haklısın canım sadece çeken biliyor. dışarıda kimse seni anlamaz. hele hele abuk subuk yorumlar yapanlar var ki bir ara beni çıldırtıyorlardı. eşimin spermlerinde sorun var diyorum, hala daha bana tvde duydum soğan kürüyle hamile kalınıyormuş diyenler, stres yapıyorsun ondan olmuyor diyenler ya da getirip jinekolog kartviziti tutuşturanlardan komple sinir gelmişti:))buradaysa beni anlayan insanlarla olmak beni hep o kadar rahatlattı ki. şu hamileliğimin ne demek olduğunu bile ancak siz anlıyorsunuz. çünkü her birimizin ne kadar beklediğini, arzuladığını, emek sarf ettiğini sadece çeken biliyor. eşin de tez zamanda düzelir inşallah ama düzelmezse de moralini bozma arkadaşım. bak biz çok üzüntüler çektik. eşimin sayıları en son yerlerde sürünüyordu. tüp denemeye karar verdiğimizde sadece 300bin spermle imcili mikroenjeksiyon uygulandı ve ilk denememde hamile kaldım. ilerde bir tane daha evlat istersem 2 tane de donmuş embriyom var. yani çareler tükenmiyor.
onlar bence seni başka yere göndermemek için laparoskopik histeroskopi önermiş. çünkü hsg yerine laparoskopi yapanı da ilk defa duydum. histeroskopi hsgde tüpü tıkalı çıkana ya da myom, kist çıkana falan yapıyorlar, yani hsgde bir sorun çıkarsa bir ileri aşaması. hatta yapılmışken(ucunda kamera olan bir aletle giriyorlar) parça alınıyor, tıkalı tüp açılmaya çalışılıyor falan yani hem bir tetkik hem de bir ameliyat türü. sakın yaptırma, sen git aşka yerde hsgni yaptır. tövbe tövbe para almak için adam kandırıyorlar yahu...
doktora ctesi sabahı yani tarın gideceğiz canım. gelişmeleri yazarım.
bugün bebeğimin 0,5 cm kesesini gördükkkk... her şey olması gerektiği gibiymişşş:)))) rahimde, kesede bir sorun yok. 4 yıl çocuk istemiyorum diye beni yiyip bitiren kocam, ultrason çıktılarını herkese gösteriyor şimdi:)))))
canmm sana kendimden biraz bahsedeyim 3 yıllık evliyiz biz ve ilk gunden beri bebek bekliyoruz ama olmadıdoktor doktor gezdik tabiki. en sonunda üniverste hast. tedaviye basladık bana yumurta takiibi klomen falan eşimde ileri hareket sorunu var sayısı düşük ilk aşılama olduk malesef tutmadı... pes etmedik yeniden basladk bu arada eşime her aksam keçiboynuzu kürü yapıp içirdim ve sanırım ondan daha etkili olan solgar L-arginine diye vitamin takviyemiz oldu ki 2. aşılamamız tuttu üstelik eşimin değerleri 2 katına fırladı 10günlük falan kullanımda. sana bu ikisini kesinlikle tavsiye ediyorum inş guzel neticeler alırsın. evicap da kullandı ama bi faydasını görmedik biz
Cnm Öncelikle hayırlı olsun hamileliğin çok sevindim Sağlıkla hayırla gelsin meleğin inşallah ama bir şey sorucam ben konuyu yarısına kadar okudum geri kalanına gözlerim müsaade etmiyorsperm sayınız çok iyi artıyordu konunun ortalarında ne olduda 300 bine düştü takviyelerimi bıraktınız yoksa başka bişeymi
Aynen dediğin gibi bende o laparoskopik histeroskopi olayını her açıdan çok gereksiz buldum Allah korusun çok önemli ve acil bi durum olmadıkça yaptırmak çok anlamsız yani. Ankara Lokman Hekim Hastanesini önermişlerdi olmazsa bu h.sonu cumt gidip halledeyim diyorum, sen rahat geçtiğinden bahsetmiştin ayrıca anesteziye falan gerek yok öncesinde bi ağrı kesici alırım olmazsa diyorum. Bakalım umarım sonuç iyi çıkar en azından normal deneyeceğimiz bu ay bir faydası olur. (yapışıklık ya da tınanıklık olmasa bile ilaç yine de geçtiği yeri temizlediği için hsg sonrası çok hamile kalan oluyormuş, gerçi bi de işlem sonrasında kimi doktor o ay için deneme önermiyormuş, alınan radyasyon bebeğe zarar verir düşüncesiyle ama ne biliyim döllenme olup da gebelik oluşana kadar radyasyonun da etkisi geçmez mi ki zaten? ayy her konuda kafama takacak birşeylerim var mutlaka yanisenin bir bilgin var mı tecrübeli arkadaşım çektirmiş biri olarak?
Buarada asıl minik keseyi görmenize çok çok sevindim minnoş yerine yerleşti maşallah güzel güzel büyüsün nazlı minik:) ay eşini anlatışına da çok güldüm:) böyle zorlu yollardan geçince değeri daha da anlaşılıyor tabi. inş sağlıkla kucağınıza alıp sağlıkla büyütün minik yaramazı:)
canm ne kadarlık hamilesin? 1aylıkken belli olurmu keseler acaba?
evet canım kandaki hsg 1500leri geçtimi kese görünüyor. ben de 5 haftayı doldurdum 6. haftanın içindeyim. bilgin olsun 8. haftada kalp atışları duyuluyor, 3. ay sonunda da epey epey insan formu almaya başlıyor. yani ultrasonda artık başını gövdesini ayırt edebilmeye başlıyorsun.
canm ben 30 kasımda aşılama oldum ve ondan sonra hamile kaldım sat ise 16 kasım şimdi ben hangısınden hesaplıcam haftamı????
bence de doğru karar almışsın. valla hsg yapılan ay denemek konusunda herkes ayrı bir şey söylüyor. benim yaptırdığım röntgen uzmanı ve jinekolog "yeni tip makinalar çok az radyasyon veriyor o yüzden beklemenize gerek yok" demişti. ama bazısına da başka yerlerde yok bu ay radyasyon aldınız aman dikkat edin demişler. bence sen de çektirdiğin yere sor. ben sende her hangi bir yapışıklık tıkanıklık çıkacağını sanmıyorum. olsa şimdiye bir emaresi olurdu.(çok aşırı ağrılı adet vs, yumurtalık kistleri) ama çekilsin de en azından bu ihtimali de eleyin.
eşim hakikaten komik. onca sene istemem de istemem diyen, tehditle razı ettiğim adam doktordan geldiğimiz sabah, önce kapıda karşılaştığımız komşulara ultrason çıktısını gösterdi, sonra da bütün gün yanında gezdirip çıkarıp çıkarıp baktı:)))) zaten ben hariç herkes buldumcuk olmuş halde:))) (ben biraz daha temkinli yaklaşıyorum hani bir sağ salim 3 ayı görelim halindeyim) kayın validem her gün beni arayıp torunum ne yapıyor diye soruyor. tabi bir de karnımın içindeki nokta kadar bir şeyi her gün sorması artık fena halde baydırmış halde. annem de her sabah bir endişeyle arayıp "nasılsın" diye soruyor. sanki çocuğu oraya idareten teyelledik de geceden sabaha her an düşebilir gibi davranıyor:)))
son adet tarihinden yani 16 kasımdan itibaren hesaplayacaksın canım. yani aşılamadan önceki 2 hafta da hamileliğe dahil sayılıyor. yani yaklaşık 40 günlük hamilesin. 6. haftanın içindesin 2 gün sonra dolmak üzere. aşağı yukarı aynı zamanda hamile kalmışız. benim de 1 aralıkda embriyo transferim olmuştu.
oo daha iyi ozaman bebişim birazcık daha büyük :) benim adet olcak gibi kasık ve bel ağrılarım oluyo sendede varmı böyle ağrılar? ve sen keseyi gördün mü?
bu arada keseyi gördüm yazmıssın unutmusum :) ben daha gitmedim cuma gunu gitsem bende görebilirmiyim acaba?
slm kızlar öncelikle hamişlere ALLAH hayırlısıyla tamamını erdirsin diyorum
bekleyenlerede sabır ve ALLAHTAN hayırlı tez zamanlı evlatlar diliyorum
bende poliksitik over var malesef yumurtalarım tembel
klomen tedavisinin 2, ayındyım
yalnız kafama çok takılıyo eşimin morfolojisi %5
nettede çok araştırdım
bazı drlar %5 ve üzerini iyi görüyolar
bazıları %14 ve üzerini iyi görüyolar
önceki drum eşimin aşılama yada tüp bebek sınırında olduğunu sölemişti
şimdiki drumda normal görüyo ama kafama takılıyo yinede :S
sizdeki morfolojiler nasıl acaba kızlar
cvp verirseniz çok sevinirim ALLAH yardımcımız olsun inş.
arkadaşım normal morfoloji %14 kruger, %50 WHO olmalı. fakat son dönemde bu morfoloji sorunları öylesine yoğun ki, herkes morfoloji sorunlu ve kısır sayılmasın diye kriterleri indirdiler. %4 yaptılar. yani %4ün üstüne normal demeye başladılar. ama bu biraz züğürt tesellisi tabi. aynı değişikliği sperm sayılarında da yaptılar. oligosipermi için sayı 70 milyonun altıydı sonra 50ye indirdiler, şimdi 20 milyonun altı oldu. hava kirliliği, gıdalardaki hormonlarla kısırlık sorunları arttıkça ine ine yakında 5 milyona da iner. ha git bak 20 milyon spermli %4 morfolojili olup kaç kişi doğal yoldan uğraşmadan şak diye çocuk sahibi oluyor? çooook az.... ya bir süre uğraşıyorlar ya da aşılama falan yapıyorlar.
slm kızlar öncelikle hamişlere ALLAH hayırlısıyla tamamını erdirsin diyorum
bekleyenlerede sabır ve ALLAHTAN hayırlı tez zamanlı evlatlar diliyorum
bende poliksitik over var malesef yumurtalarım tembel
klomen tedavisinin 2, ayındyım
yalnız kafama çok takılıyo eşimin morfolojisi %5
nettede çok araştırdım
bazı drlar %5 ve üzerini iyi görüyolar
bazıları %14 ve üzerini iyi görüyolar
önceki drum eşimin aşılama yada tüp bebek sınırında olduğunu sölemişti
şimdiki drumda normal görüyo ama kafama takılıyo yinede :S
sizdeki morfolojiler nasıl acaba kızlar
cvp verirseniz çok sevinirim ALLAH yardımcımız olsun inş.
durumumuz benzer canım. bende de polikistik over var. 1 buçuk senedir çocuk istiyoruz. ilk ay günde 2 tane klomen sonraki ay 3 tane klomen kullandım diğer ay doktor 4 tane kullan diyecekti ki eşim çıldırdı, her ay klomeni bir tane bir tane arttıracaksınız ama yumurtalar büyümeyince hep bir sonraki aya mı kalacak bizim beklemeye tahammülümüz yok diyince doktor iğneler vs var ama onu burada biz yazamıyoruz dedi. neyse kavga etmeden çıktık şimdi o iğneleri vurulup vurulup 2 aydır aşılama yaptırıyoruz. haa bu arada eşimin sonuçları da değişken ilk aşılamada test verdi yüzde 5 ileri hareket çıktı sayı 128 milyon toplam hareket yüzde 40 . aşılamada verdiği sperm örneğinde sayı 127 milyon ileri hareket yüzde 15 çıktı toplam hareket yüzde 60. 2. aşılamada test için örnek almadılar. aşılama için alınan örnekte sayı 37 milyon ileri hareket yüzde 5 çıktı toplam hareket yüzde 45. buradan da eşimde bir anormallik olduğunu veya bu laboratuvar sonuçlarının çok da objektif olmadığı anlamını çıkardık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?