- 23 Ocak 2016
- 35.334
- 51.204
- 598
Yani bilemiyorum bu devirde aile desteksiz de bir ev kurmak evlenmek kolay değil destek şart bizde görenek geline takı takılır aile ev eşyasına düğününe yardım eder ee hiç takı takmazsa gelinler evlenmez kiO devirler bitti. Cahilce geliyor bana. Kendinden kısıp gelin aldım diye sevinen kayınvalideler yok artık. Özellikle büyükşehirlerde bambaşka yaşam tarzları var artık. 50 yaş 60 yaş yaşlı yaşı değil artık. Niye altın takalım eşya alalım? Alacaksam şahsen kendime alırım. Kendim giyerim kendim gezerim. Çocuğu okutmuşum iş sahibi de yapmışım bitti gitti derim. Eski kadınlar çok ezildi . Yeniler bari yapmasın yeter.
Hem takıp hem takıyorlar böyle bi seçenek var halam mesela 55 bile değil gayet gezer tozar evi de güzel alır oğlunu evlendirdi ona da aldı herkes aynı şartlarda olmuyor çocuklar hayata geriden başlamasın diyor günümüz şartları eskiye göre zor anne baba yardım ediyor elinden geldikçeO devirler bitti. Cahilce geliyor bana. Kendinden kısıp gelin aldım diye sevinen kayınvalideler yok artık. Özellikle büyükşehirlerde bambaşka yaşam tarzları var artık. 50 yaş 60 yaş yaşlı yaşı değil artık. Niye altın takalım eşya alalım? Alacaksam şahsen kendime alırım. Kendim giyerim kendim gezerim. Çocuğu okutmuşum iş sahibi de yapmışım bitti gitti derim. Eski kadınlar çok ezildi . Yeniler bari yapmasın yeter.
Aynen bizde de öyleHem takıp hem takıyorlar böyle bi seçenek var halam mesela 55 bile değil gayet gezer tozar evi de güzel alır oğlunu evlendirdi ona da aldı herkes aynı şartlarda olmuyor çocuklar hayata geriden başlamasın diyor günümüz şartları eskiye göre zor anne baba yardım ediyor elinden geldikçe
Geriden başlamıyorlar ki . En iyi okullarda okutuyoruz . Türkiye ortalamasının üstünde kazanıyorlarsa 20 Li yaşlarda da, niye birey olmasınlar? Gayet taksitle krediyle araba da alırlar , sonra da ev. Zaten bizden kalanlar da onların olacak sonunda. Baştan niye verelim?Hem takıp hem takıyorlar böyle bi seçenek var halam mesela 55 bile değil gayet gezer tozar evi de güzel alır oğlunu evlendirdi ona da aldı herkes aynı şartlarda olmuyor çocuklar hayata geriden başlamasın diyor günümüz şartları eskiye göre zor anne baba yardım ediyor elinden geldikçe
Ben evlenirken eşya alınmadı çünkü biz zaten sevgiliyken aynı evdeydik ve eşyalarımız güzeldi ama altın düğün yapıldı yapılmasa evlenir miydim o cahillikte evet 21 yaşındaydım ama bu aklımla hayat standartımı düşürecek beni borca sokacak bi evlilik yepmazdım kimse de yapmaz oturur baba evinde fink fink gezer yer içer çok mu lazım koca derAynen bizde de öyle
Ee herkesin çocuğu en iyi okullarda okumuyor ki herkesin zekası Türkiye ortalaması üstünde değil kiGeriden başlamıyorlar ki . En iyi okullarda okutuyoruz . Türkiye ortalamasının üstünde kazanıyorlarsa 20 Li yaşlarda da, niye birey olmasınlar? Gayet taksitle krediyle araba da alırlar , sonra da ev. Zaten bizden kalanlar da onların olacak sonunda. Baştan niye verelim?
Bu standartta kaç genç var o standartta olan arkadaşlarım hala bekar. Ayrıca en son yksde türkiye 4. Olmuş bi kız 2 yıldır işsizdi. Hemen ortalama üstü kazanan kim öyle olsa bu kadar insan kpss diye uğraşmazGeriden başlamıyorlar ki . En iyi okullarda okutuyoruz . Türkiye ortalamasının üstünde kazanıyorlarsa 20 Li yaşlarda da, niye birey olmasınlar? Gayet taksitle krediyle araba da alırlar , sonra da ev. Zaten bizden kalanlar da onların olacak sonunda. Baştan niye verelim?
Ben de öyle baba evinde kira bilmemişim evi olmayan biriyle niye evleneyim ki kenarda birikmişi olan bir insandım ne diye takı yapmayacak biriyle evleneyim yahu takı yapmasalar evlenmezdim ki yapıldı taktım mı takmadım kenarda durdu ama yapılmaması olmaz bizde gelenek görenek takı yapmakBen evlenirken eşya alınmadı çünkü biz zaten sevgiliyken aynı evdeydik ve eşyalarımız güzeldi ama altın düğün yapıldı yapılmasa evlenir miydim o cahillikte evet 21 yaşındaydım ama bu aklımla hayat standartımı düşürecek beni borca sokacak bi evlilik yepmazdım kimse de yapmaz oturur baba evinde fink fink gezer yer içer çok mu lazım koca der
Altın bileziği gelecek olarak veriyor artık insanlar. En az 2 dil , aylık 150 bin civarı gelir sağlayacak meslek vs. Benim çevrem böyle en azından. Burma bilezik biriktirmiyorlar oğullarına. Kurslara gönderiyorlar, yurtdışı eğitimlere gönderiyorlar. Hayat boyu iyi yaşıyor o gençler. 10 bilezik takılsa nolacak? Ev alınırken satılıyor gidiyor çoğu ailede.Aynen bizde de öyle
Ben evlendim ama o zamanlar asgari ücretle kira ödeniyordu beraber aldık ama ikimizde de bekarken araba vardı. Tam cahildim hiçbiri umrumda değildiBen de öyle baba evinde kira bilmemişim evi olmayan biriyle niye evleneyim ki kenarda birikmişi olan bir insandım ne diye takı yapmayacak biriyle evleneyim yahu takı yapmasalar evlenmezdim ki yapıldı taktım mı takmadım kenarda durdu ama yapılmaması olmaz bizde gelenek görenek takı yapmak
Benim annem babam da kurslara yolladı ama kardeşim kursa gitmek yerine lay lay lom gezdi sonra meslek sahibi oldu ama sizin dediğiniz gibi her evlat aynı olmuyor ki he şuan iyi kazanıyor ama ailem yine takısını yaptı mobilyasını aldı bu devirde tek başına ev kurmak kolay değil sadece bunlarla bitmiyor kiAltın bileziği gelecek olarak veriyor artık insanlar. En az 2 dil , aylık 150 bin civarı gelir sağlayacak meslek vs. Benim çevrem böyle en azından. Burma bilezik biriktirmiyorlar oğullarına. Kurslara gönderiyorlar, yurtdışı eğitimlere gönderiyorlar. Hayat boyu iyi yaşıyor o gençler. 10 bilezik takılsa nolacak? Ev alınırken satılıyor gidiyor çoğu ailede.
O zaman da usta olur üniversite okumak şart değil ki. Gene kazanır kendi parasını. Herkesin fikri kendine. Benim çevremde zenginler bile takı takmıyor dirseklere kadar artık.Ee herkesin çocuğu en iyi okullarda okumuyor ki herkesin zekası Türkiye ortalaması üstünde değil ki
20 li yaşlar çok cahil yaşlar oluyor 30 larda kafa basıyorBen evlendim ama o zamanlar asgari ücretle kira ödeniyordu beraber aldık ama ikimizde de bekarken araba vardı. Tam cahildim hiçbiri umrumda değildi
Tabii ki kazanıyor yani dirseklere kadar bana da çok banel geliyor burgu falan iyi oluyorO zaman da usta olur üniversite okumak şart değil ki. Gene kazanır kendi parasını. Herkesin fikri kendine. Benim çevremde zenginler bile takı takmıyor dirseklere kadar artık.
Hayal görüyorsun o kadar gelir 20lik gençlerde? O kadar geliri olan kim evlenmiş hemen mesela. Ben özelde üniversite okudum bursluydum ama olsun erasmusa da gittim çocukken kurslara da gittim evlendim ailem kınamı yaptı altını taktı 5 tane bilezik takmışlardı gençken arabamı da aldı evde verdiAltın bileziği gelecek olarak veriyor artık insanlar. En az 2 dil , aylık 150 bin civarı gelir sağlayacak meslek vs. Benim çevrem böyle en azından. Burma bilezik biriktirmiyorlar oğullarına. Kurslara gönderiyorlar, yurtdışı eğitimlere gönderiyorlar. Hayat boyu iyi yaşıyor o gençler. 10 bilezik takılsa nolacak? Ev alınırken satılıyor gidiyor çoğu ailede.
İşte lay lom gezmemeli. Okumakta gözü yoksa , kısa yoldan başka mesleğe yönlendirilmeli. Bu ülkede kadınları önce eşleri ezdi sonra gelinleri sonra oğulları vs. Oğlum da yok ha kızım var. Eşek gibi çalışacak parasını kazanacak. Kayınvalidesinden para beklemeyecek.Benim annem babam da kurslara yolladı ama kardeşim kursa gitmek yerine lay lay lom gezdi sonra meslek sahibi oldu ama sizin dediğiniz gibi her evlat aynı olmuyor ki he şuan iyi kazanıyor ama ailem yine takısını yaptı mobilyasını aldı bu devirde tek başına ev kurmak kolay değil sadece bunlarla bitmiyor ki
Onların taktığı bir bileklik kaç para acabaO zaman da usta olur üniversite okumak şart değil ki. Gene kazanır kendi parasını. Herkesin fikri kendine. Benim çevremde zenginler bile takı takmıyor dirseklere kadar artık.
Kardeşim okudu meslek sahibi oldu yatırım da yaptı ama bizde gelenek geline takı takmazsan dedikodu yaparlar benim de kızım var elbette kendi parasını kazansın ayakları üzerinde dursun ama ben ona belli bir birikim yapmak istiyorum kayinvalideden evvelİşte lay lom gezmemeli. Okumakta gözü yoksa , kısa yoldan başka mesleğe yönlendirilmeli. Bu ülkede kadınları önce eşleri ezdi sonra gelinleri sonra oğulları vs. Oğlum da yok ha kızım var. Eşek gibi çalışacak parasını kazanacak. Kayınvalidesinden para beklemeyecek.
Kına gereksiz bence . Saçmasapan adetler. Bu konularda örnek aldığım üyeler var bu sitede. Çokta mutlular . Sabah dolar uçacak altın uçacak mesela. İnsanlar almak zorunda mı? Bence değiller.Hayal görüyorsun o kadar gelir 20lik gençlerde? O kadar geliri olan kim evlenmiş hemen mesela. Ben mesela özel üniversitede okudum bursluydum ama olsun erasmusa da gittim çocukken kurslara da gittim evlendim ailem kınamı yaptı altınını taktı 5 tane bilezik takmışlardı gençken arabamı da aldı evde verdi
Aynen pırlanta takar zaten o da dirseğe kadar bilezik parasıyla aynıdırOnların taktığı bir bileklik kaç para acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?