Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba kızlar...bugün eşim spermigrom verdi..ileri hızlı harketlilik % 25 3 ay önce yine yaptırmıştı yine aynı çıkmıştı..
yaa ne sorcam size geçen sonbaharda istanbulda bi hemşireyle tanışmıştım,şey demişti bana eşimde bi sorun çıkarsa bi karışım var eminönünde aktarlar da..benim 2 kardeşiminde eşlerinde sorun vardı o karışımı kullandıktan sonra hamile kaldılar demişti..belki aranızda bu karışımın ne olduğunu bilen vardır diye düşündüm??:26::26:

Merhaba, toplam sayı ve morfoloji nasıl? 3 ay içinde eşinin kullandığı takviyeler oldu mu? Sayı yüksekse hız yine bir şekilde arttırılabilir. Bunun için biz Coq10 ve evikap kullanıyoruz ama karışım için "düşük sprem ve kürler " konu başlığında tarif yazan ve faydasını gördüğünden bahseden arkadaşlar var bal,polen ve bitkisel karışımlardan oluşuyor sanırım o konuyu bi incele istersen.

Son düzenleme:

Merhaba
bende 3 aydır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum eşimin sperm testi aşağıdaki gibi yorumlarsanız çoksevinirim gerçi birçok kişiye sordum kimisi normal dedi kimisi biraz düşük dedi genelde bu sonuçla gebelik olur ama briaz gecikir diyorlar bende herhangirbir sorun yok keçiboynuzu kürüne başladık

Görünüş : * Normal Anormal Hacim :2 ml
Viskosite : * Normal Anormal pH :7,2
Likefaksiyon : * Normal Anormal
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Motilite (100 spermatozoa) Yıkama Yöntemi: SWİM-UP
% A (hızlı hareketli) :12 Yıkama Sonrası
% B (yavaş hareketli) :33 % A (hızlı hareketli) :30
% C (yerinde hareketli) :5 % B (yavaş hareketli) :40
% D (hareketsiz) :50 % C (yerinde hareketli) :10
Vitalite( %) : % D (hareketsiz) :20
Konsantrasyon (mil./ml) :17 Yıkama sonrası Konsantrasyon(mil/ml):10 mil/ml
Toplam spermatozoa(mil) :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Morfoloji (Kruger; Normal %'si) :2 (Normal > %4)
Temel Patoloji :
Akrozomal indeks (Normal %'si): >%10 IVF'de iyi prognoz
Yuvarlak hücre konsantrasyonu (mil/ml) :
Lökosit (mil./ml; peroksidaz pozitif) :<1,000,000 (Normal < 1,000,000)
Diğer hücreler (mil./ml; peroksidaz negatif) :

İmmortalbeloved,
Canım senin sözünü tutup biraz daha bekledik test yaptırmak için ve bu gün 42 gün oldu ilaçlara başlayalı. Öncelikle 40 gün önce yaptırdığımız test sonuçlarını sonrada bugün yaptırdığımız testlerin sonuçlarını yazacağım. Yalnız ikisi de farklı hastanede yapıldığı için morfoloji birinde kruger 'e diğerinde WHO ya göre yapılmış.
17 Mayıs'ta yapılan (WHO'ya göre):
Normal Hareketli :30
Hareketsiz :70
Sperm sayısı(1cc) :15 Milyon
Toplam Sperm :15 Milyon
Morfoloji : 70

28Haziran'da yapılan (Kruger'e göre):
Normal Hareketli :50
Hareketsiz :50
Sperm sayısı (1cc) :18 Milyon
Toplam Sperm :18 Milyon
Morfoloji :17

Yalnız Lökosit 'in 1 Milyondan düşük olması gerekiyormuş, bizde 1.4 milyonmuş. Bu kadarcıktan bişey olmaz değil mi?
Canım ya bu sonuçları yorumlar mısın? Eşim günde 1 Klomen kullanıyordu ikiye çıkar dedim. Sayı hala 20 Milyonu geçememiş ona şaşırdım. Neyse buna da şükür... Eşim bi daha test vermem dedi.Zaten doktor muayenesine de gitmedi yalnızca test verip geldi o kadar.Yalnız Proxeed in bu kadar çabuk (42 günde) etki etmesi beniz şaşırttı. Herkese tavsiye ederim bu Proxeed'i...

tatlim tatildeyim burada internet yok cepten kisitli yazabiliyorum sana bilahare daha uzun yorum yazacagim ama sonuclar iyi. 3. ay doldugunda bu hizla zaten muhakkak 20 milyonun uzerine cikmis olur. hareketlileriniz cok guzel yukselmis. morfolojiniz zaten iyiymis yine iyi. yani bir cok kimsede oldugu gibi sayi ve hiz duzelirken morfoloji bozulmamis. tebrikler kesinlikle cok iyi yoldasiniz. yalniz klomeni yukseltmek icin doktora sorsaniz daha iyi degilmiydi. ne de olsa bir hormon ilaci???? proxeed zaten iyi bir ilac. biz de proxeed kullanmiyoruz ama icerigindeki her seyi kullaniyoruz ve kesinlikle cok cabuk etkisini gorduk. siz de devam ettikce eminim daha daha iyi sonuclar alirsiniz.

toplam sayı 74 morfoloji 17...eşim evikap kullandı sadece 1 ay bıraktı..

immortal arkadasim bana da yardimci olur musun.

proxeed in icinde olan neler var sen neler kullaniyorsun. tekrar yazdirmak istemezdim sana ama. inan ki buradaki doktorlardan daha tecrübe sahibi olduguna inaniyorum sahsen

sana daha önce de sormustum ama nerden sordugumu bulamadim. ve sana diger nick imle msj atmistim sende usanmadan bana cevap yazmistin. bu nick mi sadece bu konu icin kullaniyorumda

tatlim senin dedigin üzere asagidakileri aldim

coenzym Q10 ( icerik : 50 mg Q10 + vitamin B1 + Vit B2,+ Vit B 6 + Vit B 12 + biotin + Vit E (24 mg ) + Vit C 12 mg + Zink ( 5 mg ) )

ginkgo ginseng 100 mg (bunu senden mi duydum emin degilim :) )

propils kapsül ( propolis extract 120 gr + blütenpollen 150 mg + propolis 240 mg )

simdi bunlardan günlük birer tane alacak ancak merak ettigim sabah , öglen farkeder mi ya da ac karnina ?

birde canim zar zor esimi test e göndermistim sonuclarini dilim döndügünce yazmak istiyorum zira almanca da ceviriyorum

WHO ya göre

sprem konsantrasyonu : 15 mio

Volüm (hacim): 5 ml
Sperm konsantrasyonu: 15 milyon
Sperm hareketliliği:
%13 ileri hareketlilik deniyor sanirim sizde
% 3 ileri olmayan hareketli
% 84 hareketsiz

Canlılık : %88
Lökosit: 0

morf:

% 5 normal olan spermotoz
% 95 pathologisch olan spermatoz

% 79 kafa deformasyon
% 12 boyun deformasyon
% 5 kuyruk

bu degerlere normal dedi. sadece multivitamin verdi. rica etsem yorumnlayabilir misin canim ?

Canım cevap için çok teşekkür ederim. Eşim bu kez doktora gitmedi. Bazı hastanelerde doktora görünmezsen tahlil yaptıramıyorsun, eşim de bu yüzden sıkıldı artık doktora gitmekten. Kendisi araştırmış doktora görünmeden tahlil verebiliyormuyuz diye bir tanesi evet demiş. Bizim ki de yaptırmış. Yani henüz bir doktor görmedi bu sonuçları buyüzden de klomeni 2 'ye çıkarmayı danışmadık hiç kimseye. Acaba bir zararı olur mu? ben en azından 2 kat artar sperm sayısı diyordum ama yalnızca 3 milyon artmış. Ablam 3 hamilelik geçirdi ve üçünde de eniştem klomeni kullandığı ay ablam hamile kaldı.Bu arada sayı ile hızın düzelmesinin morfolojiyi düşürdüğünü bilmiyordum. Bu arada biz diğer takviyeleri bıraktık. Sadece klomen ve Proxeed kullanıyoruz.

Eşimi bi görsen canım mutluluktan uçuyor, sebebi de sigara içmesine karışmamamı istiyor artık. Sigarayı bıraktırdım diye seviniyordum ama aylarca gizli gizli içmiş.Sonuçlar baya düzelince artık bana karışmazsın diyor...
Biz de gelecek hafta tatile çıkacağız. Ama vınn ım ve netbook'um yanımda olacak:))

Eşim toplam 3 kez yaptırdı spermiyogramı. İlk yaptırdığında sayı (1cc)de 37 milyon, toplamda 67 milyondu. ama hareketlilik toplamı 35 di. Biz hareketliliği düzeltelim derken hep sayıyı bozduk. Neyseki çok çok şükürler olsun ki morfoloji iyi. Morfolojiyi düzeltmek daha zor. Ama biz de 6 ayı geride bıraktık ona rağmen henüz bir sonuç da yok. Korunmayı bıraktığımda 6 ay çocuğun olmayacak deseler vakit nasıl geçerdi bilmem. Ama geleceği bilmediğimiz için şu ay mı hamile kalacağım bu ay mı yoksa gelecek ay mı derken 6 ay geçti...Rabbim herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...

canım mrb.yazdıklarını okudum.yaklaşık 1 senedir bizimde bebeğimiz olmuyor.6 aydır proxeed kullanıyoruz.izmirde olmamıza rağmen kaan beye gittik.dna hasar testi yapıldı ve sonuç malesef %96 hasarlı ağlamaktan harap oldum.sağlam sadece %4 .Bu oranın %48 i az hasarlı sadece sevindiğim bu.ama senin yazdıklarını okuyunca unutsuzluğa kapıldım.sizin de sonuçlar biizm gibiymiş ve sanırım tüp bebek bile tutma ihtamali yok öyle mi?

evicap ve trental kullandı eşim çok faydalı olmadı azosprem çünkü..ama belki sizde işe yarar belli olmaz.

merhaba, almanyadan 2 ayrı kişiyle görüşmüştük onlardan biri değilmiydin???? burada hem forumlarda hem de özelde o kadar çok kişiyle tanıştım ki, artık ipin ucu kaçtı sanırım:) estağfurullah doktorlar kadar bilgim asla olamaz ama insan okuya okuya neyi ne kadar kullanacak öğreniyor bir zaman sonra. 6 ay geçsin sen de benim gibi olursun merak etme:)
şimdi arkadaşım senin durum tespitini yapalım önce. sizin morfolojiniz bozuk. normal spermatoz değerinin %50 civarına çıkması lazım. morfolojide de özellikle kafa deformasyonu çok fazla ki bu muhtemelen dna sorunlarınız da olduğuna delalet. eşinin hormon testi de yapıldı mı? o nasıl? hormon ilaçlarıyla bu değerleri daha kolay ve hızlı düzeltiyor doktorlar. yani bence bu konuda başka bir doktora görünün zira normal diyen doktor sanki sizi biraz savmış. size daha işin uzmanı biraz daha hızlı ve kesin çözüm sunacak bir doktor lazım.
ikinci olaraktan ileri hızlı+yavaş hareketlilerinizin toplam en az %40 olması lazım ki bu zor değil. sayıya gelince zaten morfoloji ve hız için alınan takviyeler sayıyı da artıracaktır.
satın aldığın takviyelere gelince; aldığın coq10 takviyesi bir tür multi vitamin sanırım. içeriği güzelmiş, içindeki her şey spermler için faydalı. fakat dozları biraz düşükmüş. o yüzden eşin bundan her gün 1 sabah 1 akşam içsin. içirirken bir damla yağa batır ki içindeki coq10 vücutta daha iyi emilsin. hatta imkanın varsa bir de omega3 balık yağı al sabah olanı birlikte alsın.akşam aldığını yemekten sonra alırsa yemeklerin yağıyla birlikte emilir zaten sorun olmaz. bu takviyeden her gün 2 tane içse bile günde 100 mg coq10 almış olacak ki eşine bu yetmeyebilir. günde en en az 200mg almalı ki hız daha hızlı yükselsin(hatta doktorlar 400mg tavsiye ediyor). o yüzden en az bir 100mg daha q10 alması gerekiyor. orada nerede yaşıyorsun bilmiyorum etrafındaki eczanelerde muhakkak vardır ama ne olur ne olmaz tek q10 kapsülleri bulamazsan ebay.de ye gir aramaya q10 yaz sürüyle seçenek çıkar. ama unutma en az 100mg ve üstü dozlardan satın alacaksın.
gingko gingseng karışımı da iyiymiş. benim eşim de ayrı ayrı gingko biloba ve gingseng alıyor. fakat senin aldığın bu takviyenin de dozu düşük o yüzden bunu da "en az" 1 sabah 1 akşam içir. propolisi de 1'erli başlat bakalım. ileride sonuçlara göre artırabilirsin. ayrıca folik asit(b9) de kullanırsan morfoloji ve sperm dnası yönünden fayda görürsün. folik asit biliyorsun sakat doğumları önlemek için hamilelere verilen bir vitamin ama erkekler içtiğinde sperm dnasını da düzeltiyor.
proxeed'in içeriğinde ; l-carnitine, acetyl l-carnitine,meyve şekeri, çinko, folic acid,c vitamini,b12, selenyum,q10 var. senin eşinin içtiklerinde selenyum, folic acid ve l-carnitine+acetyl lcarnitine yok ama başka başka şeyler var. folik asiti dediğim gibi ayrıca zaten verirsin. gingko biloba acetyl lcarnitine'in yerini şimdilik tutar. geriye selenyumla l-carnitine kalıyor. şimdilik aldıklarınızı içsin ileride bitince gerekirse başka takviyeler alıp onları da vermeye başlarsın. kusura bakma eşinin içi dışı vitamin, mineral falan olacak ama bu işler böyle bu takviyeler bitince yenilerini alırken istersen bağlantıya geç doz ve içerik seçiminde yardımcı olurum.allah yardımcınız olsun, görüşmek üzere.

tatlım klomeni 2 kat yapınca sperm de 2 kat artar diye bir kural yok. klomen bir hormon ilacı. fsh'yi etkiliyor. vitamini falan 2 katına çıkartsan neyse ama bir hormon ilacını bence kendi kendine 2 kat doza çıkarma. maazallah bir de temelli bozarsın falan. bir de 42 günde yapılan test sadece bir ilerleme varmı diye görmek için bir işaret. yoksa sayılar için tam bir emsal teşkil etmez. benim eşimin 45. gün 15 milyon olan testi 75.gün 50 milyon çıkmıştı. 30 günde 35 milyon artış yaşamış düşün bak. yani 3 aya yaklaştıkça daha hızlı artacak o sayı sen merak etme. bence kolmeni artırmak yerine evikap 400iu gibi bir e vitamini takviyesi ekleyin. daha güvenli, üstelik proxeedin bir eksiğini kapatmış olursunuz. bir de benim şahsi fikrim bu takviyeleri gece gündüz aç tok içmişin fark etmiyor. eşin yeter ki her gün içsin. bize de yok efendim bazıları aç karnına sabah içilecek yok kimisi yatarken falan dediler. benim eşim de yoğun çalıştığından hiç uymadı. sabah öğlen akşam artık ne zaman denk gelirse içti. aynı senin gibi bazen işyerinde içsin diye yanına verdim. ama her gün içti, 1gün bile sektirmedi.faydasını da gayet gördük. o yüzden müsterih ol faydasını görecekse görür. not olarak ekleyeyim, uzmanlar sabah aç karnına içilen vitaminlerin vücut tarafından daha az emildiğini söylüyor. o yüzden ben hiç bir takviyeyi sabah aç vermek yanlısı da değilim.

Son düzenleme:
bohemia nasılsın? artık test yaptırdınız mı? yoksa yine mi ertelediniz?
ben dün tatilden döndüm. sorma kendime nazar ettim. adetim düzenli düzenli derken 6 gün gecikti bu ay. 2-3 senede bir başıma gelen bir şeydir bu aya denk geldi. ya ilk 15 günde içtiğim dünya kadar ağrı kesici ve kas gevşetici sebebp oldu(sırtım tutulmuştu hatırlarsın) ya da tatil sebebiyle bana izin verdi anlaşılan:) denize girdim, güneşlendim falan ama sinir de olmadım değil:) 28+6'da adet gördüğüme göre ve biz denemeleri 15. gün bitirdiğimizden anlaşılan bu ay zaten ovulasyon gününü de kaçırmışız. şimdi ben de tedbir olarak yeniden ovülasyon testlerine başlamaya karar verdim.

bu arada başıma gelen komik bir şeyi de anlatayım. adetim gecikince tabi bir "acaba?" oldum ve 2. günü en yakın sağlık ocağına gidip gebelik testi yaptırmak istediğimi söyledim. girişteki hemşire sağolsun yüzüme bile bakmadan bilgisayarda solitaire oynamaya devam ederek "eczaneden alıp yapın" dedi:)))) ben kanda hcg ölçümü yaptırmak istiyorum deyince bu sefer de "sonucu 15 günde çıkar, ne de olsa hormon ölçümü, çalışması uzun sürüyor" dedi:))))))))) ben de yedim:))) artık inandım sağlık kuruluşlarında bütün arızalar beni buluyor:))))))

immortalbelove merhaba iyiyim sen nasılsın? Öncelikle hoşgeldin tatilin güzel geçmiştir umarım. Yokluğunda gözüm hep seni aradı valla alışımışım sık sık konuşmaya:)) Adetim gecikti diyince bi umutlandım ama gecikmeli de olsa oldu mu yani((( Hava değişimdinden de gecikmiştir belki. Buarada 28 günde adet oluyorsan yumutlama günü 14. gün değil mi? Bence sonraki 2 günü de (15-16) değerlendirin yumurta 2 gün canlı kalıyormuş ya. Ama madem günü kaçırdıysanız bu ay testle tekrar denersiniz hem günde garantili olur böylece.
Valla biz sperm testini bu hafta artık yaptırıcaz diye umut ediyorum çarşamda 3 günlük perhiz doluyor randevuyu yarın alıcam inş bu kez bi aksilik çıkmaz da görürüz artık sonuçları, valla çatlıycam artık sabrım kalmadı inan. Buarada sağlık ocağı hikayesine çok güldüm ne kadar deneyimli bilgili insanlar var çevremizde böyle:))) hepsi de arar bulur bizi o kesin:)) Şu yumurtlama takibi testini bende almak istiyorum bu ay internetten kullanma klavuzlarına baktım 30 günde adet olan için 15. gün başlayın diyo bugün 9. gün, bu bikaç gün içinde inş bulurum heryerde olmuyo ne acayip şeyse bakalım iyice araştırıcam bu sefer belki tam günü biz de onunla tuttururuz da bakarsın işe yarar.

canim kac gündür seni bekliyorum biliyor musun. ben sanirim sana msj atan en son kisiyim nick im C ile basliyor normalde. ama bu nickim le msj sayima ulasmadigimdan sana o nick imle atmistim. neyse

kac gündür ha geldin ha gelecen derken bütün konuyu tek tek bastan sona okudum zaten sindire sindire

tesekkür ederim yorumladigin icin. ama bunu söylemenden korkuyordum bende. DNA dan falan bahsetmedi doktor. acaba bunun tedavisi varmidir? hic önüne geldi mi arastirmalarin sirasinda? ben elbette arastiricam ama önce sana sorayim dedim.

birde burada sizden okuduklarimdan kaan aydos a mail attim umarim cevabi gelir.

bu ay ümitliydim. ama kirmizilari gördüm sabah

neyse artik ilk defa esime bu ay basladik ben gecen ay sogan kürü kullandim. insallah esim in takviyeleri vesile olur. birde su DNA bozuklugu insallah yoktur. esime söyleyip moralini de bozmak istemiyorum ama care yok

hayatım spermin dnasını başı taşıyormuş o yüzden morfolojisinde baş bozukluğu yüksek olanların ekseriya dna hasarı da oluyor. tabi ben doktor değilim kesin konuşmayayım ama okuduklarımdan kendi anladığım bu.
dna bozukluğu tedavi ediliyor merak etme.hormon ilaçlarıyla düzeltiyorlar genelde. kaan hoca size eminim dna hasar testi yaptırın diyecektir. o yüzden yapan yerleri araştırmaya bence şimdiden başla. bir de hormon ölçümü yapılacak tabii ki. hani çıkarsa eşinin de morali bozulmasın. ayrıca folic asit kullanmayı dediğim gibi ihmal etmesin. o da dna konusunda iyileştirici olan bir vitamin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…