Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Slm kzlar saatlerdir baştan yazılanları okuyorum ama anca yarısı oldu bitiremedim.Banada yardımcı olurmusunuz?Bizim morfoloji bozukluğu vardı 2009 yılında
Sayı:76 milyon
Hareketlilik:%53
Morfoloji:bir tahlilde %2 bir tahlilde % 4 idi ve ben bu değerlerle doğal yolla hamile kaldım çok şükür bir kızım var 3 yaşında. Şimdi bir daha çocuk istemeye başladık ve hiç bir doktora gitmeden spermler acaba ne durumda diye kendimiz tahlil yaptırdık yeni sonuçlarımız

Sperm konsantrasyonu: 33.8 milyon

Toplam sperm sayısı:67.6 milyon

Normal Morfoloji: 13

Anormal Morfoloji:87

Hızlı hareketli:15

Yavaş hareketli:28

Yerinde hareketli 35

Hareketsiz:22

Size zahmet değerlendirebilirmisiniz ve sperm konsantrasyonu ile toplam sperm sayısı arasındaki fark ne hangisine bakıcam ben sperm sayısı olarak.

Son düzenleme:

Cnm Öncelikle hayırlı olsun hamileliğin çok sevindim Sağlıkla hayırla gelsin meleğin inşallah ama bir şey sorucam ben konuyu yarısına kadar okudum geri kalanına gözlerim müsaade etmiyor sperm sayınız çok iyi artıyordu konunun ortalarında ne olduda 300 bine düştü takviyelerimi bıraktınız yoksa başka bişeymi

Aynen dediğin gibi bende o laparoskopik histeroskopi olayını her açıdan çok gereksiz buldum Allah korusun çok önemli ve acil bi durum olmadıkça yaptırmak çok anlamsız yani. Ankara Lokman Hekim Hastanesini önermişlerdi olmazsa bu h.sonu cumt gidip halledeyim diyorum, sen rahat geçtiğinden bahsetmiştin ayrıca anesteziye falan gerek yok öncesinde bi ağrı kesici alırım olmazsa diyorum. Bakalım umarım sonuç iyi çıkar en azından normal deneyeceğimiz bu ay bir faydası olur. (yapışıklık ya da tınanıklık olmasa bile ilaç yine de geçtiği yeri temizlediği için hsg sonrası çok hamile kalan oluyormuş, gerçi bi de işlem sonrasında kimi doktor o ay için deneme önermiyormuş, alınan radyasyon bebeğe zarar verir düşüncesiyle ama ne biliyim döllenme olup da gebelik oluşana kadar radyasyonun da etkisi geçmez mi ki zaten? ayy her konuda kafama takacak birşeylerim var mutlaka yani senin bir bilgin var mı tecrübeli arkadaşım çektirmiş biri olarak?

Buarada asıl minik keseyi görmenize çok çok sevindim minnoş yerine yerleşti maşallah güzel güzel büyüsün nazlı minik:) ay eşini anlatışına da çok güldüm:) böyle zorlu yollardan geçince değeri daha da anlaşılıyor tabi. inş sağlıkla kucağınıza alıp sağlıkla büyütün minik yaramazı:)

Öncelikle ilgine çok teşekkürler ve bebeğiniz için tebrikler sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Biz de uzun süre evikap, Coq10 ve vitamin takviyeleirnden sonra son birkaç aydır l-arginine, l-carnitine, Coq10, daflon , multivitamin ve polen kapsül kullanıyoruz geçen ay yumurta takibi tutmadı bakalım bu ay akışına bırakıp yine olmazsa diğer yöntemlere geçicez. Buarada sizin önceki değerler nasldı?
sayı hız morfoloji?

canım tam sayılarımız düzelmişti ki, eşime bir prolaktin sorunu peydah oldu. hatta doktorlar bu sorunun muhtemelen eskiden beri olduğunu ve sperm sayılarını düşüren şeyin ara ara bu prolaktin yükselmeleri olduğunu söylediler. bir tedavi falan da önermediler. sinirsel kaynaklı, stres olmayacak, çıkar çıkar düşer, çocuk için de tüp yapın dediler geçtiler. böyle bir şeyi öğrenince doğal olarak takviyeleri kullanmamızın anlamı da kalmadı. çünkü biz ne kadar düzeltirsek düzeltelim her streste yeniden düşecekti. o yüzden artık tüpe karar verdik. takviyeleri kullanmayı bırakınca, bir de tabi araya tüple ilgili stresler girince eşimin sayısı yıkama sonrası 300bine kadar düştü. ama zaten tüp yapacağımızdan, 5-10 tane sperm dahi yettiğinden dolayı çok takmadık da. nitekim imciyle ilk tüp denememizde başarılı da olduk.

bence de doğru karar almışsın. valla hsg yapılan ay denemek konusunda herkes ayrı bir şey söylüyor. benim yaptırdığım röntgen uzmanı ve jinekolog "yeni tip makinalar çok az radyasyon veriyor o yüzden beklemenize gerek yok" demişti. ama bazısına da başka yerlerde yok bu ay radyasyon aldınız aman dikkat edin demişler. bence sen de çektirdiğin yere sor. ben sende her hangi bir yapışıklık tıkanıklık çıkacağını sanmıyorum. olsa şimdiye bir emaresi olurdu.(çok aşırı ağrılı adet vs, yumurtalık kistleri) ama çekilsin de en azından bu ihtimali de eleyin.
eşim hakikaten komik. onca sene istemem de istemem diyen, tehditle razı ettiğim adam doktordan geldiğimiz sabah, önce kapıda karşılaştığımız komşulara ultrason çıktısını gösterdi, sonra da bütün gün yanında gezdirip çıkarıp çıkarıp baktı:)))) zaten ben hariç herkes buldumcuk olmuş halde:))) (ben biraz daha temkinli yaklaşıyorum hani bir sağ salim 3 ayı görelim halindeyim) kayın validem her gün beni arayıp torunum ne yapıyor diye soruyor. tabi bir de karnımın içindeki nokta kadar bir şeyi her gün sorması artık fena halde baydırmış halde. annem de her sabah bir endişeyle arayıp "nasılsın" diye soruyor. sanki çocuğu oraya idareten teyelledik de geceden sabaha her an düşebilir gibi davranıyor:)))

canm ne kadarlık hamilesin? 1aylıkken belli olurmu keseler acaba?

evet canım kandaki hsg 1500leri geçtimi kese görünüyor. ben de 5 haftayı doldurdum 6. haftanın içindeyim. bilgin olsun 8. haftada kalp atışları duyuluyor, 3. ay sonunda da epey epey insan formu almaya başlıyor. yani ultrasonda artık başını gövdesini ayırt edebilmeye başlıyorsun.

canm ben 30 kasımda aşılama oldum ve ondan sonra hamile kaldım sat ise 16 kasım şimdi ben hangısınden hesaplıcam haftamı????

canm ben 30 kasımda aşılama oldum ve ondan sonra hamile kaldım sat ise 16 kasım şimdi ben hangısınden hesaplıcam haftamı????

son adet tarihinden yani 16 kasımdan itibaren hesaplayacaksın canım. yani aşılamadan önceki 2 hafta da hamileliğe dahil sayılıyor. yani yaklaşık 40 günlük hamilesin. 6. haftanın içindesin 2 gün sonra dolmak üzere. aşağı yukarı aynı zamanda hamile kalmışız. benim de 1 aralıkda embriyo transferim olmuştu.

bence de doğru karar almışsın. valla hsg yapılan ay denemek konusunda herkes ayrı bir şey söylüyor. benim yaptırdığım röntgen uzmanı ve jinekolog "yeni tip makinalar çok az radyasyon veriyor o yüzden beklemenize gerek yok" demişti. ama bazısına da başka yerlerde yok bu ay radyasyon aldınız aman dikkat edin demişler. bence sen de çektirdiğin yere sor. ben sende her hangi bir yapışıklık tıkanıklık çıkacağını sanmıyorum. olsa şimdiye bir emaresi olurdu.(çok aşırı ağrılı adet vs, yumurtalık kistleri) ama çekilsin de en azından bu ihtimali de eleyin.
eşim hakikaten komik. onca sene istemem de istemem diyen, tehditle razı ettiğim adam doktordan geldiğimiz sabah, önce kapıda karşılaştığımız komşulara ultrason çıktısını gösterdi, sonra da bütün gün yanında gezdirip çıkarıp çıkarıp baktı:)))) zaten ben hariç herkes buldumcuk olmuş halde:))) (ben biraz daha temkinli yaklaşıyorum hani bir sağ salim 3 ayı görelim halindeyim) kayın validem her gün beni arayıp torunum ne yapıyor diye soruyor. tabi bir de karnımın içindeki nokta kadar bir şeyi her gün sorması artık fena halde baydırmış halde. annem de her sabah bir endişeyle arayıp "nasılsın" diye soruyor. sanki çocuğu oraya idareten teyelledik de geceden sabaha her an düşebilir gibi davranıyor:)))[/QUOTE]

Bakalım cumartesiye randevu alıcam artık orda radyasyon meselesini de sorarım umarım bir sakınca yok derler de bu ayı da değerlendirmiş oluruz. Buarada anesteziye gerek yok diyodun sen di mi en fazla bi ağrı kesici alırım diyorum bi de onun az da olsa anestezinin sersemliğini yaşamayayım.
Ay şimdi biz bi de bu zorlu yollardan da geçince 2 kat temkinli oluyoruz çok haklısın ama strese de sokma sakın kendini akışına bırak herşey yolunda gidecek inş buna inan buarada artık herkes üstüne düşer de düşer tabi boşver sende nazlan tadını çıkar ne güzel:)

Son düzenleme:

Bakalım cumartesiye randevu alıcam artık orda radyasyon meselesini de sorarım umarım bir sakınca yok derler de bu ayı da değerlendirmiş oluruz. Buarada anesteziye gerek yok diyodun sen di mi en fazla bi ağrı kesici alırım diyorum bi de onun az da olsa anestezinin sersemliğini yaşamayayım.
Ay şimdi biz bi de bu zorlu yollardan da geçince 2 kat temkinli oluyoruz çok haklısın ama strese de sokma sakın kendini akışına bırak herşey yolunda gidecek inş buna inan buarada artık herkes üstüne düşer de düşer tabi boşver sende nazlan tadını çıkar ne güzel:)[/QUOTE]
canım ben hsg gününün sabahı 1 majezik gitmeden yarım saat önce de 1 tane daha majezik almıştım. hsg sırasında 2-3 dakika adet sancısı gibi acıyor o kadar. sonra ağrı kesicinin etkisiyle bütün gün bir ağrın sızın olmuyor. bence de boşa enstezi alma.

oo daha iyi ozaman bebişim birazcık daha büyük :) benim adet olcak gibi kasık ve bel ağrılarım oluyo sendede varmı böyle ağrılar? ve sen keseyi gördün mü?

slm kızlar öncelikle hamişlere ALLAH hayırlısıyla tamamını erdirsin diyorum
bekleyenlerede sabır ve ALLAHTAN hayırlı tez zamanlı evlatlar diliyorum
bende poliksitik over var malesef yumurtalarım tembel
klomen tedavisinin 2, ayındyım
yalnız kafama çok takılıyo eşimin morfolojisi %5
nettede çok araştırdım
bazı drlar %5 ve üzerini iyi görüyolar
bazıları %14 ve üzerini iyi görüyolar
önceki drum eşimin aşılama yada tüp bebek sınırında olduğunu sölemişti
şimdiki drumda normal görüyo ama kafama takılıyo yinede :S
sizdeki morfolojiler nasıl acaba kızlar
cvp verirseniz çok sevinirim ALLAH yardımcımız olsun inş.

arkadaşım normal morfoloji %14 kruger, %50 WHO olmalı. fakat son dönemde bu morfoloji sorunları öylesine yoğun ki, herkes morfoloji sorunlu ve kısır sayılmasın diye kriterleri indirdiler. %4 yaptılar. yani %4ün üstüne normal demeye başladılar. ama bu biraz züğürt tesellisi tabi. aynı değişikliği sperm sayılarında da yaptılar. oligosipermi için sayı 70 milyonun altıydı sonra 50ye indirdiler, şimdi 20 milyonun altı oldu. hava kirliliği, gıdalardaki hormonlarla kısırlık sorunları arttıkça ine ine yakında 5 milyona da iner. ha git bak 20 milyon spermli %4 morfolojili olup kaç kişi doğal yoldan uğraşmadan şak diye çocuk sahibi oluyor? çooook az.... ya bir süre uğraşıyorlar ya da aşılama falan yapıyorlar.

tşkederim arkadaşım cvbın için
zaten araştırarak durmumuzu az çok öğreniyorum pek parlak değil :S
yaşım 28 1yıllık evliyim 8aydır bebek düşünüyoruz ama kuruger morfoloji %5
çok zaman kaybetmek istemiyorum tüp bebek bile araştırmalarına geçtim yani :S
herkes için hayırlısı

Immoocum mAsallah cnm cok coooookk sevindim. Harika bir haber. Allah kucagina almayi nasip etsin jnsssaaallah

durumumuz benzer canım. bende de polikistik over var. 1 buçuk senedir çocuk istiyoruz. ilk ay günde 2 tane klomen sonraki ay 3 tane klomen kullandım diğer ay doktor 4 tane kullan diyecekti ki eşim çıldırdı, her ay klomeni bir tane bir tane arttıracaksınız ama yumurtalar büyümeyince hep bir sonraki aya mı kalacak bizim beklemeye tahammülümüz yok diyince doktor iğneler vs var ama onu burada biz yazamıyoruz dedi. neyse kavga etmeden çıktık şimdi o iğneleri vurulup vurulup 2 aydır aşılama yaptırıyoruz. haa bu arada eşimin sonuçları da değişken ilk aşılamada test verdi yüzde 5 ileri hareket çıktı sayı 128 milyon toplam hareket yüzde 40 . aşılamada verdiği sperm örneğinde sayı 127 milyon ileri hareket yüzde 15 çıktı toplam hareket yüzde 60. 2. aşılamada test için örnek almadılar. aşılama için alınan örnekte sayı 37 milyon ileri hareket yüzde 5 çıktı toplam hareket yüzde 45. buradan da eşimde bir anormallik olduğunu veya bu laboratuvar sonuçlarının çok da objektif olmadığı anlamını çıkardık.

tşkler cnm cvbın için çok araştırıyorum %1 morfolojiyle bile doğal hamiş kalanlar oluyo
ama hepsi uzun zaman mücadele etmişler kürler vitaminler felan kiminde yaramış kiminde yaramamış
malesef bendende eşimdende durmumuz pek parlak değil ALLAH bilir tabi belli olmaz ama durum öle :S
buna şükür RABBİM beterinden saklasın inş. hepimiz bigün o mutlu haberi alırız hayırlısıyla

Merhaba arkadaşlar,
Benim konumumda olan ve olacak arkadaşları bilgilendirmek isterim:
3 yıllık evliyiz ve 2 senedir korunmuyorum. Eşimde hareketlilik ve morfoloji problemi olduğu ortaya çıktı.
Aşılama yapmadan tüp bebek önerdi doktorum. İlk tüp bebek deneyimim gerçekleşti bu ay.
12.12 de 5.gün (Blastosist) iyi kaliteli embriyo transferi gerçekleşti 1 adet olarak (biz 1 tanede karar kıldık) ve 2 adet embriyom donduruldu. Herseyden zoru gerçekten evde test tarihini beklemek oldu, zaman durdu sanki! Test tarihim 27.12 olacaktı.
Geçen hafta cuma günü (9.gün) lekelenme şeklinde başlayıp kırmızılara dönen kanamam 3 gün boyunca devam etti. Dayanamadım 9.gün evde idrar testi yaptım ve sonuç negatifti. Çok üzüldüm kendimi bu süreçte çok yıpratdım Ama içimde yinede bir umut vardı, merkezdende aldıgımız bilgi doğrultusunda test gününe kadar fitillere devam etmemi istemişlerdi. Pazartesi gününden itibaren normal regl gibi kanamalarım başladı ve ben umutlarımı salı gününden itibaren tamamen yitirdim ve fitilleri kullanmayı ve kendime dikkat etmeyi bıraktım. Dün test günümdü kanamalarım ve ağrılarım yoğun şekilde devam etmesine rağmen, kan testi yaptırdık ve 2 saat sonra gelen sonum POZITIF oldu. Hcg değerim 100, fakat progesteron değerim 3,70. Bu duruma ne sevınebildik ne de üzülebildik. Daha sonra hemen iğne yaptılar ve fitillere devam etmemi istediler. Haftaya Perşembe günü ultrason için randevu verdiler. Kanamam halen devam ediyor ve regl sancıları gibi ağrılarımda. ( salı günü 13.günde tekrar idrar testi yaptım, oda negatif çıkmıştı)
Ben şu an düşük riski taşıyorum tabiki
Arkadaşlar lütfen kan testinize mutlaka kanamamızda gelse mutlaka gidin ve gördüğünüz gibi idrar testlerine güvenmeyiniz.
Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin hepimize inşallah
Aranızda progesteron hormonuyla hakkında bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırmısınız, yükselebilme şansı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…