merhaba kızlar...bugün eşim spermigrom verdi..ileri hızlı harketlilik % 253 ay önce yine yaptırmıştı yine aynı çıkmıştı..
yaa ne sorcam size geçen sonbaharda istanbulda bi hemşireyle tanışmıştım,şey demişti bana eşimde bi sorun çıkarsa bi karışım var eminönünde aktarlar da..benim 2 kardeşiminde eşlerinde sorun vardı o karışımı kullandıktan sonra hamile kaldılar demişti..belki aranızda bu karışımın ne olduğunu bilen vardır diye düşündüm??:26::26:
Merhaba, toplam sayı ve morfoloji nasıl? 3 ay içinde eşinin kullandığı takviyeler oldu mu? Sayı yüksekse hız yine bir şekilde arttırılabilir. Bunun için biz Coq10 ve evikap kullanıyoruz ama karışım için "düşük sprem ve kürler " konu başlığında tarif yazan ve faydasını gördüğünden bahseden arkadaşlar var bal,polen ve bitkisel karışımlardan oluşuyor sanırım o konuyu bi incele istersen.
İmmortalbeloved,
Canım senin sözünü tutup biraz daha bekledik test yaptırmak için ve bu gün 42 gün oldu ilaçlara başlayalı. Öncelikle 40 gün önce yaptırdığımız test sonuçlarını sonrada bugün yaptırdığımız testlerin sonuçlarını yazacağım. Yalnız ikisi de farklı hastanede yapıldığı için morfoloji birinde kruger 'e diğerinde WHO ya göre yapılmış.
17 Mayıs'ta yapılan (WHO'ya göre):
Normal Hareketli :30
Hareketsiz :70
Sperm sayısı(1cc) :15 Milyon
Toplam Sperm :15 Milyon
Morfoloji : 70
28Haziran'da yapılan (Kruger'e göre):
Normal Hareketli :50
Hareketsiz :50
Sperm sayısı (1cc) :18 Milyon
Toplam Sperm :18 Milyon
Morfoloji :17
Yalnız Lökosit 'in 1 Milyondan düşük olması gerekiyormuş, bizde 1.4 milyonmuş. Bu kadarcıktan bişey olmaz değil mi?
Canım ya bu sonuçları yorumlar mısın? Eşim günde 1 Klomen kullanıyordu ikiye çıkar dedim. Sayı hala 20 Milyonu geçememiş ona şaşırdım. Neyse buna da şükür... Eşim bi daha test vermem dedi.Zaten doktor muayenesine de gitmedi yalnızca test verip geldi o kadar.Yalnız Proxeed in bu kadar çabuk (42 günde) etki etmesi beniz şaşırttı. Herkese tavsiye ederim bu Proxeed'i...
Merhaba, toplam sayı ve morfoloji nasıl? 3 ay içinde eşinin kullandığı takviyeler oldu mu? Sayı yüksekse hız yine bir şekilde arttırılabilir. Bunun için biz Coq10 ve evikap kullanıyoruz ama karışım için "düşük sprem ve kürler " konu başlığında tarif yazan ve faydasını gördüğünden bahseden arkadaşlar var bal,polen ve bitkisel karışımlardan oluşuyor sanırım o konuyu bi incele istersen.
tatlim tatildeyim burada internet yok cepten kisitli yazabiliyorum sana bilahare daha uzun yorum yazacagim ama sonuclar iyi. 3. ay doldugunda bu hizla zaten muhakkak 20 milyonun uzerine cikmis olur. hareketlileriniz cok guzel yukselmis. morfolojiniz zaten iyiymis yine iyi. yani bir cok kimsede oldugu gibi sayi ve hiz duzelirken morfoloji bozulmamis. tebrikler kesinlikle cok iyi yoldasiniz. yalniz klomeni yukseltmek icin doktora sorsaniz daha iyi degilmiydi. ne de olsa bir hormon ilaci???? proxeed zaten iyi bir ilac. biz de proxeed kullanmiyoruz ama icerigindeki her seyi kullaniyoruz ve kesinlikle cok cabuk etkisini gorduk. siz de devam ettikce eminim daha daha iyi sonuclar alirsiniz.
tatlim tatildeyim burada internet yok cepten kisitli yazabiliyorum sana bilahare daha uzun yorum yazacagim ama sonuclar iyi. 3. ay doldugunda bu hizla zaten muhakkak 20 milyonun uzerine cikmis olur. hareketlileriniz cok guzel yukselmis. morfolojiniz zaten iyiymis yine iyi. yani bir cok kimsede oldugu gibi sayi ve hiz duzelirken morfoloji bozulmamis. tebrikler kesinlikle cok iyi yoldasiniz. yalniz klomeni yukseltmek icin doktora sorsaniz daha iyi degilmiydi. ne de olsa bir hormon ilaci???? proxeed zaten iyi bir ilac. biz de proxeed kullanmiyoruz ama icerigindeki her seyi kullaniyoruz ve kesinlikle cok cabuk etkisini gorduk. siz de devam ettikce eminim daha daha iyi sonuclar alirsiniz.
Eşim toplam 3 kez yaptırdı spermiyogramı. İlk yaptırdığında sayı (1cc)de 37 milyon, toplamda 67 milyondu. ama hareketlilik toplamı 35 di. Biz hareketliliği düzeltelim derken hep sayıyı bozduk. Neyseki çok çok şükürler olsun ki morfoloji iyi. Morfolojiyi düzeltmek daha zor. Ama biz de 6 ayı geride bıraktık ona rağmen henüz bir sonuç da yok. Korunmayı bıraktığımda 6 ay çocuğun olmayacak deseler vakit nasıl geçerdi bilmem. Ama geleceği bilmediğimiz için şu ay mı hamile kalacağım bu ay mı yoksa gelecek ay mı derken 6 ay geçti...Rabbim herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...[/QUOTE
arkadaşım eğer harekette sorun varsa kesinlikle havuç kürünü önerebilirim .....
Eşim toplam 3 kez yaptırdı spermiyogramı. İlk yaptırdığında sayı (1cc)de 37 milyon, toplamda 67 milyondu. ama hareketlilik toplamı 35 di. Biz hareketliliği düzeltelim derken hep sayıyı bozduk. Neyseki çok çok şükürler olsun ki morfoloji iyi. Morfolojiyi düzeltmek daha zor. Ama biz de 6 ayı geride bıraktık ona rağmen henüz bir sonuç da yok. Korunmayı bıraktığımda 6 ay çocuğun olmayacak deseler vakit nasıl geçerdi bilmem. Ama geleceği bilmediğimiz için şu ay mı hamile kalacağım bu ay mı yoksa gelecek ay mı derken 6 ay geçti...Rabbim herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...[/QUOTE
arkadaşım eğer harekette sorun varsa kesinlikle havuç kürünü önerebilirim .....
Canım biz geçen ay çok şey yaptık. Keçiboynuzu, Bal+Polen+Arısütü,İncir,Fındık,Ceviz...vs. Belli bir süreden sonra bunlarla uğraşmak vakit alıyor ve bıkkınlık veriyor. Bu ay yapmadık buyüzden. Eşim şimdi sadece Klomen ve Proxeed kullanıyor. Proxeed 40 günde hızı 2 katına çıkardı bizde. Çok sevinçliyiz bir de sayıyı artırdıkmı rahatlayacağız inşallah. Morfoloji zaten iyiydi. Buarada eşimde ben de işlerimiz dolayısıyla geç saatlere kadar çalışıyoruz, buyüzden kürleri düzenli yapamıyoruz. Ama ilaçları çantasına koyuyor eşim işte de evde de düzenli kullanabiliyor. Bizim ev otele döndü canım gece yatmadan yatmaya kullanıyoruz o kadar yoğunuz anlayacağın...
Endol,Trental,Mone,Tamoxifen,Klomen,Proxeed Plus bunların hepsini kullandık.Eşimin sperm sayısı maximum 1.000.000 çıktı ancak hareketlilik en fazla %1 di.3 tüpbebek tedavisinde de negatif sonuç aldık.Maddi açıdan bittiğimiz için artık allahım ne zaman denemeyi nasip ederse o zaman deneyeceğiz.Bakarsın yarabbim normal yolla verir.Yokdan var eden rabbim ne derse o olur.Allahım hepimize bu güzel duyguyu tattırsın.
Arkadaşlar bir süredir sperm hareket, sayı ve morfoloji sorunuyla ilgili yazıyorum. En son üroloğa gittiğimizde sayı idare eder ama ileri hareket az dedi, çok hafif varikosel var ama bu fazla etkilemez dedi. Sonra da kesin kanıtlanmış etkilleri yok diyerek Evicap,Trental, Quanzim Q10 tavsiye etti bunlardan en çok Quanzim Q10 etkili dedi. Forumda neredeyse hiç görmedim ama Q10 kulllanıpta sperm hareketliliğinde artış olduğuna şahit olan var mı aranızda? Eşimin sonuçları aşağıda. Buarada bize direk mikroenjeksiyon önerdiAma ben ilaçlarla beraber keçiboynuzu kürünü de denemek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2
immortal arkadasim bana da yardimci olur musun.
proxeed in icinde olan neler var sen neler kullaniyorsun. tekrar yazdirmak istemezdim sana ama. inan ki buradaki doktorlardan daha tecrübe sahibi olduguna inaniyorum sahsen
sana daha önce de sormustum ama nerden sordugumu bulamadim.ve sana diger nick imle msj atmistim sende usanmadan bana cevap yazmistin. bu nick mi sadece bu konu icin kullaniyorumda
tatlim senin dedigin üzere asagidakileri aldim
coenzym Q10 ( icerik : 50 mg Q10 + vitamin B1 + Vit B2,+ Vit B 6 + Vit B 12 + biotin + Vit E (24 mg ) + Vit C 12 mg + Zink ( 5 mg ) )
ginkgo ginseng 100 mg (bunu senden mi duydum emin degilim :) )
propils kapsül ( propolis extract 120 gr + blütenpollen 150 mg + propolis 240 mg )
simdi bunlardan günlük birer tane alacak ancak merak ettigim sabah , öglen farkeder mi ya da ac karnina ?
birde canim zar zor esimi test e göndermistim sonuclarini dilim döndügünce yazmak istiyorum zira almanca da ceviriyorum
WHO ya göre
sprem konsantrasyonu : 15 mio
Volüm (hacim): 5 ml
Sperm konsantrasyonu: 15 milyon
Sperm hareketliliği:
%13 ileri hareketlilik deniyor sanirim sizde
% 3 ileri olmayan hareketli
% 84 hareketsiz
Canlılık : %88
Lökosit: 0
morf:
% 5 normal olan spermotoz
% 95 pathologisch olan spermatoz
% 79 kafa deformasyon
% 12 boyun deformasyon
% 5 kuyruk
bu degerlere normal dedi. sadece multivitamin verdi. rica etsem yorumnlayabilir misin canim ?
Canım cevap için çok teşekkür ederim. Eşim bu kez doktora gitmedi. Bazı hastanelerde doktora görünmezsen tahlil yaptıramıyorsun, eşim de bu yüzden sıkıldı artık doktora gitmekten. Kendisi araştırmış doktora görünmeden tahlil verebiliyormuyuz diye bir tanesi evet demiş. Bizim ki de yaptırmış. Yani henüz bir doktor görmedi bu sonuçları buyüzden de klomeni 2 'ye çıkarmayı danışmadık hiç kimseye. Acaba bir zararı olur mu? ben en azından 2 kat artar sperm sayısı diyordum ama yalnızca 3 milyon artmış. Ablam 3 hamilelik geçirdi ve üçünde de eniştem klomeni kullandığı ay ablam hamile kaldı.Bu arada sayı ile hızın düzelmesinin morfolojiyi düşürdüğünü bilmiyordum. Bu arada biz diğer takviyeleri bıraktık. Sadece klomen ve Proxeed kullanıyoruz.
bohemia nasılsın? artık test yaptırdınız mı? yoksa yine mi ertelediniz?
ben dün tatilden döndüm. sorma kendime nazar ettim. adetim düzenli düzenli derken 6 gün gecikti bu ay. 2-3 senede bir başıma gelen bir şeydir bu aya denk geldi. ya ilk 15 günde içtiğim dünya kadar ağrı kesici ve kas gevşetici sebebp oldu(sırtım tutulmuştu hatırlarsın) ya da tatil sebebiyle bana izin verdi anlaşılan:) denize girdim, güneşlendim falan ama sinir de olmadım değil:) 28+6'da adet gördüğüme göre ve biz denemeleri 15. gün bitirdiğimizden anlaşılan bu ay zaten ovulasyon gününü de kaçırmışız. şimdi ben de tedbir olarak yeniden ovülasyon testlerine başlamaya karar verdim.
bu arada başıma gelen komik bir şeyi de anlatayım. adetim gecikince tabi bir "acaba?" oldum ve 2. günü en yakın sağlık ocağına gidip gebelik testi yaptırmak istediğimi söyledim. girişteki hemşire sağolsun yüzüme bile bakmadan bilgisayarda solitaire oynamaya devam ederek "eczaneden alıp yapın" dedi:)))) ben kanda hcg ölçümü yaptırmak istiyorum deyince bu sefer de "sonucu 15 günde çıkar, ne de olsa hormon ölçümü, çalışması uzun sürüyor" dedi:))))))))) ben de yedim:))) artık inandım sağlık kuruluşlarında bütün arızalar beni buluyor:))))))
merhaba, almanyadan 2 ayrı kişiyle görüşmüştük onlardan biri değilmiydin???? burada hem forumlarda hem de özelde o kadar çok kişiyle tanıştım ki, artık ipin ucu kaçtı sanırım:) estağfurullah doktorlar kadar bilgim asla olamaz ama insan okuya okuya neyi ne kadar kullanacak öğreniyor bir zaman sonra. 6 ay geçsin sen de benim gibi olursun merak etme:)
şimdilik aldıklarınızı içsin ileride bitince gerekirse başka takviyeler alıp onları da vermeye başlarsın. kusura bakma eşinin içi dışı vitamin, mineral falan olacak ama bu işler böylebu takviyeler bitince yenilerini alırken istersen bağlantıya geç doz ve içerik seçiminde yardımcı olurum.allah yardımcınız olsun, görüşmek üzere.
canim kac gündür seni bekliyorum biliyor musun. ben sanirim sana msj atan en son kisiyim nick im C ile basliyor normalde. ama bu nickim le msj sayima ulasmadigimdan sana o nick imle atmistim.neyse
kac gündür ha geldin ha gelecen derken bütün konuyu tek tek bastan sona okudum zatensindire sindire
tesekkür ederim yorumladigin icin. ama bunu söylemenden korkuyordum bende. DNA dan falan bahsetmedi doktor. acaba bunun tedavisi varmidir? hic önüne geldi mi arastirmalarin sirasinda? ben elbette arastiricam ama önce sana sorayim dedim.
birde burada sizden okuduklarimdan kaan aydos a mail attim umarim cevabi gelir.
bu ay ümitliydim. ama kirmizilari gördüm sabah
neyse artik ilk defa esime bu ay basladik ben gecen ay sogan kürü kullandim. insallah esim in takviyeleri vesile olur. birde su DNA bozuklugu insallah yoktur. esime söyleyip moralini de bozmak istemiyorum ama care yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?