Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhabalar. eşinin sonucu o kadar düştüyse bir anda bir daha toparlanmaz canım. yani gelecek 3-5 hafta boyunca pek farklı çıkmayacaktır. bu arada biliyorsun spermiogram için bir perhiz süresi var. optimum sayı çıksın diye hep 2-4 gün perhiz gerekli diyorlar bu süreye uymazsan sayı düşük çıkabilirmiş:))))

Evet benimde aklımda o yumura takibindeki durum kaldı ki öncesinde araştırdıklarımda da hep aynı şeyi okumuştum. O yüzden biraz kafam karışık bu meselede hayırlısı olur inş. Tüpte dediğin gibi benim bir arkadaşıma da 3 tane koydular yumurtalık ve kan pıhtılaşması sorunundan dolayı da riske atmak istemediler hatta başta hiç iyi gitmiyor demişti doktor sonra üçü de tuttu birini mecburen diğer ikisi sağlıklı gelişebilsin diye almak zorunda kaldılar. Ama benim seçimim direk 1'den yana olduğu için sordum bu soruyu ki bazı doktorlar şans artsın diye 2 taneye kadar koymak konusunda ısrarcı olabiliyormuş tabi sağlık sebepleri de etkendir eminim ama bana sorsan bende 1 derim diye düşünüyorum bakalım Allah'tan hayırlısını diliyorum.

daha önce anlatmıştım, benim doktor açık açık söylemişti. tek koyarsak hamile kalma olasılığın %25, çift koyarsak %45, ama çift embriyo konup da ikisinin birden tutma olasılığı da %20 diye. yani çift konup da hamile kalanların, %80inin sadece biri tutuyormuş. %20 bana yine de yüksek bir olasılık gelmişti istememiştim. nasibimde varsa tekle de tutar dedim. iyi ki de öyle demişim...
ama ikiz isteyen de çok. bir kerede 2 çocuk birden sahibi olmak çoğu kişiye cazip geliyor. hatta benim çevrem ikiz koydurmadım diye bana hep enayi gözüyle baktı. bense halen en doğru seçimi yaptığıma inanıyorum. zira ben hem ileri yaşta hem de epey fazla kiloyla hamile kaldım. hem ikizi taşımam doğurmam zor olurdu hem de sonrasında bakamazdım. ha deneyip deneyip hamile kalamasaydım belki şansım artsın diye 3. de falan iki embriyoyu kabul ederdim. sen de doktorunla konuşursun canım. doktorlar çocuk sahibi olamıyoruz ya otomatikman ikiz isteyeceğimizi düşünüyor ve ona göre hareket ediyorlar. ilaç dozunu düşük tutar tek yumurtan gelişir.

Bizim doktor tüp için direk %65 dedi ama tek için mi çift için mi bi yorum yapmadı. Aşılamayla kıyaslarken vermişti oranları ve benim de aklımda hep aşılama öncelikli yol olduğu için detayı sormamıştım açıkçası, gerçi kafam da karışıktı ondan da unuttum bi taraftan. Bence sen doğru karar verdin ki sana bu kararı verdiren faktörlerde gayet mantıklı. Bi de gerçekten biraz kaderci düşünmek lazım kısmette ne varsa o oluyo biraz da, 3 koydurup 1 tutanda kısmet 3'ü birden tutup 2 olan da. Bizim olaya müdehalemiz bir yere kadar, Allah herşeyin hayırlısını versin.

zaten benim doktorun bana söylediği bir şey var. biz sadece rahme konana kadar müdahale edebiliyoruz, embriyo tutunsun diye optimum şartları ayarlıyoruz, ama rahme konduktan sonra müdahale şansımız yok artık ordan sonrası bir yerde kader kısmete kalıyor demişti. ben hala daha sorguluyorum inan. 1 seneden fazla uğraştık şans bize gülüp o hamile kalmaya yetecek bir tek sperm yumurtaya ulaşamadı da, nasıl oldu tüpte tek denemede hamile kaldım inanamıyorum. arada çoook şüpheye düştüm; acaba bizim bilmediğimiz bir faktör mü var, biraz da sorun bende mi acaba diye... artık kısmetimiz böyleymiş diyorum...

Aynen öyle kısmetten öteye geçilmiyor. Ama sorun sende olsaydı asıl o zaman yine tutmazdı bence, çünkü bizim her ay denediğimiz yumurtlama günümüze denk getirip işi sperme bırakmaktı ve tabi spermlerde yeterince çok ve hareketli olmayınca en başta belki yumurtaya ulaşması bile mümkün olmuyodu (onunla ilgili bir video izlemiştim spermin yolculuğu diye aştıkları engeller ve yol öyle böyle az değil aslında hele de bizim spermlerde bu kadar nazlıyken işleri daha da zor) ama tüpte kaliteli yumurta olduktan sonrsa spermin yapacağı herşey dışarda yapılıyor en son rahme konuyor o aşamadan sonra da tutması yine Allah'tan. Bakalım biz de aşılamada o katedilen yolu kısaltmış olucaz sonra da artık Allah'tan bir umut tutmasını diliycez..

işi ehlıne teslım etmek de çok önemlı bu yolda..gıttıgınız doktoru tanımadığım halde senın anlattıklarından guven duydum..transfer edıp işi sadece şansa bırakmamış..butun tedbırlerı almış..zaten butun tedbırı alıp öyle tevekkül etmek gerekır Allah'a..benı ve benımle transfere gırenlerı dınlendırmedıler bıle..gıyınıp cıktık anında..

teşekkürler canım sağolasın bakalım ne çıkacak pazartesi günü gidecek tekrar verecek düşük çıkarsa bir kez daha isteyecekler ne çıkacak bekliyoruz merakla.bana tedaviye devam ediliyor yüksek olursa aşılama düşük çıkarsa tüp olacak hayırlısı....

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım yazdıklarınızı okuyorumda çohunuz aşılama ve tüp bebek yöntemlerine başlamıssınız acaba nekadar tedaviden sonra başladınız benim eşimin sperm sayısı iyi diher deherleride iyi sadece hareketsizlik var 4 aydır ilaç kullanıyoz ilk önce yüzde 90 hareketsizdi 3 ay sonunda yüzde 70 indi dkrumuz yüzde 50 normel dedi ilaçla tedavimiz devam ediyom cevap veriiseniz çok mutlu olucamnekadar zamndan somra aşılamya geçtiniz bizim doktorumuz 2 aydaha ilaç tedavizi verdi olmazsa istersenis tutma şansı daha yüksek olduhu için aşılama yaparız dedi bi çok kişide bekleyin dyo arkadaşlar yardım lütfennnnnnnnnnnnn

arkadaşım eğer sayınız iyi sorununuz sadece hareketse doktoru dinleyin ve bekleyin. çünkü hareket en kolay tedavi edilen şey. ben 1 yıl uğraştıktan sonra tüp yaptım. ama eşimin sayısı çok çok azdı, yani artık bu yükselir diye hiç bir ümidim kalmadı da tüpe geçtim.
bohemia arkadaşımız sayıyı zamanla oldukça yükseltti. şu an eşinin sayıları ve hızı hemen hemen normal kriterlerde. ama yaklaşık bir 6 ay kadar bekleyip doğal yolla hamile kalamayınca önce yumurta takibi denedi, şimdi de aşılama deneyecek.

tamamen aynı fikirdeyim. kesinlikle her tür tedbiri alıp, sonra tevekkül ettik. bu arada tüp sonrası en az 1 saat dinlenmek kalkmamak kural, neden öyle yaptılar ki acaba. sizin o doktor hakikaten tam para tuzağıymış. sen anlattıkça neden olmadığına insan artık şaşırmıyor inan.

iyi de tüpün ilaç protokolü ayrı aşılamanınki ayrı. tüpte çok yumurta üretilsin diye aşılamaya göre çok daha fazla doz ve ek ilaçlar veriliyor. nitekim aşılamada 1-2 yumurta elde ederken tüpte en az 9-10 yumurta elde ediyorsun. haliyle embriyo sayısı da ona göre fazla oluyor. sakın spermiogram düşük çıkarsa tüpü kabul etme. aşılama ilaçlarıyla elde ettiğin 1-2 tane yumurtayla boşuna tüp yapıp hakkının birini yakma!!!!!!

sohol arkadaşım cevabın için kafam çok karışıyo sadece hareket sorunumuz var oda artıyo aslanda 3 ay önce ki gibi deyil bende bekleyelim dyorum allahım ne yazdıysa o olucak inşallah bizede hayırlı bir evlat yazmıştır

bakın bakalım hız nereye kadar düzelecek. sonra o düzelmiş haliyle 5-6 ay doğal yoldan deneyin, olmadı aşılama denersiniz. bir de havuç kürü de hıza iyi geliyor. istersen eşine onu da yap. buradaki şeylerle kafanı da çok karıştırma. herkesin durumu farklı farklı. çoğu kişinin hem sayı, hem hız hem de morfoloji sorunlu. böyle durumlarda doktorlar ilaç bile önermiyor. direkt gidin tüp yapın diyorlar. sizin doktor ilaçla tedavi edelim dediyse vardır bir sebebi. yani düzelebilecek gibidir ki bekleyin diyordur. yoksa hiç uğraşmıyorlar merak etme...

canım sahol gerçekten çok morel oldu keçiboynuzu yapıyom ama havuç denemedim onuda denerim aslında şuanda bize yüzde 20 hareket daha lazım yani yüzde yirmi daha atrsa normele dönüyo bende biraz bekleme taraftarıyım çünkü spermler 3 ayda yeniliyomuş kendini yaşımızda genç bende biraz daha bekleme tARAFTARIYIM AMA çevreden baskı oluyo ona biraz canım sıkılıyo herkez bende dolayıı olumuyo sanıyo bende hiç bozmuyorum eşim önem vermiyo söyle dyo eşim tedavi görüyo de dyo ama ben söylemiyom bide eşimle çok büyük bi bağımız var ona sonsuz bi sevgim var bu yolda beraber yürüyoz zaten allah nasip ederse olur bunu çok iyi biliyorum

transferden sonra dınlenmekle zaten psıkolojık olarak bıle 1-0 onde başlıyorsun bence..yatmak sonucu etkılemezmış..ılla yatınca olacak demıyorum ama ıste tedbırını her turlu alacaksın,,gerı donup duşundukçe sınırlerım zıplıyor,en ıyısı susam ben

şu an bana menapur diye bir iğne verildi dün başladım pazartesi kontrol var hem eşimin hem benim eğer eşimin ki düşük çıkarsa başka ilaçlar da eklenecek .eşimin değerleine göre tüpe ya da aşılamaya geçilecek daha karar verilmedi..

kızlarrr dün sperm testi yaptırdık cevat aktarın kürlerini kullandıktan sonra ilk kez test verdikk..
hacim 4,5 olmuş sayımız 5 milyondan 9 milyona çıkmış morf 1den 2ye çıkmış hareketimiz düşmüş %45 yinede ii..
bu ay proxeed kullanmamıştık ona bağlı sanırım...TPMMS 8 den 12 ye çıkmış..
fsh biraz yükselir gibi olmuş korktum ama çok yükselmez inş...
çok şükür allaha toplamda 40mil kadar spermimiz varr.. allahımm sen yardım et yarabbimm.
total progresif motil sperm sayısı ne oluyo kızlaarrrr yaaaa

arkadaşım dr hangi ilacı verdi bilmiyorum ama bizimde hareketimiz sıfır denecek kadar kötüydü şu anda %60 %45 arası ...
proxeed plus diye bi ilaç var netten bi araştır istersen...

uzun süre bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. 3 aşılama ve 3 negatif sonuç sırada tüp bebek var. ilaçlar nedeniyle kist oluşmuş. 1 ay doğum kontrol hapı kullanarak kistin dökülmesini beklicez. diğer ay tüp bebek tedavisi için işlemlere başlicaz. gerçi doktor diğer adeti beklemeden tedaviye başlıyor anlayamadım. şimdilik doğum kontrol hapı ve folic plus verdi. gelecek adet tarihi 23 mart olmasına rağmen 9 martta gel ilaçları değiştireceğiz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…