amin canım. ben de seni ara ara görüyordum. morfoloji konusundaki topiclere çok yazıyordun sanırım.
amin canım. ben de seni ara ara görüyordum. morfoloji konusundaki topiclere çok yazıyordun sanırım.
valla canımm her topikte paylaşımlarda bulunuyoruz yardımcı olmak için yada bilmediklerimizi öğrenmek amaçlı biliyosun...iyiki burası var iyiki sizler varsınız ...hepimizin derdi aynı o yzden birbimizi anlıyoruz ya zaten dışardaki insanlarla hiçbirşey konuşamıyorsun soramıyorsun ama burdaa herkes sıcak yardımsever iyiki öyleler:) tanıştığmıza memnun oldum canımm tekrar tebrik ederimm allahım bu gzel duyguyu herbirimize bir bir yaşatsın inş bizim değerlerimiz çıkmışmı önümüzdeki ay belli olucak umarımm buradaki tüm kader arkadaşlarımızın eşleri kendileri biran önce iyileşir allah hepimize şifa versinnnnn
canım merhaba,
öncelikle hamileliğin için tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun, çok sevindim, daha önceden bu topikte yazışmış olabiliriz, yani senin yazdıklarını ara ara takip ediyordum.
sana sormak istediğim bir çok soru var, eğer özelden msj yazabiliyorsan beni bilgilendirirsen sevinirim.
canım buyur yaz, bilgim dahilindeyse cevaplarım
haklısın canım sadece çeken biliyor. dışarıda kimse seni anlamaz. hele hele abuk subuk yorumlar yapanlar var ki bir ara beni çıldırtıyorlardı. eşimin spermlerinde sorun var diyorum, hala daha bana tvde duydum soğan kürüyle hamile kalınıyormuş diyenler, stres yapıyorsun ondan olmuyor diyenler ya da getirip jinekolog kartviziti tutuşturanlardan komple sinir gelmişti:))buradaysa beni anlayan insanlarla olmak beni hep o kadar rahatlattı ki. şu hamileliğimin ne demek olduğunu bile ancak siz anlıyorsunuz. çünkü her birimizin ne kadar beklediğini, arzuladığını, emek sarf ettiğini sadece çeken biliyor. eşin de tez zamanda düzelir inşallah ama düzelmezse de moralini bozma arkadaşım. bak biz çok üzüntüler çektik. eşimin sayıları en son yerlerde sürünüyordu. tüp denemeye karar verdiğimizde sadece 300bin spermle imcili mikroenjeksiyon uygulandı ve ilk denememde hamile kaldım. ilerde bir tane daha evlat istersem 2 tane de donmuş embriyom var. yani çareler tükenmiyor.
Hadi hayırlı uğurlu olsun bir güzel haber de senden alalım sonrası da gelicek inş. Kendine iyi bak güzel ve sağlıklı haberlerini bekliyoruz.
biz çatlatma iğnesini vurulduktan 36 saat sonra gittik doktora. çatlayıp çatlamadığını kontrol etmeden aşılamayı yaptılar.
yumurtaların çatlayıp çatlamadığı aşılama öncesinde de kontrol ediliyor mu acaba??????
bu konuda hiç bilgim yok ama çatlatma iğnesi vurulduktan sonra 36 saat içinde yumurtaların çatladığı var sayılıyor. yüksek doz ilaç alanlar bazen iğneden sonra da yumurta üretmeye devam edebiliyor. o yeni üretilenler de çatlasın diye 2. bir çatlatma iğnesi daha vuruluyor. ama zaten aşılama ya da tüpteki opu muhakkak ultrasonla bakılıp yapılıyor orada çatlayıp çatlamadığını görüyorlardır. ama bana ayrıca kimse gelde bakalım yumurtaların çatlamışmı demedi.
İmmo hiç ümidim yok göğüslerim çok sertleşti ve acıyor kesin yine olmadı olduysa bıle düştü çünkü ben 7.gün silik çizgiyi idrar testinde gördüm kesin düştü dün çok yürüdüm 2-3 saat kadar( sende hasta ölçek gibi bi belirti olmadı değil mi bakıyorumda belirti olmayanlar hep hamile kalmış
Selamm şimdi doktordan geldim. Hiç ultrasonla falan bakmadı. (zaten olsa bile bu kadar erken çıkması imkansızdı) Önce kanamam olup olmadığını sonra da adet olup olmadığımı sordu ikisinde de hayır deyince de beta hcg için kan vermemi istedi sonuç ertsesi gün çıkarmış yarın da haberleşiriz dedi. Ama öyle kafam karışık ki tek bir soru sormadan çıktım normalde ne zaman regl olmam gerekirdi acaba gebelik olmuş olabilir mi falan deseydim keşke diyorum ama yarına kadar bekleyeceğiz bakalım Allah'tan hayırlısı. Buarada ara ara çok kısa bi ağrı girip çıkıyo karnıma ama kendimi dinlemek istemiyorum regl belirtisi mi üşüttüm mü bilinmez bi de böyle bi garip sanki gaz gibi şişiyo karnım bi acayip, göğüslerde en ufak bir değişiklik veya sızı yok. Asıl olumlu ya da olumsuz durumu yarın bildiririm yine.
ay inşallah o ağrı bende olduğu gibi hamileliğe delalettir. ben az önce alış verişe çıktım markette saplandı bir an yine. gaz ağrısımı yerleşme ağrıları mı, rahim genişlediğinden mi hiç anlamıyorum ki... dün doktoruma söyledim hiç kaile almadı. olabilir, korkmayın dedi geçti. ay çok heyecanlandım innnnşallah kan testin pozitif çıkar kuzum. birlikte aynı zamanda anne oluruz seninle.
canım kadınların yumurta rezervi daha doğduğu an belli oluyor. yani daha doğduğumuz an hayatımız boyunca kaç kere adet göreceğimiz, kaç yumurta üreteceğimiz belli ve bu sayıyı artırmak mümkün değil. arkadaşın 30unu geçtiği için elbette ki artık 20lerdeki gibi yumurta üretmiyordur. bildiğin gibi her ay bir yığın folikül hazırlanıyor. bu 20li yaşlarda sayı olarak 14-15e kadar çıkabildiği gibi 30larda yavaş yavaş azalıyor ve sayısı düşüyor. örneğin ben 36 yaşında olduğum için artık 7-9 arası çıkıyordu. sonra bu foliküllerden sadece birisi ovulasyonda döllenmek üzere seçiliyor gerisi kayboluyor. şimdi belli ki arkadaşının artık eskisi gibi her ay 14-15 folikülü olmuyor. ama bu demek değldir ki hemen yarın menapoza girecek. menapoz yaşı genelde genetik oluyor. yani annelerimiz, anne annelerimiz kaç yaşında menapoza girdiyse bizler de aşağı yukarı aynı yaşlarda giriyoruz. ama kendisi için hakikaten tehlike çanları çalıyor mu kesin kes bilmek istiyorsa amh testi denen kan testini yaptırabilir. kalan yumurta rezervini ve menapoz yaşını bu testle anlayabilir.
ikinci olaraktan yaşla birlikte elbette yumurtaların kalitesi de düşüyor. kabukları kalınlaşıyor, spermin delip girmesi zorlaşıyor, genetikleri eskisi gibi iyi olmuyor ve daha küçük olabiliyorlar. sayıyı düzeltemesek de buna bir nebze müdahale edebiliyoruz. yumurta aynı sperm gibi aşağı yukarı 90 günlük bir düzenekte üretilip, hazır hale getirilip, atılıyor. bizim müdahale edebildiğimiz zamansa 40. günüyle 70. günü arası.
ben artık tüp yapacağım anlaşılınca yaklaşık 3 aylık bir takviye kullanımına girdim. bu takviyeler normalde 7 folikül üretirken 9 folikül olmasını sağladı(daha fazla üretmedim ama depodan daha fazla kullandım) kalitelerini de artırdı. ben şunları kullanmıştım, isteyen deneyebilir:
1-öncelikle tavuk, yumurta, sebze gibi gıdalarla alınan gereksiz ve kötü hormonları vücudumdan atmak için 45 gün boyunca her gün 1 maca tableti aldım. bu hormonlar aylık folikül sayısını azaltıyor yumurtanın genetiğini de bozuyor. aynı şekilde rahim duvarında oluşan, her adetle atılması gereken ama bazen atılamayan döküntüleri de atmanı sağlıyor. yani rahim duvarı ve gereksiz kalınlaşmalar temizlenip olası bir hamilelikte bebeğin tutunması kolaylaşıyor. fakat 45. gün bırakılacak
2-östrojen ve fsh hormonumu dengelemek için 3 ay her gün bir yeşil çay bir omega 3 içtim. (aslında omega yerine çuha çiçeği yağı yani evening primrose oil denen takviyeden içmek daha iyi ama ben evdekilerle idare ettim) bu sayede fsh'm tam 1 puan düştü ve 7 yerine 9 folikül belirmeye başladı.
3-yumurtalıklarıma ve tabii yumurtalıkdan beslenen foliküllere daha çok kan taşınsın, oksijen artsın diye her gün bir tane l-arginine, aklıma geldikçe bir q10 içtim. ayrıca yumurtalarımın içini doldurmak için her gün 1000mg arı sütü kapsülü içtim.
4-tabi son olarak genetiğine faydasından dolayı her gün folic acid içmeyi ihmal etmedim. bazen de folic acid yerine multivitamin içtim.
bi arkadaşım var 31 yaşında ve 1 yıldan fazladır bebek bekliyor,şimdilik yok,,gecenlerde bir dr canını sıkmış, yumurta rezervin az menopoza girme riskin var demiş çok canı sıkılmış..başka bir dr da bunu söylemek için erken demiş..ben cok beklemeden tedavi olmalısın diyorum ama bu arada yumurtayı çoğaltan şeyler var mı bildiğiniz??? incir kürü dışında!
İmmo selam burdan bugün bende müjdeyi vermek isterdim ama sonuç maalsef negatifdaha doğrusu hemşire ilk aradığımda değer 5'in altında çıkmış ama doktor baksın yine de ona göre değerlendirelim dedi sonra tekrar aradım doktor da 3,55 çıkan değerin negatif olduğunu söylemiş progestan ilacı da kesmememi iletmiş ben anlamadım herhalde regl olunca direk aşılmaya geçersem diye öyle söyledi bilemedim. Buarada hala regl olmuş değilim bu ay gecikip iyice kayıcak anlaşılan Bende durumlar böyle pek parlak değil hayırlısı olsun Allah'tan napalım. Artk diğer yöntemlere geçicez ocakta sanırım.
Sen nasılsın ara ara sancılar devam ediyor mu daha iyi misn?
ecrincim merhaba.. uzun zamandır konuşmamıştık. arkadaşın hiç üzülmesin. menopoz o kadar kolay anlaşılan bir şey değil. sadece fsh değerine bakıp menopoza girebilirsin diyen doktorlar var. aşılamaya ilk başvurduğumuzda yani 3 ay önce benim fsh değerim çok yüksek çıkmıştı. yani yaşıma göre çok yüksekti. ( yaşım 29) ama buna güvenmeyip bir dahaki ay tekrar test yaptılar ve normal çıktı. bu ay da normal çıktı. stres de çok etkili bir faktör bu hormon değerlerinde. şimdi de tüp raporu için amh testi istediler benden. çok şükür o da normal çıktı.kaldı ki yumurta rezervini belirleyen en önemli test amh testi. onu mutlaka yaptırsın arkadaşın. çapa da yapıyorlar. dahiliye labaratuvarında nurcan hanım var. bu konuyla ilgili. içi rahat etsin diye bu testi mutlaka yaptırsın...
merhaba canım..çok üzüldü,2 gun gözümde yaş kurudu sanki diyor..şuan daha iyi başka dr a gectı..bir de üslubu çok kötüymüş..düşünsene bebek isteyen bir kadına menopoza gireceksin denir mi dannn diye..şimdiki dr yeni testtler istemiş ve acil bir tehlike sinyali falan da yok demiş..hayırlısı..immo da bahsetmiş sağolsun..bu amh testini mutlaka söylicem..bu arada biz Antalya dayız
sen de tüp tedavisine başlıyorsun sanırım,öyle mi canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?