Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım ben sana taaa lekelenmem başladı dediğinde doktorunla görüş progesteronu artırıyorlar, kanamayı kesiyorlar demiştim diye hatırlıyorum. sen kalkıp fitili kesmişsin bir de....burada aynı durumda olan arkadaşlara devamlı hem progesteron iğne hem de fitil verdiler. 2 sini birden yüksek doz kullanınca bir zaman sonra kanamaları kesildi. sana orada yaptıkları iğne harici kendin devam edecek iğne vermediler mi? yani hem fitil hem iğne kullanmıyormusun? günde en az 800mg progesteron alman lazım. şu an kaç mg alıyorsun?
hiç moralini bozma, senin durumunda olan bir çok arkadaş bebeğini kurtardı.fitilleri kesmekle tabi extra riske atmışsın ama senin de düzelme şansın yüksek.
ayrıca şimdilik gözün aydın diyeyim

Canım teşekkür ederım ama dediğim gibi öyle sevınemıyorum, Perşembe yı bekleyip göreceğiz, ultrason için!!
Daha önce sana yazmıştım belki görmemişsindir, kendi doktoruma ulaşamadım, burda her yer tatildi. Acil Bölümü ile görüştük merkezin onlar da öyle iğne yapmak gerektiğini falan söylemediler. Çok fazla kanamam gelince ve normal adet dönemindeki gelişmeleri yasayınca hiç umudum kalmamıştı. Bu süreçte zaten insan çok yıpranıyor, normal hayatıma dönmek istedim, kendimizide negatife de hazırlamak taabi. Dün Test den sonra hemen 250 mg iğne yapıldı (haftada iki defa olması gerekıyormuş) Pazartesi tekrar olacağım. Günlükte toplamda şimdilik 600 mg kapsül kullanıyorum. Hatta doktora sordum, çoğaltayım mı diye. Hayır, gerek yok dedi.

o mesajını okumuştum canım. hemşire sana fitillere aynen devam etmeni söylemişti. sen de gezip tozup bir de sıcak banyo almıştın. ama daha fitilleri bırakmamıştın. henüz daha ümidin vardı. sen ne diye idrar testlerine bakıp aldanırsın ki...
bunlar hep orada tek başına olmandan kaynaklanıyor... bu bebeğin umarım sana tutunur. ama olmaz da bir daha tüp yapacak olursan telefonunu ver, seni her gün skypedan arayıp kontrol edeceğim valla.
bir de aklında bulunsun aman b vitamini ve demir takviyesi al.bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor. kanamanı da kesmeye yardımcı olur.

Güldürdün beni cnm :) Ara ara sorun değil.. İdrar testlerinide olur da pozitif görürüm belki diye yaptım:) Umut dünyası işte..
Araştırıyoruz bizde bir taraftan, başka ne yardımcı olur diye. Teşekkürler takviyelerin için

Öncelikle tebrik ederim umarım bebeğin sana tutunur içini ferah tut bu kadar çaba ve emek karşılıksız kalmayacaktır elbet. Buarada eminim daha önce yazmışısndır ama o kadar çok şey yazdık konuştuk ki burda hatırlayamıyorum. Eşinin en son değerleri nasıldı ml sayı, hız ve morfoloji olarak? Bize de doktor mikroenjeksiyon önermişti de o yüzden merak ettim (bizim son durum volüm 3, ml de 15.000.000, ileri hareket %10 yavaş %30, morfoloji de %4). Bu ay klomenle yumurta takibi denedik ama olmadı bir sonraki aşama aşılama olsun istiyorum ama bakalım durum ne gösterecek. Buarada yumurta takibinde bile doktor bana günde 300 mg progestan vermişti olas gebelik durumunda tutunsun diye o yüzden sen de ihmal etme devam et mutlaka iyi haberlerini bekliyoruz.

kuzum sen nerelerdesin? hiç yoksun bu ara... hsg'ni çektirdin mi? inşallah kolay geçmiştir.. bir sorun çıktı mı?

İmmoo selam nasılsın? Öncelikle iyi seneler başta eşin ve bebeğinle nice sağlıklı mutlu yıllar dilerim. Miniğin nasıl yine mide bulantıları yaptırıyor mu yaramaz, annesine:)
Ay beni hiç sorma yine sinirim tepemde cumartesiye hsg randevusu almıştım bi gittim yok efendim muayeneden önce hsg randevusu verilmezmiş, önce muayene edilip doktor karar verirmiş, tamam da ben telefonda durumu anlattım bana 9.30 da gelin ayarlayalım dediler diyorum yok o aptal santraldeki kız yanlış bilgi vermiş sabahın köründe kalkıp gittiğime mi üzüleyim, boşu boşuna ağrı kesici aldığıma mı üzüleyim ki başım çatlasa zar zor içiyorum bir zararı dokunmasın diye, yoksa bir ayı daha kaybettiğime mi yanayım. Neyse ki doktor hanım gayet düzgün ve aklıbaşındaydı da hem beni yatıştırdı hem de o salak kızın yuvasını yaptı. Gitmişken bende eşimin ve benim test sonuçlarını gösterdim eşimin değerlerine hafif düşük dedi aşılama denenebilir ilk etapta dedi gerçi bakalım testi yenilemekte fayda var son durumlar nasıl görmek lazım. Benim hsg ile beraber ona da baktırıcaz artık hakkımızda hayırlısı bakalım.

öffffff anlatırken kendimin defalarca muhtelif sebeplerden uğraştığım salak hastane çalışanları aklıma geldi şiştim... ya sana ne kardeşim, ben de her halde evde otururken "ay dur canım çok çekti gidip bir hsg çektireyim geleyim" demedim. belli ki başka bir doktor istemiş çektiriyorum. peki oradaki doktor neden hemen hsg yazmadı ki, yani o gün çekilemedi? sen özele gitmemişmiydin?( hani devlette zorluk çıkartabilirler belki bilemem) ne münasebe insana böyle 1 ay zaman kaybettiriyorlar anlamıyorum ki...
ben buradaki sgk anlaşmalı özel bir kliniğe randevu alıp gitmiştim. elimde hiç bir kağıt belge falan olmadan, "ben tüp bebek raporu çıkartıcam lazımmış hsg film çektirmek istiyorum" demiştim o kadar. muayene ve filmin sgk farkını ödedim, beni bir yere oturttular, bir görevli jinekoloğa gitti, sanki o muayene etmiş de hsg istemiş gibi bir kağıt yazdırttı, bir de hsgde verdikleri ilacı reçeteye yazdırtmış. eşim gitti o ilacı aldı. 15 dak sonra beni röntgen odasına aldılar. önce röntgen uzmanı beni hazırladı, arkasından o jinekolog geldi, kanülü falan koydu birlikte filmi çektiler. zaten çekilirken doktor ekrandan bakıp tüplerin açık hiç bir sorunun yok dedi. röntgen uzmanı hemen filmi banyo edip, raporu yazıp gidip jinekoloğa da imzalattı, şip şak raporla filmi birlikte elime verdiler. yani demek ki yapan yapıyor. senin gittiğin yer neden böyle olayı büyütmüş anlayamadım.

Aynen benim nasıl içim şişti anlatamam. Gittiğim yer çok yoğun ve randevuları dolu olduğu için o an yapamadılar (radyolojinin bulunduğu hsg nin çekileceği bölümden çook önceden randevu alınıp ayarlama yapılması gerekiyormuş)sonraki günlerde de yumurtlama günlerime denk geleceği için bi anlamı olmadı 1 ay daha bu şekilde attı

Teşekkürler canım. Darısı başına, inşallah daha fazla uğraşmadan hamile kalırsın. Doğal yolla olur ınşallah
Sana bir tablo yapayım, gör. Nasıl farklılık gösterdiğini spermiogramın..

9.8.12. 6.9.12. 22.11.12. 14.12.12
---------------- -------------- ------------- -----------
Volum. ml 4. 3,9. 4,2. 4
Sperm. Mil. 17. 20. 6,4. 21
Morfolojı. 2. 4. 1. 3
Motilite. a+b. 30. 25. 5. 35

8. aydan itibaren biz bazı kür ve takviyelere başladık. 3 ay boyunca hiç aksatmadan keçi boynuzu kürü yaptım akşamları. 22.11 de ki sonucu alınca şok olduk. Hemen o zaman tüp bebeğe karar verdik. Zaten tüp bebek merkezinde yapıldı spermiogram. Neden bu kadar düşmüş olabileceğini araştırdık ve başka bi yerde 14.12 de spermiogram verdi eşim. 22.11 dekinin düşük çıkma sebebini doktor, eşim spor yapmaya başlamıştı ona bağladı. İlk başlarda spor yaptığınız için vücut dengesini sağlamaya çalışıyor ve değişiklik gösterebilir demişti. Keşke spor yapmasaydı diyorum keçi boynuzu ve diğerlerini faydası olup olmadıgını anlayamadık. Sadece bolca kilo almış oldu. Aslında tüp bebek için 7.12 de spermiogram verdi ama onun sonucu elimizde değil. Zaten tüp bebek yapılacaksa onlar için önemli olan sperm bulunması ve %1 morfoloji yeterliymiş. Sonra gerisi kadının kaliteli yumurtası olmasına kalıyor. Birde embriyonun yerini beğenip beğenmemesine :)

Son düzenleme:
Aslında düzgün yazdım ama, tarihler falan birbirine karışmış. Umarım anlarsın

Aslında düzgün yazdım ama, tarihler falan birbirine karışmış. Umarım anlarsın
canım senin bhcg testin tekrarlanmadı mı, haber vermiyorsun? 750-800 gibi rakamlara çıkıncaya kadar gün aşırı tekrarlanıp yükselişin gözlenmesi gerekiyor. bir de merak ettim kanaman nasıl oldu?

canım senin bhcg testin tekrarlanmadı mı, haber vermiyorsun? 750-800 gibi rakamlara çıkıncaya kadar gün aşırı tekrarlanıp yükselişin gözlenmesi gerekiyor. bir de merak ettim kanaman nasıl oldu?

Pazartesi gunü tekrarlandı cnm. Hcg 405 e yükselmişti. Progesteron 11,76 ( 40 üzeri olması gerekiyormuş). 2-3 gündür kanamam gelmiyor, ama lekelenmeler devam ediyor. Yarın tekrar randevum var. Kan testi, iğne ve ultrasonum yapılacak. Çok heyecanlıyım, yarın benim için önemli günlerden

Çok teşekkür ederim gayet güzel ayrıntılı yazmışsın bana da fikir verdi, hatta 6.9.12 de yaptırdığınız testle baya benzer bizimki de. Ben anlamıyorum bu spermler ne nazlı ne narinler herşeyden kötü etkilenebiliyolar. O kadar takviyeye de şöyle böyle cevap veriyolar. Ama sen en iyisini yapmışsın bekle bekle zaman geçiyor ve her ay da alehimize işliyor. Yarın inş güzel sonuçlar alacaksın dualarımız seninle, güzel haberlerini bekliyoruz.

bugün ultrason yapıldı ama hiçbir şey görülmedi. Umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama negatifide düşünmek zorundayım. Çok heyecanlıydık merkeze giderken, dönüşümüz hüzünlü oldu :) Kan sonucları yarın belli olacak, yine heyecanlı bekleyiş. Eğer yükseldi ise ok. Cumartesi tekrar ultrasona çağıracak. Doktor neler neler görmedik ki biz dedi, ve ümit vermek istemedi. Cnm inşallah sen ve diğerleri yaşamaz bu bekleyişleri, gerçekten çoook zor. Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..

hakkında hayırlısı neyse o olsun canım... inşallah güzel haberler alırsınız.

İnş hayılısı olsun sağlığın yerinde olsun önemli olan, inş güzel haberi vereceksin dualarımız seninle...

İnş hayılısı olsun sağlığın yerinde olsun önemli olan, inş güzel haberi vereceksin dualarımız seninle...

Guzel Haber değerim yükselmiş 1222 olmuş. Benim kendi doktorum tatildeydi. Pazartesi günü için kendi doktoruma randevu aldık. Tekrar ultrason bakılacak. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun tabiki..

Guzel Haber değerim yükselmiş 1222 olmuş. Benim kendi doktorum tatildeydi. Pazartesi günü için kendi doktoruma randevu aldık. Tekrar ultrason bakılacak. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun tabiki..

canım senin doktor zaten kese için erken çağırmış. benim doktorum hcg 1500ün üstüne çıkmadan kese görünmez demişti. kesenin görünmemesi anormal değil yani. benimkinde 1500leri geçmişti, garanti olsun diye üstüne 3-4 gün de geçti öyle gittiydik.

Son düzenleme:

Evet cnm dünkü doktorda bize öyle söyledi. Aslında yarın 2400 üzeri olması gerekiyor, ama doktorum yok. Pazartesi'ne beklemeye çalışacağım, çok da merak ediyorum tabi.. Senin 6. Haftanda değerlerin nasıldı? Şimdi kaçıncı haftandasın, takip edemedim seni, bu sayfaya yazmadın sanırım. Kalp atışlarını duydunuz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…