yapabilirimde zarar verebilirim..tokat atmalar,taş,toprak atmalar,ittirmeler..kendiside 2.5 yaşında ve ailesi ağzını açıpta bişey demiyor anlamıyorum inanki..

Gerçekten evlat yetiştirmek çok ama çok zor..
O yüzden hep diyorum herkes ana baba olmasın diye..
Arkadaşının çocuğu bugün senin bebene tokat atmış,yere düşürmüş sen görüşmeyiverirsin olur biter ama o çocuğun kişiliği böyle böyle oluşuyor işte!
Neden öpmek yerine tokatı öğrensin ki?
Anne değilim ama bir çocuğun kendi başına şiddeti öğrenebileceğine inanmıyorum açıkçası. Ya ona da vurulmuştur ya da gözünün önünde bir dayak sahnesi yaşanmıştır yakın birisine.. Hep kendimi ve çevremi aklıma getiriyorum bu durumlarda. Bir tanıdığım çok küçükken ailesi çok zor dönemler geçirmiş,kız küçüklüğünde başlamış vurmaya,kırmaya.. Şu anda 35 yaşında kadın hala çok sinirli,agresif ve hırçın.. Kendim aşırı sakin bir ortamda büyüdüm,32 yaşındayım yüksek sese bile asla tahammül edemem halen..

Bu arkadaşınız bana kuzenimi hatırlattı..

Kızımla aynı yaşta oğlu var.. Bir oyuncağı paylaşamadıkları zaman kuzenim gelir benim kızımın yanına "Aryaaa, tatlımm, o oyuncak pis onunla Göktan oynasın, bak sana kuşları göstericem ben" der. 1 yaşındayken de böyle yapardı, şu an 4 yaşındalar, hala aynısını yapıyor.. :hulya:
Birgün dedimki "canım, sen madem çocuğu avutmayı, dikkatini başka yöne çevirmeyi iyi biliyorsun. bunu benimkinde değil de kendi çocuğunda uygulasan nasıl olur?"..sempatiksalakcinni

Kıyamıyor kendi çocuğunun ağlamasına.. Bizimkinin canı can değil sanki, bizimki çocuk değil..

Benim kızım da istediği bir şey olmayınca makul şekilde ağlar, kararlı durduğumu görür ve sakinleşir.
Onun oğlunun ağlamasının inan bana bir sonu yoktur, deli gömleği giydirecek boyuta gelir, çıldırır.. Çok üzgünüm çoook
En sonunda annesi pes etti sanırım, eve bilgisayar almışlardı son gördüğümde, Göktan pc başından kalkmıyordu.. İleride Göktan'ın eşi burada başlık açacak "kocam sürekli pc başında, yardımmmm:-(( " diye..

Ve inan bana mecburi sebep olmadıkça ben görüşmüyorum artık.. Ne kendi psikolojimi ne yavrucuğumun huzurunu kaçıramam durduk yere.. Zaten okula gidiyor kızım, çook arkadaşı var. Çok şükür benim de çok arkadaşım var. :icecream:

ilginçmiş..hatta bencilmiş kuzeniniz..ya da ben mi safım diyorum böyle şeyleri okyunca..bende elindekini vermesi için ikna ederim kızımı sürekli.
boşverin görüşmeyin ya..ben görüşmemeye çalışıyorum bakalım ne kadar etkili olcak..

çok haklısınız..biz eşimle zaten hiç kavga etmeyiz çok şükür kızım bizi hep birbirimize sarılırken görür,kavga ortamı hiç yok evimizde.
ama öteki çocuk elinden alıp üstüne vuruyordu..vurmayı öğrettiğini düşünüyorum..artık bişey isteyince oda vuruyormafoldumben vurmaması gerktiğini öğreteceğim diye canım çıkıyor..hemen elini tutuyorum öyle değil kızım böyle bak cici diye seviyorum sevdiriyorum...
valla karakterli,sağlıklı bir çocuk yetiştirmeye çalışmak ne kadar da zormuş.

Hayır canım niye ikna edesinki. Vermek istemiyorsa vermiyordur, kimse de zorla alamaz oyuncağını ondan. O zaman çocuk kin duymaya başlar oyuncağını elinden alan çocuğa ve size de tabiki. Çünkü öteki çocuk onun rızası olmadan cebren ve hile ile ona ait birşeyi alıyor ve vermiyor. Sizin çocuğunuzda yarattığı tahribatı bir düşünsenize.

İzin istesin karşıdaki, başkasına ait birşeyi zorla almasın. Bunu karşıdaki çocuğunda onun annesininde bilmesi lazım, bilmiyorsa itinayla bildiririz.:hulya:

Ay yolarım ben o kuzeni healsanaalsanasmile. ne demek oyuncak pis. Nefret ettirecek kızına o oyuncağı. Minnacık çocuğa oyuncağı için pis oynama onunla denirmi ya.:mymeka:O yaştaki çocuklar için oyuncak, oyun herşeydir.

Madem bu kadın çocuguna karşı tavır almıyo o zaman siz onu yönlerndirin. Birlikte oldugunuz vakitlerde başka birilerini anlatır yada eleştirir gibi onu eliştirin. Mesela gecenlerde bi arkadasa gittik ayyy bi çocuk yetiştirmiş düşman başına. çocuk laftan anlamıyo, herşeyi kurcalıyor, hiç bişeyini paylaşmıyor, nasıl çocuk bilmemki ama suç cocukta değil tabi cock ne yapsın ailesi çocuğa disiplin vermemiş. Allahtan bizimkisi öyle değil felan diyin. Yada arkadaşım gecende bi makale okudum internette işte oyun anında arkadaşlaına şiddet gösteren çocuklar ya evde şiddet görüyolarmış yada şiddet içerikli programlardan kaynaklanıyormuş ve ilerde bu çocuklar çok sorunlu birey oluyormuş bizim çocukta bu sıralar ona buna vurmaya başladı kimden ögreniyor bilmemki bizim evde tartışma bile olmaz cocugun yanında izlediği programlarada çok dikkat ediyorum ama ..... felan diye inceden inceden lafları sokun.. kiiii arkadaşınızda yanlış yaptığını anlasın.

Dayanamam böyle tiplere.Çocuk yapmak kolay ,ama büyütmek eğitim ister.Çocuğu düzgün eğitmek şart.Annesi kendini eğitmeli önce.Siz birkaç saat göreceğiniz çocuğu eğitemezsiniz.
Ben katlanamam,sabırlı değilim bu konuda.İlişkimi keserdim herhalde.Gelemem çocuk zırıltısına. sempatiksalakcinni

Benimde vardi basimda boyle bir sorumsuz anne yeni 2 yasina giren ikizlerim var kendi kizida simdi 4 oldu ilk tanistigimizda bebeklerim henuz emekliyorlardi ilk gunden itibaren surekli itip kalkmalr kadinin hic istifini bozmuyordu.ozellikle kendi evine gidince kiz iyice tirlatan cinsten.Enson suabt basi gittim eve girince kizin elince ince oklava vardi.aldim elinde masa ustun e koydum boyle seylerle oynama zararli diye biz masada kahvalti ederken sen oklavayi al oglumun kafasina gecir ayaga kalktim oglum aglayinca beni gordu siritarak devam ediyor birde diyorki ben bu cocugu hic sevmiyorum ona vurabilirim.Anensi gene bir sey demedi dogru durust.yarim saat daha oturup kalktim ondan sonrada iliskimi kestim zaten.Ben tek basima gurbet ellde 2 yasinda ikiz buyutuyorum amam ccuklarim cok sakindir.bazilarida cocuk buyutmekten bir haber malesef.

canım sen kendini suçlama o senin ayıbın degil o kişinin vurdumduymazlıgı.dogurmakla annelik olmuyor o çocugu yetiştirmek çok önemli.böle tiplere sinir olurum vurdumduymaz bencil insanlara sen iyi yapmışsın.hiçte kendini üzme.karşındaki kişi bozulacagına otursun çocuguna terbiye versin düzgün yetiştirsin.bebbekken çocugu nasıl yetiştirirsen öylede gider.oyüzden kırılırmı ğzülürmü diye düşünme senin yaptıgın yanlış birşey degil.her titiz düzenli bilinçli bayan senin yaptıgını yapardı zaten :teselli:

burda bir sürü çiçeği burnunda anne var , sözüm sizlere değil,kendi çevremdekilere..
modern anne olucaz, çocuk pısırık olmayacak,girişken olacak diye çocuğuna hişşt demeyen annelere sinir oluyorum. çocuk yetiştirmede en sağlıklı yol bu bile olsa, senin çocuğun lider ruhlu olacak,ileride hakkını arayacak,astığım astık kestiğim kestik olacak diye başkasını rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.
bazan annemin arkadaslarında da rastlıyorum çocuk bilerek meyve suyu bardağını deviriyor. annenin umru değil. sen ne yapıyorsun demiyor, çocuğa..
tekbirle ustlanmayanın hakkı kötektir demiyorum ama 2 yasındaki veledin de dünyayı idare etmesine , anne baba üzerinde otorite kurmasına nasıl göz yumulur?
ebeveyn biraz da kötü polis olmalı..

şimdiki çocuk yetiştirme yöntemleri geçmişten tamamen farklı.. bakalım ileride neler olacak; bu çocuklar nasıl yetişecek? benim tahminim bu metot milletin elinde patlayacak..

Sorun sende değil aslında, sorun çocukta da değil. Sorun arkadaşında...
Yani sen uyarmaya çalıştığın halde annesi sesini çıkarmıyor. Bu hiç hoş değil...
Benim de görümcemin çocukları, eltimin çocuklarına aynısını yapardı. Eltim de baktı olmuyor görümcemin çocukları oyuncakların içine ediyor görümcem de bişey demiyor, eltim bütün oyuncakları yatak odasına koydu kapıyı da kilitledi. Kadının eğitmesi lazım çocuğunu böyle olmaz ki...

bizimde üst kattaki komsumuzun 2 yasindaki bir kizi var...cocuk geldi evi alt üst etti 3 yasinda kizimi 5 yasinda oglumu evire cevire dövdü...kizimi kucagima aliyorum dövemesin diye bu seferde kucagimda saldiriyo kizima..kafasina oyuncaklar firlatiyo..annesi yalanciktan kizim yapma diyo...neymis kizdigi zaman daha kötüsünü yaparmis..sempatiksalakcinni.neyse haftalar gecti esime demis adam..niye gelmiyorsunuz diye...esimde lafini vermis cocuklarini adam et..ondan sonra geliriz demis...bazen öyle anne babalar varki 2 yasindaki cocuguna sözünü geciremiyo.sanki evin lideri o 2 yasindaki cocuk olmus..

Allah Allah bu kadarına da şahit olmamıştım. başkalarından da okudum. bebek bebeğe şiddet uyguluyor resmen.kesin çok ciddi bir sorun var bu çocukların ailelerinde.. sadece şımartılmakla bile bu kadar cılkı çıkmaz...
Allah kolaylık versin sizlere..

Benim oğlum melek bu anlattıklarınızın yanında...
2-2,5 yaş civarında kabus gibiydi bizim. Hiç bir yere gitmiyordum. Evde patlıyorduk şimdi bile temkinliyim gitmiyorum öyle her yere, gerçekten çocuklar birbirlerinden etkilenip davranışlarını taklit etmeye başlıyorlar. Benim oğlumda akrabanın oğlundan ısırmayı öğrenmişti zor vazgeçirdim mesela.Cevap net aslında eğer çocuklara zarar verirsen bir daha bir araya getirmem diyecek annesi ve yapacak. Evet rahat olacağız ama kendi evimizde, başkasının düzenini talan etmeye hakkımız yok ki. Ben hep anlatıyorum bizimkine. Ben misafirliğe gitmişsem çok rahatsız olurum hep peşinde dolaşırım hala. Zarar vermese bile karıştırma ve gezme huyumuz var çocuk sonuçta.

Ama genelde ev sahipleri olsun çocuk gezsin karıştırsın modunda yaklaşıyor ya hani. Neyi ellese ses etmiyor. Ama arkasından ne biçim çocuğu var gibi söyleniyorsa bu da hiç hoş değil.

valla yerden göğe kadar haklısın canım
en büyük korkum bu işte..çoçuğumun böyle olması
rabbim inş. evladımı güzel huylu eyler:))
bncede gerekeni yapmışın...ve dvm da et yapmaya
umarım senin yavrun böle olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…