tek mi cift mi embriyo koyduracagim konusu bizimde kafamizi karistiriyor ama sanki cift koydurma fikri agir basiyor...
Eşinle beraber bunu iyice düşünün, çift koydurunca ikiz olma ihtimali yüksek. Maddi ve manevi (manevi destek en önemlisi tabiki) açıdan taşıyabilmek, kendini de düşünmeli insan! Ben ikiz istemiyorum ama Allah'ın takdiridir tabiki, tek yumurtadan da ikiz olabilir :)
Benim en yakın arkadaşımın ikiz kızları var ( tüp bebek) 5 yasında, yeri geldiğinde isyanlarda. Oysada annesi hep yanında, çok iyi destekçisi ama, amaa işte :)
Ben biraz evvel çatlatma iğnemi oldum ve Çarşamba sabahı opu olacağım. Pazartesi günü kısmetse transfer yapılacak ( Blastosist)
yine tek embriyo dedik, iki tanesi bana şu an riskli geliyor. Ama tutmazsa eğer, dondurulmuşlarım olursa herhalde o zaman çift koydururum. Beklemedeyim anlayacağınız
Eşinle beraber bunu iyice düşünün, çift koydurunca ikiz olma ihtimali yüksek. Maddi ve manevi (manevi destek en önemlisi tabiki) açıdan taşıyabilmek, kendini de düşünmeli insan! Ben ikiz istemiyorum ama Allah'ın takdiridir tabiki, tek yumurtadan da ikiz olabilir :)
Benim en yakın arkadaşımın ikiz kızları var ( tüp bebek) 5 yasında, yeri geldiğinde isyanlarda. Oysada annesi hep yanında, çok iyi destekçisi ama, amaa işte :)
Ben biraz evvel çatlatma iğnemi oldum ve Çarşamba sabahı opu olacağım. Pazartesi günü kısmetse transfer yapılacak ( Blastosist)
yine tek embriyo dedik, iki tanesi bana şu an riskli geliyor. Ama tutmazsa eğer, dondurulmuşlarım olursa herhalde o zaman çift koydururum. Beklemedeyim anlayacağınız
Teşekkürler cnm, güzel dileklerin için. Yarın kontrolüm var, opu Pazartesi olur sanırım.
Donmuş embriyonun kayıp olasılığı %50 oranında, yaptırmaya karar verdiğimizde doktorumuz söylemişti zaten, garantisi olmadığını. Belki sen yanlış hatırlıyorsundur yada sistem farklı. Biz okuduklarımızdan da yarı yarıya şans olduğunu hatırlıyorum. Kısmet değilmiş diyoruz, ve yola devam ediyoruz
Selam immo..
Nasılsın, Lara nasıl?
Daha önce yazdığım oranlar okuyanların kafasını karıştırmasın istedim, biliyorsun ben yurtdışındayım ve Türkiye de dediğim gibi sistem farklıymış. Bilmiyordum yeni öğrendim, Türkiye de (embriyo) bölündükten sonra donduruluyormuş!! Burada sperm yumurtayla birleştirildikten sonra , 24 saat içinde donduruluyor. ( dini açıdan sanırım, bölündükten sonra embriyo canlı sayıldığından, bölünmeden donduruluyor). Yani benim dondurulmuşlarımla yine Blastosist yoluna gidildi. ( 5. Gün gelişimini durdurdular)
Yasallar ve yasaklar ülkeden ülkeye değiştiğini unutmuşuz.
selam immortal nasilsin? cok sukur simdilik dis konusu bir SKINTI cikarmiyor..idare edecek gibi..bu arada esimin prolaktin, tsh fsh gibi degreleri normal cikti senin esinin prolaktin yuksekliginden dolayi bir sorun yasadiginizi hatirliyorum...varikosel cok etkilemezse sperm sayisinda buyuk dalgalanmalar yasamayiz insallah yumurta toplama gununde..
iyiyim canım sağol.
gördüğün gibi diş konusunda boşuna vesveselenmişin. merak etme muhakkak yeterli sperm bulunur. hatırlatırım biz opu günü sadece 300 bin canlı spermle çocuk sahibi olduk:))) dediğim gibi sen kendine odaklan. vitaminlerini iç, su iç, omega iç, bol oksijen al. yumurtaların beslensin, dolsun.
Selam immo..
Nasılsın, Lara nasıl?
Daha önce yazdığım oranlar okuyanların kafasını karıştırmasın istedim, biliyorsun ben yurtdışındayım ve Türkiye de dediğim gibi sistem farklıymış. Bilmiyordum yeni öğrendim, Türkiye de (embriyo) bölündükten sonra donduruluyormuş!! Burada sperm yumurtayla birleştirildikten sonra , 24 saat içinde donduruluyor. ( dini açıdan sanırım, bölündükten sonra embriyo canlı sayıldığından, bölünmeden donduruluyor). Yani benim dondurulmuşlarımla yine Blastosist yoluna gidildi. ( 5. Gün gelişimini durdurdular)
Yasallar ve yasaklar ülkeden ülkeye değiştiğini unutmuşuz.
cok sagol arkadasim, ama konu boyle onemli birsey olunca insan ister istemez vesvese yapiyor:)) kendime odaklandim dedigin gibi su en az 2.5 litre icmeye calisiyorum hergun, vitaminlere devam ediyorum..bugun igne ve ilaclarimi nasil kullanacagimi ogrenecegim adim attik bakalim hayirlisiyla insallah:) 300 bin ha cok iyi bunu bilmiyordum, bu sayi o yikama temizleme isleminden sonra anladigim kadariyla...bebisinizle mutluluklarr, darisi hepimizin basina:) ama hala dusunuyruz tek mi cift mi:)))
bende anladim simdi durumu..neyse immonunda dedigi gibi ne olursa nasil olursa olsun sonunda saglicakla bebegine kavus insallah.. himm demek farkli ulkelerde farkli prosedurler..ben de hic bilmiyordum, sen Italya da misin? Bu arada Nasil gecti bugun yumurta toplama islemin? insallah kaliteli ve bolca yumurta toplanmistir..esinin durumu nasil bu arada sizin sorununuz neydi hatirlayamadim..
Aminnn inşallah isteyen herkese nasip eder Allah.
Yok Almanya, tıbbi açıdan çok gelişmiş bir ülkedeyim, ama bazı şeyler dini açıdan yasak.
Mesela burada sperm bankaları var ( Türkiye de yasak diye biliyorum) , sperm yada yumurtalar ileri tarihler için dondurulabiliyor. Ama bölünmüş embriyolar değil :) Her sene heryerde yeni kanunlar çıkıyor, her yerde herşey değişebilir.
Opum iyi geçti, 13 tane yumurtam toplandı ve yarın kaç tane dölleneceği belli olacak., İnşallah hiçbiri ölmezlerŞu an biraz sancım var ama genel olarak daha iyiyim. Yarını heyecanla bekliyoruz, yarından sonra pazartesini, sonra sonraları işte
Bizdeki sorun; morfoloji, sperm sayısı ve hareketsizliği.
evet, o dönem prolaktini tavan yapmıştı zaten. o yüzden yıkamadan sonra sadece 300 bin sperm kalmıştı.
o tek mi çift mi kararını verinceye kadar bizim de kafamız patlamıştı:))))
bizde biraz kafa patlatacaga benziyoruz:) immo benim hsg yada benzeri hic bisey cekilmedi doktor israrla etkilmez tuple isimiz yok diyor..sen cektirmismiydin?
canım doktorun dogru soylemis. tuplerin tıkalıysa bile önemi yok. burada da bir çok özel klinik hsg istemiyor. ama bazı özel doktorlar ve devlet istiyor. hani hamile kalamamana sebep tüplerse hiç boşuna ivf yapma, en önce tüp açılsın doğal yolla dene diye.
ben sgk raporu çıkartıp tüp yaptığım için hsg çektirdim. rapor için gerekli evraklardan biriydi. zaten karı koca bize bir sürü tahlil yaptılar. bir yerde iyi oldu, tüp için özele gittiğimizde yapılabilecek her şey yapılmıştı ve açık seçik tek sebebin erkek infertilitesi olduğunu biliyorduk.
gozun aydin arkadasim insallah guzelce dollenirler guzel haberler alirsin..bende simdi ilaclari nasil kullanacgima dair egitimden geliyorum oda ayri bir heyacn yapabilecekmiyim heyecani..bizimde sorun sizinle ayni..gelismelerden haberdar et yine, gecmis olsun..
Sağol cnm, bugün aradılar ve 13 yumurtadan 6 tanesi döllenmiş. 3 tanesi donduruldu ve diğer 3 tanesi Pazartesi için takip ediliyor, inşallah bir sorun çıkmaz Pazartesi'ye
Roma nasil gecti transferin? genel anestezi mi oldu?
Hayır cnm, anestezi yapmıyorlar transferde. Dün transferim gerçekleşti 1 tane 5. Gün embriyosu. ( 3 tane ayrılmıştı, 2 si kendini imha etmiş :) ama biz bir tane istiyorduk zaten, sorun yoktu bu açıdan)
Ama çok cnm yandı, ilk tüp bebek denemem de hiç bir sorun olmamıştı 5 dk işinde transfer gerçekleşmişti. Dün sanırım yarım saat sürdüdoktor bir türlü rahime ulaşamadı, rahimi aletle aşağı çekti ilk önce oda anlayamadı, meğer içtiğim su yeterli gelmemiş rahim aşağı inmemiş. Normalde yeterli oluyormuş. Ben normaldede çok su içen biriyim, onlar 2 bardak yeter deyince 2 içtim, ama yetmemiş. Ne zaman doktora gitsem zaten psikolojik olarak tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum, iki bardakta içince çok sıkıştım. Zaten doktor rahimi aşağı çekmeden önce denemeler yapıp durdu, yorum da tabii. Eşim fenalaştı bu arada, onu dışarı aldılar. Tansiyon falan onu yatırdılar, yani embriyo transferini göremedi..
Şu an evde yatıyorum ama hastalıktan, üşütmüşüm..her yerim ağrıyor :2: öyle geçirmeye çalışacağım.
Sonuç; transferim gerçekleşti, haftaya cuma test günüm..herşeyin hayırlısını diliyorum Allah'tan.
gecmis olsun arkadasin biraz zorlu olmus anlasilan, ama olsun pozitif sonuc alda, bunlar birsey degil:)dogruya transferde anestezi yapmiyorlar yumurta toplamaya gitti benim kafam....zira benim onumde o surec varda..neyse 1 istiyormussunuz 1 olmus insallah tutunur simsiki ve guzel haberlerini aliriz:) demek cok su icmek gerekiyor..aklimda tutucam sagol..
Amiiinnn cnm. Gel haftaya cuma gelll...
:) amanın sakın çok da abartma, sen yine doktorunu dinle. Sonra çok sıkışmaAma 3- 4 bardak iç derim yinede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?