- Konu Sahibi ohcanimadeysin
-
yav anlamıyorum gercekten bu annelerı dun tv'da öyle bir geçer zamanki dizisindeki minik cocuk yengesıne yenge bana masal anlatırmısın dıyo kadın cocugu tersleyınce ınanın benım bıle zoruma gıttı,bastım kalayı eşim bıle sasırdı noluyor dıye hadı gectım akrabadan anne baba nasıl bu kadar duyarsız olur ama varya bahsı gecen arkadasımla kocası tam tencere kapak gıbı bulmuslar bırbırlerını babasıda PS oynarken gecenın 12sı olsada o cocuklar uykusuzluktan ölsede oyununu bıtırene kadar kalkmaz basından...Ay bıde az once bahsettıgım pıknıkte ıste buyuk cocuk yanı ıste 2,5-3 yasında olan kız anne çişim geldi dedi 50 metre uzaktada tuvalet var ay kadın demezmı ındır esofmanını yap kızım dıye sacmalama nılgun nasıl yapsın kız yardım etsene bıde tuvalete gotursene dedım ay nolucak onun çişinden demezmi e ozaman gelsın tepemıze işesin dedim..Ay sankı bunu dıyen ben degılım ıkı adım otemızdekı agacın dıbıne yaptırdı.İşte ben olsam kalkarım o cocugumu guzelce tuvalete gotururum ınsanların rahatsız olucagını onlar soylemeden dusunurum..Birde soyle bır gercek var zaten sen cocuguna ne kadar onem verırsen cevrendekılerde o cocuga o kadar ozen gosterır.
Yorumların bir çoğu beni geçmişe götürdü ve gülümsetti..:) Yıllar sonra bu gün kendinize dert ettiğiniz bu türden şeyleri ilerde o diğer çocukların anneleri yada çocukların kendileriyle geçmişe ait hoş anılar olarak gülümseyerek anacaksınız:)
Çok olgun davranmışsın bence. Kendini suçlu hissetme asla. Suçlu biri varsa o da o miniğin annesidir. Çocuğa sınırlarını çizmeyen anneler en büyük sorunu ileride kendileri yaşar diye tatlı bi dille uyar bence kendisini, çocuk her istediğini ağlaya zırlaya yaptırabildiğini anladığı anda işiniz bitmiştir çünkü. Kimi anne çocuğu pek kıymetli (!) olduğu için her istediğini yapıyor, kimisi de yapma etme demekle uğraşmak istemediği için aman alsın da sussun triplerine giriyor... İkisi de birbirinden zararlı tutumlar bence.
Benim çevremde de var böyle anneler çok kızıyorum. Mesela birinin kızı dört yaşında, bize geldiklerinde hep ayakabılarıyla alıyor çocuğu içeri, çıkarmak istemiyor çocuk çünkü ayakkabılarını.. yahu bu çocuk yürüyerek geldi buraya, o ayakkabılarla koltukların üstünde dolanmak istiyor deli oluyorum. Bişey desen "ay çekemedi minicik çocuğun ayaklarını" oluyor, gözlerinden anlıyorum. Veriyor eline domatesi, şeftaliyi al evladım yi hadi yi diyor, ben diken üstünde dokuz doğuruyorum döküyor saçıyor çocuk bu.. Onu kurcalıyor bunu istiyor, zırlıyor cırlıyor yapma etme demeye çalışıyorum tatlı tatlı, nasıl kıvranıyorum annesi de karşıdan bön bön bize bakıp çayını yudumluyor!!!!!! Olur mu şimdi ya herkesin evi eşyası kendine kadar kıymetli, kendi evi ahır gibi olsun banane burası benim evim nasıl bu kadar saygısız oluyor bu anneler bazen anlamıyorum. Senin çocuğun benim huzurumu bozsun ben tepki gösterince anası bozulsun, ne ala memleket..
diğer bahsettiğim arkadaşın kzı(bebeğiyle gezen) çok laftan anlıyor.çünkü ben tanıdım tanıyalı annesi izin almadan alamazsın,hayır kızım o oyuncak değil,huysuzluk yaparsa bak eve gidiyoruz gibi şeyler yapıyor ki hiç huysuzluk etmiyor zaten...o kızı bile idare etmeye çalışıyor..kendi bebeğini alıp vermediğinde" hadi ben teyzesi olayım seveyim " diyor düşün daha 3.5 yaşında kendi oyuncağı için idare etmeye çalışıyor..annesi çok hassas bu konuda,çok güzel yetiştiriyor gerçekten.onun hareketlerine çok bakarım,örnek alırım her zaman.
ohcanimadegsin nasilsin tatlim??? diyet topiklerinde karsikasiyorduk ama bu sefer konu farkli biraz
canim ben kreste calisiyorum, cocuk psikolijini ders olarak aldim ama pratikte daha iyi ögrendim
calistigim grupta 6ayliktan 4yasa kadar kücük cocuklar var.. tam senin arkadasinla olan durumun gibi yani.. canim benim, mesela ben de daha önceleri derdim annenin sucu, cocuguna sahip cikmali diye ama o is tam olarak öyle degilmis..tamam o da önemli ama cocugun huyu anneden babadan geldigi gibi, tee hamileligi de dayaniyor.. huyu oturmus bi cocugu ne annesi ne de babasi etkileyemiyor.. öyle höt deyip oturtanlarinki de sözünün gecmesi degil, cocugun korkmasi.. benim grubumda tam da senin bahsettigin gibi bi cocuk vardi, cok sükür bu hafta ayrildiinanir misin kök söktürüyordu. ayni anlattigin gibi her seye benim, bana sakiz ver, cubuk kraker ver.. yok deyince benim cantami bile karistiriyordu. bakti olmuyor ben de dahil olmak üzere önüne gelene vuruyordu.. kardesi de bizimleydi 15aylik, onun elinden tutup diger cocuklara vurduruyor, hadi vur vur diye.. mesela sen diyorsun ya, annesi bir sey demiyor diye, bu cocugun annesi bir sey demeyi birak vuruyordu ama sonuc daha beter.. yani arkadasin sesini cikarmiyor ya, belki de en az hasarla bu sekilde atlatiyordur, cünkü üzerine gidilen cocuk ya pisiriklasir ya da daha da beter olur.. bir buck yasindaki en akilli cocugun bile huyu degisti bu kücük seytan yüzünden.. inanir misin daha yeni yürüyen cocuk tirnaklariyla yüz cizmeyi ögrendi, ve su da maalesef kötü bi gercek ki, cocuga bir seyi anne milyon kere söylesin anlamaz ama baska bi cocuktan bir kere görmesi yeter.. senin icin en iyi cözüm uzak tutmak olur, senin de minigin huy ögrenmesin, yani arkadasinin cocuguna müdahale edemezsin, etsen kalbi kirilir vs vs... cocuk konusu hassas bi konu bilirsin
HERSEY BİR Tarafada kreste calışan sözüm ona cocuk psikoljisi dersini almıs! birinin ne olursa olsun bir cocuğa SEYTAN vasfını yakıstırmasını doğru bulmuyorum.bence bırakın arkadasım bu mesleği...bosuna vakit kaybı
buna siz mi karar verceksiniz?? haddinizi bilin. bilip bilmeden konusmayin terbiyesizligin lüzumu yok.. takildiginiz tek kelime size arti puan kazandirmayacak bosuna cabalamayin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?