Arkadaşlarım...

Allah sizden razı olsun ve sizin gibi insanlar çoğalsın inşallah..
Arkadaşlarınız da cidden insan değillermiş.. hadi yardım etmek zorunda değiller orasında değilim kimseyi bir şeye zorlayamayız ama söyledikleri laflar inanılmaz sinir bozucu..

Iyi ki varsınız inanılmaz mutlu oldum bu konuyu okuyunca. Süreç yıpratıcı oluyor ama ufukta iyileşme ve mutluluk var ya. O her şeye değer. Allah razı olsun sizden. O arkadaşlarınız maneviyat olarak size çok uzak insanlar. Bence siz isteseniz de onlarla yakın olamazsınız. Belki yalnız kalma korkusundan beraber oturur kalkar vakit geçirirsiniz ama hep yorgun hissedersiniz kendinizi. O yüzden onlar sizinle iletişime geçmeden bence ne kendinizi üzün ne de beklentiye girin

Oyle arkadaşları hayatımda tutmam, hayvan sevmeyen insanda sevmez o yüzden arkadaşım olarak kalmalarına gerek yok
Allah sizden razı olsun ne güzel hem sağlığına kavuşturup hemde bir yuva vermişsiniz 🥰
IMG-20201122-WA0004.webp

Şimdiki hali 😊

Iyi ki varsınız inanılmaz mutlu oldum bu konuyu okuyunca. Süreç yıpratıcı oluyor ama ufukta iyileşme ve mutluluk var ya. O her şeye değer. Allah razı olsun sizden. O arkadaşlarınız maneviyat olarak size çok uzak insanlar. Bence siz isteseniz de onlarla yakın olamazsınız. Belki yalnız kalma korkusundan beraber oturur kalkar vakit geçirirsiniz ama hep yorgun hissedersiniz kendinizi. O yüzden onlar sizinle iletişime geçmeden bence ne kendinizi üzün ne de beklentiye girin
Evet çok zor bir ay geçirdik daha doğrusu köpeğimiz için zordu ağlamaktan helak oldu ama ayağa kalkıp koşmaya başladığında ki mutluluk o kadar değerli ki hiçbir şeye değişmem aslında söylediklerini sindiremedim hala yalnız kalmaktan korkmuyorum aslında eşim Allaha şükür her daim yanimda bir beklenti içinde olma sebebim kendileri kalbimde apayrı bi yerdeydiler (bir zamanlar) ama siz kıymetli insanların yorumlari sayesinde ne kadar doğru bi karar verdigimi bir kez daha anladım artık icim daha rahat 😊

Hayvana merhamet etmeyenden ne beklersiniz ki ? Böyle insanlar cidden kötü insanlardır onun için boşverin hayatınızda hiç olmasınlar. Ben olsam onlar aramayı kesmeden o konuşmalarından sonra sizin gibi vicdansız ve kötü insanları hayatımda tutmak istemiyorum der onlardan önce bitirirdim. Hiç gerek yok böyle insanları tutmaya. Konuşmaya çalışırlarsa konuşmayın,kafaya da takmayın.

Ben insanları tanırken hayvanlarla ilişkilerine bakarim. Travmamdan dolayı kopeklerden korkarim mesela ama taş atanla kavga da ederim. Bende korkuyorum gerekirse yolumi degistiririm yinede hayvanı rahatsiz etmem. Valla uzaklasin vicdansizlik olarak görüyorum. Zararasiz hayvanlarin acı cekmesine ölmesine razı olan adam insana neler yapmaz.

Ben insanları tanırken hayvanlarla ilişkilerine bakarim. Travmamdan dolayı kopeklerden korkarim mesela ama taş atanla kavga da ederim. Bende korkuyorum gerekirse yolumi degistiririm yinede hayvanı rahatsiz etmem. Valla uzaklasin vicdansizlik olarak görüyorum. Zararasiz hayvanlarin acı cekmesine ölmesine razı olan adam insana neler yapmaz.
Evet hayvanları sevmeyen insanları da sevmez bence ama şöyle bişey var misal olayı anlattığım zaman yazık kıyamam gibi tepki verip para istediğim zaman bi anda değişken gösterdiler.(bu arada bende köpeklerden aslında çok korkarım hayatım boyunca köpeklerden hep kaçmışımdır hiç elleyememisimdir bu vesileyle kendisi ilk dokunup sevebildiğim köpek oldu 😊

Evet hayvanları sevmeyen insanları da sevmez bence ama şöyle bişey var misal olayı anlattığım zaman yazık kıyamam gibi tepki verip para istediğim zaman bi anda değişken gösterdiler.(bu arada bende köpeklerden aslında çok korkarım hayatım boyunca köpeklerden hep kaçmışımdır hiç elleyememisimdir bu vesileyle kendisi ilk dokunup sevebildiğim köpek oldu 😊
Bana köpeğe mi para topliycaz tarzı konusmalari çok itici geldi. Param yok da diyebilir çünkü 10 lira veremediğim çok zaman benim de oldu. En azindan yayabilirler oturup seviyorum demek inandırıcı olmadı. Coook guzel korkunuzu yenmeniz umarim bana da nasip olur. Kardesim bir kedi annesi onu seviyorum inşallah sizin gibi olurum bir gün

Gerçekten arkadaşlarınız kötü kalplilermiş. Size tavır almaları da enteresan. Bence bundan sonra size bir adım atarlarsa mesafeli olun.

parası olmadığı için verememek başka, hayvan için para mı toplanır demek başka. hayvanın canı yok mu. böyleleri hasta bebekleri çocukları görünce de sayfayı kapatıp geçerler. bencillik bu, vicdansızlık. paran yoksa da paylaşırsın, yayarsın. hayvana merhameit olmayanın kimseye olmaz. görüşmeyin, ne güzel iç yüzlerini görmüşsünüz.

Bana köpeğe mi para topliycaz tarzı konusmalari çok itici geldi. Param yok da diyebilir çünkü 10 lira veremediğim çok zaman benim de oldu. En azindan yayabilirler oturup seviyorum demek inandırıcı olmadı. Coook guzel korkunuzu yenmeniz umarim bana da nasip olur. Kardesim bir kedi annesi onu seviyorum inşallah sizin gibi olurum bir gün
Ha insan için toplanmış ha hayvan için hiçbi fark yok ama bunu onlara anlatamadım işte 😐 anlamak istemediler yada.

Bazı insanların gerçekten hayvanlar konusunda hassasiyeti yok ama en azından sizin hatrınıza yardım etmeleri gerekirdi. Kimse vereceği 50tl ile ne zengin ne de fakir olur zaten. Konu hayvan olmasa çok daha basit bir şey bile olsa ben en azından sırf arkadaşımın ricasından dolayı yardımda bulunurdum.

Boşvermiş gibiyim ama insan hala inanamiyo bunca zamanın hatrına nasıl böyle davrandılar diye😐
Koronanın ilk zamanı nikahlara davetli çağırmak yasak olduğu için 10yıllık dostumu(!) nikahıma çağıramadım, onun yerine amcam şahidim oldu, üstelik babam nikahımda yoktu, bari dedim amcam olsun. Dostum bu duruma küstü, alındı, mesajlarıma cevap vermedi, iletişim kurmadı ve imalı sözler paylaştı. Üstüne bir çizgi çektim ve inanılmaz hafifledim. Sizde öyle yapın, demekki onca yılın o insanlarda hiçbir hatırı yokmuş.

Ayrıca köpek için gösterdiğiniz çaba için çok teşekkürler, Allah razı olsun sizden🙏💕

Kalpsiz insanlarmış hic onlar mesaj atarsa ne derim ne yaparım diye düşünmeyin bile sizin gibi bir insanı hak etmiyorlar asla. Mesaj atsalar da cevap vermeyin muhattap olmayın bence. Allah sizin hayatınıza sizin gibi iyi kalbi olan insanları sokacaktır o yuzden bunlar çıkmıştır

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri uzun zamandır canımı sıkan bi durumu anlatmak istiyorum bundan 3 ay önce evimizin önünde bi sokak köpeğine çarptılar ve iki ayağı kırıldı eşim veteriner ama ilçemizdeki şartlar el vermedi ve ameliyat olması için büyükşehire göndermemiz gerekti bi veteriner abiyle daha anlaştık ve yardım kampanyası baslattik çünkü iki bacagina platin takilacakti ve 2 bini gozden cikarmamiz lazimdi bende yakin cevremdeki kisilere haliyle mesaj attim destek olmalari icin liseden beri yakin dostum olan iki arkadasima durumu anlattım ve gönlünüzden ne koparsa verseniz olurmu dedim ama bi anda bana yüklenmeye başladılar "bizim kendi borcumuz harcımız var köpek için para toplandığını ilk defa sende duyduk zenginler versin biz niye veriyoruz "gibi tepkiler verdiler ben dedimki 10 lira bile olsa yardımdır 10 kişi verir 100 olur neyden kötü dedim önemli olanın niyet olduğunu söyledim ama yine aynı tepkileri aldım ve bi daha da mesaj atmadım sonra biz zar zor parayı topladık ameliyat oldu köpek ve bi ay bakıma ihtiyacı oldu kendimiz sahiplendik tabi zorbi süreçti dikisleri patladı tekrar diktik malum sokak köpeği her yeri keneydi keneleri ayıkladık falan çok zor bir ay gecirdik çünkü çok acı çekti hayvancagiz ve bu süreçte beni arayıp bi halhatır bile sormadılar üstünden doğum gunum geçti bi mesaj bile atmadılar ki biz birbirimizin doğum günlerinde bunca senedir hiç aksatmadan kutlardık şimdi arkamdan evine davet etmiyo bizi derler mis bundan bi kaç ay önce bizim burdada vakalar arttı ve zaten birbirimize gidip gelmeyi çoktan kesmiştik şu durumdada kimseyi davet edemem zaten evime uydurdukları bahane bu galiba çok çıkmazdayım ve üzülüyorum acıkası bunca zaman yediğimiz içtiğimiz ayrı geçmedi bu şekilde davranmaları beni çok kırdı şu an ne ben yazıyorum ne onlar yazıyor napcam bilmiyorum bi mesaj yazsalar mesafeli mı davransam yada hiç yazmayıp muhattap olmayıp biraksammi bilemedim düşüncelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum kusura bakmayın biraz uzun olmuş olabilir .
Nasıl yani siz yardım istediniz diye size sırt mı çevirdiler.. Ne kadar çirkin insanlarmış yüzlerini görmüş oldunuz. Kimseyi yardım için zorlayamayız gönülden gelen birşeydir elbette ama ne bileyim zavallı köpeğin ayakları kırılmış insanın bi içi acır yani can bu sonuçta ya hani insanlarda da kalp var falan ama demek ki sizin arkadaşlarınızda ne insanlık kalmış ne de kalp.. Parası olmaz ama derler ki çok üzgünüm keşke fazla olsa olsa versem ama 20 30 lira birşey verebilirim başkalarına da sorarım belki yardım etmek isteyen birileri daha çıkar falan.. Ne bileyim yaa ben olsam zaten eskisi gibi bakamazdım o insanlara.. Çıkarın hayatınızdan.. Zor günde yanınızda olmayan insanların normal zamanda yanınızda yeri yok bence..

Ben bir daha görüşmezdim herşeyin yolu yordamı var öyle cevap verilmez insana varoşlarmış resmen

Arkadaşların hakkında söyleyecek bir şeyim yok... İnsan olan bir sigara parasından bile keser 5 lira 10 lira yardım eder...

Ama sizin yaptığınız gerçekten yani çok iyisiniz o yavruyu kurtardınız güvende olduğunu hissettirdiniz sevgi verdiniz bunun mutluluğunu hep yaşayacaksınız eminim ki iyi ki sizin gibi insanlar hala var... :KK200:

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri uzun zamandır canımı sıkan bi durumu anlatmak istiyorum bundan 3 ay önce evimizin önünde bi sokak köpeğine çarptılar ve iki ayağı kırıldı eşim veteriner ama ilçemizdeki şartlar el vermedi ve ameliyat olması için büyükşehire göndermemiz gerekti bi veteriner abiyle daha anlaştık ve yardım kampanyası baslattik çünkü iki bacagina platin takilacakti ve 2 bini gozden cikarmamiz lazimdi bende yakin cevremdeki kisilere haliyle mesaj attim destek olmalari icin liseden beri yakin dostum olan iki arkadasima durumu anlattım ve gönlünüzden ne koparsa verseniz olurmu dedim ama bi anda bana yüklenmeye başladılar "bizim kendi borcumuz harcımız var köpek için para toplandığını ilk defa sende duyduk zenginler versin biz niye veriyoruz "gibi tepkiler verdiler ben dedimki 10 lira bile olsa yardımdır 10 kişi verir 100 olur neyden kötü dedim önemli olanın niyet olduğunu söyledim ama yine aynı tepkileri aldım ve bi daha da mesaj atmadım sonra biz zar zor parayı topladık ameliyat oldu köpek ve bi ay bakıma ihtiyacı oldu kendimiz sahiplendik tabi zorbi süreçti dikisleri patladı tekrar diktik malum sokak köpeği her yeri keneydi keneleri ayıkladık falan çok zor bir ay gecirdik çünkü çok acı çekti hayvancagiz ve bu süreçte beni arayıp bi halhatır bile sormadılar üstünden doğum gunum geçti bi mesaj bile atmadılar ki biz birbirimizin doğum günlerinde bunca senedir hiç aksatmadan kutlardık şimdi arkamdan evine davet etmiyo bizi derler mis bundan bi kaç ay önce bizim burdada vakalar arttı ve zaten birbirimize gidip gelmeyi çoktan kesmiştik şu durumdada kimseyi davet edemem zaten evime uydurdukları bahane bu galiba çok çıkmazdayım ve üzülüyorum acıkası bunca zaman yediğimiz içtiğimiz ayrı geçmedi bu şekilde davranmaları beni çok kırdı şu an ne ben yazıyorum ne onlar yazıyor napcam bilmiyorum bi mesaj yazsalar mesafeli mı davransam yada hiç yazmayıp muhattap olmayıp biraksammi bilemedim düşüncelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum kusura bakmayın biraz uzun olmuş olabilir .
Inanın sizin başınıza birşey gelseydi de böyle yaparlardı. Uzak durulması lazim.

Back
X