Nasılsın immo.. Nasıl gidiyor hamilelik :) umarım hersey yolundadır.
yarın sabah 8de doktor randevumuz var. keseyi göreceğiz. sende ne var ne yok. varmı bir gelişme?
Ne güzel, kaçıncı haftanda olmuş oluyorsun şimdi?
Ben beklemedeyim halaaman Allah ım ne kadar zor bir sürecmiş, zaman durdu resmen. Evde idrar testim var, ama yapmaya cesaret edemiyorum. Bir taraftanda çatlıyorum tabii.. Sen kan testinden önce yaptın mı hiç test?
bekleme sürecinde evde benimle kalan annem vardı sanırım o yüzden bana vakit çok çabuk geçti. kendim idrar testi yapmadım ama kanı 12. günü bekleyemeyip 11. günde yapmıştım. genelde 9.-10. günde dahi çıkıyor zaten. idrar testinin duyarlılığı daha göreceli olduğundan çoğu kişide hamile olduğu halde negatif çıkmış. kimisi de erkenden çift çizgiyi görmüş. şimdi senin kaçıncı gün oldu canım? bu ara etrafımda kim tüp denese hep pozitifi gördü, inşallah senden de olumlu haberi alırız:)
ben 6. haftadayım canım.(ilk adet gördüğün günden itibaren sayılıyor) 8. haftada da kalp atışları duyuluyor.
12.12 de transferim olmustu benim, o günü sayarsak 10, saymazsak 9 günüm. Ama moralim şu an çok kötü! Olmadı sanırım, kalktım leke vardı ve kahverengi lekelenmeler devam edıyor ve karnım çok ağrıyor. Bunları yazarken gerçekten ağlıyorum şu an. Ayrıca testde yaptım bir ihtimal çıkar dıye, ama yok. Zor bir bekleme süreci geçirdim zaten, hiç kimsem yok bana yakın burada. Hep evde yanlızdım..
12.12 de transferim olmustu benim, o günü sayarsak 10, saymazsak 9 günüm. Ama moralim şu an çok kötü! Olmadı sanırım, kalktım leke vardı ve kahverengi lekelenmeler devam edıyor ve karnım çok ağrıyor. Bunları yazarken gerçekten ağlıyorum şu an. Ayrıca testde yaptım bir ihtimal çıkar dıye, ama yok. Zor bir bekleme süreci geçirdim zaten, hiç kimsem yok bana yakın burada. Hep evde yanlızdım..
boş yere umutlandırmak istemem ama immonun dediği gibi lekelenmeler ve ağrılar hamilelik sürecinde de olabiliyor ancak kesin bulgular değil kişiden kişiye değişiyor. hcg yapıncaya kadar moralini bozma. haa olmazsa da kadir kısmet hayırlısı böyleymiş canım üzülme, şimdiden üzülmek zaten çok erken olur. ben aşılama yaptıralı 3 gün oldu. aşılamadan 1 gün sonra hafif bi kan geldi. şimdi de felaket ağrılarım var. karnım olsun belim olsun. böbreklerim olsun. muhtemelen yine tutmadı birlikte üzülebiliriz yani ama benim için de çok erken. adeti görene kadar bekleyelim. Allah'tan hayırlısını diliyorum. veren de Allah vermeyen de Allah. bizim bilmediğimizi bilen O'dur, her yaptığında bir hikmet bulunan da O'dur.
yarın sabah 8de doktor randevumuz var. keseyi göreceğiz. sende ne var ne yok. varmı bir gelişme?
İmmoo selam nasılsın? Merak ettim bugün doktora gidecektiniz gördünüz mü keseyi durumlar nasıl? İnş herşey yolundadır senden ses çıkmayınca sorayım naptın diye dedim.
Buarada benim de bugün reglin 2. günü doktora gittim kontrol için bu ay zaten aşılama olmaz geçen aydan yumurtan var tekrar uyarırsak kistleşebilir dedi, bu ay normal akışında 12,14,16. günler ilişki önerdi. Buarada aşılama öncesi rahim filmi ne zaman çektirmem uygun deyince LAPAROSKOPİ VE HİSTEROSKOPİ (Rahim filmi) önerdi bu benim bahsettiğim normal rahim filmi hsg den farklı uyutarak göbek deliğinden girerek bütün rahim içini ve tüpleri aynı anda gören bi yöntemmiş 750 TL miş. Benim çok gözüm korktu bu kadar ciddi bişeye gerek yok diye düşünüyorum buarada bu gittiğim yer direk hsg çekmiyor o sistem yok ondan mı öyle dedi yoksa detaylı bakmak için mi anlamadım ama yine de aklıma yatmadı ben başka hsg çeken bir yer buldum orada direk sadece rahim filmi çektireyim diyorum sana da bir sorayım dedim bu konuda var mı bir bildiğin diye.
aaa ben senin bu kadar yeni aşılama yaptırdığını bilmiyordum. yani yaptırdınız da artık sonuç bekliyorsunuz falan sanıyordum. senin pkon olduğu için o ağrılara çok dikkat et canım. ilaçlarla fazla uyarılma olmuş su toplamış olabilirsin. çok çok, günde 3 litre falan su iç. protein ağırlıklı beslen. eğer nefes almada sıkıntı çekmeye başlarsan da hemen acile git serum bağlasınlar.
yaptırmıştık olmadı maalesef ikinciyi yaptırdık onun sonucunu bekliyoruz artık ama daha var. teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım. bu su toplama olayını daha önce de okumuştum forumda. cahilliğime ver nerede su toplanıyor acaba? zaten ilaçlar yüzünden midir nedir pantolonlara girmekte zorluk çekiyorum. doktor da ilaçların yan etkilerinden hiç bahsetmedi.
canım siz pkolular zaten çok yumurta ürettiğiniz için gonalf ya da puregon gibi ilaçlarla yumurtalıklarınız aşırı uyarılıp, aşırı sayıda yumurta üretebiliyorsunuz. ohss denen bir durum oluyor. yumurtalıklar ebat olarak aşırı büyüyüp, rahmin içi ve karnında su toplanıyor. yine çatlatma iğnesinden sonra da yumurta üretmeye devam ediyorsunuz da. mesela bir arkadaş bildiğin karnının sudan 3-4 aylık hamile gibi göründüğünü söylüyordu. tabi bu su toplanması aşırı sancı ve ağrı yapıyor. çok artarsa yukarı diyaframa da baskı yaptığından çarpıntı, nefes almakta güçlük gibi durumlar olabiliyor. tüpte pkoluların sık sık başına geliyor, ama aşılamada nispeten az ilaç verdiklerinden daha ender görülüyor. ama senin 2. aşılaman olduğu için üst üste ilaç kullanmaktan olur olur, uyarayım dedim. o suyu atman da bazısında 1 hafta falan bazısında da 1 ay falan sürüyor. en etkili çözümü çok çok içebildiğin kadar çok su içeceksin. hani bütün gün tuvaletten çıkmasan da içmeye devam etmen gerekiyor. bir de bol bol protein yiyeceksin. zaten çarpıntı, kusma, nefes almda güçlük gibi etkiler görülürse acile gidiyorsun orada sana yine proteinli bir serum bağlıyorlarmış. bizim aynı hastanede rapor çıkardığımız bir arkadaş var, o da tüp yaptı, şimdi hamile, kaç hafta geçti hala çekiyor, bugün doktora gittiğinde hala su vardı rahminde, ben de onun sayesinde öğrendim bu kadar ayrıntısını.
bugün bebeğimin 0,5 cm kesesini gördükkkk... her şey olması gerektiği gibiymişşş:)))) rahimde, kesede bir sorun yok. 4 yıl çocuk istemiyorum diye beni yiyip bitiren kocam, ultrason çıktılarını herkese gösteriyor şimdi:)))))
çok çok teşekkür ederim söylediklerini dikkate alıcam.
ayyy nasıl miniminicik ya :) Allah bağışlasın. biz hastanenin tüp bebek bölümüne gittik beklerken 2 ayrı aile geldi analı babalı dedeli nineli (tüp bebek bölümünün yan tarafı ameliyathane) doğum yapacaklarmış. 2 bebeğin de çıktıklarını gördük ameliyathaneden mini minnacık böyle, Allah'ım isteyen herkese nasip eder inşallah.
bugün bebeğimin 0,5 cm kesesini gördükkkk... her şey olması gerektiği gibiymişşş:)))) rahimde, kesede bir sorun yok. 4 yıl çocuk istemiyorum diye beni yiyip bitiren kocam, ultrason çıktılarını herkese gösteriyor şimdi:)))))
canmm sana kendimden biraz bahsedeyim 3 yıllık evliyiz biz ve ilk gunden beri bebek bekliyoruz ama olmadıArkadaşlar bir süredir sperm hareket, sayı ve morfoloji sorunuyla ilgili yazıyorum. En son üroloğa gittiğimizde sayı idare eder ama ileri hareket az dedi, çok hafif varikosel var ama bu fazla etkilemez dedi. Sonra da kesin kanıtlanmış etkilleri yok diyerek Evicap,Trental, Quanzim Q10 tavsiye etti bunlardan en çok Quanzim Q10 etkili dedi. Forumda neredeyse hiç görmedim ama Q10 kulllanıpta sperm hareketliliğinde artış olduğuna şahit olan var mı aranızda? Eşimin sonuçları aşağıda. Buarada bize direk mikroenjeksiyon önerdiAma ben ilaçlarla beraber keçiboynuzu kürünü de denemek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?