- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi Yolunsonunda
-
Nereden çıkardınız bu sonucu, değer vermesem onlarla arkadaş da olmam ki, ben onları seviyorum ve kaybetmek istemiyorumkarşındakilere değer vermiyorsun çok belli.
Doğru söylüyorsunuz, ben de elimden geleni yaparım inanın ama bazen şartlarım müsait olmayabiliyor, ailevi sorunlarım oluyor, ailem izin vermiyor zorda kalıyorum, bunu bahane olarak düşüneceklerini düşününce çok üzülüyorum, bir şey istediklerinde kırmak istemiyorum da onları, ama her zaman olamayabiliyor, gerçekten çok iyi insanlar, belki de sorun gerçekten bendedir diyorum, çünkü reddediyorum ya mesela günlerce vicdan azabı çekiyorum o günler zehir oluyor banafarzet ki soğudu? ne olur ki? o onun sorunu. nasıl ki herkesin hayır diyebilme özgürlüğü varsa senin de var. hayır diyemeyen insan hiçbir zaman karşısındakinden değer görmez bunu unutma. üniversite zamanımda aynı sınıfta olduğum bir kız vardı. kimseye hayır diyemezdi herkesin her işine koşardı ve herkes ondan nemalanırdı. mesela sigarası biten ondan isterdi ya da tuttuğu notları alırlardı vs vs. herkesi sürekli memnun etme çabasındaydı ama aslında o kadar yalnızdı ki. çünke kimse ona gerçekten deger vermiyordu. böyle mi olmak istiyorsun? bırak yalnız kal. bırak kim soğuyorsa soğusun. yapmak istemediğin içinden gelmeyen hiçbirşeyi yapma. benim de çok az arkadaşım vardır mesela. ve ben de istemediğim hiçbişeye kendimi mecbur hissetmem. hayır derim. kendi kendine yetmeyi bilmeli insan. çünkü şunu öğrendim ki hayatta en büyük arkadaşın yine kendinsin.
Çok doğru söylüyorsunuz, benim de bu arkadaşlarım çok sevdiğim insanlardır ama bazen diyorum acaba gerçekten benim için zor olan şeyleri bahane olarak mı düşündüğümü sanıyorlar diye kendi kendimi yiyorum, çok iyi insanlar sorun bende diyorum hep... Kendimi çok suçlu hissediyorum bazen gerçekten, böyle sorunlar oluyorİnsanların ne düşündüğünü bu kadar önemsediğin için sana böyle davranabiliyorlar.
Ne kadar ince düşünceli olursan, o kadar tepene biniyorlar.
Kendinden taviz verdikçe buna alışıyorlar, sanki yapman gereken bu gibi davranıyorlar.
Nereden mi biliyorum, tam da senin gibiydim.
Sonra bi baktım ben millet kırılmasın diye kendimi parçalarken, onlar için senin beklentilerinin hiç bir önemi yok.
Ufacık yardım taleplerimde bile keskin hayır cevaplarını gördükçe, milletin enayisi ben miyim dedim.
Bundan sonra sadece kendim ve keyfim için yaşıyorum.
Canım ne istiyorsa, ona göre davranıyorum.
Mesela bir yere gitmek istemiyorsam, bahane bile uydurmuyorum, canım istemiyor diyip geçiyorum.
Emin ol, artık daha kıymet görüyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.
İnsanlardan bişiler istemekle başlayabilirsin.Çok doğru söylüyorsunuz, benim de bu arkadaşlarım çok sevdiğim insanlardır ama bazen diyorum acaba gerçekten benim için zor olan şeyleri bahane olarak mı düşündüğümü sanıyorlar diye kendi kendimi yiyorum, çok iyi insanlar sorun bende diyorum hep... Kendimi çok suçlu hissediyorum bazen gerçekten, böyle sorunlar oluyorEn doğrusu sizin dediğiniz gibi bahane üretmemek kendi sınırlarını koruyup karşındakini ona göre üzmemek sanırım ama mesela son olayda arkadaşım yalnız kalacak diye çok üzüldüm mesela acaba ben çok mu bencilim dedim ama benim ailem de izin vermez sorsam ve sınavlarım var böyle işte sorunlar kendimi anlatabildim mi bilmiyorum ama çok kötü hissediyorum Nasıl kötü hissetmem onu da bilmiyorum
Doğru söylüyorsunuz, bu arkadaşım öyle biri değildir aslında o yüzden de hiç kırmak istemiyorum ama diğerleri için uygulanabilir doğru, çok sağ olunİnsanlardan bişiler istemekle başlayabilirsin.
Ya da birine bişeyden dolayı ihtiyacın varmış gibi davranmakla başlayabilirsin.
Sen talepte bulunduğunda sana olan yaklaşımlarını, uydurmasyon bahanelerini ne kadar rahatça hayır dediklerini gördükçe sen de katılaşmaya başlarsın. :)
Bir de hayır dedikçe üstünden nasıl bir yük kalktığını, nasıl rahatladığını farkedeceksin.
Zaten sen bişiler istemeye başladığında senin gibi ince düşüneni bulursan, direkt sımsıkı tut bırakma:)Doğru söylüyorsunuz, bu arkadaşım öyle biri değildir aslında o yüzden de hiç kırmak istemiyorum ama diğerleri için uygulanabilir doğru, çok sağ olun
Doğru söylüyorsunuz çok sağ olun :)Zaten sen bişiler istemeye başladığında senin gibi ince düşüneni bulursan, direkt sımsıkı tut bırakma:)
Ay ne kadar detaylı ve ince düşünüyorsun. Acaba karşındakiler seni o kadar düşünüyor mu ? Böyle gidersen çok yorulur yıpranırsın.
Benim de arkadaş sorunum var, hep ben aksiyon peşindeyim. Kimse bana hadi şunu yapalım, buraya gidelim, bilet alalım teklifiyle gelmiyor. Herkes hazırcı, ben buluyorum, onlar nazlanarak yapıyorlar. Etrafımdakilerden sıkıldım, kendim gibi bir arkadaş istiyorum. Beni arasın hadi kalk şuraya gidiyoruz desin. Konunla alakası yok ama içimi dökesim geldi:)
Teşekkür ederim, sanırım daha normal düşünmeye çalışmalıyım artıkikiside var sende . hayır diyememe var ve kotku var gidecekler korkusu. ama sen böyle devam ettiğin sürece biryerde patlak verecek ilişkiler bu kadar fedakar olmaya degmez. Sen onlardan birsey isterken düsünüp istiyorsundur onlarda senden hep evet cevabını alınca alısmıslar sana sigem ediyorlar
ama kötü birsey cok yıpranırsın herks ayrı bir birey herkesin iatek ihtiyac farklı turup da sen yapmadın diye küsüyorsa tavır yapıyorsa o kişi zaten cıksın hayatından işerde sana inanılmaz kazık atabilir.
bende eskiden öyleydim kolay kolay hayır diyemezdim kırılırlar felan diye. sonra baktım benim yaptıklarıma ve onların tavırlarına ve en önemli zamanda ihanetlerine degmezmiş dedim insanlara.
internette hayır diyebilme yolları var bir bak istersen gör bak daha mutlu olacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?