Arkadaşınız öğrencisiyle evlendi naparsınız?

15 yaşından büyüklerin dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de cezai ehliyeti vardır. Müebbet, idam vs. Almayabilirler ama işledikleri suç oranınca yüksek cezalara çarptırılırlar. Yine cinsel ilişkide rıza arama yaşı diye birşey vardır çok emin olmamakla birlikte Türkiyede 15 diye biliyorum, çoğu Avrupa ülkesinde yine o civarda Abd de eyaletten eyalete yaş sınırı değişiyor. Ayrıca pedofili gidip 17 yaşındakilere ilgi duymak değildir, o yaşta çoktan vücut cinsiyetine göre feminen ya da erkeksi görünüme büründüğü için, çocuğa karşı cinsel çekim duymaktan bahsedemeyiz.

Öğretmenin yaptığı yanlış, Türkiye'de pdrcilerin doğru düzgün bir meslek lisansı olsa lisansının iptalini gerektirecek kadar büyük bir yanlış. Çünkü hem öğretmen konumunda hem de psikolojik danışman konumunda bulunuyor. İki taraf reşit olsa dahi aralarındaki ilişki profesyonel düzeyde kalmalıydı, arkadaşlık ya da abla-kardeş ilişkisine dahi dönüşmemeliydi. Ancak 17 yaşla 23 yaş arasındaki ilişki suç ya da istismar değildir.

Yasalar kimin olgun olduğuna bakmaz kimin yaşının küçük olduğuna bakar. 23 yaşında erkek öğretmen 17 yaşında kız öğrencisiyle aynı evde yaşasa ama kız çok olgun 30 yaşında gibi mi diyeccektik? Cinsel istismar ve çocuğu alıkoyma diye ortalığı ayağa mı kaldıracaktık? Cinsiyet farkından dolayı normalleştirilemez. Küçük her zaman küçüktür ve korunması gerekendir.

Yani yasal anlamda suç değil mi 18 yaşından küçük birisiyle beraber olmak ..ben suç sanıyordum?
Ama öğretmen öğrenci durumundan çıkan bir ilişki keşke bu konuda okul yönetimi zamanında harekete geçseymiş yazık çocuğa..

Hatırladığım kadarıyla Çocuk Haklarına göre 18 yaşından küçük birisiyle olmak cinsel istismara giriyordu ama Türk Ceza Kanununda bu 15 yaş altı ve 15 yaşını tamamlamış olması olarak ikiye ayrılıyor. Ayrıca istismarın %30 u 11-17 yaş gruplarına yapılıyor

Ama evlenmişler sonuçta? burada çocuk istismara uğramamış ki aksine kız sürekli verici olmuş. bir evlilik kurulmuş siz neden bu kadar rahatsız oldunuz? yanında olmalısınız bence, ben sizin yerinizde olsaydım mutlu olması için destek olurdum.

Etikligini geçtim o derece -afedersiniz ama- ahmak bir insanla arkadaşlik edemezdim.
Ne demisler;
Akilli dusman aptal dosttan iyidir.

Bende ogeetmenim .Boyle vakalar malesef var .Bir müdür yardimcisi bie ogrencisini kuma almisti .Sansa bende oraya tayin olmustum .Okul baya karışık .Adami aciga aldilar nefes aldik.Bakkal acmis kizla .Hani her kesimde var boyle insanlar.Ben konusmamayi tercih ediyorum .İnsanlik ayibimi degil .Ya öğrencim geldi delikanli cocuk ,hocam bana olen ablami hatır latiyirsunuz bakin fotografina dedi .Gozleri saclari falan bana benziyor . Sarıldım agladik .Baska bayannhocalarda sarildi .Ne bilim cocuk goruyoruz biz.Ogretmeni seven elbet oluyor .Bir mektup vakasi da yasadim .Esim kiskanmaya deger bile bulmuyor fistik hocayi severler diyor . Etik olmayan birsey arkadasin yaptigi hele de rehberlikci.Siz baginizi kesin bnce

Yazınız imla ve anlatım bozukluklarıyla dolu. İki üç kere okudum anlamak için.

Arkadaşınız şimdi mutlu olabilir ama ilerde çok sorun yaşayacak böyle giderse. Ben olsam ben de iletişimi keserdim. Öyle biriyle ne paylaşılır ki ?

Bence siz bu arkadaşınızdan hoşlanıyorsunuz Baksanıza zorunuza gitmiş, içerlemişsiniz de kalkıp buralara kadar taşımışsınız konuyu. Telefonlarını açmamak falan triplere girmişsiniz resmen.

Bu evlilikte size düşen bir tasa yok bence. İster görüşürsünüz, ister görüşmez fakat neden yargılıyorsunuz ?

Bildiğim kadarıyla 15 yaşından büyük kişi rızası olduğunu söylüyorsa ailesi de suçlamada bulunmadıysa değil, ama 15 yaşından büyük ve reşit değilken ailesinin şikayetçi olma durumu varsa maksimum 2 yıl hapis cezası olabilir. Daha küçük yaşlarda kişinin rızası ve ailenin onayı birşey ifade etmiyor, cezalarda daha farklı.

Bazen gördüğüm, duyduğum olaylardan çok insanların bu olaylara yorumlarına şaşırıp kalıyorum. Pedofili, ensest almış başını gidiyor ve normalleştiriliyor bu bakış açılarından dolayı. 'Alan razı, satan razı' ya da 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' ifadeleri bizi de yozlaştırıyor. Etik, ahlak kavramları da sadece sözlüklerde kalacak bu gidişle.

Öğretmen-öğrenci ilişkisi yanında danışman-danışan ilişkisinden de bahsediyoruz. Böyle bir olayı öğrencisinin yaşadığını farkedince ya da öğrenince gerekli kurumlara bildirme yükümlülüğünde olan biri yaşıyor bu durumu. Ki durumun istismar olduğunu hepimizden iyi bilen bir branşta çalışıyor. Lisede öğretmenlik yapacağında başına bu tarz ilgiler, hayranlıklar geleceğini elbette biliyordu, eğitim derslerinde bile bunun üzerinde yeterince duruluyor. (Kendi belki aşık oldu, neden nasıl oldu bilemeyiz ve karışamayız, içinde yaşadığı durum kendini ilgilendirir, ama davranışa yansıtması ve hareketleri tüm toplumu ilgilendirir.)

Yapması gereken bundan çok farklıydı, herhangi birinin çocuğa yaklaşmasından daha da kabul edilemez bir durum bu. Şahsi fikrim(bence ilgili mercilere yansıtılsa olay onlarında kararı olur) öğretmenlik yetkisinin elinden alınması yönündedir.

Çok uzattım, ama bu sıralar bu konular canımı çok sıkmaya başladı(yaşanan olaylardan çok tepkilerle olayları normalleştirilmesi) Konuyu görünce de dayanamadım. Ayrıca konu sahibi böyle bir insanla görüşmek istememek de haklısın bence. Sakince düşüncelerimi kendisiyle paylaşır, 'merhaba' dan öteye geçmezdi ilişkim.

görüşmeyi keserdim sanırım. öğrencisiyle evlenebilecek kadar etik yoksunu bir kadının sınırları çok bulanıktır. karşımdaki kişide ahlaki sınırlar isterim. ben bunu asla yapmam diyebilsin isterim. öğrencisi insanın kardeşi, çocuğu gibidir. öğrencisiyle ilişkiye başlayan kişinin kuralları yoktur bana göre.

Son cümlenize sonuna kadar katılıyorum, yorumumda da söylemeye çalıştığım buydu.

Hala 17 yaşında olmadığına göre sorun yok. Kullanılan kişi çocuk olmadığına göre sorun yok. Derdiniz ne anlamadım ben ne meraklısınız insanların hayatına burnunuzu sokmaya artık ikisi de reşit ve kararlarını vermişler. İyi yada kötü bu onların tercihi. Sorunuza gelince bence görüşmeyin, bir faydanız olmaz zaten...

Bir de rehber öğretmen!! Biz, bize gelen çocuklara boyle yaparsak nerede kaldı bizim danışmanlığımız. Mezun durumda olsa falan filan ilgilendirmez de kimseyi yine de içim almıyor!
Yok muymuş baska bekar öğretmen falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…