Arkadaşlarıma dugunde ne takmalıyım

Dedikodu yapan kim? İşte dediklerimi kanıtlıyor. Saçma şeyler. İnsanlar kim ki onlardan korkacağız?

Kına gereksiz bence . Saçmasapan adetler. Bu konularda örnek aldığım üyeler var bu sitede. Çokta mutlular . Sabah dolar uçacak altın uçacak mesela. İnsanlar almak zorunda mı? Bence değiller.
İki göbek atmayalım mı yani kına saçma sapan olur mu hiç

Bizde öyle kardeşim sizin çevrenizle farklıyız demek ki yani doğu tarafı gibi değiliz ama geline takı takılır evlenene yardım edilir ki bu devirde hiç kolay değil
Biz de evi olsun arabası olsun istiyoruz. Ama kendimiz almaya çalışıyoruz . Dünür olacak kişilerden yok beklentimiz. Geçenlerde bir öğretmen tanıdığım evlilik amaçlı bir erkekle kahve içmiş. Adam ilk buluşmada ne kadar birikimin var demiş yuhhhhhBu tür premses erkekler de türedi bak. Utanmasalar kızlardan başlık isteyecekler

Yani tabii ki bizim de ilk amacımız kendimizin olması sonra dünürlerden bekleriz ama düğün yapana yardım edilir destek olunur ee kadinlarda da var sosyal medya aşıladı arabası iyi mi evi lüks mevkide mi anlatsam daha neler neler

Kına gereksiz bence . Saçmasapan adetler. Bu konularda örnek aldığım üyeler var bu sitede. Çokta mutlular . Sabah dolar uçacak altın uçacak mesela. İnsanlar almak zorunda mı? Bence değiller.
Zorunda değiller kimse kimsenin boynuna yapışmıyor ama böyle de evlenmez evlenen de çoook nadir. Ben çok eğlendim kınamda gereksiz gelmedi kayınpederime de al al baskısı yapmadım o zaman 300 grama yakın altın takıp nehir kenarında kır düğünü yapmıştı. Kocamı da okuttu meslek sahibi etti. Yapmasa yapmazdı mesela evleri var vermedi oturun diye bedelli askerliğini ödemedi. Ki biz zaten aynı evde yaşıyorduk istese yapmazdı o yaşımda umrumda olmazdı

Aa ben sahte hiç anlamam geçen bir şalvar gecesinde bir sürü kızda altın kemer vardı sahteleri de var onların dediler şaşırdım
Ben anlıyorum kuyumculuk geçmişim var bi markada çalıştım pırlantayı da anlıyorum altını da 22 ayar kırmızı oluyor hafif sahteleri sarı

300 gramı bugün ki altın kuruyla hesapladınız mı hiç?Sizin eş ailesinin imkanı varmış takmış. Benim eleştirim imkanı olmayıp çevreden görüp duyup isteyen kadınlar. Asgari ücretle kına gecesine kadar yaptıranlar vs. Düğün zamanı kayınvalidem kendi evine koltuk takımı aldı diye konu açanlar oldu buradapardonnnnn kadının kendi parası. Gelinine mi soracaktı evine ne zaman ne alacağını? Bu saçma gelenekselcilik adı altında, karlı tarafı kullanma eğilimi bitmeli artık. Gelir azsa önce 1+1 evde başlanır hayata. Karı koca çalıştıkça daha iyisi olur. Herşeyi en başta verince bir doyumsuzluk oluyor

Yahu önce çocuğa iyi eğiyim veririm onu veririm altın takmam diyorsun sonra da asgari ücretli ikisi aynı mı? Ayrıca herkes istediğini yapar istemeyen yapmaz o kadın kına düğün istiyordur yapar başkası istemez yaptırmaz parası olmayan evlilik yoluna girmesin bi zahmet bu kadar basit. Ailelerden beklenti bana da saçma geliyor çıkıp kimseye bana onu yap bunu yap demedim ama benim çevremde yapılıyor. O kadar zorluk çekeceksem evlenmem şahsen. Ben 21 yaşında evlendim zaten aynı evdeydik o zaman önemi yoktu hiç. Artık çoğu genç bizim gibi sevgilisiyle aynı evde yaşıyor aile evine dönüyor kızsa kira vs ödemiyor erkekse de parasını boşa harcıyor aile gözünde yiyip içip sevişip mutlu mutlu yaşıyorlar kimse evlilik için ölmüyor zorunda hissetmiyor aileler de mecbur destek çıkıyor yeter ki evlensin yuvasını kursun düşüncesiyle.

Neyi tartışıyoruz ki ? Niye dayatma yapıyorsunuz hayatınızı? Bazı ailelere göre sevgili ilen aynı evde yaşamak normaldir bazılarında evlat reddi sebebidir gibi gibi. Maddi durumu az olan evlenmesin mi yani? Bu da çok saçma bana göre. Çocuk bakacak durumu olmayan şartlar oluşana kadar bekleyebilir sadece. Aile destek çıkmak zorunda değil . O zaman evime kayınvalide gelip kalıyor kayınbaba gelip kalıyor devamlı diye şikayet de etmesinler. Altına eve gelince gelenekselliğe ok , geleneksel yaşam tarzına gelince nooooo ben özgürlüğümden vazgeçmem , kimse evime gelmesin. Bu ikiyüzlülüğü eleştiriyorum ben asıl. Bu sitede bu konuda en beğendiğim üye yengenç tir. Avrupalı gibi yaşar, evlenirken de geleneksel olmadı. Mesela gelinevi diye bir yarışma var. Bence tam görgüsüzlük. Evindeki eşyalarla yarış, ne kadar altının varsa tak tüm ülkeye göster vs. Eleştirdiğim siz değilsiniz ki . Eğitimli başarılı genç bir kadınsınız. Kızım da sizin gibi olsun isterim. Eleştirdiğim bu kadar v altın yarışı saçma görgüsüzlükler. Sosyal medyada gösteriş yapmak için borçla harçla olmayan parayla yapılan düğünler , kınalar vs.

Yahu ben de herkes istediği gibi yapar diyorum kimi kadın bunu ister kimi istemez herkes mutlu olacağı insanla evlensin benim çevremde gayet eğitimli iyi aileden doğma görgülü arkadaşlarım da ev mobilya altın hazır evlendi bunun bi standartı yok işte öyle bi kadınla evlenmek isteyen parasız bu yola girmeyecek bunu bekleyen kadın da gidip parası olan birini bulacak biz bu adet kalksın diyince kalkmayacak ben insanların görüşünü söylüyorum çevremde arkadaşlarım evli ya da evleniyor. Hatta bizzat duyuyorum yani çocuğu olduğunu bilmiyor mu kenara 3 kuruş koysaydı diye dedikodu yapıyorlar kız erkek fark etmeden. Benim de oğlum var ilerde evlenmek istese borç harç içinde evlensin istemem mesela param yettiği kadar destek olurum.

Siz de haklısınız. Geliri olan tabi ki destek olsun çocuğuna ama olmayanlar da olanlarla yarışa girip boşuboşuna borçlu stresli bir hayata başlamasınlar. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun oğlunuzun. Çocuklar çok değerliler

1 aylık daha

Ne güzel fikirlerimizi paylaştık. Saldırmadan, belaltı vurmadan. Keşke her konuda böyle olsak

Ayyyyy minicikmiş daha. Güle güle büyütün. Benim ki 14 oldu. Liseye başladı bugün. Okulu değişti . Heyecanlıydı . Kolejden nitelikli Anadolu lisesine geçti . Çocuk büyütmek, okutmak maddi manevi zor. Devlet okulu bile masraflı artık. Çocuk sahibi olurken ve çocuk sayısında vs iyi düşünülmeli . Onlar istemiyor bu dünyaya gelmeyi. Biz getiriyoruz. Hepsinin mutlu bir çocukluk gençlik geçirmek hakları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…