Arkadaşlar derdimi okur azda olsa birkaç kelime yazıp içimi rahatlatırsanız sevinirim

ya sorunu çözemiyorum ve herşeyih sonunda kavgayı ben çıkarıyorum suçluda olsam suçsuzda olsam kendimi her seferinde bağırtımla cınganlığımla suçsuz çıkarıyorum kardeşim işin nasıl geçti felan diye sordu tersledim ne oldu canınmı sıkkın neden böyle cevaplar veriyosun dedi bende üf yeter konuşma biraz sessizlik istiyorum dedim aradan 1 saat geçti geçmidi arkadaşım aradı yeni girdim işe onun için soruyor işin nasıl geçti diye bende takır takır iyi geçti şöyle oldu böyle oldu bian neden kardeşine öyle bir cevap verimiyorum anneme neden cevap vermiyorm birde babam benle hiç ilgilenmez evde varmışım yokmuşum bağırmışım felan önemsemez üzerime düşmez sıkma konusu deseniz akzine hiç yok güven problemide yok bana karşı annem üstelik der oğlanlarımdan kızım daha erkek dışarı çıktığında arkasında gözüm kalmayacak tek kişidir endişelermez bile hep suratım düşük evde sanki turşu satıyom hep morelim bozuk hep sorun çıkarmak küçücük bişeyden kavga etmek istiyorum bune neden buraya kodunuz ben sana demedimmi bardağını bilgisayarın önüne koymayacan ben senin oarkandamı dolaşcam annemede tamam sus sinirliyim annem akşama kadar yalnız canı sıkılır konuşacak insan arar azda olsun dertleşmek bütün günün stresini yalnızlığını atmak ister bak çalışıyorum ama maddi konuda aileme vermemezliğim yok destekte oluyorum içimden gelerek annem bişiler soruyor komşularından söz ediyor tabiri caiz dedikodu işte bugün şöyle oldu bugün böyle oldu bazılarına cevap veriyorum sonra sinirleniyorum o an neye sinirlendiğimde bilmiyorum tamam konuşma yeter artık milletin derdi bizimi gerdi of bu komşularındanda sendende bıktım vıdı vıdı durmadan konuşuyon artık kendimden gına geldi ben olsam kendimi bir torbaya koyar bilemediğim bir yere koyaraımki yolu bulupta eve gelemesin diye duyorumhergecenin szonunda birdaha yapmayacam ailemin kalbini kırmayacam dinleyecem evet suçsuzum ben demesini bilcem diyorum anacım ertesi gün oluyor yine aynıyım değişen bişi yok

ahhh ablacım iki günlük dünya yarın kime ne olacağı belli olmaz bitanem bunları düşün bak ailensiz annnensiz yapabilirmmisin onların acısını tatmak istermisin allah korusun ..benimde liseden arkadaşım annesini çok azarlardı bi gün kadıncağız vefat etti aylarca psikolojisi bozuldu annemin kıymetini bilemedim onsuz ne yaparım diye nasıl kızdım ben ona diye ayy duygulandım aklıma geldi yaaa senağlama istersen bi psikoloğa git canım rahatlarsın

şöylede anormal bir durum var arkadaşıma giderdim annesine kızardı azarlardı bağırırdı bende yapardım ama kıza derdimki nedin üzüyon kadıncazı nededi neden böyle yapıyon evde anlaşacan bi annem var derdim anam ulan bukadar biliyon sen uygulasana aynısı yok olurmu o anne gözüme daha iyi görünüyor aksine herkesin annesi herkesin gözüne ayrı iyi görünür annemi kardeşimi ailemi seviyorum biz kalabalık bir çekirdek aileyiz kardeşlerle birlikte 9 kişiyiz hepimiz bir ara gelince iyiki gelmişim çok iyi ya evli olan ablalaırm bile yemin edirim buraya gelip gülmek bacılarımla kardeşlerimle olmak antalyada tatil yapmaktan daha değerli benim için der herkes o 1 ay sıkıntısını derdini unutur yemek yapılsa beraber gülünse neye güldünüz dendiğinde otururlar herkese anlatırlar beraber güleriz ablamgilin hepisinin ayrı izelliği vardır biri fıkra anlatır güldürür diğeri çocuk takliti yapar çocuk konuşmasıyla anlatır güldürür diğeride biriyle çok uğraşır onun taklitini yapar ama kızma felan yoktur annemlede bizlede iyi geçinirler abimgilde öyle dün akşam kardeşimle kavga ediyoruz tek sen sorunlusun evde dikkat etsene diyor sen sunurlusun senin suratın asık bişey sorulmaya gelmessin ne bu bende anlamadım kendimin nasıl olduğumun herzaman farkındaydım zaten onun için diyorm kurtulum yeter artık davranma böyle

hepimizin evdeki davranışlarıyla dışardaki davranışları az çok değişir
abartmamak şartyla normaldir
evdekiler garantidir çünkü
bizi her koşulda severler, korurlar
o nedenle onlara karşı daha rahat davranırız
ama dışardaki insanların uzaklaşma ihtimali vardır ve onlara karşı daha hassas davranırız

Kizma canim ama senin biraz sopan az gelmis!
Yaptigin yanlisin farkindasin ama degistiremiyorsun; var mi canim böyle birsey!
Davranislarini okuyunca inanilmaz sinirlendim; yaptigin büyük terbiyesizlik!
Bence bir an önce kendine ceki düzen ver ve ailene daha fazla saygisizlik yapma!
Bu kadar bencil olunmaz! Kafan estigi gibi haraket edemezsin! Seninkisini simarikliktan baska birsey degil bence!
Önemli olan yanlisin farkinda olman... eee farkindasin da zaten; bir an önce harakete gecmen ve kendini düzeltmen icin hic bir engel yok ortada...
Eger böyle devam edersen ileride cok ama cok pisman olursun...

madem hatalarinin farkindasin eve girince neseli,guleryuzlu ol..
ailenle sohbet et cok mu zor yani..
elalem bugun sever yarin unutur yadaa kendi hayatini kurar ceker gider.ailen hep seninle kalir..
aylardir annemi gormuyorum kokusunu bile ozluyorum ilkkez bukadar ayri kaldim..
suanda bile gozlerim doldu cok ozledim..keske yanimda olsada soylenseee..
bence farkinda degilsin degilsin ama disarisini onemsiyorsun insanlarin seni begenmesi yada onlari eglendirmek hosuna gidiyor..ama once ailene deger ver ve saygi duy..
disariya harcadigin enerjiyi onlaraa harcamayi dene..ins.basarirsinn..

bence sende birşeyin parçası olma bilinci henüz yerleşmemiş ailenin parçası değilmişsin gibi
yıllar geçmesine rağmen hala ergenlikte gibi davranman çok ilginç kardeşinin psikolojisini
bozduğunun farkındamısın bilmem.. ayrıca bunun bilincinde olup yapamıyorum edemiyorum demek
bence iradesizliktir. psikolojik problemin varsa da yoksa da bi uzmana aynı şeyleri anlatmanı tavsiye
ederim.

Yaptığının farkındaysan bunu düzeltmek te senin elinde..
Dışarıdaki insanlara iyi davranıyorsun çünkü tepki alıp dışlanabilirsin..
Ama ailen için bunlar sözkonusu değil..
Herhalukarda onlar senin ailen..senin nazını ,tafranı çekiyorlar..
Ama kendini frenleyip,davranışlarını değiştir canım..
Ailen sana iyi yaklaşıyormuş bak,onlar bunu haketmiyor..
Aile en iyi arkadaş,sırdaş ve dosttur.bunu unutma..
Yaşın genç olduğundan bunları anlayamıyor olabilirsin ama kendini toparlamalısın..

gizli depresyon vardır belki sende

cnm hatanın farkındasın sen.düzeltmekte senin elinde.belki dışardakiler nazımı kapriismizi çekmediğini bildiğimizden dışardakilere tölaranslı davranabiliyoruz.ama evde canım annemiz her kahrımıız çekeceğini bildiğimizden öyle yapıyoruz.yada şöyle olabilir evde kimsenin seninle ilgilenmesini istemiyorsundur.senin içinden gelicek anlatmak oda olabilir.

bak evet biraz sessizlik olsun birazcım yorgunluğum gitsin anlatırım içimden gelecek keşke onlar sormasada ben anlatsam ama şu iki gündür iyiyim kimsenin canını sıkmamaya üzmemeye gayret gösteriyorum alşıkanlıklarımdan vazgeçiyorum hepinizin yorumları eleştiriler bile insanın hoşuna gidermi gidiyo işte benim böyle yapım var ben en ağır eliştiriye en ağır lafa kızmayan ya yanımda üzülen biri olsun istemem moreli asık durmasın hep yüzü gülsün ağlayan insanı bile güldürrüm ama şuan çelişkiler yaşıyorum neden evde böyleyim diye ben galiba bilinç altına yerleşen sinir bu sinirde küçüklükten berli var biraz inat bir yapım var küçükken abim çok döverdi çok saçımı çekerdi buda bende sinir yaptı fazla sıkılmaya fazla daralmaya gelmiyorum şimdi öyle dövme felan yok saygı var ama eski bilinç altında yerleşen şeyler suyun üzerine çıkıyor

şimdi bile abim durmadan beni kız arkadaşıyla kıyaslıyor kız arkadaşım şöyle giyiniyor sen paspal giyiniyosun kız arkadaşım marka giyiniyor sen giyinmiyosun kız arkadaşım daha iyi davranıyor hep güler yüzlü sen hep böylesin suratsız abi diyorum neden herdefasında kıyaslıyosun beni diyorum sende kendine çeki düzen vermen için kıyaslıyorum diyor benimde bir başkasıyla kıyaslanmak çok zoruma gidiyor yengemede demiş yanımda 3-4 kere böyle yaptı amacını aştı yengemin ve diğer abimin yanındada böyle söylemiş yengemde bence kıyaslama yapma kardeşin sen böyle yaptıkça kendini daha kötü hissediyo böyle davranmasının sebebi sensin demiş yengemde duyunca abimi aldım karışma konuştum abi nedin herdefasında kıyaslıyosun tamam yanımda kıyaslıyosun bişey demiyorumda neden gidipte birbaşkalarının yanında kıyaslama yapıyosun yüzüme karşı yap razıyımda yengemde olsa ağzından bu lafları duymak zoruma gitti ben marka giyinmiyorum diyemi böylesin abimsin al bende giyiniyim dedim paspal giyiniyomuşun aksine girdiğim ortamlarda giyinişimi çok severler çuval bile giysen yakışır derler ben dedim al götür kız arkadaşıyın yanına beni bir günümü akşama kadar onla geçiriyim benden ne üstünlüğü varmış görecem dedim yengemede bunu söyledim yengem geçen sevgilisi geldiğinde sevgilin kız kardeşine böyle böyle yapıyor hep senle kıyaslıyor felan demiş anlayacanız bunlar bilinç altıma yerleşiyor diğerleride bundan faydalanıyor annemde kardeşimde abimde şimdi askerde biraz kafamı dinliyorum

ailene saygı duymuyor önemsemiyorsun canım çok açık olmak gerekirse..dışardaki insanlar daha kıymetli senin için..zaten genelde de böyledir bazıları evde aslan dışarda kedi olur..aslında tam tersi olmalı..fazla yüz göz olmuşsunuz ailenle belki ondan kaynaklanıyordur? ailenin sana karşı tutumu da belirleyici olabilir..eğer saygı görmüyorsan sebep bu olabilir..eğer iyi niyetlerine rağmen bunları yapıyorsan hemen şimdi silkelen ve kendşne gel..değişmeye başla..değeri hakeden insanlara ver..bu demek değil ki dışardakilere saygısız ol..ama her zaman senin yanında olan insanlara bunu yapma..

esmergüzeli çok yardımsever bir insan.biraz dikkatli okuyunca niye hırçınlaştığını anlarsınız bence.en başta küçüklükte görmemişki sıcaklık yaşı ilerleyince normal davransın.etkiye tepki canım arkadaşımın yaptuğı kesinlikle.yıllar geçinde çıkıyor tabi.birde ağbisinin yaptığı affedilicek davranış değil.ne o öyle elin kızının g...nü kaldırmış resmen.ne malum sevgilisininde evde bakımsız olmadığı.bende sevgilimle buluşmaya gittiğimde 1 hafta önceden karar veririm ne giyceğimi.bilmem anlatabildimmi..............

canım bende öyleydim okuldayken benim durumum arkadaşlardan kaynaklanıyordu sanırsam onlarla olunca aile geride kalyo ama sonra çok pişman olyosun aileme neden öle davrandım diye şimdi benim varsa yoksa ailem evlenince anladım yani herşeyi

problemin nedeni simdi anlasildi eve girince kendini huzursuz hissediyorsun ister istemez..
benim cevremde de boyle biri vardi devamli etrafini begenmez milletin kilolariyla saci basiyla makyajiyla ugrasir laf ederdi..cok sinir bozucu bir durum gercekten..
bence abinlee konus senle ilgili bir durumu var genelde erkek-kiz kardes arasinda boyle cekisme olmaz ama belkide sen kardes oldugun icin abinin kucuklukten sana karsi kiskancligi vardi hep..
tavrini koy icinee atma karsindaki de hatasini anlasin..birde bazi insanlarda boyle sacma bir huy vardir ben onun iyiligi icin soyluyorum derler tepki alinca.hic takma canim.farkinda olmadan senin guvenini kiriyor kendinee.daha once dedigin gibi ailen kiz evlat olarak sana cok guveniyor cevren tarafindan da ilgi gruyorsun abin bir sekilde kiskanclik duyuyor bak benimde kiz ark.boyle diyerek o eksik yonunu kapatmaya calisiyor olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…