merhaba bana özel msj göndermişin fakat ben yeni üyeyim özel msj hakkım yok henüz ama istersen burdan cevap yazarım..
Merhaba sizin aşılama topiğinde de yazmıştım aslında ama hiç farketmez burda da cevap yazabilrsin? Sizde son durum nedir bi de eşinin değerlerini sormuştum.
benim eşimin değerleri varikosel ameliyatından sonra yükselmeye başladı.sperm tahlili doktorda kaldı ama hatırladığıma göre ileri hızlı hareketli %20,sperm sayısı 60.000.000 du.morfolojiye bakmadım heyecanlıydım o yüzden..ameliyat olmadan önce morfoloji %0 dı...sizin morfoloji %4 sanırım bence aşılama için iyi bir yüzde...
Cevabın için çok sağol. Benim eşimde de hafif varikosel vardı bir süre onun için trental daha uzun bir sürede ayrıca takviye vitaminler kullandı. Ama beklediğimizden uzun süre doğal yolla hamile kalamayına önce yumurta takibini denedik olmadı, şimdi de kısmetse bu ay ilk kez aşılama deneyeceğiz, değerler normalden düşük olunca şansta doğru orantılı azalıyo ama işte tüp öncesi aşılamayı da denemeden geçmek istemedim. Siz de bu ay mı aşılama deneyecetiniz? İnş hepimiz için sağlıla en hayırlısı olur.
evet bu ay 2. aşılama yapılacak,solda 1 varikoseldi eşiminde yinede ameliyat oldu,evicap kullanıyor 1 senedir.yakınımızda 7-8 senedir çocuğu olmayan bir çift vardı şimdi ikizleri var geçen gün sordum ilk aşılamada tutmuş onunki hatta onun doktorunu sordum onamı gitsek diye kararsız kaldık..seninde denemende yayar var canım olurya tüp bebeğe gerek kalmaz bekli..(işallahhh).....
Biz de o takviyeler içinde evicap'ı da baya kullandık, diğerlerine de hala devam ediyoruz aşılamada da faydası olur diye. Hadi hayırlısı inş sizin de ikinci de sağlıkla tutar. Burdan mutlu haberleri kısa sürede paylaşırız inşallah.
İmmo selam naber? Cimceme nasıl? Ben öyle deriiin bi bekleyiş içindeyim böyle bekleyince de zaman geçmiyomuş resmen. Buarada benim aklım bişeye takıldı doktora da sormayı unuttum şaşkınlıktan. Benim reglim normelde 23 Ocakta oldu sonra bitti 2 hafta sonra 8 Şubatta tekrar oldu ya doktor bunu değil bir sonrakini sayıcaz ama beklediğinden geç olabilir mart ayında demişti şimdi benim aklıma takılan benim mart ayındaki reglim 23'üne göre mi yoksa ara kanam olan 8'ine göre mi olacak acaba? Tabi diyeceksin bunu en iyi doktor ya da ara kanama yaşayan bilir aslında ama sen hiç duydunmu çevrenden bununla ilgili bişi ya da bilgin var mı bi sorayım dedim.
selaaammm, yok sizleri unutmadım. sadece 10 gündür falan internete çok az girdim o yüzden:)))) bana kalmak üzere annem geldi yine. o gelince dışarıda fazla geziyoruz. şimdi bir de bebe alış verişlerine başladım hepten kendimizi kaybetmişiz. fakat dışarıda çılgın gibi gezip bir de gelip evde iş yapınca, gebelik siyatiği oldum. açılan pelvik kemiği ve büyüyen rahim yorgunluğun da etkisiyle siyatik sinirine baskı yapmaya başlamış. günlerce sol kalça ve bacağıma felç inmiş gibiydi. neyse ki fizik tedavi hareketleriyle, istirahatle falan geçirdim. bu arada dün akşam ilk defa bebeğimin hareketini hissettim:))) karnımın içinde sanki bir basınç noktası yer değiştirdi, soldan ortaya geçti gibi oldu:)) sonra 1 saat kadar sol orta kıpırdadı durdu. eşimle annem de elini koyup hissetti.
bu tip ara kanamalardaki durumu hiç bilmiyorum ama 8 şubata göre 28 gün sonra olması gerekiyor gibi geliyor bana.
immo selam .. nasılsın diye soracağım ama okuduklarıma göre her şey yolunda:)) maşallah!!! ben de sabırsızlıkla bekliyorum bebeğimin ilk hareketini.sana mesaj yazmıştım özelden.merak etmiştim ama ya benim kutumda ya da senin kutunda bir sorun var.mesaj sanırım gelmedi.neyse. emre beye ilk kontrole gittiğimi anlatmıştım sana mesajda. bir bebeğim var:) kalp atışını da duyduk şükürler olsun. hayırlısıyla ilk 3 ayı atlatmayı bekliyorum.bu arada progestan,previt positive ve coraspine devam ediyorum. başka bir ilaç vermedi. sana herhangi bir ek ilaç vermişmiydi ya da kan testi falan yapmışmıydı ilk kontrolde? ikinci kontrol 22sinde. merakla bekliyorum:))
selaaammm, yok sizleri unutmadım. sadece 10 gündür falan internete çok az girdim o yüzden:)))) bana kalmak üzere annem geldi yine. o gelince dışarıda fazla geziyoruz. şimdi bir de bebe alış verişlerine başladım hepten kendimizi kaybetmişiz. fakat dışarıda çılgın gibi gezip bir de gelip evde iş yapınca, gebelik siyatiği oldum. açılan pelvik kemiği ve büyüyen rahim yorgunluğun da etkisiyle siyatik sinirine baskı yapmaya başlamış. günlerce sol kalça ve bacağıma felç inmiş gibiydi. neyse ki fizik tedavi hareketleriyle, istirahatle falan geçirdim. bu arada dün akşam ilk defa bebeğimin hareketini hissettim:))) karnımın içinde sanki bir basınç noktası yer değiştirdi, soldan ortaya geçti gibi oldu:)) sonra 1 saat kadar sol orta kıpırdadı durdu. eşimle annem de elini koyup hissetti.
bu tip ara kanamalardaki durumu hiç bilmiyorum ama 8 şubata göre 28 gün sonra olması gerekiyor gibi geliyor bana.
Aaaa çok geçmiş olsun arkadaşım bende merak ettim hiç ortalarda yoksun unuttun sandım vallahi. Ay hareketsizlik ayrı sorun çok yorulmak ayrı ama sen de abartmışsın biraz sanki gez yorul, üstüne de ev de iş yap kötü oldun tabi ah ah tekrar çok geçmiş olsun daha iyisin şimdi ama di mi? Aman dikkat et kendine çok yorma kendini bundan sonra yine yürüyüşünü yap ama fazla yorulmadan. Cimcime de noldu anneme demiştir içerden önce hareketlendi sonra duruldu misali:)) Ay miniğin hareketlerini hissetmeye başladın mı ne değişik bir duygudur kimbilir kuzenimin dışardan görünüyodu sonlara doğru çok garip çok farklı güzel bir his olmalı:)
Ben de işte hala beklemedeyim regl oldum olucam bir göğüs hassasiyeti başladı herhalde ilk regl 23'ü ile arada derede olan 8'inin ortasında bi yerlerde olucam sanırım. Buarada hafızam beni yanıltmıyorsa hani ilk 5 gün kullanılan ilçatan sonra ultrason takibi başlıyordu di mi? Yani ilacı kullanırken gidip gelinmiyordu, bitince takip ediliyordu bi an şaşırdım kafam karıştı da. Bi heyecan, bir korku bi de nasıl izin alıcam stresi sardı ki buaralar sorma. İnşallah sağlıkla hayırlıyla atlatırız.
hayır canım ilacı kullanmaya başlıyorsun 5. günü ilk kontrolün oluyor ve yumurtaların gelişimine bakıyorlar. ona göre doz ayarlanıyor. ilacı yaklaşık 10-12 gün kullanıyorsun, kontroller de ilaç kullanırken oluyor. en az 3 defa kontrole 1 defa da aşılamaya gidersin, izin konusunda ona göre kılıf uydur.
açıkçası beni annem fazla yordu o yüzden böyle oldum. huyudur evime gelince hiç bir şeyi beğenmez bir temizlik furyasına girişir. günlerce yok perdeleri yıkayalım, yok koltukların kılıflarını sökelim, hadi mutfak raflarını indirip temizleyelim derken beni helak etti. üstüne de hamilelerin yürümesi lazım deyip 8 km falan yürütünce (yoruldum ölüyorum desem de dinlemez) önce yorgunluktan tansiyonum 7-3 oldu sonra bu siyatik derdi çıktı. valla ne yalan söyleyeyim ilk defa aman gitti diye sevindim. gittiğinden beri resmen toparladım ağrım sızım kalmadı çok şükür.
Bana doktor yine 5 gün içmem için klomen verdi (kimisine direk iğne veriyolarmış anlamadım) o yüzden ilaç bitince 5. gün gidicem diye düşüdüm (hani başlar başlamaz değil de bitince anlamında ama kafam karşmıştı) ilk gidiş için zaman doğru o zaman, bi de yumurta gelişimi için klomen yeterli olmazsa takviye iğneye geçilecek demişti, ilk yumurta takibinde klomene göre yumurta sayısını fazla bulmuştu doktor bakalım bunda nolur hayırlısı, izin için de dediğin gibi artık bir kılıf uydurucam artık.
Ay ilahi annenin de bi maraton koşturmadığı kalmış sana resmen:)) Aman bundan sonra fırsat bu fırsat güzelce dinlen yorulacağın işlerden mümkün olduğu kadar kaçın dikkat et kendine az şey atlatmamışsın vallahi çok geçmiş olsun tekrar kendine iyi bak.
ay ben senin aşılamada klomen kullanacağını unutmuşum. diğer puregon ya da gonalle olan iğneli protokole göre cevap yazdım. klomenle olan protokolde ilaç kaç gün ilaç alınıyor, kaç kere kontrole gidliyor hiç bilmiyorum canım. ama çok çok farklı da olacağını sanmam.
arkadaşlar,
eşim 30 yaşında ve 1,5 yıldır evliyiz ve yaklaşık 8 aydır çocuk düşünüyoruz eşimin spermiyogram testinin sonuçlarını gönderiyorum anlayan varsa lütfen yorum yapabilir mi? bu sonuçlarla gebelik oluşur mu yoksa herhangi bir tedaviye ihtiyaç var mı? dün yaptırdık testi arraya haftasonu girdiği için doktora gösteremedik ve ben çok merak ediyorum
MAKROSKOPİK MUAYENE
miktar: 3,40cc
viskozite: normal
sıvılaşma: 35dk
renk: kirli beyaz
pH: 8.0
kan: (-)
MİKROSKOPİK MUAYENE
1cc/hücre: 11000000
tümü: 37.400.000
mikroskopi:her sahada 4-5lökosit görüldü.
HAREKET KABİLİYETİ
NORMAL HAREKETLİ
1/2saat: %7
1saat: %6
2saat: %3
YAVAŞ HAREKETLİ
1/2saat: %14
1saat: %13
2saat: %10
HAREKETSİZ
1/2saat: %79
1saat: %81
2saat: %87
BOYALI PREPARASYONDA MORFOLOJİ
normal yapılı:%80
anormal yapılı:%20
baş anomalisi:%11
boyun anomalisi:%3
kuyruk anomalisi:%6
DİĞER BULGULAR
fruktoz(kantiatif) mh/dl [-]
ay ben senin aşılamada klomen kullanacağını unutmuşum. diğer puregon ya da gonalle olan iğneli protokole göre cevap yazdım. klomenle olan protokolde ilaç kaç gün ilaç alınıyor, kaç kere kontrole gidliyor hiç bilmiyorum canım. ama çok çok farklı da olacağını sanmam.
İmmoo selam nasılsın? Minik kızdan ne haber? Ben az önce doktordan geldim dün son klomenimi kullanmıştım, 7. gün bugün ultrasonla bakıldı ve ben başta iki yöntem arasında gidip geldiğimden aşılamada iğne olayından habersizdim bugün itibariyle gonal f iğne verdi, cumartesi tekrar kontrol salı günü de aşılama olacak gibi görünüyo. Sen iğneleri kendin mi yapmıştın? Uf ben bi garip oldm nasıl yapıcam diye babaannem karnına insülin yaparken içim kötü olurdu şimdi ben nasıl yapıcam diye düşünüyorum. 15.30 - 17.30 arası yapılmasını tavsiye ettiler. Bir akıl ver arkadaşım.
canım çok çok hayırlısı olsun. benim bebiş eni konu kendini hissettiriyor artık:))) iğneleri ben ekseriya sağlık ocağına yaptırmıştım.(sağlık ocağı tam karşımda olduğundan kolayıma gelmişti) hsonları da eşim yapıyordu. bir iki defa da kendim yaptım. ben de senin gibi kendime iğne yapmak konusunda sorunluydum. ama sonradan hamile kalınca kan sulandırıcı iğneler kullanmam söz konusu oldu alıştım. hatta şöyle diyeyim kendin yapınca inan daha az acıyor. eğer karından kendin yapacaksan doktorlar göbek deliğinin 4 parmak uzağına yap diyor ama sen biraz daha şöyle 5-6 parmak uzağa, tam hiza da değil 1 parmak aşağıya falan yap. ne kadar uzaklaştın o kadar az acıyor. eskaza göbek deliğine yakın yaparsan da çook acıyor. bir de alkollü pamuk kullanacaksan alkol kurusun öyle iğneyi yap, sonrasında da hemen sil, pamuğu üzerinde tutma. alkol yakmasın. insan 3,5 ay her gün iğne yapınca iyice uzman oluyor:))))
Çok sağol arkadaşım valla içimi rahatlattın. Buarada iğne için verilen 15.30 - 17.30 arasında işyerinde oluyorum kendim yapmaya kalksam alkol pamuk v.s. yok diğer türlü iğne diye izin istemem sıkıntı amaan herşey bi stres kaynağı bana resmen. Buarada kol ya da göbek dediler acaba koldan mı denesem dedim ne bilyim içim bir tuhaf oluyo. Bakalım umarım herşey yolunda sağlıla devam eder de bütün stesler uçup gider.
canım işe evden biraz pamukla, bir küçük kolonya getir(ki genelde işyerinde birilerinde bulunur ama) onları kullan.(ilk denemende yanında yoksa kolonyalı bir mendille silsen bile olur) koldan sen yapamazsın. kolun arka tarafından, göz kararı 3 kısma bölüyorsun, orta kısma yapılıyor. arkaya yapamayacağın için o başkası yapınca mümkün oluyor. bir de koldan morarabiliyor. kendin karından ya da bacaktan yapabilirsin. (yine bacağı 3e ayırıp ortaya ön yüze yapılıyor) ama karın en kolayı. hem üstünde bluz falan varsa karnın yan tarafını azıcık sıyırıp halledebiliyorsun. ben misafirlikte bile tuvalete gidip şip şak yapıyordum. bir de şunlara dikkat et:
1-iğneyi dik açıyla sokcan. hiç korkma, gonalin iğneleri ince olduğu için zaten çok az acıyor.
2-iyice dibine kadar da batırma. çok az bir şey boşluk kalsın. şırıngayı yavaş yavaş boşalt, bitince 1-2 saniye öyle kalsın öyle iğneyi çıkar.
3-önce iğnenin içindeki hava kabarcıklarını çıkarmayı unutma
4-kendinden doz ayarlı pen iğnelerden değil de normal şırıngalı gonal kullanacaksan, dalgınlıkla yanlış doz ilaç çekme.(bizim bir arkadaş 125 çekeceğine 400 çekip iğne yapmış bir gün)
bir de internette falan bu iğnelerin eğitim videoları var. gerekirse açıp seyret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?