Mesajınızı gördüm de yanıt yazmak istedim bazı noktaları bildiğim kadarıyla düzeltmek adına; TC ve dünyanın bir çok ülkesi cinsel istismarı şu şekilde tanımlar kanunlarda:
Cinsel istismar 18 yaşından küçüklere yönelik yalnız tecavüzü değil bedensel teması içeren her türlü cinsel hareketi kapsayan bir suçtur. Örnek vermek gerekirse cinsel bir davranış olarak çocuğun okşanması, failin çocuğu kendi organlarına dokundurtması, çocuğun dudağından öpmesi gibi tüm hareketler istismar kapsamında sayılır.
Bahsettiğiniz 15 yaş sınırı rızasının olup olmadığına bakar ama 15 yaşından büyük çocuğun rızasının olup olmaması istismarı yapanın ceza almasını ya da suçun tanımını değiştirmez. Ceza süresini etkileyebilir. Onda da savcının ya da yargı organlarının 15 yaşından büyük olmasına ve iradesi olduğunu belirtmesine rağmen bu ifadeyi tanımama (çocuğun fiziksel ve psikolojik gelişimi göz önünde bulundurularak) hakkı saklıdır. Yani yargı organı ben senin iraden olup olmadığına bakmam diyebilir ceza hükmünü açıklarken. Bu dünyanın bir çok ülkesinde benzerdir hukuk sistemimiz baya copy paste aslında. Amerika demişsiniz mesela Amerika'nın bazı eyaletlerinde 15 yaş sınırı bile aranmaz. Sizin bahsettiğiniz 15 yaş üstü çocuğun ceza aldığı durumlar, mağdur olduğu değil çocuğun fail olduğu durumlardır, örneğin bir şey çaldığı, onda da reşit birine göre ortalama üçte bir ceza alırlar. Çok çok büyük cezalar yoktur.
Ama şu konuda kısmen haklıymışsınız 15-19 yaş arası çocuk istismarına pedofili değil ephobophilia deniyormuş. Tabii bu da bir anormali.
Son olarak buradaki en önemli konu bir öğretmenin, kendi pozisyonundan faydalanarak yasal olmayan bir şekilde sağlıklı karar verme yetisi henüz gelişmemiş biriyle bu şekilde bir yakınlık kurması ve onun belki hayatı boyunca taşıyacağı travmalardan sorumlu olması. Yoksa 17 yaşında çocuğun 23 yaşında bir insana çekici gelip gelmemesi değil bence.