ARKADAŞLAR ARDAHAN NASIL BİR YER (Lütfen yerini değiştirmeyin benim için çok önemli munecimm)

belinay 222

Mutluluk senin elinde :)
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
947
733
78
38
Arkadaşlar eşim uzman çavuş ardahana çıktı tayinimiz nasıl bir yer insanları,okulları, yer olarak merak ediyorum.ardahan il jandarma komutanlığına çıktı tayinimiz

Arkadaşlar eşim uzman çavuş ardahana çıktı tayinimiz nasıl bir yer insanları,okulları, yer olarak merak ediyorum.ardahan il jandarma komutanlığına çıktı tayinimiz
Güzel ve soğuk bir yer. Bir arkadaşım ardahanliydi. Kız yıllar önce evlenip istanbul terk etti. Hiç bu tarafa gelmedi.
Bence Gitmedim ama çok kötü olacağını düşünmüyorum.

Şuan hatayın bir ilçesindeyim iki çocuk annesiyim birisi beşinci sınıf diğeri ilk okula başlıycak

Anladım, hakkınızda hayırlısı olsun.
Ardahan merkez sanmıştım, ama sanırım ilçe.
Ardahan soğuktur hemde çok soğuk, oradaki memur aileler ile komşuluk arkadaşlık edersiniz.
Beş sene az bir zaman da değil, eşinizin işi için mecbur anladığım kadarı ile.
Umarım çok mutlu olursunuz.
Ben Hatay'a hayran kalmıştım ayrıca.

Cnm ilçemi merkezi henüz belli değil okul hastane yönünden falan nasıl siz orada yaşadınızmı

Hastahane ve okul elbet var, hastahane fena sayılmaz, olmadı erzurum yada trabzona sevkeder falan filan.
Ardahan da yaşam bana göre zordur dürüst olmak gerekirse.
Beklentini çok yüksek tutmazsan, mutlu olursun yani sosyal yaşam filan bekleme.
Tekrar hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim arkadaşım memur oldu oraya atandı eşide askerdi eş durumundan gitti 1 senedir ordalar. Şimdi doğu görevini oraya istemişler..sonuç oraya çıkmış memnunlar..

Cnm askeri lojmanlar falan nasıl bilginiz varmı

Biz kaldık 3 sene esim asker,evlendik tayini ardahan merkeze çıktı,izmirden gelin gittim oraya düşün,çok ağladım giderken ama en güzel günlerim ordageçti çok güzel hâlâ görüştüğüm dostlarım kaldı hepimiz başka illere dağıldıktan sonra kıymetini anladik...ufak ama çok güzeldir,lojmandaysan sıkıntı yok evler haddinden fazla sıcak oluyor...insanı esnafı çok iyidir,birliğin içinde askerin hastane ve lojmanlar bir arada,ayrıca iyi bir devlet hastanesi var...başka sormak istediginiz birşey varsa sorun lütfen,hayırlısı olsun buarada

Tedirginliginizi anliyorum ama kucuk yerde dogu gorevi yapmanin da guzelligi var.Buna emin olun.Siz gibi onlarca insan sizi sicaklikla karsilayacaklar cunku onlar da birebir bunu yasamis insanlar.Iklimine alismaniz zor olabilir.Onun dusinda sikinti yasamazsiniz.Dogu olarak en guvenli yere gidiyorsunuz.Hakkinizda hayirlisi

Ardahan'ı küçük bir kasaba olarak düşün kışın aşırı soğuk -40ları gördüğü olur zaten yılın 7 ayı kış gibidir yazın akşamları bile hırka ceket almazsan gezemezsin terör yönü yok gibi yeni il olmuş bir şehir çok bir şey bekleme ...

askeri hastane yok, devlet hastanesinden çok büyük bir beklentin olmasın. hayvancılıkla geçinen bir il, sebze meyve yetişmez. şok, bim a 101 ve ardahanın yerel marketleri var, bu konuda sıkıntı yaşamazsın. ufaklığı İnönü ilkokuluna diğerini de 23 şubat ortaokuluna vermeni tavsiye ederim. özellikle İnönü konusunda ısrarcı olduğumu ekleyeyim, ilerde hak vericeğini düşünüyorum.
terör konusunda sıkıntı yok. umarım il merkezi olur, aksi halde tezek kokuları için şimdiden kendini hazırla.
beklentin düşük olursa hayal kırıklığı yaşamaz çabucak uyum sağlarsın. hatayla karşılaştırılamaz.
yazın çocukları bol bol gezdir, denize parka vs. doysunlar. ardahanda havuz var, tavsiye etmem. park var ama çocuklar için başka bir etkinlik yok.
yine de her şehirde olabileceği gibi ihtiyaç duyduğun ne varsa internetten sipariş edebilmenin rahatlığı var.
aileniz bir arada ve güvende olduktan sonra başka hiç bir şeyin de bir önemi yok aslında. lojmanlarda çocuklarınızın da sizin de pek çok arkadaşınız olacak. kışın kayağa gidebilirsiniz, bilmiyorsanız ailecek öğrenebilirsiniz.

ardahanda yaşamıyorum ama ardahanlıyım. içiniz rahat olsun doğuda gidebileceğiniz en iyi yere gitmişsiniz derim güvenlik açısından. sosyal aktivite açısından pek bişey beklemeyin derim çevre illeri gezebilirsiniz. ne kadar iklimi sert olsa da insanı merttir askeri polisi çok sever.( zaten çoğu ailenin en az bir ferdi ya askerdir ya polis) zor duruma hiç bir zaman düşürmesin allah ama zor zamanınız olursa bi kişinin kapısını çalmanız yeterli diye düşünüyorum.kendi çevrenizi oluşturursunuz zaten komşuluklar iyidir. kpssye hazırlanıyorum ardahana puanım yetse düşünmem giderim.en azından çok bi para harcayacak yer olmadığı için birikim yaparım diye düşünüyorum :) yeni memleketinizde sağlıklı mutlu huzurlu yaşamanızı temenni ederim iyi günler

Canı
Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim benim için okul çok önemli siz memnunsanız bende orayı düşünürüm hala ordamısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…