Arkadaşlarım...

Şimdi herkes tepki göstermiş ben de içimden geçeni paylaşacağım bana da tepki göstermeyin ama :) Hayvanları çok seviyorum. İçiçe büyüdüm zaten. Ben küçükken babamla sokak kedilerini beslerdik sürekli. evde de bir canımız vardı. Şimdi kendi evimde yok. Çalışıyorum ve biraz hijyen takıntım var açıkçası ortalık hayvan tüyü olsun istemiyorum. Ama babamdan alışkanlık akşamları eşimle yürüyüşe çıkar belli köşelere mama bırakırız. Aylık mama masrafım var yani.
Ama hayvanlara büyük paralar harcanmasını doğru bulmuyorum. Sizin durumunuz mecburiyetmiş benim anlattıklarım sizin durumunuzdan bağımsız.
Aç ayakkabasızı montsuz okula gidemeyen çocuklar varken insanların hayvanlar için büyük paralar harcanması bana bile garip geliyor. dayımın evinde köpe

Sizin lise grubundaki hayvanlarla hiç münasebeti olmayan insanlara ters gelmiş olması çok normal. Eminim 10 tane çocuk montu lazım deseydiniz herkes bir tane alır gönderirdi işte. Köpek ameliyat diyince insanlar olmayıversin canım bu zamanda köpek ameliyatı israf diyebiliyor. Arkadaşlarınızın maddi durumunu da bilmiyorum. Gelirleri belli bir şeyin altındaysa gerçekten haklılar.

Geçen gün iş yerimden bir arkadaşım da köpeğinde çıkan bir hastalık sebebiyle ilaç parası topluyordu ona vermedim yani. Araştırdım o köpeklerde kronik hastalıkmış ve ölüyorlarmış bir kutu ilaç 200dolar. Ben o parayı ona vereceğime sma lı bir çocuğa gönderirim köpek ölsün napalım diyebildim yani hayvan sevgime rağmen. Ki vesile oldu arkadaşım aynen öyle yaptım o ay smalı bir çocuğa gönderdim.

Bu yüzden bu tip konularda etraftan beklentiye girmek negatif elektrik olarak dönebiliyor. Siz elinizden geleni yapmışsınız emeğinize sağlık. Belediyeden kaymakamlıklardan barınaklardan sponsor bulmaya çalışsanız keşke bulunabiliyor mı acaba? Bir de maddi olarak daha rahat olduğunu düşündüğünüz kişilere başvursanız. 2000 tl platin ücreti midir? Mesela veterinerler de sokak hayvanlarına yardımda para almamalı diye düşünüyorum.

arkadaşlarınıza çok kırılmayın derim kimsenin içini ne yaşadığını bilemezsiniz yani.

O iki arkadaşının vicdanına bakınca, bu köpeğin onda biri bile etmez diye düşünüyorum. Eskilerini dehle. Yeni dostunla mutluluklar dilerim.

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri uzun zamandır canımı sıkan bi durumu anlatmak istiyorum bundan 3 ay önce evimizin önünde bi sokak köpeğine çarptılar ve iki ayağı kırıldı eşim veteriner ama ilçemizdeki şartlar el vermedi ve ameliyat olması için büyükşehire göndermemiz gerekti bi veteriner abiyle daha anlaştık ve yardım kampanyası baslattik çünkü iki bacagina platin takilacakti ve 2 bini gozden cikarmamiz lazimdi bende yakin cevremdeki kisilere haliyle mesaj attim destek olmalari icin liseden beri yakin dostum olan iki arkadasima durumu anlattım ve gönlünüzden ne koparsa verseniz olurmu dedim ama bi anda bana yüklenmeye başladılar "bizim kendi borcumuz harcımız var köpek için para toplandığını ilk defa sende duyduk zenginler versin biz niye veriyoruz "gibi tepkiler verdiler ben dedimki 10 lira bile olsa yardımdır 10 kişi verir 100 olur neyden kötü dedim önemli olanın niyet olduğunu söyledim ama yine aynı tepkileri aldım ve bi daha da mesaj atmadım sonra biz zar zor parayı topladık ameliyat oldu köpek ve bi ay bakıma ihtiyacı oldu kendimiz sahiplendik tabi zorbi süreçti dikisleri patladı tekrar diktik malum sokak köpeği her yeri keneydi keneleri ayıkladık falan çok zor bir ay gecirdik çünkü çok acı çekti hayvancagiz ve bu süreçte beni arayıp bi halhatır bile sormadılar üstünden doğum gunum geçti bi mesaj bile atmadılar ki biz birbirimizin doğum günlerinde bunca senedir hiç aksatmadan kutlardık şimdi arkamdan evine davet etmiyo bizi derler mis bundan bi kaç ay önce bizim burdada vakalar arttı ve zaten birbirimize gidip gelmeyi çoktan kesmiştik şu durumdada kimseyi davet edemem zaten evime uydurdukları bahane bu galiba çok çıkmazdayım ve üzülüyorum acıkası bunca zaman yediğimiz içtiğimiz ayrı geçmedi bu şekilde davranmaları beni çok kırdı şu an ne ben yazıyorum ne onlar yazıyor napcam bilmiyorum bi mesaj yazsalar mesafeli mı davransam yada hiç yazmayıp muhattap olmayıp biraksammi bilemedim düşüncelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum kusura bakmayın biraz uzun olmuş olabilir .
Resmen bu insanlarla arkadaşlık edip, değerli vaktinizi harcamayın diye çıkmış bu güzel köpecik karşınıza. Allah sizden razı olsun ve gönlünüze göre versin. Sizin gibi insanlar iyi ki var :KK68:

Şimdi herkes tepki göstermiş ben de içimden geçeni paylaşacağım bana da tepki göstermeyin ama :) Hayvanları çok seviyorum. İçiçe büyüdüm zaten. Ben küçükken babamla sokak kedilerini beslerdik sürekli. evde de bir canımız vardı. Şimdi kendi evimde yok. Çalışıyorum ve biraz hijyen takıntım var açıkçası ortalık hayvan tüyü olsun istemiyorum. Ama babamdan alışkanlık akşamları eşimle yürüyüşe çıkar belli köşelere mama bırakırız. Aylık mama masrafım var yani.
Ama hayvanlara büyük paralar harcanmasını doğru bulmuyorum. Sizin durumunuz mecburiyetmiş benim anlattıklarım sizin durumunuzdan bağımsız.
Aç ayakkabasızı montsuz okula gidemeyen çocuklar varken insanların hayvanlar için büyük paralar harcanması bana bile garip geliyor. dayımın evinde köpe

Sizin lise grubundaki hayvanlarla hiç münasebeti olmayan insanlara ters gelmiş olması çok normal. Eminim 10 tane çocuk montu lazım deseydiniz herkes bir tane alır gönderirdi işte. Köpek ameliyat diyince insanlar olmayıversin canım bu zamanda köpek ameliyatı israf diyebiliyor. Arkadaşlarınızın maddi durumunu da bilmiyorum. Gelirleri belli bir şeyin altındaysa gerçekten haklılar.

Geçen gün iş yerimden bir arkadaşım da köpeğinde çıkan bir hastalık sebebiyle ilaç parası topluyordu ona vermedim yani. Araştırdım o köpeklerde kronik hastalıkmış ve ölüyorlarmış bir kutu ilaç 200dolar. Ben o parayı ona vereceğime sma lı bir çocuğa gönderirim köpek ölsün napalım diyebildim yani hayvan sevgime rağmen. Ki vesile oldu arkadaşım aynen öyle yaptım o ay smalı bir çocuğa gönderdim.

Bu yüzden bu tip konularda etraftan beklentiye girmek negatif elektrik olarak dönebiliyor. Siz elinizden geleni yapmışsınız emeğinize sağlık. Belediyeden kaymakamlıklardan barınaklardan sponsor bulmaya çalışsanız keşke bulunabiliyor mı acaba? Bir de maddi olarak daha rahat olduğunu düşündüğünüz kişilere başvursanız. 2000 tl platin ücreti midir? Mesela veterinerler de sokak hayvanlarına yardımda para almamalı diye düşünüyorum.

arkadaşlarınıza çok kırılmayın derim kimsenin içini ne yaşadığını bilemezsiniz yani.

Siz hayvanları sevmiyorsunuz önce onu söyleyeyim de. Son cümleniz dehşet verici zaten. Çocuk için yardım isteseydi aynı tepkiyi alsaydı yine kırılmayın normal dermiydiniz? Hayvanlara büyük para harcanmasına karsıymış bide bak bak bak. Sanane baskasının yaptığı yardımdan parasını nereye harcadığından! Bide tepki almamak için mama veriyorum bıdı bıdı. O hayvanları değersiz görüyorsunuz ya biz hayvan dostları da sizin gibileri değersiz görüyoruz. Yardıma ihtiyaçınız olsa size su bile vermem. Ama bir hayvanın tekrar yürüyebilmesi için son kuruşuma kadar harcarım.

Siz hayvanları sevmiyorsunuz önce onu söyleyeyim de. Son cümleniz dehşet verici zaten. Çocuk için yardım isteseydi aynı tepkiyi alsaydı yine kırılmayın normal dermiydiniz? Hayvanlara büyük para harcanmasına karsıymış bide bak bak bak. Sanane baskasının yaptığı yardımdan parasını nereye harcadığından! Bide tepki almamak için mama veriyorum bıdı bıdı. O hayvanları değersiz görüyorsunuz ya biz hayvan dostları da sizin gibileri değersiz görüyoruz. Yardıma ihtiyaçınız olsa size su bile vermem. Ama bir hayvanın tekrar yürüyebilmesi için son kuruşuma kadar harcarım.

neden bu kadar tepki.

Bu hayvanın yürümesi için ben de harcarım 2000 tl bir şey değil zaten.
Ve 2000 tl harcandığından olay çözülecek neyse ki. Konu sahibine de bravo o resimlerini görünce çok duygulandım.
ben başka bir şey anlatmaya çalıştım ama kendimi ifade edemedim.

Arkadaşımdan bahsettim konu içerisinde yurtdışından çok paralar verip cins hayvan satın alıp hayvan hastalanınca da aylık 200 dolar ilaç masrafı ile ortaya çıkması bizim iş yerimizde de herkese itici gelmişti. Hastalığı araştırdığımda da düzelemeyeceğini öğrendim. 2000 dolar verip nasıl o hayvanı getirttiysen öde şimdi yardım toplama çok saçmaydı. Kimse de para vermedi. 800 kişiyiz iş yerimizde. İş yerimizde de bahçede beslediğimiz onlarca kedi var. O kadar hayvan sever insan varken arkadaşımızın yaptığı herkese itici geldi. Zaten hayvan satın alınması kadar iğrenç bir şey yok. Yazık günah.

Bir de böyle durumlarda hala veterinerlerin para almaması gerektiğini düşünüyorum. Sokak hayvanı çünkü. o 2000 tl ye ne dahil bilmiyorum. Malzeme ücretiyse lafım yok tabi. Onu da cebinden ödeyecek değil.

konu sahibi o insanlarla 10+ yıldır arkadaşsa o kadar da kötü insanlar değildir. Bugün bir anda nimı vicdansız oldular şimdi? farklı pencereden bakmasını istedim. Biraz daha ılımlı olmasını istedim. Gerçekten çok parası olmayan insanlar offf millet aç sen köpekle uğraşıyon diyebilir. Ben insanların böyle düşünüyor olmasını da ydırgamıyorum artık.

sizin benim hakkımda ne düşündüğünüz gerçekten benim hiç umrumda değil ki. Ahh evet hayvan beslemiyorum ne güzel yakaladınız. Utandım ☺️
sizin dilinizden de karşılık vermeyeceğim. Sadece at gözlükleriyle bakmıyorum çevreme. Kimseden bir şey beklemeden yaşamayı öğrenirsek daha mutlu oluruz. ❤️

Hiç evcil hayvanım olmadı. Sokaktaki hayvanlara veya evcil hayvanlara hatırladığım kadarıyla hiç dokunmadım. Korkuyorum çünkü. Ama yazdıklarınız çok ağır geldi bana. Daha önce evcil hayvanı olan biri nasıl bunları yazabiliyor çok şaşırdım.

Arkadaşlarının köpekle bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Para istediğin için kötü oldun. Köpek için istesen aç insanlar var derler. Şurada ihtiyaç sahibi var desen o suriyeliymiş kendi insanımız dururken ona mı yardım edelim der. Başka ihtiyaç sahibi söylersen neden bakamayacaksa çocuk yapmış derler. Bazı insanlar başkalarına yardım etmeyi pek sevmiyor.

Hiç evcil hayvanım olmadı. Sokaktaki hayvanlara veya evcil hayvanlara hatırladığım kadarıyla hiç dokunmadım. Korkuyorum çünkü. Ama yazdıklarınız çok ağır geldi bana. Daha önce evcil hayvanı olan biri nasıl bunları yazabiliyor çok şaşırdım.

belki de kendimi ifade edemedim. Ağır bir şey dediğimi düşünmüyorum çünkü. Sadece arkadaşlarına biraz daha ılımlı yaklaşmasını istedim. Zor geçinen bir insan için köpeğe 2000 tl harcamak gereksiz gelebilir.

belki de kendimi ifade edemedim. Ağır bir şey dediğimi düşünmüyorum çünkü. Sadece arkadaşlarına biraz daha ılımlı yaklaşmasını istedim. Zor geçinen bir insan için köpeğe 2000 tl harcamak gereksiz gelebilir.
Tabi zor geçinen insan kendine yeter kimseye yardım edemez ama yazınızdan böyle anlamadım. Belki de yanlış anladım

Gerçekten çok parası olmayan insanlar offf millet aç sen köpekle uğraşıyon diyebilir. Ben insanların böyle düşünüyor olmasını da ydırgamıyorum artık.
Çünkü sende böyle düşünüyorsun :) ayrıca parayla alınmış sahipli cins hayvanı örnek vermenizde saçma o durumda kimse yardım yapmaz. burda konu sahipsiz kaza geçiren bir Köpüş.

Çünkü sende böyle düşünüyorsun :) ayrıca parayla alınmış sahipli cins hayvanı örnek vermenizde saçma o durumda kimse yardım yapmaz. burda konu sahipsiz kaza geçiren bir

Ben ilk baştan beri hayvanlara çok paralar harcanmasına karşı olduğumu dile getirdim. Babam da bahçede köpek bakıyor şu an ama evde ne varsa ona da onu yediriyorlar baharatlı yemekleri elbet vermiyorlar ayrı hazırlıyor annem ama hep evdeki şeylerle. kuaför masrafı yok babam tırnaklarını kesiyor tüylerini kesiyor. Hastalanırsa internetten araştırıyor. Çok ciddi bir şeyse arkadaşını arıyor vs. Ama dayımın köpeği var evinde cins parayla alınmış aylık hiç hasta olmazsa 2500 tl masrafı var pahalı mamalar kuaförler aşılar vs. Ben bu tip paralar harcanmasına karşıyım. En başından bunu diyorum. Benim için ideal hayvansever babamdır ben onunla büyüdüğüm için belki ❤️

Beni tanımıyorsunuz. Benim kendimi anlattığım kadarıyla beni bilirsiniz. Kendiniz çıkarımda bulunamazsını.
Konu sahibine de en başından sizin durumunuz benim anlatacaklarımdan bağımsız mecburi ve tek seferlik işlem hem de sokak hayvanı diye belirttim.
Ama insanlarda bu sebeplerle önyargı olabiliyor. Özellikle yaşam şartları bunu etkiliyor.
Yukarıda bir üye daha yazmış siz suriyelilere para toplasanız bu sefer de o kadar çocuk yapmasaymış banane derdi bu tipler demiş belki de o haklı. Ben yanılıyorumdur.
Konu sahibi en iyi tanır arkadaşlarını ama liseden beri arkadaşsa bu insanlar da çok kötü değildir. Biz tanımıyoruz. En iyi yorumu o yapar bu konuda.

Otizmli çocuklar için yardım toplandığını duyan bir adamın da, "Elalemin özürlü veletlerinden banane" dediğini işitmiştim. Kalpsiz bunlar

Herkesin düşüncesine saygim vardır benim ama bu olayda bulunduğumuz belediye olsun yakın ilçemizdeki belediyeler olsun bir çok yere haber saldık ama malesef geri dönüş alamadık ameliyatı yapan yer özel bir yerdi ve zaten malzeme masrafları iki bin tuttu zaten ben parayı toplarken şu kadar toplanması lazım gibi bişey asla demedim toplayabildigimiz kadar toplamak vardı içimizden geçen evet kimsenin durumu el vermez para vermeye ama bana kiminin parası kiminin duası deseler bile yeterdi ben kabataslak söyledim arkadaşlarımın tepkileri mesajların kopyasını atsam daha neler neler var aslında hadi verdikleri tepkiye sünger çekerim o bi aylık süreçte sonucta para veren insanlar merak ettiği için ben sık sık stroy attim vehiç birine cevap yazmadılar bi ayboyunca normalde hergun mesaj atan insanlar üstünden doğum günüm geçti hani o gunde bile yazsalar belki duzelirdik ama o gun bile yazmadılar o yüzden ılımlı bakamadım açıkçası köpek satın alma taraftarı bende değilim sahiplenip beslemek daha iyi aslında ve arkadaşlarımdan bi çocuğun monta ihtiyacı var desem büyük ihtimalle aynı tepkiyi alırdım zaten bundan da eminim onlar için konu paraydı bi hayvan için 2000 lira harcamam bazı insanlar için garip gelebilir ama bir dakika sadece bir dakika empati kursak aslında kimseye saçma gelmez "gece saat 1de iki ayaginiz kirik halde sokağın ortasinda aglarken yaninizdan insanlar size bakmadan geçtiğini "düşünsenize dusuncesi bile kötü ve o acilari o kopek yasadi ve cekti bi 2 bin lira harcanması gerekse yine harcarım yine isterim yeterki Allahın verdiği bi cana faydam dokunsun 😊

Köpege o arkadasinin esyalarini koklatsan bir daha bahceden geremeseler mi diyorum 💀

Aman sanki vermediler muhtac kaldiniz para isteyince film kopmus

Back
X