çok açık kullanılıyorsunuz.
ben çalışıyorum,kardeşim öğrenci.
bazen dolaşmaya çıkarız birlikte.öğrenci haliyle bile hep ödemek için ısrar eder,hep sen ödüyorsun bu da benden olsun diye.
arada müsade ederim ödemesine,ama çoğunlukla ben veriririm.
bu nasıl bir çirkinlik,ne demek kardeşinin hesabını da size ödetmesi,
yerinizde olsam asla çıkmazdım onlarla bir daha dışarı.
Canım üzgünüm kullanılıyorsun .
Benim kuzenim böyle gideriz her şeyini ben veririm .
Benim dolabımdan giyinir alır daha getirmez her şeyinin parasını ben veririm kontörünü bile ben attırırım, attırırdım .
Daha yok .
Anladım kestim iletişimimi .
Ha birde kardeşten yakın arkadaşım var .
Bir ben öderim bir o öder .
İki sefer ben ödersem üç sefer o öder .
Asla böyle bir şey yapmaz .
Kardeşinin hesabını ne diye ödüyorsunuz siz ya .
Ben kardeşimle çıkarım 16 yaşında daha ben öderim o bile yük olmayayım sana diyor .
Bu işler böyle yani .
Kesinlikle haklısınız. Yani siz arkadaşınıza zor durumda olduğunuzu dediğiniz halde bunu yapıyorsa yuh yani. Kusura bakmayın tutamadım kendimi.
Ki onlar 2 kişi siz 1 kişisiniz ortak ödüyorsunuz hesabı ve siz ödediğiniz zaman yemede sorun yok; ortak ödeneceği zaman hesap yapılıyor. Fırsatçı mı diyeyim çok mu abartmış olurum bilmiyorum. Ama en doğrusunu yapmışsınız.
Bu saatten sonrada ona kendinizi kullandırtmayın. Lütfen sizi anlayan bir insanla arkadaşlık yapın. Sizi anlayacak bir insan çok önemli.
Evet sanırım dediğiniz gibi bu bir suistimal..
Bunca yıllık arkadaştan böyle şeyler görmek ne kötü...
Maddi olarak rahatken bunlara takılmazdım, keşke o zamanlar da takılabilseymişim, düşünseymişim.
Şimdi bu kadar canım sıkılmazdı.
Bundan böyle asla samimiyetim aynı olamaz...
Herkesi bir bir yolcu ediyorum hayatımdan.
sen öderken gayet güzeldi onlara göre
ye iç gez dolaş beleş
ama şimdi sıkıya gelmişler
iki kişi bir porsiyon niye sen sıkıntıdasın
eger gerçekten arkadaşın olsaydılar
elini cebine attırmazlardı
Canım senin aracın var sanırım.. Çok üzgünüm ama seninle budenli sık buluşmalarının bir sebebide otobüslerde sürünmek istememeleri.
Buradaki arkadaşların da belirttiği gibi " benzin çok pahalı bütçemi zorluyor şu aralar, toplu taşımayı kullanalım" diyerek, hesap geldiğinde benim şu şu vardı nekadar yapıyor diye sorarak yavaş yavaş kendini çek. Zaten onlar senden uzaklaşmaya başlayacaklardır. Bir de madem 3 servis açtırıyor sende kendine sadece kendi yiyebileceğin bişeyler sipariş et.. Hamburger gibi..
Bence bu yaptıklarını ödetmeden onlara iyi bir ders vermeden kesme arkadaşlığını.