valla yazdığımda okumuşundur, çift embriyoyla hamile kalma şansın oldukça yükseliyor. o yüzden hep çift tercih ediliyor. ha çift konunca da ikiz olacak diye bir kural yok. ekseriya teki tutuyor. ama ben işte kendi özel sebeplerimden o küçücük riske bile girmek istemedim. o yüzden siz de kendiniz karar vereceksiniz. ama matematiksel olarak doğru olan iki tane koydurmak. yani biz çok şanslıydık sen bize bakma. benim ilkinde tutmasaydı ikinci denemede kesin 2 tane transfer isterdim.
teşekkürler.. Aslinda 2 tanede dondurulmuş embriyom vardı. Herşey çoook güzel +++ kalitesi dedi, doktor! Takii transfer olacağı son saatlere kadar, hem de ikisinide transfer ettirmeyi kabul etmişken, telefonla arayıp maalesef ikisi de gelişimini durduğunu söylediler ( 2 ay kadar oldu)Çok çok üzüldüm, çünkü kendime nedense o kadar pozitif enerji yüklemişim ki, hiç negatif düşünmemiştim. Burdan da bir sonuç çıkardım ki negatifini de düşünmek gerekliymiş. Şimdi kliniğimi değiştirdim ve yeni baştan dedik! Bakalım herşeyin hayırlısı diyoruz, her zaman ki gibi:) ( bebeğinin ismini bile bilmiyorum, bir ara geçmişi okumak istiyorum tabiki) Sevgileer
teşekkürler.. Aslinda 2 tanede dondurulmuş embriyom vardı. Herşey çoook güzel +++ kalitesi dedi, doktor! Takii transfer olacağı son saatlere kadar, hem de ikisinide transfer ettirmeyi kabul etmişken, telefonla arayıp maalesef ikisi de gelişimini durduğunu söylediler ( 2 ay kadar oldu)Çok çok üzüldüm, çünkü kendime nedense o kadar pozitif enerji yüklemişim ki, hiç negatif düşünmemiştim. Burdan da bir sonuç çıkardım ki negatifini de düşünmek gerekliymiş. Şimdi kliniğimi değiştirdim ve yeni baştan dedik! Bakalım herşeyin hayırlısı diyoruz, her zaman ki gibi:) ( bebeğinin ismini bile bilmiyorum, bir ara geçmişi okumak istiyorum tabiki) Sevgileer
bizde cift koyduracagiz galiba, sagol arkadasim fikirlerin tecrubelerin cok faydali oluyor..bebeginden vakit ayirip buraya gelip sorularimizi yanitlaman buyuk incelik! cok cok tesekkurler..ben hala dogum kontrol haplarina devam ediyorum 2 haftam daha var...insallah bir ay sonra yumurta toplama islemi olacak..esime ilaclara kurlere vitaminlere devam tabi..dun yaptirdik sonunda kan tahlililerini bakalim hormon degerlerimiz guzel cikar insallah..
sevgilerr
canım kliniği değiştirmekle iyi yapmışsınız. tam transfer aşamasında dondurulmuş embriyosunu kaybeden bir sizi duydum. yani oranın laboratuarı biraz zayıf olabilir gibi geldi. ama sen yine de moralini bozma. kader kısmet belki böyledir. sonu iyi olsun da önemli değil, bir daha baştan dene yeter ki. bebeğimin ismi lara. yeni 3 ayını doldurdu.
keşke daha fazla yardımcı olabilsem... buradan gelişmeleri aktarmayı unutma sakın.
Laraa Dış gebelik olmasaydı, sanırım seninle aynı zamana denk gelecektik ve tek düşündüğümüz isim Lara idi, hatta erkek ismi hiç düşünmedik bile. Eşim hep bir kızımız olmasını istediğinden Lara hep aklımızdan geçen isimdi. Öpücükler Lara ya :)
Tam transfer aşamasında değil, transfere saatler kala. Sabah tel.aradılar, birisi gece gelişimini durdurduğunu birinin de sabah saatlerinde.! Seçtiğimiz klinik ilklerden biriydi, 1981 den beri varolan. Bir çok şeye imza atmış olanlardan. Ama çok yoğun olduğundan bana çok ilgisiz geldiler, doktor kendi bile aramadı. Oradan biri arayıp söylemesi, ve dış gebelik olduğundada buna benzer bir şeyler yaşanması, yok artık burayı istemiyorum dedim...
Şimdi ki kliniği seçmemizin sebebi ise, embryoscope aletinin olması ( el değmeden 24 saat boyunca emryoların kamera sistemiyle takibi, gelişmiş mikroskop sistemi). Bilmiyorum belki duymuşsunuzdur, bu aletin her yerde olmadığını biliyorum. Balım yarın yumoşlar ne kadar olmuş, öğreneceğiz. Salı günü 13 taneydi. Yarın opu günü belli olur sanıyorum.
Laraa Dış gebelik olmasaydı, sanırım seninle aynı zamana denk gelecektik ve tek düşündüğümüz isim Lara idi, hatta erkek ismi hiç düşünmedik bile. Eşim hep bir kızımız olmasını istediğinden Lara hep aklımızdan geçen isimdi. Öpücükler Lara ya :)
Tam transfer aşamasında değil, transfere saatler kala. Sabah tel.aradılar, birisi gece gelişimini durdurduğunu birinin de sabah saatlerinde.! Seçtiğimiz klinik ilklerden biriydi, 1981 den beri varolan. Bir çok şeye imza atmış olanlardan. Ama çok yoğun olduğundan bana çok ilgisiz geldiler, doktor kendi bile aramadı. Oradan biri arayıp söylemesi, ve dış gebelik olduğundada buna benzer bir şeyler yaşanması, yok artık burayı istemiyorum dedim...
Şimdi ki kliniği seçmemizin sebebi ise, embryoscope aletinin olması ( el değmeden 24 saat boyunca emryoların kamera sistemiyle takibi, gelişmiş mikroskop sistemi). Bilmiyorum belki duymuşsunuzdur, bu aletin her yerde olmadığını biliyorum. Balım yarın yumoşlar ne kadar olmuş, öğreneceğiz. Salı günü 13 taneydi. Yarın opu günü belli olur sanıyorum.
tabiki aktarrim cok tesekkurler..hatta ilk gelisme: esimin aksam disinin kucuk bir kenari kirilditamda sperm vermesine bir aydan az kala..ben bi disciye gorunelim diyorum bakalim idare eder mi apse falan yaparmi oyle bir durum olursa spermleri dondurmak veya tedaviyi 1 ay ertelemek daha mantikli geliyor bana..boyle bir durumla hic karsilasan oldumu? yumurta toplama gunu icin sperm donduran?? ne yapacagimizi sasirdik..agri falan yok ama daha 24 saat bile olmadi..iltihap falan olurda antibiyotik kullanmak zorunda kalirsa tup bebek olayini etkiler diye dusunuyorum..yinede aklima kotu seyler getirmicemmmmm:)
valla bizim de gönlümüzden geçen hep kızdı, allah gönlümüze göre verdi. lara ismi de daha hamile kalmadan önceden düşündüğümüz bir kaç isimden biriydi. inşallah senin de kızın olur da koyarsın. bizim bir arkadaşımızın 19 yaşındaki kızının ismi lara inanılmaz güzel bir kız. o yüzden sanki lara ismindekiler hep güzel olacakmış gibi geliyor:)))
embriyoskop cihazını elbette biliyorum. istanbulda da kullanan klinikler var. hatta buradan tanıştığım 2 arkadaşım o cihazı kullanan bir klinikte hamile kaldı. umarım siz de beklediğiniz faydayı görürsünüz. eski kliniğin hakkında da çok yorumda bulunmak istemiyorum. ama bence onlar bir şeyleri yanlış yaptı embriyoları kaybetti. çünkü benim doktorumun demesine göre, ilk dölleme sonrası gelişimde tamam gelişim durabiliyor, ama zaten bölündükten sonra 3. gün ya da 5. günde donmuş embriyonun çözülme aşamasında kayıp olasılığı çok çok düşük, hani %1 falan gibi. hadi o düşük olasılık sana denk geldi ama 2 embriyoda birden mi denk geldi?
yarın inşallah dolu dolu bir yığın yumurtan toplanır. hepsinden güzel güzel 1. kalite embriyoların olur. sonra da transfere gider bebeğini alır gelirsin:)))))
ha ha ha ay tabi öyle kötü şeyler aklına getirme. sadece ucu kırıldıysa bir dolgu yaparlar olur biter. diş bu, açık yaramı hemen iltihap falan olsun. hadi tut ki oldu, ne bu azıcık antibiyotik kullanınca azospermi olacak değil adam. hemen sperm dondurdun, tedaviyi erteledin falan. zaten size lazım olan hepi topu 15-20 tane sperm. merak etme her halükarda bulunur o kadarı. bir akrabamın eşinde 2 tek sperm bulup ikiz bile yaptılar:)))
sen eşini bırak kendine bak. ivf tedavisinde kadının sağlığı ve yumurtaları çok daha önemli. bol bol su iç, geceleri düzenli uyu, arada çık temiz hava al, moralini de böyle şeylerle bozma:))))
Teşekkürler cnm, güzel dileklerin için. Yarın kontrolüm var, opu Pazartesi olur sanırım.
Donmuş embriyonun kayıp olasılığı %50 oranında, yaptırmaya karar verdiğimizde doktorumuz söylemişti zaten, garantisi olmadığını. Belki sen yanlış hatırlıyorsundur yada sistem farklı. Biz okuduklarımızdan da yarı yarıya şans olduğunu hatırlıyorum. Kısmet değilmiş diyoruz, ve yola devam ediyoruz
Teşekkürler cnm, güzel dileklerin için. Yarın kontrolüm var, opu Pazartesi olur sanırım.
Donmuş embriyonun kayıp olasılığı %50 oranında, yaptırmaya karar verdiğimizde doktorumuz söylemişti zaten, garantisi olmadığını. Belki sen yanlış hatırlıyorsundur yada sistem farklı. Biz okuduklarımızdan da yarı yarıya şans olduğunu hatırlıyorum. Kısmet değilmiş diyoruz, ve yola devam ediyoruz
evet biraz abartmisin, bu dogum kontrol haplari iyice hassas yapti beni:) dedigin dogru kendime odaklanayim biraz..spor yapiyorum saglikli beslenmeye calisiyorum, adet olduktan sonra ivf ilaclariyla birlikte acaba su havuc incir kurunude yapsammi diyorum kaliteli yumurta icin? sen neler yapmistin kendin icin immocum? iki sperm ikiz bebek ha supermis:) darisi tum isteyenlerin basina..ikiz demisken bizde hala kararsiziz iki mi koydursak tek mi diye..ikizinde kendine gore riskleri var..ozel degilse eger sen neden tek koydurmustun ogrenebilir miyim?
kürü tabi ki yapabilirsin. incirle havucun zararı olmaz faydası olur. ama şu da var, yumurtalar aşağı yukarı 90 günde oluşuyor. o yüzden opuda oluşacak yumurtalarına müdahale için aslında 3 ay önceden başlaman lazım.
ben 3 ay omega 3, l-arginine, coenzyme q10, royal jelly içmiştim. yaşın ileri olunca, yumurta kalitesi de zayıflıyor, belki yarar diye allah ne verdiyse içiyorsun tabi:)))
iki embriyo koydurmamamın saklı gizli bir sebebi yok. burada da o zaman yazmıştım. benim ailem izmirde ben istanbuldayım. burada kayın validem var ama yaşlı, bana faydası yok aksine devamlı benden beklentileri var. yardımcı olacak kimsem olmayınca iki çocuğa birden bakmam çok zordu. bir de hiç 2 çocuk hayalimiz olmadı. hep tek istedik, varımız yoğumuz onun olsun, en güzel şartları verelim istedik. ama tabi tek koydurduğumuz ilk denemede başarısız olsaydık riski göze alıp 2.de çift koyduracaktık.
doktoruma özellikle sormuştum ve çok net hatırlıyorum bana çok çok düşük bir oran söyledi. kesinlikle %50 falan değildi. ha belki kendi kliniklerinin kayıp oranını söyledi bilemem. neyse artık gelmiş geçmiş canını sıkmayalım zaten.
Roma bir sorum olacak genel anestezi ile mi toplatacaksin yumurtalarini? bizi haberdar et nasil gectigi hakkinda..kolay gelsinn insallah bi suru yumurtan toplanir ve bi suru embiryonuz olur:)
doktoruma özellikle sormuştum ve çok net hatırlıyorum bana çok çok düşük bir oran söyledi. kesinlikle %50 falan değildi. ha belki kendi kliniklerinin kayıp oranını söyledi bilemem. neyse artık gelmiş geçmiş canını sıkmayalım zaten.
oran konusunda herkes birşeyler söyleyebilir, internette de her yerde başka birşeyler yazıyor. Ama burada kadınlar kulübünde de okuduklarımdan anlıyorum ki, bir çok kişinin başına gelmiş ve gelebilir. Evet artık onu geçtim, yeni sezon açtık :)
şimdi bizim kararsızlığımız ne kadar kaliteli embriyomuz olacak ve tek mi çift mi embriyo koyduracağız! Açıkcası korkum tekrar dış gebelik olması, bakalım doktorum ne diyecek. Gerçi doktorlara kalırsa hep çift taraftarılar.
ha ha ha ay tabi öyle kötü şeyler aklına getirme. sadece ucu kırıldıysa bir dolgu yaparlar olur biter. diş bu, açık yaramı hemen iltihap falan olsun. hadi tut ki oldu, ne bu azıcık antibiyotik kullanınca azospermi olacak değil adam. hemen sperm dondurdun, tedaviyi erteledin falan. zaten size lazım olan hepi topu 15-20 tane sperm. merak etme her halükarda bulunur o kadarı. bir akrabamın eşinde 2 tek sperm bulup ikiz bile yaptılar:)))
sen eşini bırak kendine bak. ivf tedavisinde kadının sağlığı ve yumurtaları çok daha önemli. bol bol su iç, geceleri düzenli uyu, arada çık temiz hava al, moralini de böyle şeylerle bozma:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?