- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
- Konu Sahibi umut_yasam
-
Arkdaşlar merhaba aranıza bugün üye olmaya karar verdim benim bir derdim var 6 aydır evliyim ve annemin yaptığı bir yanlıştan ve hatta çok yanlıştan dolayı dertliyim. insan annesi için böyle demez fakat ben çok yıldım. Babam akciğer hastası ve 1 senedir adamın yüzüne bakmıyor. Çalışıyor eve babama bir desteği yok adamı dün acile götürdük gelmedi bile niye gelmedi diyenler içinde. Ben eşimle sevgili olduğum zamanlar kayınvalidemden aldığı 600 tl paradan dolayı ben bunu daha yeni öğreniyorum. Kayınvalidemle görüşmüyorlar artık. Alllah var kadın bana birşey demiyor. Annemdende parayı geri istemiyor sadece annem parayı aldıktan sonra kadınla birdaha görüşmek istemediği için kadın kendini tabiri caizse enayi ve kullanışmış gibi hissediyor. kısacası söyle. Dün babamı hastaneye eşimle götürdük ve babam sanki kimsesizler gibi üstü başi dağınık adamın içi dışı kuru ekmek yemekten içi kurumuş eve aldım yedirdim içirdim ve bizde kalıyor babam artık o eve yollamam. Arkadaşlar benmi yanlışım annem düğün günü bana takılan bileziği alıp yerine sahte bilezik koyuyor sağa sola benim adımı verip borç yapıyor. Kayınvalidemden para alıp vermiyor. Babam kimsesizler gibi ölüme terkediliyor. Beni kızını arayıp sormuyor ben artık annem var diyemiyorum. Nolur akıl verin artık ağlamaktan yoruldum 6 aydır bunlarla boğuşuyorum. Babam sen gittin bana bakan yok diyor. çok üzülüyorum benim annem evine sadık olan bir insandı şimdi pis evine bakmayan sorumluluk nedir bilmeyen biri oldu. Bunları yazdım çünkü başkalarına anlatılması kolay şeyler değil. İçimi size dökmesem çatlıcam. Hakkınızı helal edin uzun oldu
Arkadaşım zaten sen parası için bakarsın anlamında demedim , abinler öyle düşünürse hazırlıklı ol demek istedim, zaten bağışı için çalışma yapıyormuşsunuz, o zmn onlar öyle düşünse de ağızları kapanmış olur.
Zaten anamız babamız bizi para pul için yetiştirmedi; senin için ah de vefa vakti. Allah Rızası için bakacaksın elbet babana.
Allahım niyetinizin karşılığını versin, yar ve yardımcınız olsun.
Bu arada ben olsam kendi tasarruf paramdan ; annemin kaynanama olan borcunu da öderdim.
+100 puanArkadaşım Allah yardımcın olsun, güç ve sabır versin. Empati yaparak yazıyorum.
Ben olsam; babamı asla kimselere ( ne abi , ne annem olacak kadına) vermem, paşa paşa Bebek gibi bakarım,
Annem olacağa, kendine Çeki düzen ver, ne demek kol kola dışarda birileriyle görülmek derim, evini Bi temizlikçi bulur temizletirim, bu ev böyle kalacak, eve sahip çık der , gelirim. Bakarım var mı kendinde bir değişim , eve sahip çıkmaya başlamış mı, yoksa eğer daha ne babamı ne beni görür,eğer onun da sıkıntıları varsa o da hayattan yorulduğu için Bi dönem geçirmemişse ama değişmeye başlamışsa ona da sahip çıkarım.
Cok yaniliyorsun canim gezip tozmasi, savurganca para harcamasi da psikolojik rahatsizlik belirtisi. Boyle birini tanimistim. Tam olarak hangi hastalik kategorisine giriyor bilmiyorum ama. Asiri daginiklik, umursamazlik, kontrolsuz para harcama ve olduk olmadik saatlerde gezme huyu vardi. Zamanla biraz toparlamis diye duydum ama tam duzelmemis. Sebebi ise yaklasik 20 sene once yasadigi bir travma. Disaridan bakinca cok akilli cok zeki, her sey normal gorunuyor. Insan psikolojisi cok karisik bir mesele.Arkadaşlar allah razı olsun o kadar yazan olmuş toplu cevap vereyim dedim.
6 aydır parayı ben ödemeye çalışıyorum fakat kadın sen ben aynı kese senden çıkmış bana girmiş aynı şey diyor ve almıyor o kdar psikolojik skıntı çektim ki bu tüm olaylardan beni psikoloğa götürdüler sürekli ağlıyordum. İnanın annemin kimseden korkusu kalmadı anneanenm olsun teyzem olsun herkes devreye girdi anneananem kendine çeki düzen ver evlatlıktan red ederim seni diyor ama yok. Psikolojik sıkıntısının olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli gezmelerde kıyafet alıyor herşey yapıyor ama bize gelince para yok. Zaten artık isteyende yok ama bir annenin böyle yapması ben o evdeyken hep destektim ama anneme ama babama ama ben evden gittim annem beni umursamadı kısaca değirmen evden gitti..
Cok yaniliyorsun canim gezip tozmasi, savurganca para harcamasi da psikolojik rahatsizlik belirtisi. Boyle birini tanimistim. Tam olarak hangi hastalik kategorisine giriyor bilmiyorum ama. Asiri daginiklik, umursamazlik, kontrolsuz para harcama ve olduk olmadik saatlerde gezme huyu vardi. Zamanla biraz toparlamis diye duydum ama tam duzelmemis. Sebebi ise yaklasik 20 sene once yasadigi bir travma. Disaridan bakinca cok akilli cok zeki, her sey normal gorunuyor. Insan psikolojisi cok karisik bir mesele.
Anneniz kaç yaşlarında? Akrabalarınızda alzheimer hastası olan var mı?
Ani huy-karakter değişimleri, ev içi görevleri aksatma filan alzheimer belirtileri arasındadır, ya da başka psikolojik sorunlar da olabilir. Konuşup bi psikiyatra götürseniz önce?
Aynen aynen bende tanıdım öyle birisini. Dağınıklığını farkında dahi olmuyor ama oturup kalkması, konuşması çooook normal. Sistematik kodlarımız var psikoloji noktsındaCok yaniliyorsun canim gezip tozmasi, savurganca para harcamasi da psikolojik rahatsizlik belirtisi. Boyle birini tanimistim. Tam olarak hangi hastalik kategorisine giriyor bilmiyorum ama. Asiri daginiklik, umursamazlik, kontrolsuz para harcama ve olduk olmadik saatlerde gezme huyu vardi. Zamanla biraz toparlamis diye duydum ama tam duzelmemis. Sebebi ise yaklasik 20 sene once yasadigi bir travma. Disaridan bakinca cok akilli cok zeki, her sey normal gorunuyor. Insan psikolojisi cok karisik bir mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?