- 9 Ekim 2009
- 9.108
- 26
- 363
- Konu Sahibi ohcanimadeysin
-
kontagimizi kestik canim o aileylen..sonucta cocuklarimi sokakta bulmadim..birgün cocuklarimin basina sert-agir birsey firlatacak ..allah korusun..böyle cocuklarini eyitemeyen ailelerden uzak durmak en iyisi..ayrica kötü örnek oluyorlar kendi cocuklarimizaAllah Allah bu kadarına da şahit olmamıştım. başkalarından da okudum. bebek bebeğe şiddet uyguluyor resmen.kesin çok ciddi bir sorun var bu çocukların ailelerinde.. sadece şımartılmakla bile bu kadar cılkı çıkmaz...
Allah kolaylık versin sizlere..
Anne sorumsuz çünkü işine böylesi geliyor. Çocuğu kendi başına takılsın ona bulaşmasın da ne yaparsa yapsın. Ben olsam ne kadar samimi de olsak görüşmelerimi minimuma çekerdim. Hatta görüşmezdim bile.
İlerde daha büyük problemler oluşacak gibi görünüyor çünkü.
Eğer görüşmek zorundaysanız onlar gittikten sonra bebeğinizle günün kritiğini yapın. Konuşun bol bol. Adının İrem olduğunu varsayalım büyük çocuğun.
Bak annecim gördün mü İrem annesini ne kadar üzdü. Biz böyle yapmıyoruz böyle böyle yaparsa daha iyi olurdu annesi de çok mutlu olurdu. Benim kızım akıllı üzmez anneyi babayı. Herkez kızımı çok sever vs vs gibi basit ve anlamlı cümleler kullanın.
O davranışların doğru olmadığını kötü olduğunu bilirse ne kadar görse de yapmaz bebeğiniz.
Arkdaşlar cok haklısınız cocuklarınızı guzel terbiye eiyorsunuz bende birşeyler oğrenmek için okudum tum yazdıklarınızı merak ettiğim sizin cocuğunuz birden karşi tarafı ısırsa ya da cırmaklasa ne yaparsınız bu durumda o an gidip cocuğun eline vurup gururunu mu kırarsınız tepkili şekilde bağırır mısınız naparsınız? Yapılması gereken sizce ne?
içime fenalık geldi arkadaşım yazdıklarını okuyunca,,benimde oğlum var 22,5 aylık,benimki de çok fenadır, giderek te daha fena olmaya başladı,bir hatamız oldu bu konuyla ilgili ve artık kimsenin evine gitmiyoruz,gidersekte ben peşindeyim,artık gitmek istemiyorum,gidince hiç bir zevk almayacaksam,yapma etme otur deyip tüm vaktim çocuğumu oyalamakla geçecekse gitmeyim kimseye daha iyi,,değilmi ama,,,
anlatayım burda hemen,bir arkadaşıma gittim,aynı aylarda çocuklarımız var,salonunda 2 canlı kocaman saksılı çiçek var,1 dk mutfağa gittim ve geldiğimde beyaz halısının üstü simsiyah topraktı ,ben oynuyorlar çocuklar diyordum içimden,yerin dibine geçtim,halıyı süpürdük filan,arkadaş ısrar etti otur diye,ben,mkine kızdım,sakın bidaha olmayacak filan derken oyuna daldı, bir anda koşarak gitti ve yine toprağı halıya avuçlayıp attı,şok oldum,kucakladım,kızdım,halıyı topladık,ben kalkıyorum,oğlan oturmak istiyor,arkadaşta olsun bişey olmaz diyor,ne bilim bidaha yapacağını ,tam oyuna dalmışken yeni serdiğimiz hlının üstüne tekrar yapmasınmı?? ben çıldırdım tabi,,poposuna 2 defa hızlıca vurdum,ve hızlıca dışarı attım kendimi,ağlamaktan gözlerim şişti,çocuğuma vurduğuma yandım,arkadaşın halılarına, üzüldüm,,,,işte bende o gün bu gündür aramız açışdı,ne kadar uğraştıysakta eskisi gibiolamadık ve koptuk,,
diyeceğim o ki,benim gibi yaramaz çocuğu olanlar,,ev sahibini çileden çıkarmamak için ev gezmelerine gitmesinler,yada çoocuklarını tutusunlar
Ben bir pedagok olarak tavsiye edebilecegim en son sey vurmaktir.. cocuga her zaman bagirmak, onun isini sadece kolaylastirir.. sürekli yaptigi hatalardan dolayi bagirirsaniz , nasil olsa annem ya da babam bana bagiriyor bagiriyor susuyor diye aliskanlik yapar.. sakin bir sekil de de yaptigi seyin dogru olmadigini anlatabilirisniz. ama bunun da bir üslübü var, her zaman cocugunuza birsey söylemek istediginiz de, onun boy hizasina egilerek anlatin!! bunun cocuk icin ne kadar cok sey farkedecegini göreceksiniz. size sabiha keskin paktuna'dan bir örnek vermek istiyorum :
�Dövüyorum dövüyorum yine yapıyor�
Doç. Dr. Keskin, bazı anne-babaların, �dövüyorum, dövüyorum yine yapıyor�, ya da �o kadar azarlıyorum yine aynı yaramazlığı tekrarlıyor� sözlerini çok kullandıklarını hatırlatarak, �ailenin çocuğu döverek aynı davranışı tekrar yapmaya teşvik ettiğini� söyledi.
Çocuğa verilecek cezanın ise ona seçtirilmesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Keskin, şunları kaydetti: �Uygun ceza, onun için ödül olabilecek şeylerden çocuğu yoksun bırakmaktır. Çocuk yoksun bırakanla da rövanş almaya çalışabilir. Bu olasılığı ortadan kaldırmak için de cezayı çocuğa seçtireceksiniz. İlk kötü davranışta hemen cezalandırmayacaksınız. �Bunu yaparsan bunu yapacağım� diyeceksiniz. Yine yaptı, yine uyaracaksınız. Eğer bir daha yaparsa, örneğin; �bunu yaparsan sana televizyonu yasaklayacağım demiştim. Sen yine yaptın. Demek ki sen televizyonun yasaklanmasını istiyorsun� diyeceksiniz. Yani sırf sinirlendiğiniz için hareket etmiyorsunuz. Çocuğa �evet galiba bunu ben seçtim� dedirtiyorsunuz.�
genc annelere siddetle sabiha keskin paktuna'nin kitabini tavsiye ediyorum...
geçenlerde de çikolata istiyorum diye tutturmuştu.annesi varmı dedi..1 tane vardı,gerçekten 1 tane vardı yani depolamıyoruz öyle kilo almayalım diye.çocuk kilerden alırken gördü yerini,bir daha her geldiğinde çikolata diye oraya gidiyor açıyor,ama annesi bişey demiyor.bende yok canım gerçekten diyorum.açıyor bakıyor bananeeee diye ağlıyor..sanki varmışta başka yere saklamışım konumuna düşüyorum anneside bişey demeyince...
evet canim bende sinir oluyorum eve misafir gelen cocuklarin orayi burayi karistirmasindan benimde en iyi arkadasimin oglu var gecenlerde bize gelmisler ben mutfakda biseyler hazirliyorum annesi oturuyor oglu yatak odama gir dolaplari ac is camasirlarimi cikar allahtan erkekler yoktu ya anneside öyle otuyor :1shok: hatta bi keresinden yatak odama girmis pudrayi almis yatagmin üzerini bi güzel pudralamis ya valla delircektim ya sinirden kendimi zor tutum artik odami kilitliyorum bu sefer oturma odasinin dolabini karistiyor ama canim sanirim suc bizde aslinda cunku arkadasim oglunu baska hic biyere götürmez misafirlik olarak gidecegi zaman annesigile birakir cunki gitti yerde durmuyor ve ev sahibi söyleniyor diyor yani ogluna bak yapmasin falanda filan ama ben diyemiyorum olsun canim cocuk falan diyorum bu yüzden bana getiriyor ama ben diyemem canim ya ogluna dikkat et falan diye
Ama cımcımecim anası parka götürecek ozaman.Senin benim günahım ne?Bak bu gectıgımız yaz neoldu?sımdı esım ben kankardesı ıkı cocugu pıknıge gıttık ıkı kardesın arasında bırbucuk yas var .Benım esımle kankası ucurtma ucurmya calsıyorlar ama evlere senlık bırı kosuyo bırı duruyo falan derken bunlar bızım oturdugumuz yerden epey uzaklastılar kucuk daha 1,5 yasındakı cocukta peşlerinden kosmaya basladı.Şimdi eşimle arkadası denize dogru kosuyor ve orası karanlık cocukta o mınıcık ayaklarıyla yetısmeye calısıyor,annesıde oyle bakıyor.Çocuk bellı bı yere kadar gıttı baktı yetısemıyo karanlıkta oldu başladı ağlamaya,yemin ederim annesi yerinden kımıldamadı ya 300 metre ötedekı kocasına seslenıyo sankı duyacakmıs gıbı ay yavrum nasıl korktu ama dusun karanlık shaılın ortasında bıbucuk yasında bı cocuk...Nilgün kalksana kızım baksan aglıyo cocugun dıyorum hala kocasına bagırıyo kostum aldım cocugu kucagıma.Zavallım hala anneeee diye aglıyo..işte herkes anne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?