merhaba canım..çok üzüldü,2 gun gözümde yaş kurudu sanki diyor..şuan daha iyi başka dr a gectı..bir de üslubu çok kötüymüş..düşünsene bebek isteyen bir kadına menopoza gireceksin denir mi dannn diye..şimdiki dr yeni testtler istemiş ve acil bir tehlike sinyali falan da yok demiş..hayırlısı..immo da bahsetmiş sağolsun..bu amh testini mutlaka söylicem..bu arada biz Antalya dayız
sen de tüp tedavisine başlıyorsun sanırım,öyle mi canım?
bugün dayanamayıp kanda bhcg baktırdım. 107 çıktı. yani hamileyim:))))))))
immooo yeni gördüm gözün aydın allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.O kadar sevindim ki ağladım yemin ederim.
inan çok üzüldüm canım. kader kısmet diyelim. bence hemen aşılamaya geç. ama progestanı neden kesmemiş anlamıyorum. aşılamada ilk ilaç aldığın dönemde progestan kullanmıyorsun ki. sadece fsh veriyorlar. bu senin doktorun tedavisini hiç anlamış değilim zaten. aklıma bir tek sebep rahim kalınlığı geldi. klomen rahmi inceltiyor ya, belki progestanla o incelmeyi telafi ediyorlardır. aşılamayı da klomenle yapacaksa neden bazılarına klomenle bazılarına puregonla yapıldığını sorsana canım. en sonunda ben de öğrenmiş olurum.(cidden çok merak ediyorum)
benim bugün (ctesi) yeni bhcg tahlilim yapıldı. 375 olmuş gayet iyi katlamış. sanırım haftaya cuma gibi keseyi göreceğiz(1500lerde görünüyormuş) o sancıları da doktora yüz yüze bir daha sordum. bana hem rahmimin ilk defa bir bebekle karşılaşıp değiştiğini, ona hazırlık yaptığını hem de sonuçta opu geçirdiği için böyle ağrılar olabileceğini söyledi. zamanla geçermiş. ağrıyla beraber kanama olsaymış endişelenmem gerekirmiş. ki benim hiç kanamam hatta lekelenmem bile olmadı.
Aynen öyle kader kısmet diyoruz biz de ama çok umudumuz olmadığı halde baya bi sarsıldıkProgestanı neden kesmedi ben de anlamış değilim valla. Buarada klomeni az yumurta uyarmak için yumurta takibinde, puregon iğneyi de aşılama da daha çok yumurta elde etmek için kullandıklarını söylemişti bana hatta klomenle benim 5 yumurta oluşunca iğneyle uyarmış gibi çok yumurta gelişti demişti, valla hala kafam karışık o konuda benim Buarada işin ilginç tarafı hala regl olmadım ve hiç bir emare de yok iyice benim düzenim bozuldu diye üzülmeye başladım, dün durumu kayınvalideme anlattım onun da ilk çocukta (yani eşime hamileyken) regl gecikince kan testi yaptırmış negatif çıkmış, bikaç gün daha gecikince tekrar yaptırmış pozitif çıkmış belki senin de öyledir dedi ve tabi umdu ama bilemiyorum öyle olsa doktor biraz daha bekle testi tekrarlayalım demez miydi diyorum. Gerçi hemşire 3,55 değeri görünce doktor değerlendirsin demişti ama doktor direk negatif demiş ay ne biliyim bu da mı herkese göre değişiyor anlamadım ki inş Allah'tan hayırlısı olsun çok da umutlanıp üzülmek istemiyorum artık.
Senin sonuçlarına çok çok sevindim bak ne güzel artmış, sancılar da yerleşmedenmiş gördün mü:) Ay inş keseyi de görürsünüz kısa zamanda sonra da minik kalp atışlarını duyarsınız yaramazın. Gelişmelerden haberdar et mutlaka olur mu? Dikkat et kendine görüşmek üzere.
muhakkak sarsılmışsınızdır. sonuçta doktora git gel, ilaç kullan bir emek verdin. reglin muhakkak gelir. geçen ay 5 yumurta ürettiği için yumurtalık yorulmuştur şimdi biraz dinlenecektir. tabi progestan da geciktiriyordur. bence bu tedaviyle daha fazla vakit kaybetme. klomen de üst üste kullanımlarda rahim duvarını incelten bir ilaç. halbuki bebeğin tutunması için rahim duvarının ince olmaması gerekiyor. mesela tüpte de ölçüp duruyorlar. eğer 7,5un altına inerse o ay transferi yapmayıp bekliyorlar. bence son bir spermiogram yaptırın. çıkan sonuca göre aşılama ya da tüp karar verirsin. sayı son defaki gibi yüksek çıkarsa aşılama dene, olmadı tüp. çünkü sen de biliyorsun bekle bekle nereye kadar? bu ay 5 yumurtan vardı. iğneyle zaten çatlattılar, yani her şeyi spermlere uygun hale getirdiler, spermler yine de gidip, yumurtaları bulup, kabuğu delip içeri giremediyse artık başka faktörlere bakmak lazım. yani ya hızlarında bir sorun var yumurtya kadar gidemiyorlar (bu durumda aşılama sizin için isabetli olacaktır) ya da ulaşsalar bile büyük çoğunluğun kuyrukları dairesel hareketi yapıp yumurtayı delip içeri giremiyor demektir. (bu durumda da imci ve miktoenjeksiyonla tüp yapman isabetli olur)
bugün dayanamayıp kanda bhcg baktırdım. 107 çıktı. yani hamileyim:))))))))
immocum canım tebrik ederim senin adına çook sevindim .
dilerim bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ,anne olma bahtiyarlığnına ermiş olmanı en kalbi dualarımla diliyorum Rabbim den
sağolasın canım. darısı senin başına:))
canım ben nedense senin istanbulda olduğunu düşünmüştüm:) neyse mutlaka antalyada da iyi yerler vardır. malesef doktorlar saçmalayabiliyorlar. o yüzden insan bir doktor bulmak gerekli. özlellikle de devlet hastanesindekiler çok kırıcı. doktor olmuşlar ama insanlarla nasıl konuşmaları gerektiğini öğrenememişler. evet canım kısmetse tüp bebek yaptıracağız biz de. salı günü tüm testlerimiz tamamlanıyor ve dosyamız açılacak. raporumuz çıkar çıkmaz da yaptırmak istiyorum tüpcanı:)) inşallah hayırlı olur ve ilk seferde mutlu sonucu alırız. sen neler yaptın canım? düşünüyor musun tüp aşılama ?
canım o arkadaşına lütfen ilet, tıpatıp aynı şeyi ben yaşadım: benim rapor için gittiğim hastanede tüp bebek bölümünün başı doktor "sizin yumurta rezerviniz bitik, şimdiye kadar neredeydiniz, ilaçlara bile doğru dürüst cevap verirmisiniz belli değil, 1 tane embriyonuz olur da transfer yapabilirsek şükredin" demişti. ben de eve gelip az ağlamadım. kendi doktoruma gidip bunları aktardığımda doktorum bildiğin şok oldu. ne münasebet yok öyle bir şey, evet yaştan dolayı rezerviniz düşmüş ama menapoza daha çok uzaksınız dedi. tüp doktorum da aynı şekilde konuştu hatta yaşıma göre iyi durumda olduğumu bile söyledi. nitekim ilaçlara da gayet iyi cevap verdim, düşük miktarda fsh verilen ve az sayıda yumurta üretmeye endeksli bir tüp tedavisi gördüğüm halde gayet yeterli miktarda ve kaliteli yumurtalarım oldu. opum olduğunda "madem sizin toplanacak yumurtanız olmazmış acaba şimdi biz ne topladık" diye öteki doktorla dalga geçti.
sonuç olarak maalesef bazı doktorlar öyle saçma saçma konuşabiliyor. genelde tanrı kompleksli tipler oluyorlar. insanları böyle kırıp üzmeyi maharet sanıyorlar.arkadaşın sakın canını sıkmasın, sadece kompleksli sorunlu bir doktora denk gelmiş o kadar.
kızlar slm eşim sperm thlili yapıldı sonuç şu;görünüm gri-opak;volüm;2,5 cc ph;8,0 likefaksiyon;30;vizkozite normal;sperm sayısı;27 000.000 hareketlilik;bu sonucc normalmi
İmmo selam nasılsın? Ben nihayet ve maalesef regl oldum sayılır hala tam değil ama işte ilaçlar yaptı demek ki. Umarım etkileri çabuk geçer gider. Buarada sana sormak istediğim belki aşılama için bişi diyemezsin ama tüp konusunda tecrübelerine dyanarak başından itibaren mikroejeksiyon yöntemi için doktora ne kadar sıklıklıla gittin? Yani demek istediğim toplamda kontroller de dahil ne kadar zaman aldı gidip gelip işlemi gerçekleştirmek. Ben eğer bu yolu deneyecek olursak yıllık iznimden kullanmak istiyorum da acaba 1 haftalık izin yeterli olur mu o aklıma takıldı sana bir sorayım dedim aşılamada da süreç hemen hemen benzer sanırım ama en iyi tecrübesi olan bilir diye sana sorayım dedim.
canım gün gün tüp takvimini şöyle anlatayım:
1- 1 kere eşimle birlikte ön görüşmeye gittim. tüm tahlillerimizi, bilgilerimizi gösterdim.(bu görüşmeyi ctesi falan da yapabiliyorsun). ona göre aşağı yukarı nasıl bir protokol uygulanacağı karar veriliyor. para pul vs konuşuluyor. aynı gün ilaçlar da yazılıyor.(ben raporlu olduğum için ayrıca 1 gün gitmiştim yazdırmaya ama sana aynı gün yazılır)
2-adetimin 3. günü yine gittim. ultrasonla kaç folikülüm olduğuna bakıldı. kan alındı, progesteron ölçüldü, düşük çıktığı için bugün ilaçlarınıza başlayabilirsiniz dendi.
3-ilaçları kullandığımın 5. günü(adetimin 8. günü) ilk kontrolüm yapıldı.ultrasonla bakılıp ilaçlara cevap veriyormuyum incelendi
4-ilaçları kullandığımın 8. günü yine kontrol
5-10. gün yine kontrol ve akşamına çatlatma iğnesinin vurulması.
6-36 saat sonra opu.
7-3 gün sonra transfer + 3günlük dinlenme
yani merkeze 7 defa gitmişim. adetimin 3. günü kontrol ve ilaçlara başlayıp, 15. günü transferim oldu. çalışıyor olsaydım işe de ancak 18. gün dönebilecektim. ama şunu da ekleyeyim benim tüm tedavim hep normal seyrinde gittiği için rutin şekilde ilerledi. yumurtalar istendiği gibi büyümezse gün aşırı kontrole giden de oluyor. aynı şekilde ilaç sürecim de standart 10 gündü. bu kimisinde 12 hatta 14 güne uzayabiliyor. senin fsh sorunun falan olmadığı için uzayacağını sanmam ama ihtimal olarak bil.
aşılamada da başlama ve aşılama takvimi hemen hemen aynı. ama tüpteki opu günü aşılama oluyor diye biliyorum.
İmmo selam nasılsın? Ben nihayet ve maalesef regl oldum sayılır hala tam değil ama işte ilaçlar yaptı demek ki. Umarım etkileri çabuk geçer gider. Buarada sana sormak istediğim belki aşılama için bişi diyemezsin ama tüp konusunda tecrübelerine dyanarak başından itibaren mikroejeksiyon yöntemi için doktora ne kadar sıklıklıla gittin? Yani demek istediğim toplamda kontroller de dahil ne kadar zaman aldı gidip gelip işlemi gerçekleştirmek. Ben eğer bu yolu deneyecek olursak yıllık iznimden kullanmak istiyorum da acaba 1 haftalık izin yeterli olur mu o aklıma takıldı sana bir sorayım dedim aşılamada da süreç hemen hemen benzer sanırım ama en iyi tecrübesi olan bilir diye sana sorayım dedim.
Çok sağol arkadaşım ne güzel ayrıntılı yazmışsın elin sağlık çok teşekkürler. Valla bu hesaba göre 1 haftalık izin yani h.sonlarıyla 9 gün yetmeyecek gibi hatta tam iki katı lazım gibi görünüyo. Ya da ilk kontrol günlerinde öğle arasına denk getirip iğne ve transfer olacacağı hafta izin almak da mantıklı olabilir. Bu ay da geçsin diyorum şu ilaçların etkisi geçsin yumurtalıklar da biraz dinlensin ocak ayında yani yeni yılda yeni bir başlangıç olur belki. Buarada benim aklıma takılan bir diğer nokta da hsg hala çektirmedim doktora da söylemiştim yumurta takibinden önce aşılama öncesi bakarız demişti onu bu reglimin hemen sonrasında aradan çıkartıyım diyorum en uygun zaman regl sonrası birkaç günmüş sanırım. Hem aşılamaya hazırlık olur hem de bu ay yine akışına bırakıcaz ya ola ki bi tıkanıklık varsa bi şans olur diye düşündüm.
Sen nasılsın buarada anlat nasıl hissediyorsun kendini var mı değişiklikler:)
ben senin de hamile kalacağın haberini bekliyordum, gerçekten çok üzüldümbiz de aşılama yaptırmıştık tutmadı, 2 tane yumurtam vardı biri bile tutmamış kısmetten öteye gidilmiyor maalesef ama elimizden geleni de denemek lazım elbet. şimdi baya çok yumurtam oluşmuş 2. aşılamayı da yaptırdık. pek umutlu değiliz ama süreci takip ediyoruz işte. Allah'tan umut kesilmez.
bu sefer aklıma takıldı, doktor 3. aşılamadan sonra tüpe geçebilirsiniz dedi. devlet öyle izin veriyor filan dedi. biz 2 den sonra tüp bebek yaptırmak isitiyorduk. hastane özel olmasına rağmen ve aşılama ve tüp bebek masraflarını cebimizden vermemize rağmen neyi devlet karşılıyor onu anlamadım. gonal f çatlatma iğnesi veya tüp bebeğe geçecek olursak onun ilaç masrafları vs bunları mı kastetti acaba?
evet canım 1 hafta az olabilir. tüp yapan ve çalışan arkadaşlar genelde ilaç kullanım süresini dediğin gibi çalışarak ama kontrolleri öğle tatiline, hsonuna falan getirerek geçirdi. ama opudan başlayarak 1 hatta 2 hafta izin aldılar. çünkü doktorlar 3 gün dinlenin deseler de ağrılar olabiliyor. kimisi overdose oluyor karnı su topluyor falan... ayrıca transferden/aşılamadan sonra 3 gün evden çıkmadan, yatarak oturarak dinlendikten sonra, 1hafta-10 gün dolana kadar da çok dikkatli olman gerekiyor. uzun yürünmeyecek, yorulunmayacak, kollar yukarı fazla kalkmayacak, ani hareketlerden kaçınılacak, hatta hatta bana verdikleri kağıtta stresten kaçının bile yazıyordu:))
hsg adet bittikten belli bir gün sonra çekiliyordu sanki. ama kaç gündü unutmuşum. ama ben 10. gün çektirmiştim diye aklımda kalmış. dediğin gibi bence de onu bu regl bitiminde aradan çıkar. tıkanıklık olacağını sanmıyorum ama %100 emin olunuyor en azından.
ben bol bol mide bulantısı hissediyorum((( sokağa çıktımmı 1 araba geçsin hemen eksoz kokusu algılıyorum içim kalkıyor. hele yanımdan geçen insanlar beni deli ediyor:)))evde de her şey kokuyor. mesela bugün yediğim yemek yarına çok korkunç kokabiliyor. ya da tam tersi olabiliyor. ayrıca midemi bastırıyor diye hep simit peynir ya da ekmek peynir yemek istiyorum:))) bu sabah eşime millet hamileyken canı kışın erik, çağla badem falan çeker, ben galiba sadece simit aşereceğim, ne şanslısın diye dalga geçiyordum:)))
canım bizim devlette aşılama yaptıran arkadaşlar hep 2 denemeden sonra tüpe geçtiler. yani 3.yü denemediler. 3.yü de denemek doktorun takdirindeymiş diye duydum. ayrıca aşılama şartının gerçekleşmiş sayılması için ya devlette ya da yine sgk anlaşmalı bir özelde aşılama yaptırmak gerekiyor diye biliyorum.sizin gittiğiniz doktor aynı zamanda devlette çalışıyordu diye hatırlıyorum belki bir bildiği vardır. ama tüp için rapora başvurup çıkarmadığın sürece zaten ne ilaçları ne hastane masraflarını sgk ödemiyor. hepsini %100 kendin ödemen gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?