Arkadaşlar ben sizofrenim ?

Bence sen paranoyaksın. Kaynım yakışıklı çocuktur hatta Quaresma ya benziyo kızlar peşinde cirit atıyo hiç tutup da birine ya çok yakışıklı demedim. Bi destes al bence

böylelerini suçlamak yerine anlamak doğru yönlendirmek gerekir
değil mi?
sonuçta elinde değil
o yüzden ben şizofrenim diyor bir çeşit sorun olduğunun farkında aslında

Evet kesinlikle. Böyle düşündüğü için suçluluktan dolayı intihar eden bile var.

Keşke buraya yazıp hastalığını artırmasa.

Felaket senaryosu falan dediniz ya, ben de buna benzer şeyler düşünüyorum zaman zaman. İlaçla tedavi şart mıdır?

psikolojik rahatsızlık yaşamak gerçekten çok zor.ben de yüksek hastalık kaygısına bağlı anksiyete yaşıyorum.bu tip hastalıklar maalesef toplumun bir kesimi tarafından şımarıklık olarak görülüyor .inanılmıyor.saçma sapan çözümler sunuluyor anlatınca.en sevdiğim de takma kafana:) ya zaten takıntım kafaya takmak diyorsun anlamıyorlar falan.o nedenle de içine kapanıp anlatmamayı işte uzmanları ile tedaviyi seçiyorsun.
Size önerim beşbin tane konu açmayın öncelikle ki kk nın güzel ve akıllı hanımları sizi inandırıcı bulup yorum yapsınlar.ben hastalık kaygımla ilgili bir konu açmıştım ve müthiş güzel yorumlar aldım.hatta ekran görüntülerine sık sık bakarım iyice yer etsin aklımda diye.
Takıntı ister hastalığa olsun ister sizin ki gibi kaynınıza olsun tedavi edilebilir bir durum.
Gerçi biraz da komik kaynınıza olan takıntınız( takıntı hastalığının çözümlerinden biri de kendine gülmektir.siz de gülün geçin)

yazmak dile getirmek böyle bir hastalık için olumsuz etki yaratır mı?
yada site içi gelen olumsuz yorumlar mı iyi olmaz ?

Felaket senaryosu falan dediniz ya, ben de buna benzer şeyler düşünüyorum zaman zaman. İlaçla tedavi şart mıdır?

Hayır değil. Terapi ile kısa sürede düzelir. Zihnimize öyle düşünceler geldiği zaman fıkra ya da komik yazı okuyun. Gerilim korku gibi olumsuz düşünceleri artıran film, program ve yazılardan(haberler) uzak durmanız yeterli.

Hayalcan çık su hayal aleminden artık bu kayninla ilgili 2 konu madem kendinden şüphe ediyorsun psikolojik tedavi al aşık olmasan bile buraya yaza yaza asik edecen adama kendini

yazmak dile getirmek böyle bir hastalık için olumsuz etki yaratır mı?
yada site içi gelen olumsuz yorumlar mı iyi olmaz ?

Evet aynen. Suçluluk duygusunu artırıyor. Maalesef. Keşke konu kapansa.

Normal düşünce olduğunu düşünse tamam sapkın deriz. Maalesef hanımefendinin zihni ona oyun oynuyor.

Bu tür OKB genelde çok zeki insanlarda oluyor. Zihin çok hızlı çalışıyor. Müthiş.
Kontrol etmek bazen ilaçla oluyor.

Dram filmleri izleme ya da üçüncü sayfa haberlerini okumak gibi kendime eziyet yontemlerim var Tamam, bu tavsiyenize uyacagim, çok tesekkur ederim. Başka tavsiyeniz varsa da inanın çok sevinirim. Bende anksiyete de var. Yani demek ki ikisi birbirini besliyormus. Aah ah. Terapi alma sansim yok maalesef.

Bir konu içinde kaç cümle kaynım geçiyor, bırak allasen eşinin kardeşine bakacak kadar düştün mü

Ayrıca hem zihin hem el koordinasyonu ile ilgili sanat, el işi, yüzme gibi uğraşlar bu takıntılara birebir tedavi.

hayat boyu kendi hislerinizi aman ayıp aman günah diye bastıra bastıra yaşamışsınız sürekli kendinizi sıkıp durmuşsunuz şimdi bu şekilde zuhur ediyor. kaynınızla kaynatanızla çekine çekine de konuşmanız gerekmez onlar artık sizin de babanız kardeşiniz mesela... yanlarında doğal olabilirsiniz ama siz burda çok matah bi şeymiş gibi yok çekine çekine konuşurum yok bilmem ne. bi salın rahat olun geçer hepsi.

Pskiloga git cnm burda kim ne derse desin fayda edecek mi sanki? Kaynindan hoslaniyorsun belliki .. otur dua et tesbih falan cek aklina seytani şeyleri getirmezsin

Şizofreniye değil de obsesif kompulsif-takintili dusuncelere benziyor.
Yine de en dogru teşhisi dr koyacaktir mutlaka psikiyatriste git.
Geçmiş olsun.

Şizofreni değilsiniz önce bı o konuda anlaşalım. Şizofreni akrabam var.
Mesela durup dururken Nobel ödülünü ben kazanacağım AIDS e çare buldum der, nasıl buldun deriz elini havaya kaldırır açıklama yapamaz, halisulasyonlar görür arkadaşları var sanki yanı başında gibi onlarla konuşur güler eğlenir, babasına fena takık öldürmek günah olmasa bu adamı beş dakka yaşatmam der vs vs.
Siz iyi bi psikiyatri uzmanına gidin. Takıntılı bi insansınız bu takıntıyı bırakın ki hayatın tadını çıkarın.
Ben geçen gün öyle bı saçma rüya gördüm ki Allah'tan siz benim gördüğüm saçma rüyayı görmediniz.
Aklınıza takıntı yaptığınız konular gelince içinizden saçma anlamsız kelimeler tekrarlayın. Baya bı faydası oluyor.

Maalesef... Örgü örebilirsiniz. Ya da düşünceler aklınıza geldiği zaman evde durmayı ve yalnız kalmayı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Dışarı çıkıp hava alın. Ya da pencereyi açıp gökyüzüne bakın.

Derin derin nefes alın. Bazen nefes alma problemi de tetikliyor. Beyne yeterince oksijen gitmediğinde. Burunda et kemik vs varsa...
Aslında hayat güzel çok şükür.

Şöyle konularla insanların aklına kötü kötü şeyler sokmasanız.

Siz de gidin tedavi olun bence.Şizofreni teşhisi kendi kendine konulacak bir teşhis mi?
Şizofren değilseniz bile ciddi anlamda sıkıntılarınız var.

Kaynim beni izlese gibi bi fantazi kurmamistiniz yanlış hatirlamiyorsam kaynim görse yakalandik gibi bi anlatimda bulunmustunuz ben bunu kaynim görür gibi kendinizi tatmin etmek değilde hani yakalanma heycaniyla ilgili bi fantazi gibi anladım eğer doğru anladiysam bunda yanlış anlasilacak kötü hissedecek bişey yok bi heycan istemizsiiniz olabilir. Ama değilse bunu bitek siz bilirsiniz kayninizdan hoslaniyormusunuz hoslanmiyormusunuz değilse neden bukadar taktiniz herkes birilerini beğenir bunda bişey yok içinizde art niyet yoksa sonuçta sokakta geçen bi insanida begenebiliriz yakisikliya yakışıklı denir takmayın çokmu baskıcı bi ailede buyudunuz acaba bunu bukadar kötü bişey gibi aktariyorsunuz kendinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…