• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşını dovmus!

Allah korusun hiç öyle birşey geçmedi aklımdan bunu sizden ziyade çocuğunuz için istemem.Beni kin nefret kusan insanlarla karıştırmayın lütfen.Bunlar hayatın gerçekleri :) Ananemin yanında birileri bir çocuğu bir genç kızı çekiştirirken hep dermişki,benimde çocuklarım var kapıdan çıktıklarında bende ne yaptıklarını bilmiyorum.Hiç bişey yapmasalarda kimsenin çocuğu hakkında konuşmam. Yani biz böyle öğrendik,bazı çocuklar ve birilerinin çocukları hakkında eleştiri yaparken seviyeyi minimumun altına düşürmek gerektiği inancındayım.Üstelik ben bir anne bile değilim:) Anlatabiliyorumdur umarım.
Hanımefendi kınamak ve eleştirmek arasında fark var. Anlatamadığınız sey bu.

Kınasaydım; Ayyyy Allah esirgesin iyi ki böyle oğlum yok kesin dayaktan öldürürdüm derdim.

Onlar benim eleştiri cümlelerimdi.

Hanımefendi kınamak ve eleştirmek arasında fark var. Anlatamadığınız sey bu.

Kınasaydım; Ayyyy Allah esirgesin iyi ki böyle oğlum yok kesin dayaktan öldürürdüm derdim.

Onlar benim eleştiri cümlelerimdi.

Peki o zaman kusura bakmayın.Dediğiniz gibi olsun.

Sizi yanlışlıkla alıntılamışım, ama söylediğiniz doğru. Bir dizide vardı ''Bunun bi bedeli var biliyosun dimi'' repliğiyle meşhur adam, aynen öyle bir bedeli olmalı. Saçma şeylere alkış tutulmaz. Ben de okulu kötülediğimde annem ''Sen kızıştın koca mı istiyorsun?'' diye ağzıma yüzüme tükürürdü :) Bazen silkelenmeye ihtiyaç duyuyor herkes. Ben çocuğun ilaç kullanacak hale gelene kadar ihmal edilmesine üzüldüm sadece.
bu çok ama çok yanlış bir cümle kusura bakma.. hiperktivite ve dikkat eksikliği ihmal yüzünden olan bir durum değildir.. ve çocuklar toparlanana kadar ilaç kullanmak zorundadır.. bu konuda anne ne yaparsa yapsın ilaç tedavisi şarttır..
baba ayrı bir vaka.. ama süper bilinçli okullarımızın bu yavruları etiketlemekte üstüne yoktur.

yoksa hiperaktiv mi benim ki gibi... benim oğlan 4.5 yaşında itlemeye başladı arkadaşlarını öyle diyor öğretmenler.. erken alın okuldan diyolar. bende erken almanın çözüm olmadığını düşünüyorum. çözüme odaklı hiç bişey söylemiyor öğretmenler.. biz anne baba olarak çırpınıyoruz.. okulda ne yaşadığınıda görememiyorum biri tahrik mi eti naptı bilmiyorum..
bizde hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile ilgili tedavi görüyoruz..

Evet bizde
Aynen yıllardır çabalıyorum

bide bişey sorucam darp edilen çocuğa oğlunuza hakaret ettiği için ceza verilecek değil mi ? ayrıca siz özür dilerken onlarda sizden hakaret edip oğlunuzu tahrik ettikleri için özür dilemelidirler..

Evet bizde
Aynen yıllardır çabalıyorum
canım ya seni çok daha iyi anladım şimdi.. baba ile ilgili bişeyler söylediler tam anlayamadım ama eğer baba şiddete eğimli ise önce baba ile ciddi ciddi konuş. oğlumuzu kaybederiz yapma diye. biz oğlumuza daha sifke tokat atmadık en fazla totoya şamar ama disiplinliyiz evde. zaten şiddetle olan terbiye görünümlü şeye çok karşıyız.. gel gelelim benim oğlan sınıfta vuruyor oyunlara dahil edilmeyince..
dışarıdan konuşmak çok kolay yok benim veremediğim terbiyeyi disiplin kurulu verir diye.. burada yapmanız gereken en önemli şey önce evde huzur sonra okulda iyi bir eğitim ve öğretmen..

neyse konu sahibi, benim tavsiyem evdeki atmosferi değiştirmeye çaışın, özellikle şiddet eğilimli babanın, hareketlerinin çocuk üstünde ki sonuçları, yarattığı tahribatı anlaması ve kendine çeki düzen vermesi lazım,
ben çok hareketli, konsantre olmakta güçlük çektiği sanılan ama aslında tembel olup okulu, ders çalışmayı sevmeyen çocuklara otomatik hiperaktif, konsantrasyon bozukluğu teşhisi konup şak diye terapiye ilaca bağlandığını düşünüyorum, o çocuklar istediklere şeylere gayet konsantre oluyor canları isterse, sizin çocuğunuz için demiyorum bunu yanlış anlamayın, ama bence ilaç çok çok sonda gelmesi gerekn bi çözüm küçük çocuklar için,
ve lütfen çocuğunuza günü kurtarma üzerinden değil, yaptıklarının sonuçları olduğu üzerinden eğitim vermeye çalışın ki aynı hareketi tekrarlarken düşünsün

Bu çirkin mesajınizla son mesajınız arasında dağlar kadar fark var
aslında hiç fark yok..mesajımda bir çirkinlik de yok..siz şu garip smiley ile cevap verdiniz :KK53:,bu çirkin oldu asıl...asıl sorunu görmezden gelip,disiplin kuruluna gitmesin derdinseniz o yüzden yazmıştım.hala da aynı düşünüyorum.ana kaynağı çözmezseniz daha çok olayla karşılaşırsınız.
madem okuyorsunuz neden cevaplamıyorsunuz,milyon tane soru sordum size:
çocuğunuzun teşhisi nedir,neden ilaç kullanıyor,eşiniz tedavi oluyor mu,aile terapisi gördünüz mü diye???

canım ya seni çok daha iyi anladım şimdi.. baba ile ilgili bişeyler söylediler tam anlayamadım ama eğer baba şiddete eğimli ise önce baba ile ciddi ciddi konuş. oğlumuzu kaybederiz yapma diye. biz oğlumuza daha sifke tokat atmadık en fazla totoya şamar ama disiplinliyiz evde. zaten şiddetle olan terbiye görünümlü şeye çok karşıyız.. gel gelelim benim oğlan sınıfta vuruyor oyunlara dahil edilmeyince..
dışarıdan konuşmak çok kolay yok benim veremediğim terbiyeyi disiplin kurulu verir diye.. burada yapmanız gereken en önemli şey önce evde huzur sonra okulda iyi bir eğitim ve öğretmen..

Çok teşekkür ederim
Esimde şiddet eğilimi var ve ilgisiz bir baba
Tedavi oluyor
Daha ne deyim adama

Cnm ikiside disipline gitmiş savunmalarini yazmis
siz sadece işinize gelenleri cevaplasanız da soruyorum tekrar..çocuklar okulda savunma veriyor,siz hala işyerinde oturuyorsunuz,neden???* izin alamam demeyin sakın,ücretsiz izin bile olsa insan 3 saat izin alır çıkar yahu..oğlunuz okuldan kaçtı cafede oturuyor diyorlar,işyerinde duruyorsunuz..disipline gitti ,dövdüğü çocuğun ailesinden özür dilyein diyoruz,işyerinde oturuyosunuz..sonra da annelliğimi eleştirmeyin diye ağlıyosunuz..

Disipline gidince bişi olurmu hiç başıma gelmedi böyle şeyler

Bir sey olmaz korkmayın. Ortaokullarda öğretmenlik yaptım, bu gibi durumlarda göstermelik cezalar veriliyor, her zaman öğrenci lehine düşünülerek. Daha önce de böyle bir suçu yoksa bunu da göz önünde bulundururlar. İlerki hayatına hiçbir etkisi de olmuyor. Tabii bunları bilmedikleri için disipline gitmek öğrenciker için korkutucu bir durum ve öyle olmalı da.
Bence onu disiplinden kurtarmaya çalışmanız ve çocuğunuzun bunu görmesi kötü olur. En azından disiplin onun için bir yaptırım şu anda. Kendisini yasalara ve otoriteye karşı koruyan birini görürse iyice zıvanadan çıkacaktır.
Bırakın yaptığı hatanın karşılığı olduğunu görsün, kurtarmaya çalışmayın onu. Sadece konuşun elinizden bir şey gelmediğini üzgün olduğunuzu inş. az ceza alacağını falan söyleyin.
Benim çocuğum böyle bir şey yapsa bizzat gider konuşur ufak bir ceza almasını sağlardım.
O dövdüğü çocuğun ailesini de arayıp özür dileyin hatta evlerine gidip özür dilemesini sağlayın imkan varsa.
Sizin çocuğunuz darp edildiğini düşünün ne kadar üzülür karşı taraftan özür beklerdiniz en azından.

aslında hiç fark yok..mesajımda bir çirkinlik de yok..siz şu garip smiley ile cevap verdiniz :KK53:,bu çirkin oldu asıl...asıl sorunu görmezden gelip,disiplin kuruluna gitmesin derdinseniz o yüzden yazmıştım.hala da aynı düşünüyorum.ana kaynağı çözmezseniz daha çok olayla karşılaşırsınız.
madem okuyorsunuz neden cevaplamıyorsunuz,milyon tane soru sordum size:
çocuğunuzun teşhisi nedir,neden ilaç kullanıyor,eşiniz tedavi oluyor mu,aile terapisi gördünüz mü diye???

Siz o smiley i haketmistiniz ettiğiniz gıcık lafla
Ben yetisebildigim kadar herkese cvp verdim gormemisimdir
dikkat eksikliği ve hiperaktivite ama yaşı buyuk olduğu için dikkat sorunu yaşarsınız daha çok dedi Dr

Ayrıca bir problem olursa onu da konuşuyordu terapisti
Eşim tedavi oluyor
Benimde psikoloğum var
Aile Terapisi almadık hic ama iyi fikir arastirayim

eski konularınıza bakınca hatırladım sizi tamam oldu şimdi...
dart oku olayını çok iyiş hatırlıyorm epey konuşmuştuk sizinle..eşimde de öfke sorunu vardı,tedavi ile ilgil konuştuk hem de..
adamda bir gelişme yok ama oğlunuzu kaybediyorsunuz ,o zaman demiştik size olacakları..
yıllardır mücadelee diyorum falan demeyin..oğlunuz eşinizden dayak yiyor,adamın elle tutulru yanı yok..oğlunuz da ona benzeyecek..siz hala adamla evlisiniz ısratrla ,tedavisi ne durumda bilmiyorum,umrumda da değil..mağdur sıfatıyla ağlıyorsunuz ama çocuğunuzu babasından koruyamıyorsunuz çok üzgünüm oğlunuz için...

Bir sey olmaz korkmayın. Ortaokullarda öğretmenlik yaptım, bu gibi durumlarda göstermelik cezalar veriliyor, her zaman öğrenci lehine düşünülerek. Daha önce de böyle bir suçu yoksa bunu da göz önünde bulundururlar. İlerki hayatına hiçbir etkisi de olmuyor. Tabii bunları bilmedikleri için disipline gitmek öğrenciker için korkutucu bir durum ve öyle olmalı da.
Bence onu disiplinden kurtarmaya çalışmanız ve çocuğunuzun bunu görmesi kötü olur. En azından disiplin onun için bir yaptırım şu anda. Kendisini yasalara ve otoriteye karşı koruyan birini görürse iyice zıvanadan çıkacaktır.
Bırakın yaptığı hatanın karşılığı olduğunu görsün, kurtarmaya çalışmayın onu. Sadece konuşun elinizden bir şey gelmediğini üzgün olduğunuzu inş. az ceza alacağını falan söyleyin.
Benim çocuğum böyle bir şey yapsa bizzat gider konuşur ufak bir ceza almasını sağlardım.
O dövdüğü çocuğun ailesini de arayıp özür dileyin hatta evlerine gidip özür dilemesini sağlayın imkan varsa.
Sizin çocuğunuz darp edildiğini düşünün ne kadar üzülür karşı taraftan özür beklerdiniz en azından.

Yapıcı ve empatiyi mesajınız için teşekkür ederim

bilmeyenlere konular burda,daha fazla yorumun yok;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esimde-siddet-egilimi-var.784859/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/yine-esim-ve-oglum.789898/
şimdi kimse bana sizi savunamaz,tüm yazdıklarımı da geri alıyorum...13 senedir oğlunuzu bu adama mahkum ettiniz,koruyamadınız,hala da koruyamıyorsunuz..kınamaysa kınama arkadaş kimse kusura bakmasın.........
off üzüldüm çocuğa :(

e sonra çocuk anaya çemiş deyince kızıyosun mılletın yazdıklarını alıntılayıp kendi hakaretlerini göz ardı ediyosun. dıyorum ya gerçekten tehlıkelısın. ama bi sen tehlikeli değilsin:)
azıcık okudugunu anlasan son paragrafın sana olmadıgını anlayabılırdın.
bir de burası nasıl iş yeri anlamadım sabahtan beri nette çatır çatır yazmaya zamanın var ama izne iznin yok. bahaneler bahaneler...

Hadi hadi okudugumu gayet iyi anladım biraz istirahat et dedim kuzum hakaret sevmem ben

bilmeyenlere konular burda,daha fazla yorumun yok;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esimde-siddet-egilimi-var.784859/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/yine-esim-ve-oglum.789898/
şimdi kimse bana sizi savunamaz,tüm yazdıklarımı da geri alıyorum...13 senedir oğlunuzu bu adama mahkum ettiniz,koruyamadınız,hala da koruyamıyorsunuz..kınamaysa kınama arkadaş kimse kusura bakmasın.........

Hımmm
Hırsıni alamadın da eski konumumu alintiladin :KK57:

Back
X