Arkadaşlarıma dugunde ne takmalıyım

tumblr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2011
43
26
288
İstanbul
Kızlar uzun süredir bir arkadaşım evlenmemişti o yüzden güncel duruma uzagim 3-4 senelik sevdiğim bir arkadaşım var, sevgilisi de arkadaşım yani hem gelin hem damat arkadaşım. senede bir kaç kez aynı şehirde olduğumuzda görüşüyoruz. Evde yaptığı nişana da beni çağırmıştı. Şimdi de dugune ve after partisine çağrıdi. Bu arkadaşa ne takmam uygun olur? Çeyrek fazla gibi geldi, aklımda 1000 tl vardı ama ona da başka arkadaşlarım az dedi. Bu isin güncel durumu nedir fikir verir misiniz??

1000 tl çocuğa veriliyor artık harçlık, o olmaz. Çeyrek de çok arttı. 1 gram altın alın takın.

ne grami ya
tak bin lirayi gec alt tarafi arkadasin
1000 cok azsa 50 euro tak

*yakin zamanda benim de taki torenli bir davetim oldu, gayet normal rakamlar bunlar. teyzesi misin bilezik takacaksin, alt tarafi arkadas.

az diyen baska arkadaslarin ne takacakmis merak ettim:) kendileri her dostuna ceyrek mi takıyormus?

Maddi durumunuz nasıl ona göre takin çeyrek takabilirsiniz. Gram da takılabilir. Nişana kadar çağırdıysa samimisiniz demek ki. borç olarak takacağım gelir düşüncesindeyseniz çoğu geri gelmiyor bilginiz olsun. Ona göre takin yakın akraba değil çok anlam yüklemeye gerek yok tek celsede siliniyor arkadaşlıklar .

Siz de 29 yaşında bekar bir kadınsınız, arkadaşlarınıza belli bir ederde takı borcunuz da yokmuş. Bütçeniz 1000 TL ye uygunsa, 1000 TL takarsınız.

Her ikiside arkadaşınız ış 1000 tl nedir ya? Market parası bile etmiyor. Bu kadarda olmayın yani.

İşyeri vs samimi olunmayanlara altın takılmasına ben de uyuz oluyorum. Bir de bitmiyorlar ha . Aynı kişi her çocuğuna davet yolluyor hatta torun sünnetine kadarAma uzun yıllar süren arkadaşlıksa o başka. Altın takılmalı gücü neye yetiyorsa.

amaaaan
ben hayatımda bir kisiye ceyrek taktim, torenimde geldi bana geri takti
ne anlami kaldi ki
iade-i ziyaret
bosuna kulfet:))
ha taksa yine iyi, takmayan daha cok:)
ablam evlenirken 10 sene once kuzenim gitti yarim takti mesela. o zaman asgari ucret bin liraydi yarim altin 330 liraydi.
bugun o kuzenim evlense ablam yarim takamaz, yarim olmus 16 küsür, asgari ucret 22. alim gucu inanilmaz azaldi. nasil alsin
gec evleneceksen ölü yatirim:)
ya da ailem tüm yegenlerine bilezik takmis teyzesiyim halasiyim diye
Hatta hem nisanda, hem nikahta, hem ikinci nisanda, hem ikinci nikahta ) onlardan bana gelen yok. benim teyzeler de verdiler ceyrek, halalardan dayilardan o bile gelmedi bilezik takilan yegen zarfa birkac bin koymus yarim gram etmez
yani "nasilsa arkadasim/akrabam bana gelir elbet" diye dusunmeye gerek yok.
ekonomi b.k gibi kolay kolay giden gelmez
ki arkadasliklar da kalıcı seyler degil. cogu arkadaslik is degisince, evlenip coluk cocuga karisip gündemler artik denk olmayinca bitiyor.
yani bilmiyorum, bence gerek yok
ölü yatirim.
bugune kadar hep millete altin takana kadar kendime gittim gram aldim hic pisman olmadim:)
herkese de tavsiye ederim.

Calısıyor musunuz? Calışmıyorsanı 1500tl ıdeal. Size donuşu olacaksa takın yoksa altına girişmeyin.

Arkadaşlar maddi durumumdan ziyade bazen akrabalar bile çeyrek takmıyor, o yüzden fazladan takmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca geri gelme ihtimalini düşünmeden takiyorum. 2000 e çıkardım yeter bence

2000e cikardiysan 50 dolar tak o da iki bin tl
ama en azindan sana dönüşü olur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…