Arkadaşlar,ikiz annelik dönemi nasıl geçiyor?

ayrıca usg kağıdında ölçümlerin artı eksi 300 yanılma payı vardır yazıyor.sizin ölçümlerle doğan bebekleriniz arasında korelasyon var mıydı?
öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum hemşerim. ben 33. haftada doğum yaptım kızım 1800 ve oğlum 1790 kg 25 kg aldım sen çok ii gidiyosun bence benim doktorum kilo almamamı 14 kilo ile bitirmek istedi ama o kadar dikkat ettiğim halde kilo alımımı kontrol edemedim bu arada doktorun kim nerede doğum yapmayı planlıyorsun.bir de en son kontroldeki kiloları ile (yani doğumdan 1 hafta önceki kiloları )doğumdak ikiloları aynıydı canım.bol bol dinlen erken doğum çok sıkıntılı çok dikkat et kendine

a-ilcin:merhaba canım tanıştığıma çok sevindim.benim doktorum nuray hanım.ben de şuanda 33+5 teyim ancak allah nasip ederse benim iki kızım olcak.sanırım erpada doğum yapacağım sen nerede yaptın ve doktorun kimdi?bebeklerin nasıllar ve kuvezde kaldılar mı?arada takılırsan sana sorularım olacaktır.doğumdan sonrada yetiştirmeye yönelik yazışırsak çok sevinirim.bakalım allahın izniyle perşembe nst ye gireceğim inşallah bir sorun çıkmaz ve 37 leri geçeriz inşallah.istemesemde yatıyorum çünkü hem sık uykum geliyor hemde benim bacak apğrılarım nedeniyle çok dolaşamıyorum.yeni başladı bu popo ağrısı dr a sordum bu haftalardan sonra çok normal dedi.senin neden erken doğum oldu preeklamsi felan mı oldun allah korusun?isimlerini ne koydun ?biz daha karar veremedik.

teşekkürler canım.sen her üründen kaç tane aldın.ben:2*8 çorap.2*3 patik.2*1(idil) full bebek seti.2*1 hastane çıkış.2*1 alt üst takım.2*1 yedek penye yelek,şapka.2*1 bebek havlu seti.2*1 bebek battaniyesi settekinden hariç.bebek bakım ve banyo ürünü ve tarak seti (chicco )1 paket en küçük boy bebek bezi ve milupa mama.2*1 biberon.2*5 çıtçıtlı body.annem 2*1 yün yelek , ceket ve patik ördü.bebek ağız mendili 10 tane felan.fermuarlı çıtçıtlı battaniye ,kadife tulum ,bebek küvet seti alacağım.uyku stleriinin bazılarının içinde alt değiştirme var diyorlar öyle değilse ayrıca alt değiştirme alcağım.emzirme yastığı ve sızdırmaz çarşafta almam lazım.sizce başka neler almalıyım?siz ne aldınız?ilavelerinizi yazarsanız sevinirim çünkü gün geçtikçe dişarı çıkmak zorlaşıyor.

Nirsencim, kilosu iyi olmasına rağmen küveze giren bebekler olabiliyor..bazan 37-38 haftalık doğumlarda bile küveze giren bebekler oluyor..sen ciğer geliştirici iğneleri yaptırdın mı ? küvez olayını kiloya bağlama.inşallah seninkiler girmez
ben 32 + 4 de doğum yaptım..kızım 1780 gr ,oğlum 1650 gr dı..24,26 ve 32. haftalarda ciğer geliştirici iğneleri oldum..2 hafta küvezde kaldılar ama sırf kilo almaları için..ödemlerini atınca 1,5 kg a düştüler..şu an ikisi de 6 kiloya yaklaştılar..ekimin 4 ünde kronolojik 4 aylık olucaklar..şu an düzeltilmiş 2 aylıklar :)
yatmaya devam et,rahim yerçekimini fazla hissetmesin..inşallah sabrının sonucunu alacaksın...

en iyi ve en besleyici mamalar sma ve keçi sütü ile yapılan golden goat mamaları arkadaşlar..milupalar çok çabuk acıktırıyor...

teşekkürler...bana henüz ciğer geliştirici yapmadılar.perşembe randevum var o zaman nst yapıp sonucuna göre yapacaklar sanırım.inşallah herşeyin en hayırlısı ve güzeli olur.okuduğum kitaolarda keçi sütünün folik asit eksiklii yaptığı yazdığı için almamıştım.olmazsa sonra onlardan da alırım.ikizlere illa mama vermek gerekiyor mu tek başına anne sütü yetmiyor mu?

anne sütünün bol olması için annenin çok iyi dinlenmesi hiç yorulmaması,uykusuz kalmaması lazım..yani sen sadece emzireceksin diğer tüm işleri başkası yapacak..o zaman sütün oluyor yeterince...:) mama takviyesiz sırf anne sütü verebilenler de var..sırf keçi sütü ile beslenen bebeklerde demir eksikliği de olur..ancak zaten çocuk dr unun takibinde folbiol,demir damlası vs ile açık kapatılıyor,endişe edilecek durum yok yani..:)

bir de çok iyi beslenmesi lazım..tek başıma baktığım için zor benim için...

bilgilerin için teşekkür ederim...seninkiler şuan nasıllar?sen kaçıncı haftada kaç kilo doğum yaptın?kuveze girdiler mi?keçi sütünü ilk 6 ayda verebiliyor muyuz?

yukarda yazmıştım..şu an gayet iyiler çok şükür

bebeklerim iyiler isimleri umut ve özge 5,5 aylık olduk biz doktorum şengül hanımdı servergazide yaptım doğumumu 20 gün küvezde kaldık.preeklemsi olmadı birşeye sinirlendim sancılar başladı doktoruma gittik acil hastaneye yatırdı 1 hafta doğumu durdurmaya çalıştı ciğer geliştirici iğne yaptı doğumu durdurmak için verdiği ilacı vücudum tolera edememdi ilacı keser kesmez doğum başladı acil sezeryana aldı canım benim hikayem böyle inşallah zamanında alırsın yavrularını kucağına sağlıklı bir şekilde.her zaman yardımcı olmaya çalışırım sen de gelişmelerinden haberdar et olur mu

Nirsen,benim erken doğum nedenim rahim ağzı yetmezliğiydi..gerçi serklajlıydım ama kızımın kafası rahim ağzındakı dikişi çok zorlamaya başlamıştı.kasılmalarım da başlamıştı..verdikleri magnezyum ve prepar serumlar vücudumu zorlamaya başlamıştı..dr ile anlaşmalı olarak gerçekleşti doğumum..Hamileliğimin %80 i hastanede yatarak kalanı evde yatarak geçti...

kızlar cevabınız için çok teşekkür ediyorum.inşallah bizde miadında ve sağlıklı olarak kucağımıza alır ve sağlıklı büyütürüz.umarım bebek bakması güzeldir.zorlukları da vardır eminim ama bence önce sağlık,gerisi inşallah olur gider.işe kaç aykıkken başlamayı düşünüyorsunuz.bakıcı tutacak mısınız?

amin inşallah canım..bakıcı düşünmüyorum henüz,şu an kendim ilgileniyorum.ancak ev işlerinde yardımcı bayan gelicek..daha önce biri vardı ama iyi niyeti suistimal ettiği için gelmiyor artık..ekim sonu gibi biri gelicek..kendi işim olduğu için bebekler ayaklanıncaya dek çalışmayı düşünmüyorum..ayrıca anneanne vs uzak şehirdeler,kimseyi tanımıyorum burada..şu an tek başıma bakıyorum,eşim akşamları yardımcı oluyor...

selamlar,
aramıza yeni gelen arkadaşlar var,
ben de misafir gibi oldum interneti kapatınca,

evimiz çok güzel oldu kızlar hamdolsun,
odamız çok,geniş bir ev,
ayın 24ünde kızlarım bir yaşına girdiler,
hastalıkları ve tam yerleşeşmemek durumundan bu haftasonu yapacağız kutlamamızı yakın akraba ve dostlarımızla inşallah,
darısı hamile olan yada bebeklerini büyüten tüm arkadaşlarımın başına inşallah..

şuan annemdeyim,zaman olursa kutlamamızın yada evimin resimlerini de koyarım belki,

nirsen canım hayırlı uğurlu olsun hamileliğin,
hamilelkte senin kilo alman bebeklerle alakalı olmuyor,
çok kilo alan çok büyük çocuk da doğurmuyor,böyle bir orantı yok,
ben 16 kilo almıştım,bebeklerim 2100gr ve 2280 gramdı,
tahmini usg kilolarından 250-300 gr eksik doğabiliyorlar,bende de öyle oldu..

arkadaşlar facebookta doğumgünü fotoğraflarımızı paylaştım..
güzel ve en az ilk doğdukları gün kadar heyecanlı bir gündü..

slm hanımagalar nassınız bakem yaw kırpıcık dogum yaptımı ?
maryy cım kızlarının enı yası hayrlı olsun ıns nıce yıllaa saglık ve umutla op yerıme onları
bnm bebısler tam gaz kolık lere devam ara vermek yok kızım dun gece 3 te uyudu onun oncesındede 18 saat uyumadı ve devamı agladı oglum desenız cok nazlı bı bebek
ya sey sorucam sız bu gaz sancılarına ne kullandınız ne ıyı gelır bız metsıl kullandık fayda etmedı sab sımplex banamısın demedı nurs harvery eh ıste bıraz ıyı gelır gıbı oldu sız ne yaptınız cok uzuluorum ay gaz sancısından uyuyamıo yarucaklar

erenzeyno simğlex ve nurse harveyi beraber kullanmalısınn
yarım çay kaşığı nurse,ve 8-10 damla siplex..
ama 3 aydan önce tam bir tedavisi yok..
Kolay gelsin..

Kızlarr,doğumgünü kostümlerini kira ile emanet verebilirim bu arada..
İlgilenenler olursa mesaj atabilirler..

Öpüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…