Arkadaşlar kayınvalidenize temizlik konusunda ne kadar yardım ediyorsunuz?

.Tertemiz eve girer kayınvalidem.
Onun haricinde dedğim gibi hiç bir işine karışmam,gittiğimde

Canımcım,sarıböcegcim :)) ne kaldı ki geriye,maşallah kayınvaldeciğinin her bir işini görüyorsun,ellerine sağlık :)))
E tabiki eline yapışmaz,elimize yapışmaz..tutkalmıki bu :))
elimize yapıştığından değil,ihtiyacı olmasada gelin dir yapacak elbet düşüncesinde olanlar için..yapmyoruz buyrunnnnnnnnn hepsi bu..
seninde emeğine sağlık,elerin dert görmesin buyrunnnnnnnnn

bende calısıyorum kayınvalıdemde. dolayısıyla ben onlara gıttıgımde mısafırım, onlar bana geldıklerınde mısafırler. sadece masayı kurmaya ve kaldırmaya yardımcı oluyorum. yetısebıldıysem salatayı yaparım okadar. bulasık yıkamaktan nefret ederım, evımde makınaya koymak bıle bazen zor gelıyor, ne orada nede annemde bulasıga elımı bıle surmuyorum. genel temızlıge asla gırmıyorum zaten.
bana geldıklerınde bende onlardan bırsey beklemıyorum.

burada ki yazıları okudukça annem geldi aklıma. 28 yaşındayken kaybetmişti babamı.. hala aynı binada oturuyorlar. babannem annemi sadece hasta olduğunda çağırır aşağıya.annem hergün iner ilaçlarını içmiş mi diye kontrol eder. biraz sohbet eder çıkar. hiç bir zaman şu işimi yapın demez. halam da hergün dolaşır gider. 30 yıldır babannemde yalnız yaşıyor. hasta bile olsa hiçbir çocuğunun evinde kalıp dinlenmez. çok tatlı dillidir. herkes kendisi için yaşamalı der hep.
temizlik yapacaksa hiç dile getirmez. bu aralar çok hasta olmasına rağmen yardımcı çağırır. yazın birine evin tüm halılarını yıkatmış. annem halıları giderken görmüş. badana için de aynıdır. güneşlikleri çekipte badana yapardı :) hiç bir işine ne kızını ne gelinini yaklaştırmaz.
hatta dedem için mevlüt okuttu bu yaz. temizliğini yaptırmış pideleri söylemiş şekerleri herşeyleri söylemiş. annemle halama servis içinde garsonluk yapacak iki kız çağırdığını söylemiş. onlarda olmaz diyip çok çok ısrar edince iyi madem siz yapın. ama koşuşturmayın demişti:)

benim temizlik maddelerine alerjim var. kayınvalideme temizlik konusunda yardım edemem. o da yaptırmıyor zaten..ortalığı bile toplatmaz. annenin kaderi kıza derlerdi sanırım bu konuda çekiş şansım.
mühim olan gönüller bir olsun iş güç bahanesi..

tamam; yapma iş arkadaşım. Ama çok ağır konuşmuşsun yaav
kocamla benim boşanmamızı isteyen kocamla 5 yıldır kredi ödediğimiz eve kocamı kendi ablasının kızıyla evlendirmek isteyerek benim evime gelin getirmeyi planlayan bir kadın için çok az bile söyledim kusura bakmayın :1closedeyes:

evlendirip sizin evinize getirmek mi? :1shok:

evet bizi boşatacak ablasının kızıznı oğlunaalacak benim evime gelin getirecek yanlış okumadın aynen öylee.

ben kuma gibi zannetmiştim. ikisi de ayrı facia gerçi de.
inşallah bu tip fikirlerinden vazgeçer Allah hidayet versin.
size de sabır versin tabi.

İnsanın içinden gelmiyorsa gidip de temizlik yapamaz herhalde, benim içimden gelmiyor gitmek bile. Hiç sevilmedim böylece gidip de iş yapmaya mecalim yok şahsen elimede yapışabilir bayanssulusmile
<

Kiymet bilene can feda bilmeyende kendi pisligini kendi temizlesinşakkıdı cok yaptim bilmedi bi sagol eline saglik demedi fitne-fesat insan temizlik su yana günahimi bile vermemyasakkelime

benim Allahtan sağlık sorunlarım varda o yüzden kimse bişey beklemiyo artık... artık diyorum çünkü zamanında yoğurt gibi ezdiler şimdi ona sayıyorlardır artık

hiçte yardım edemem , sadece yemek yediysem bulaşıkarı makineye atarım .. derdimde değil ... bende birgün gelinmi onun beni üzdüğü kadar üzersem gelinimde bana yapmasın. Herkes hakettiğini alır..

Ne diyorsuuun?
Aman yarabbim neler var yahu. Kusura bakma ama senin kaynana az biraz kaçıkmış

Bırı evlı olmak uzere, dort tane kızı var.
Dolayısı ıle buyuk temızlık yaptıkları vakıt asla gıtmem.
Gecen yaz temızlık yaptıklarını duydugumda, oylesıne bır teklıf etmıstım,
kayınvalıdem de 'gerek yok' demıstı zaten.
Bır kac ay oncesınde ıse evlerıne gıttıgımde her yemekten sonra bulasıklara gırısırdım.
Hatta gıttıgımde hazırda bulasık varsa, onları dahı yıkardım.
Sımdı ıse, onumdekı tabagı kaldırıyorum sadece
Elbette sebeplerım var.
Bu vakıtten sonra evde kızları varken, bır bardak dahı yıkamam.

kayınvalidem yakın olsa seve seve yapardım neden yapmıyım
senede bir keer gidebiliyoruz ondada elimdne geldiğince yapmaya çalışırım
benim anneminde gelini olsa benim gibi ben dururken yaşlı kadınamı düşer yapmak dese sevinmez hoşuma gitmezmi :)
tabi herşey karşılıklı kaynanamda beni sevmese aramızda kötü olaylar yaşanmış olsa yapmazdım herhalde
alalh uzun ömür versin sabır ve edep timsali kaynanama :Saruboceq:

Başlık "Ne kadar yardım ediyorsunuz?" diye soruyor. Neden yardım edilmesi gerekiyor bir anlasam.
İşin mantığı nedir?
Biraraya geldiğimizde oğulları ve eşi de dahil olmak üzere beraber kurar beraber toplarız. Ben çay almaya gidiyorsam onlara da servis yaparım, eşim gidiyorsa o yapar, annem gidiyorsa o yapar.
Kendimi asla yardım etmem gerek diye şartlamadım. Tabi onları da. zaten bir fazla yapsam üzülür kadın.

hic de yardim edemem.kendisi benden saglam .tek kisi .benim colugum cocugum kücük.ben zaten bütün gün elim sudan cikmiyor.cok yoruluyom. her evin kendi ne göre isi var .herkes kendi evini temizlesin. kaynanam yasli olur .elden ayaktan düser o zaman yardimci oluruz

oyyy oyyyy bende kayınvalidesine yardım etmeyen gelinlerdenim ama birde oğlum olduğunu düşününce ilerde kendimi görür gibi oluyorum gerçi biz şimdiden böyleysek ilerde bizim gelinler elimizi bile öpmeye gelmezzz:)))

hiç
bi kere evinde bi kaç bardak yıkamıştım, neden makineye atmadın elinde yıkadın diye bayağı bi üzüldü

benim kaynanam iyi mi ne

valla hıc yardım etmıyorum artık. zaten hıcbır zaman evıne temızlıge gıtmedım gıtmemede. herkesın evı kendıne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…