arkadaştan elti olunca böyle oluyor heralde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de arkadaşınız diye kaynanamın ailesi ile iyi olabilir miyim? diye size mi soracak.
Sizin düğün de veya değil frekanslar tutmuş anlaşılmış .
Onların Ortamını çok kalabalık buluyorsanız gitmezsiniz olur biter kimse sizi zorlamaz ki .

Hımmmm demek 30 yaşına kadar koca bulamadı. Siz de evlenmeseniz kuruyup kalırmış mazallah. Belki de siz 23 yaşında koca bulabilmek gibi aşırı muhteşem bir iş yaptığınız için sizi kıskanıyordur zira büyük başarı. Ayrıca sizin sevmediğiniz ve soğuk davrandığınız eşinizin ailesine iyi davranması da büyük terbiyesizlik. Çok hak verdim size.

Haklı olabilirsiniz ama anlamadığım bir konu: Doğum yapacaksınız, aynı şehirde hatta aynı apartmanda yaşıyorsunuz. Kayınvalidenizle bunu neden paylaşmadınız baştan. Böyle böyle doktora gittik yarın doğum için gün verdi vs konuşulur, kvde de haklı olarak gelmek ister. Alır gidersiniz veya gelmek istemez bilemem. Ama anladığım kadarıyla eltinizden önce kv.nizle probleminiz var.
Kv.nizde açık açık söyleseydi geleceğini. veya olmadı taksi tutar yine gidersin. Kv.ni haklı bulmuyorum. Ama dediğim gibi aranızdaki problemi eltinize yüklüyorsunuz.

Kayınvalideniz ölmüş gitmiş siz burda başka basit şeylerle kafayı bozmuşsunuz hiç mi etkilemedi ölümü

Sizi eleştirmek ya da kötü hissettirmek için değil farkında olun diye söylemek istiyorum. Yazdıklarınızı okudum, o kadar hınç dolusunuz ki, o kadar öfke nefret kusar durumdasınız ki. Bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece yine herkes size cephe alır. Burada da öyle oldu zaten. Eltiniz hizmet ediyormuş yılanmış, E arkadaş demek ki içinden geliyo zorla hangimiz hizmet ederiz. İyilik etmek yılanlık mı oldu? Siz böyle öfke kusarsanız etraftan da öfke bulursunuz. İsterseniz kendinize başka uğraşlar bulun. Ne bileyim bi kursa gidin bi meşgaleniz olsun ev dışında emin olun iyi gelecek. Geçmişle yaşayanlar asla mutlu hissedemezler. Bırakın geçmişi değiştiremeyeceğiniz şeyler için kendinizi strese sokmayın.

Siz arkadaş olduğunuza emin misiniz? Bu yaşına kadar koca bulamadı dediğiniz yaş da 30 yalnız

Konunun ilk mesajına istinaden yazmıştım bunu ama şimdi geri kalanı okudum? Bence elitinizi çekemiyorsunuz.Kayınvalideniz haklı ayrıca ona haber vermeliydiniz. Bu arada kadın daha toprağa karışmadan nerdeyse siz elti derdine düşmüşsünüz, pes doğrusu

Bu doğru bir tavsiye değil
Dosdoğru insanlar kötülüğe kötülük yapmaz, kötülüğü engellemeye çalışır; suçlu değil, çözüm arar
Kötülüğe iyilikle çok karşılık verdim zamanında. Gördüm ki üzülen ben oluyorum. Sadece ben sıkıntı yaşadım. O yüzden artık sadece kendimi düşünüyorum ve bunun yararını çok gördüm. O elti bende olsa yapardım bunu. Çünkü bize kötülük yapanlara biz karşılık veremedikçe kimsenin bir sıkıntı çektiğini görmedim ne yazık ki.

Eltim de, görümcem de yok ama eltilerin ve görümcelerin bol olduğu bir ailede büyüdüm, insanları yılan diye yaftalamak, bu tip yakıştırmalar yapmak yerine, elti, görümce, kayınvalideleri hayatınızın merkezi yapmaktan vazgeçin, birilerini ne kadar az umursarsanız o kadar az zarar görürsünüz, önemli olan eltilerin görümce ya da kayınvalidelerin nasıl biri olduğu değildir, eşiniz sizle mi, sizle yan yana bir duruş sergiliyor mu? Cevap evetse isterse tüm koca sülalesi arkasını dönsün aman kimin umurunda diyebilmeyi öğrenmelisiniz bence.

Hakkınızı tabii ki arayacaksınız ama kötülük yapmak başka bir şey. Hırsları için yeryüzünde geçici zafer kazananlar, toprağın altında çok pişman olur diye düşünüyorum. Kimse yüzünden kendimizi bu duruma düşürmemeliyiz. Aksi halde en büyük kötülüğü biz kendimize yapmış oluruz

Bu zamana kadar koca bulamadı demek nedir yahu? Böyle 20 lik kızlardan böyle kocakarı lafları duyunca nevrim dönüyor nolmuş bu yeni nesile nerelerde büyümüşler, yetişmişler diye sorguluyorum

Yanlış anlaşılmalar üst üste gelmiş dağ dağa küsmüş kimsenin haberi olmamış hesabı ,bu arada eltinin ekmeğine yağ sürmüşsün sürekli olarak, bence artık eltine meydanı boş bırakma yoksa daha çok yazarsın buralara

İnsan eşini sevince ailesine de sevgi gösterisinde bulunabilir. Kv ve kb'la kurduğum diyalog eşimi mutlu ediyor. Ayrıca eşimde benim aileme karşı çok saygılı ve ilgili.Yoksa eltilerin inadına yapmaz çoğu insan. Ben de sırada küçük gelinim ama eltimden yaşça büyüğüm. Kayınbabam beni diğer eltilerimden muhtemelen daha çok seviyor. Yapacağı işlerde fikrimi alıyor. Şimdi ben yılan mı oluyorum? Acaba benim eltilerimde mi böyle düşünüyor

Doğumunda kayinvalideniz gelmek istese gelir yanında bulunurdu zaten eşin haber vermiş.

Üstelik arkadasken eltiniz yılan değildi de şimdi mi oldu ya iyi arkadaş değildiniz ya da sadece siz iyi arkadaş oldugunuzu sanıyordunuz.

Eşinizin ailesi eltinizin lafına bakıp size kulp buluyorsa bu onların ayıbı sizin degil. Sizi tanımak için bir çaba sarf etmeyip anlatılana inaniyorlar ise.

Bence kafaniza takipta kendiniZe dert edinmeyin en güzeli bazen bosvermek.

Kaynanan ölmüş daha da sorun çıkmaz

Yahu size ne istediğimi derim istediğim gibi konuşurum. Hemen karalamaya çalışıyosunuz seviyoduk 22 yaşımda evlendik. Bu kadar defalarca söyledim size bunu bir başarı olarak görmüyorum diye. Hala aynı cevaplar. Evet artık evlenme umudu yoktu birini bulunca yapıştı benim yaptıklarımı kendine örnek alarak onların istediği gibi davrandı ve başardı. Evet 30 yaşından sonra insanlara evde kaldı gözüyle bakılıyor bunu bitek ben düşünüyormuşum gibi davranmayın. Ve evet kv sevmiyordum. Yeterli midir?

iyi de sizi örnek alsaydı şu anda böyle davranıyor olmazdı di mi ama
belki kvyi seviyor nereden biliyorsunuz
ve sevdiğinden böyle davranıyordur belki olamaz mı
kadın ölmüş gitmiş hala arkasından konuşuyorsunuz siz mesela

Yahu size ne eltiniz de kayınvalideniz de istediğini der istediği gibi konuşur. Ne fark var madem herkes istediğini deme konuşma özgürlüğüne sahip?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…