Yok vallaHazırda döviziniz yoksa, 1000 TL seçeneğine geri dönebilirsiniz.
Bu adet toptan kalksa keşke. Eş ve aileler hediye babında o da yatırımlık değil takılacak şeyler alsalar kendilerini zorlamadan yeter. Evlenecek gücü olmayan kadın da erkekte evlenmesin . Ya da ayağını yorganına göre uzatarak evlensin. 3 oda sıfır pahalı eşya döşenmek zorunda değil o şatafatlı düğünler saçma kına geceleri hiç lazım değil. Bu ekonomide bu sistem artık yürümez zaten.amaaaan
ben hayatımda bir kisiye ceyrek taktim, torenimde geldi bana geri takti
ne anlami kaldi ki
iade-i ziyaret
bosuna kulfet:))
ha taksa yine iyi, takmayan daha cok:)
ablam evlenirken 10 sene once kuzenim gitti yarim takti mesela. o zaman asgari ucret bin liraydi yarim altin 330 liraydi.
bugun o kuzenim evlense ablam yarim takamaz, yarim olmus 16 küsür, asgari ucret 22. alim gucu inanilmaz azaldi. nasil alsin
gec evleneceksen ölü yatirim:)
ya da ailem tüm yegenlerine bilezik takmis teyzesiyim halasiyim diye
Hatta hem nisanda, hem nikahta, hem ikinci nisanda, hem ikinci nikahta) onlardan bana gelen yok. benim teyzeler de verdiler ceyrek, halalardan dayilardan o bile gelmedi bilezik takilan yegen zarfa birkac bin koymus yarim gram etmez
yani "nasilsa arkadasim/akrabam bana gelir elbet" diye dusunmeye gerek yok.
ekonomi b.k gibi kolay kolay giden gelmez
ki arkadasliklar da kalıcı seyler degil. cogu arkadaslik is degisince, evlenip coluk cocuga karisip gündemler artik denk olmayinca bitiyor.
yani bilmiyorum, bence gerek yok
ölü yatirim.
bugune kadar hep millete altin takana kadar kendime gittim gram aldim hic pisman olmadim:)
herkese de tavsiye ederim.
Eğer durumunuz varsa bu arkadaşlık ilişkisine 1000 çok az, gram takin.Kızlar uzun süredir bir arkadaşım evlenmemişti o yüzden güncel duruma uzagim3-4 senelik sevdiğim bir arkadaşım var, sevgilisi de arkadaşım yani hem gelin hem damat arkadaşım. senede bir kaç kez aynı şehirde olduğumuzda görüşüyoruz. Evde yaptığı nişana da beni çağırmıştı. Şimdi de dugune ve after partisine çağrıdi. Bu arkadaşa ne takmam uygun olur? Çeyrek fazla gibi geldi, aklımda 1000 tl vardı ama ona da başka arkadaşlarım az dedi. Bu isin güncel durumu nedir fikir verir misiniz??
Gram demiştim ben de vazgeçtim. Yorumdakiler haklı. 1000 2000 en fazla yeter.Eğer durumunuz varsa bu arkadaşlık ilişkisine 1000 çok az, gram takin.
Bana göre yetmez ama kendi bilirGram demiştim ben de vazgeçtim. Yorumdakiler haklı. 1000 2000 en fazla yeter.
çeyreğin fiyatı çok gelirse gram takabilirsiniz. bu kadar yakın arkadaşınıza 1000 TL az olur bencedeKızlar uzun süredir bir arkadaşım evlenmemişti o yüzden güncel duruma uzagim3-4 senelik sevdiğim bir arkadaşım var, sevgilisi de arkadaşım yani hem gelin hem damat arkadaşım. senede bir kaç kez aynı şehirde olduğumuzda görüşüyoruz. Evde yaptığı nişana da beni çağırmıştı. Şimdi de dugune ve after partisine çağrıdi. Bu arkadaşa ne takmam uygun olur? Çeyrek fazla gibi geldi, aklımda 1000 tl vardı ama ona da başka arkadaşlarım az dedi. Bu isin güncel durumu nedir fikir verir misiniz??
Kendi düğünü zamanı çoğu arkadaşı , akrabası ölü taklidi yapacaktır.Bana göre yetmez ama kendi bilir
Dolar ya da euro şeklinde takabilirsiniz 50 dolar misalKızlar uzun süredir bir arkadaşım evlenmemişti o yüzden güncel duruma uzagim3-4 senelik sevdiğim bir arkadaşım var, sevgilisi de arkadaşım yani hem gelin hem damat arkadaşım. senede bir kaç kez aynı şehirde olduğumuzda görüşüyoruz. Evde yaptığı nişana da beni çağırmıştı. Şimdi de dugune ve after partisine çağrıdi. Bu arkadaşa ne takmam uygun olur? Çeyrek fazla gibi geldi, aklımda 1000 tl vardı ama ona da başka arkadaşlarım az dedi. Bu isin güncel durumu nedir fikir verir misiniz??
10 tane 200 mü taktınız2000 taktim arkadaşlar içim rahatyakın akrabaları hariç herkes para taktı. döviz bürosu acik olsa 50 dolar veya Euro yapacaktım ama nasipp
Hahaha bi an o duruma dusucem sanıp korktum da allahtan zarf vardı10 tane 200 mü taktınız
Ayy iyi bariHahaha bi an o duruma dusucem sanıp korktum da allahtan zarf vardı
TövbeŞahsen kendi kolum altın dolu değilken elalemin kızının kolunu doldurmazdım gelin diyeÇalışsın kazansın ne isterse alsın kendine. İster altın ister pırlanta elmas . Ev olmazsa evlenmem diyen kızlardan da gına geldi artık. Oğlum yok ama valla oğlan annelerini savunuyorum
Sosyal medya olduğu sürece bu düzen böyle devam ederBu adet toptan kalksa keşke. Eş ve aileler hediye babında o da yatırımlık değil takılacak şeyler alsalar kendilerini zorlamadan yeter. Evlenecek gücü olmayan kadın da erkekte evlenmesin . Ya da ayağını yorganına göre uzatarak evlensin. 3 oda sıfır pahalı eşya döşenmek zorunda değil o şatafatlı düğünler saçma kına geceleri hiç lazım değil. Bu ekonomide bu sistem artık yürümez zaten.
O devirler bitti. Cahilce geliyor bana. Kendinden kısıp gelin aldım diye sevinen kayınvalideler yok artık. Özellikle büyükşehirlerde bambaşka yaşam tarzları var artık. 50 yaş 60 yaş yaşlı yaşı değil artık. Niye altın takalım eşya alalım? Alacaksam şahsen kendime alırım. Kendim giyerim kendim gezerim. Çocuğu okutmuşum iş sahibi de yapmışım bitti gitti derim. Eski kadınlar çok ezildi . Yeniler bari yapmasın yeter.Tövbedeğişik bir fikir bizde de geline takılır kaynana gençken takmıştır yani sıra gelinde deyip takılır keza annem babam da öyle yaptı
Sosyal medya gerçek hayat değil. Hayal satılan bir mecra.Sosyal medya olduğu sürece bu düzen böyle devam ederhatta daha şatafatlı ilerliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?