- Konu Sahibi ohcanimadeysin
-
kesinlikle senin kızın onu agresif yapıyordur.
benim kızda 3 yaşında yeğenim var 9 aylık ona hiç mi hiç tahammülü yok.
çok mantıksız bi şekilde davranıyo onu görünce.
3 yaş çoook sorunlu malesef
çocuklara bayılırım ama öyle annelerin çocuklarını görünce tanınmaz hale geliyorum,
eski mahallemizde geziyordum bir kere,10 yaşlarımdaydım,bi komşumuz oğlunu gezdiriyordu,oğlu 5 yaşında falandı,çocuk beni çağırdı gel gel diye,gitmedim yanına,annesi gel ablası dedi,bende sevecek zannettim,yaklaştım,çocuk eğil der gibi bi hareket yaptı bana eğildim,tabi annesi sakin sakin izliyor olanları,bende çocuk öpecek yada saçıma dokunacak sanıyorum(saçlarım uzun,güzel ve dikkat çekiciydi)
çocuk birden çaatt diye tokat atmasınmı:1shok: küçük falandı ama hakikaten acıttı,bir de beklemediğim için iyice sinirlendim,annesi hiçbişey demedi güldü,meğer o çocuk hep yaparmış bunu ve annesi bişey demezmiş!!
bikaç gün sonra yanlız yakaladım çocuğu,bağırdım korkuttum birazda kolunu sıktım ne yalan söyliyim,çocuktum zaten şimdiki gibi kıyamamazlık yapmadım,sonra insanlarda bu huyunu görünce annesinin yanında çocuğa kızmaya başladı,mum oldu çocuk.
tepki gösterelimki çocuğunda psikolojisi bozulmasın,bu çocuk gelecek 15 yaşına,bugüne kadar hep döven taraf olduğu için kendine gereksiz güvenecek,bigün bi yerde yiyecek dayağını oturacak yerine.yazık değilmi.küçükken herşeyi elde edemeyeceğini kafasına göre davranamayacağını öğrenmeli
Bu arkadaşınız bana kuzenimi hatırlattı..
Kızımla aynı yaşta oğlu var.. Bir oyuncağı paylaşamadıkları zaman kuzenim gelir benim kızımın yanına "Aryaaa, tatlımm, o oyuncak pis onunla Göktan oynasın, bak sana kuşları göstericem ben" der. 1 yaşındayken de böyle yapardı, şu an 4 yaşındalar, hala aynısını yapıyor.. :hulya:
Birgün dedimki "canım, sen madem çocuğu avutmayı, dikkatini başka yöne çevirmeyi iyi biliyorsun. bunu benimkinde değil de kendi çocuğunda uygulasan nasıl olur?"..sempatiksalakcinni
Kıyamıyor kendi çocuğunun ağlamasına.. Bizimkinin canı can değil sanki, bizimki çocuk değil..
Benim kızım da istediği bir şey olmayınca makul şekilde ağlar, kararlı durduğumu görür ve sakinleşir.
Onun oğlunun ağlamasının inan bana bir sonu yoktur, deli gömleği giydirecek boyuta gelir, çıldırır.. Çok üzgünüm çoook
En sonunda annesi pes etti sanırım, eve bilgisayar almışlardı son gördüğümde, Göktan pc başından kalkmıyordu.. İleride Göktan'ın eşi burada başlık açacak "kocam sürekli pc başında, yardımmmm:-(( " diye..
Ve inan bana mecburi sebep olmadıkça ben görüşmüyorum artık.. Ne kendi psikolojimi ne yavrucuğumun huzurunu kaçıramam durduk yere.. Zaten okula gidiyor kızım, çook arkadaşı var. Çok şükür benim de çok arkadaşım var. :icecream:
Gerçekten evlat yetiştirmek çok ama çok zor..
O yüzden hep diyorum herkes ana baba olmasın diye..
Arkadaşının çocuğu bugün senin bebene tokat atmış,yere düşürmüş sen görüşmeyiverirsin olur biter ama o çocuğun kişiliği böyle böyle oluşuyor işte!
Neden öpmek yerine tokatı öğrensin ki?
Anne değilim ama bir çocuğun kendi başına şiddeti öğrenebileceğine inanmıyorum açıkçası. Ya ona da vurulmuştur ya da gözünün önünde bir dayak sahnesi yaşanmıştır yakın birisine.. Hep kendimi ve çevremi aklıma getiriyorum bu durumlarda. Bir tanıdığım çok küçükken ailesi çok zor dönemler geçirmiş,kız küçüklüğünde başlamış vurmaya,kırmaya.. Şu anda 35 yaşında kadın hala çok sinirli,agresif ve hırçın.. Kendim aşırı sakin bir ortamda büyüdüm,32 yaşındayım yüksek sese bile asla tahammül edemem halen..
ilginçmiş..hatta bencilmiş kuzeniniz..ya da ben mi safım diyorum böyle şeyleri okyunca..bende elindekini vermesi için ikna ederim kızımı sürekli.
boşverin görüşmeyin ya..ben görüşmemeye çalışıyorum bakalım ne kadar etkili olcak..
Bu arkadaşınız bana kuzenimi hatırlattı..
Kızımla aynı yaşta oğlu var.. Bir oyuncağı paylaşamadıkları zaman kuzenim gelir benim kızımın yanına "Aryaaa, tatlımm, o oyuncak pis onunla Göktan oynasın, bak sana kuşları göstericem ben" der. 1 yaşındayken de böyle yapardı, şu an 4 yaşındalar, hala aynısını yapıyor.. :hulya:
Birgün dedimki "canım, sen madem çocuğu avutmayı, dikkatini başka yöne çevirmeyi iyi biliyorsun. bunu benimkinde değil de kendi çocuğunda uygulasan nasıl olur?"..sempatiksalakcinni
Kıyamıyor kendi çocuğunun ağlamasına.. Bizimkinin canı can değil sanki, bizimki çocuk değil..
Benim kızım da istediği bir şey olmayınca makul şekilde ağlar, kararlı durduğumu görür ve sakinleşir.
Onun oğlunun ağlamasının inan bana bir sonu yoktur, deli gömleği giydirecek boyuta gelir, çıldırır.. Çok üzgünüm çoook
En sonunda annesi pes etti sanırım, eve bilgisayar almışlardı son gördüğümde, Göktan pc başından kalkmıyordu.. ıleride Göktan'ın eşi burada başlık açacak "kocam sürekli pc başında, yardımmmm:-(( " diye..
Ve inan bana mecburi sebep olmadıkça ben görüşmüyorum artık.. Ne kendi psikolojimi ne yavrucuğumun huzurunu kaçıramam durduk yere.. Zaten okula gidiyor kızım, çook arkadaşı var. Çok şükür benim de çok arkadaşım var. :icecream:
bizimde üst kattaki komsumuzun 2 yasindaki bir kizi var...cocuk geldi evi alt üst etti 3 yasinda kizimi 5 yasinda oglumu evire cevire dövdü...kizimi kucagima aliyorum dövemesin diye bu seferde kucagimda saldiriyo kizima..kafasina oyuncaklar firlatiyo..annesi yalanciktan kizim yapma diyo...neymis kizdigi zaman daha kötüsünü yaparmis..sempatiksalakcinni.neyse haftalar gecti esime demis adam..niye gelmiyorsunuz diye...esimde lafini vermis cocuklarini adam et..ondan sonra geliriz demis...bazen öyle anne babalar varki 2 yasindaki cocuguna sözünü geciremiyo.sanki evin lideri o 2 yasindaki cocuk olmus..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?